Komst Promes leidt niet tot zorgen: ‘Ik kan hier alleen maar beter van worden’

Woensdag, 26 juni 2019 om

Noa Lang stond dinsdagavond toen Ajax zijn eerste oefenwedstrijd tegen Quick ’20 speelde in de basis en als het aan de aanvaller ligt, gaat dat dit seizoen vaker voorkomen. De twintigjarige Lang maakte vooralsnog vooral zijn minuten bij Jong Ajax, maar hoopt in de aankomende voetbaljaargang definitief de aansluiting bij de hoofdmacht te kunnen vinden.

“Ik vind mezelf er klaar voor om wekelijks te spelen. Ik moet sowieso voetballen op het hoogste niveau en dan is het aan mij om het te laten zien. Ik wil me bewijzen”, legt hij uit in gesprek met Ajax Life. “Ik heb veel minuten gemaakt bij Jong Ajax en dat is prima, maar je wordt echter beter in de Eredivisie en daarvoor is het nu tijd. Een verhuur is op dit moment zeker geen optie. Voor mij niet, voor de club ook niet.”

Ajax verzekerde zich eerder deze week van de komst van Quincy Promes, terwijl ook Steven Bergwijn nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een terugkeer in Amsterdam. Zijn komst zou betekenen dat de concurrentie voor Lang verder toeneemt, maar hier maakt hij zich vooralsnog geen zorgen over: “Ik zeg je eerlijk: ik denk dat het alleen maar goed is. Ik kan heel veel leren van zulke jongens. Van Promes vooral, omdat hij veel ervaring heeft. Ik kan veel van Quincy leren op de trainingen, maar ook buiten het veld.”

“Ik vind het eigenlijk alleen maar prettig dat hij naar Ajax komt, want door met die jongens te spelen, kan ik alleen maar beter worden. Ik bekijk het echt positief.” Zijn antwoord op de vraag of hij niet ‘bang’ is voor Promes, is dan ook duidelijk: “Haha, nee. Laat ik het zo zeggen: ik heb veel zin om met Quincy te voetballen.”


Poll

Denk jij dat Noa Lang volgend seizoen veel minuten gaat maken in de hoofdmacht van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door antonieajax)

Deze jonge moet niet op de buitenkant spelen. Op het middenveld is hij onwijs goed.

26 juni 2019 om 16:23

Inderdaad. Het staat er alsof hij een buitenspeler is. Uiteraard, met wat positiewisselingen zouden het concurrenten kunnen zijn maar niet direct in ieder geval.

26 juni 2019 om 16:26

Sinds Lang naar het middenveld is gegaan , heeft hij enorme stappen gezet in zijn ontwikkeling. Stylist, zeer creatief , prima passing en overzicht ik zie hem graag spelen. Samen met Gravenberch zie ik hem dit seizoen wel de stap naar Ajax 1 maken.

Voor de liefhebbers
Lang :
https://www.youtube.com/watch?v=pqwmzjebk_w

Gravenberch :
https://www.youtube.com/watch?v=ekm7usuqvpw

Ekkelenkamp:
https://www.youtube.com/watch?v=3xafjbrwxfk

26 juni 2019 om 17:34

Zeer veel balverlies, slechte aannames en weinig overzicht. Is natuurlijk nog jong, dus kan nog komen. Maar een aantal hier overschatten hem enorm. Wel mooi om te lezen dat hij er zelf alles aan wil doen om te slagen. Was vorig seizoen heel soms een lichtpuntje bij een erbarmelijk slecht Jong Ajax, maar deelde veel vaker in de malaise.

26 juni 2019 om 19:27

Noa Lang is geen speler voor op de flanken. Hij is op dit moment misschien wel de beste optie voor de nummer 10 positie van Ajax. Heeft alle kwaliteiten die je daarvoor nodig hebt. Bewegelijk, creatief, goed in de kleine ruimte, redelijk snel, heeft een steekpass, kan een mannetje passeren, is creatief en technisch heel goed. Ik zie hem dit jaar op die positie basisspeler worden van het eerste.

26 juni 2019 om 19:30

@adthee wat een onzin kraam jij uit. Dit is gewoon bedacht want als je echt de wedstrijden van jong Ajax en het eerste had gezien dan zou je een technisch zeer fijnbesnaarde voetballer hebben gezien, die creatief is en veel in zn mars heeft als middenvelder.

26 juni 2019 om 19:47

Adthee reageert altijd zo op Lang , misschien bij elkaar op school gezeten en met regelmaat door zijn benen gespeeld op het schoolplein.

26 juni 2019 om 19:51

Hoezo bedacht? Ga eens goed kijken, als je ooit wedstrijden van Jong Ajax bezoekt. Gisteren ook weer veelvuldig balverlies en foute aannames. Daarnaast heeft hij geen idee waar hij moet lopen. Ik zag ook 2 voorassists, 1 assist en een doelpunt, maar ik ga zeker niet mee met de Noa Lang fanclub die hem hier op Voetbalzone allemaal hypen alsof ze aandelen Noa Lang hebben. Hij is nog heel ver van het niveau van Ajax 1. Waarbij ik natuurlijk weet dat hij nog jong is, en dat het allemaal nog kan komen. Maar we moeten wel realistisch blijven en eens goed terugkijken naar de slechte wedstrijden die hij vorig seizoen ook de tweede helft veel heeft gespeeld. Kijk naar de feiten en praat niet zomaar iedereen na.

26 juni 2019 om 19:53

Klopt Baradona, iemand moet hier realistisch blijven. Ik heb niks tegen Lang, maar vind wel dat hij hier te groot wordt neergezet. Ik hoop dat jullie gelijk hebben

Ik hou hiervan, niet bang zijn maar voor je plek gaan. Als je wilt spelen moet je aantonen beter te zijn dan je concurrent (lees: beter zijn voor het team) en als dit je scherp kan houden en je elke dag dat extra zetje geeft ook beter te worden is dat alleen maar mooi. Lang gaat zijn minuten echt wel verdienen als hij met zo hard werkt als dat hij zegt te gaan doen drijft hij echt wel boven, getalenteerd genoeg.

26 juni 2019 om 16:25

Als middenvelder welteverstaan. Moet vrijheid hebben om de bal te vragen waar hij wil op het aanvallende gedeelte van het veld. Niet alleen op links of rechts. Verder wel een heerlijk gepassioneerd talent met onwijs veel venijn.

26 juni 2019 om 16:30

Helemaal mee eens, op middenveld 2, klasse beter dan op de flank.

Ik heb een beetje moeite met het op kwaliteit schatten van de volgende spelers van Ajax, heb daarachter mijn beeld gezet:
- Dani de Wit (kan volgens mij wel een aardige middenvelder worden, misschien wissel bij Ajax of over 1-2 jaar misschien zelfs basis)
- Noa Lang (echt geen idee)
- Jurgen Ekkelenkamp (volgens mij geen denderend talent, vraag me zelfs af of ie nu meekomt in de Eredivisie)
- Carel Eiting (volgens mij aan de trage kant maar voetballend wel in orde, basis Ajax lijkt me iets te hoog gegrepen)
- Ryan Gravenberch (op dit moment weinig idee van huidig niveau, wel een groot talent)

Kan iemand hier wat meer info bij geven?

26 juni 2019 om 16:20

De wit zie ik geen basisspeler veroveren bij Ajax 1. Meer een dertien in een dozijn voetballer.

26 juni 2019 om 16:24

Ik vind dat je 'm daarmee te kort doet. Heeft vorig jaar bij elke invalbeurt positieve dingen laten zien, zelfs in de Champions League. Ik denk dat wanneer deze jongen wat meer kansen krijgt, hij kan ontpoppen tot een typetje Klaassen. Puur op werklust en inzet belangrijk worden op het middenveld.

26 juni 2019 om 16:31

Daar komt de Wit toch echt voetballend vermogen, handelingssnelheid en overzicht voor tekort. Word een jongen bruikbaar voor de laatste minuten. Van alle spelers is Lang momenteel het dichtstbij het 1e elftal, heeft niet de gunfactor bij bepaalde personen maar kan fantastisch voetballen en heeft de mentale hardheid die gevraagd word. Ekkelenkamp is een intelligente speler en maakt langzaam zijn stapjes of dat voldoende is voor Ajax 1 zal de tijd leren. Gravenberch heeft zeer veel talent , alleen is hij bij vlagen enorm lui en bijna ongeïnteresseerd lijkt het. Maar is nog vreselijk jong en wat niet is kan nog komen.

26 juni 2019 om 16:28

Allemaal subjectief natuurlijk. Dani de Wit is een mentaliteit voetballer zoals we ze bij Ajax al lang niet kennen, hoewel de vergelijking met Klaassen snel gemaakt is. Denk dat die altijd van pas komt maar pas tot zijn recht komt in een elftal waar de overige nodige kwaliteiten voldoende voorhanden zijn. Beetje afhankelijk van de spelers om zich heen, kan zeg maar net nuttig zijn voor een middenmoter, of het essentiële ontbrekende stukje in een elftal vol rasvoetballers. No Lang weinig zicht op ook, vermoed dat hij in de tijd van De Boer toen er geen cent werd uitgegeven zo in de basis was gegooid en dat vandaag de dag altijd gezocht zal worden naar wat meer vuurwerk voor die positie. Ekkelenkamp zet ik in het rijtje Veltman en Mazraoui, steeds met de hakken over de sloot de schifting overleefd. Geen uitzonderlijk talent maar steeds trainers die niet om hem heen kunnen. En net als Mazraoui en Veltman kan je dan heel nuttig blijken. Nadeel voor hem is natuurlijk de concurrentie op het middenveld. Eiting heeft vorig jaar prima gedraaid in de CL, altijd de vraag hoe zo iemand van zijn blessure terugkomt. Was onderdeel van een gouden jeugdlichting en denk zeker dat we van hem het beste nog niet hebben gezien. Maar het is geen Frenkie de Jong qua drive en actieradius. Denk dat hij moeite krijgt met zijn plek te veroveren en ritme krijgen, maar die zie ik het via een omweg bij een andere club nog wel maken. Gravenberch moet het bij Ajax gaan maken.

26 juni 2019 om 16:29

Laat ik om te beginnen zeggen dat er geen pijl op te trekken is. De jonge van Dijkjes, stammetjes en Kuytjes had ook niemand van verwacht dat ze zover zouden komen. Dani de Wit is een powerhouse. Hij kan goed en functioneel voetballen en blijft gaan. Ik denk dat hij tijd nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen. Ik schat hem momenteel wel eredivisie waardig en denk dat hij nog stappen kan zetten. Goede kopper met een goede kop er op. Noa Lang is een stylist. Heerlijke voetballer die de gaten ziet achter de verdediging en die bal ook kan geven. Hij komt wat fysiek te kort en moet, eigenlijk net als Ziyech destijds, leren dat hij die extra stap moet maken qua verdedigen om echt goed te zijn. Maar Noa komt er wel. Ekkelenkamp doet mij persoonlijk denken aan een mix van Wim Jonk en de jonge van Bommel. Geen opvallende jongen, maar speelt de bal altijd naar de goede kleur en lijkt altijd goed te staan. Verdeelt daarnaast het spel met gemak. Nu nog wat gif in zijn flikker. Eiting is een regisseur op het middenveld. Hij stuurt, coacht, dicht gaten en speelt mensen vrij. Hij is verfijnd in zij techniek en ziet het spel enkele stappen vooruit. Zijn probleem is dat hij klein en redelijk traag is. Als hij dat weet te compenseren denk ik werkelijk dat hij een topper in wording is. Gravenberch is nog te jong om echt een eigen stijl te hebben. Hij is een alleskunner met een goed inzicht en een geel functionele techniek. Past zich moeiteloos aan op ieder niveau. Wie weet waar zijn plafond ligt. Ik denk dat er potentie in alle voorgenoemde spelers zit. De vraag is hoe het met het koppie zit. Want ook bijvoorbeeld van een Riedewald dacht ik dat het een topper zou worden. Dus wie weet.

26 juni 2019 om 16:35

- Dani de Wit: Fijne speler voor op de bank, zal zo nu en dan zeer bruikbaar zijn maar zie in hem geen toekomstig dragende speler. Kan wel beter voetballen dan velen doen overkomen. Noa Lang: Heerlijk talent. Niet per se op een manier zoals Nouri en Frenkie waren maar er zit onwijs veel venijn, passie en explosiviteit in die jongen gecombineerd met een goede techniek. Ryan Gravenbergh: Groot talent, één van de grootste. Maar moet qua mentaliteit wel uit een wat ander vaatje gaan tappen. Qua talent één van de beste jongelingen, maar vlak ook Kenneth Taylor niet uit. Zou eens wat meer met Dani de Wit moeten omgaan Carel Eiting: missing link - mits fit - tussen verdediging en middenveld bij verrek van Frenkie. Een wat ander type, meer een passer. Eens dat hij fysiek niet top is, maar dat was Van der Vaart niet en Pirlo ook niet. Vooral laatstgenoemde vind ik een mooi voorbeeld voor Carel. Onwijs slim, wijs en tactisch bovengemiddeld. Daarnaast een echte Ajax-speler. Prachtige voetballer, zeer goed inzicht, mooie linker en betere passer dan de alom geprezen Frenkie. Minder versnelling, waardoor hij soms weer achterhaald wordt na opnieuw een sublieme aanname. Dat is het punt waar hij mijn inziens aan moet werken. Z'n eerste meter in combinatie met het gebruik van z'n lichaam. Hoeft echt geen beest te worden om een geweldige voetballer te worden, maar wel één en ander bijschaven. Was een belangrijke schakel in het sublieme Jong Ajax middenveld. Diamantje die nog velen gaat verbazen. Komend seizoen al. Mijn gok: een belangrijke schakel in de plannen van Ten Hag (was afgelopen seizoen al een beetje te zien). In iedere linie een speler die een verlengstuk van de trainer. Potentieel Oranje-materiaal durf ik nu al te stellen.

26 juni 2019 om 16:38

Ekkelenkamp is het minst grote talent van deze rij, naar mijn mening. Wordt wat gehyped door z'n ippon maar is een redelijk beperkte middenvelder. Technisch niet het grootste talent van Ajax. Maar, met alleen talent kom je er niet en het feit dat hij er nu nog bij zit met zijn kwaliteiten zegt veel over z'n mentaliteit en persoonlijkheid. Lastiger om iets over in te schatten. Heeft overigens een aardig neusje voor de goal. Tegen Juve al te zien.

26 juni 2019 om 16:36

Wellicht dat Gravenberch ooit basis haalt maar rest niet. Zeker niet met huidige investeringen. Af en toe wedstrijdje misschien. Met alle respect voor die gasten maar zou toch uitkijken naar een positief voetballende middenmoter ergens in Europa. Promes route zie ik ze ook niet maken eigenlijk.

26 juni 2019 om 16:41

Kijk je ooit Ajax jeugdwedstrijden? Dit zo gemakkelijk zeggen terwijl Eiting in het rijtje staat vind ik getuigen van weinig kennis. Niet lullig bedoeld, maar dat is bijna hetzelfde als 2 jaar geleden zeggen dat Frenkie nooit Ajax 1 zou gaan halen.

26 juni 2019 om 17:55

Ekkelenkamp en De Wit zijn duidelijk gewoon hele normale Eredivisie spelers waarbij ik twijfel of de eerste dat niveau uberhaupt aan kan.

Eiting is technisch een goede speler, maar hij is te langzaam om optimaal te kunnen renderen op basis van z'n kwaliteiten. Verder heeft hij ook simpelweg geen exceptionele kwaliteiten waardoor ik hem toch vooral zie renderen bij een subtopper in de Eredivisie.

Van Lang heb ik nog niet heel veel wedstrijden gezien, dus daar heb ik nog geen duidelijke mening over.

Niet elk talent van Ajax is een toptalent en als iets inmiddels toch wel duidelijk is, is dat toptalenten niet in bosjes van 5 komen en zeker niet elk jaar instromen.

In de afgelopen jaren heeft elke jeugdspeler die veel minuten heeft gemaakt in Ajax 1 de stempel toptalent gehad en stuk voor stuk bleken ze op de 1 of andere manier niet eens goed genoeg voor een middenmoter in het buitenland, althans het overgrote deel.

26 juni 2019 om 19:39

@sjonny, het probleem is dat Ajax jeugdwedstrijden de perfecte wedstrijden zijn voor het type Eiting. Weinig fysiek, balletje rustig kunnen neerleggen. Weinig echt moeten ingrijpen qua verdediging.

Zijn traagheid is wel een erg groot probleem. Daley Blind en Schone lijken op Mbappe naast Eiting

26 juni 2019 om 16:42

- De Wit, enorm loopvermogen, duelkracht en duikt altijd op in de 5 of op zijn minst 11, liefste bij de tweede paal met hoofd (zijn duikkopbal is bijna een begrip, haha) is ietwat hoekig in bewegen en is niet een technisch wonder. Denk qua niveau vergelijkbaar met Matusiwa. Zou bij een subtopper zijn minuten pakken. - Lang is een voetballer pur sang, enorm veel voetballend vermogen maar moet in de as van het veld spelen. Kan draaien, ziet het snel maar soms nog wat onnauwkeurig. Laatste half jaar enorme stappen gezet en lijkt echt op weg naar Ajax 1, is het niet dit jaar dan wel volgend jaar. - Ekkelenkamp heel functioneel allemaal, als CM verstopt hij zich en is het niet plezierig om naar te kijken, als CAM scoort hij makkelijk en heeft hij iets weg van een langere maar minder dominante Vd Beek. Scoorde in o19 belachelijke veel. - Eiting is een pure technicus op 6, draait makkelijk weg maar is gewoon helemaal geen atleet. Een van de mist atletische spelers die ik ken. Zo enorm slim, tactisch sterk en passend enorm creatief. Beetje Blind probleem in begin van zijn carrière als hij ermee om kan gaan is hij 100% goed genoeg aan de bal voor Ajax. - Gravenberch technisch sterk, lang, heerlijke dribbel en aanvallend in spel al goed bij Jong Ajax met toen nog 16. Defensief enorm kwetsbaar en mist volwassenheid. Maar gigantisch potentieel. Kan een hele moderne middenvelder zonder zwakte worden als hij die defensieve taken eens serieus neemt. Is van '02 en is met Ihattaren daar grootste talent imo.

26 juni 2019 om 18:15

Ik heb bij Dani de Wit echt het gevoel dat hij een perfecte voetballer is voor bij Feyenoord, harde werker en kan gewoon echt wel goed voetballen, had daar een publiekslieveling geweest. Het fijnere werk wat je bij Ajax spelers over het algemeen ziet mis ik bij hem

26 juni 2019 om 18:52

ik geloof dat iedereen hier een andere lezing over heeft.

Maar de Wit, box to box speler, een beetje vergelijkbaar met Siem de Jong, veel loopvermogen, behoorlijk scorend vermogen, maar heeft wat mij betreft nog niet laten zien waarom hij bij een top club zou moeten spelen. Meer iemand voor de subtop of net daaronder. Is toch ook al 21, dan mag het er inmiddels toch wel eens uit gaan komen. Meestal zijn spelers die later doorbreken technisch vaardig en komen ze fysiek te kort dat is bij hem niet het geval.

Noa Lang, doet me een beetje denken aan de vleugel aanvallers die een paar jaar geleden uit de opleiding kwamen, Ebicillio e.d... eigenlijk niet goed genoeg maar een snelle buitenspeler is altijd handig.

Eiting vind ik lasting, maar die moet ondertussen wel eens door gaan breken (heeft natuurlijk pech gehad met blessures, maar is al 21). Eiting vind ik lasting, maar die moet ondertussen wel eens door gaan breken (heeft natuurlijk pech gehad met blessures, maar is al 21).
Door zijn positie springt hij minder in het oog, is inderdaad voetballend prima, maar hij oogt inderdaad erg traag...als hij fit is zou hij zo maar eens schone uit de basis kunnen spelen (zij dat ik al jaren op voetbalzone lees dat schone zijn basis plaats kwijt zal raken en niet meer mee kan) hij hield voor zijn blessure niet helemaal voor niets vd Beek uit de basis natuurlijk. Als ik AZ was en kon kiezen tussen Clasie die al lang niet meer dezelfde speler is voor als voor zijn transfer en Eiting, zou ik toch kijken of ik Eiting los kon weken.

Gravenberch is een heel groot talent, maar net een maand 17... dat kan dus nog alle kanten op. die zal de komende jaren zijn kansen wel gaan krijgen, maar de Jong was 21 voor hij zich echt vast in de basis speelde,het kan dus ook gewoon nog 4 of 5 jaar duren voordat we echt iets over zijn talent kunnen zeggen.

Ekkelenkamp komt denk ik ook tekort, maar is ook pas 2 maanden 19.

Tja dat zijn van die dooddoeners. Prachtig als een talent die mentaliteit heeft en de concurrentie aanwil. Mooi ook als hij positief is vanuit de invalshoek dat je in de sterkst mogelijke selectie veel kan oppikken op de training. Maar je moet ook minuten maken - en de feiten zijn dat dat er met Promes wat minder in zal zitten. Maar goed als het Promes niet was zou er een ander komen, dus hij zou in hetzelfde schuitje zitten. Ik ben benieuwd welk talent dit jaar echt een basisplek gast veroveren. Dat is er altijd wel eentje, maar ik voorzie nog niet wie. Zou zomaar kunnen dat ze rond de winterstop niet meer om Unuvar heen kunnen, jong natuurlijk, maar die ging wel heel hard vorig jaar.

Ik zou lekker weg gaan als ik hem was. Gaat nauwelijks kansen krijgen aankomende seizoen. En als ajax zo door gaat volgend seizoen ook niet. Dit is wel een talent, dus hup vlieguren maken!

26 juni 2019 om 17:56

Idd misschien iets om hem te verhuren

Lang heeft me echt positief verrast in de minuten die hij afgelopen seizoen kreeg. Passeert en dribbelt makkelijk, heeft een goed overzicht en is bijna altijd aanspeelbaar. Ik denk dat hij nog wel eens zou kunnen verrassen aankomend seizoen. Moet hij natuurlijk wel wat serieuze kansen op het middenveld krijgen.

wat dacht je van brobbey?!! wat een beest, hoop toekomstig spits nummer 1! kan makkelijk 2 man bezig houden waardoor meer ruimte ontstaat voor de andere aanvallers met hun dribbel

26 juni 2019 om 21:33

Dat is ook zeker een groot talent, maar voorlopig beschikt Ajax nog over Tadic (als valse spits), Dolberg, Huntelaar en ook nog Traoré en de verhuurde Cassiera en Sierhuis. Het zal daarom nog wel even duren voordat hij minuten zal krijgen in Ajax 1 gok ik. Wel zou het mooi zijn als hij het aankomend seizoen al een paar keer in de Keuken Kampioen Divisie mag laten zien. Eens zien hoe hij presteert indien het fysieke voordeel redelijk wegvalt!

26 juni 2019 om 22:09

Cassiera en sierhuis gaan nooit 1e spits worden, brobbey moet veel van huntelaar(afmaker) en Tadic ( loopacties) Leren en koppie koel houden dan komt het best goed. Is een goed teken dat hij een contract heeft getekend !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren