Italië Onder-21 komt knal Bielik niet te boven op frustrerende avond

Polen heeft woensdagavond met het kleinste verschil gewonnen van Italië op het EK Onder-21. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt in de eerste helft en kwam op naam van Krystian Bielik 0-1. De Italianen speelden daarna vol op de aanval, maar wisten het net niet te laten bollen. Met zes punten uit twee duels staat Polen er het beste voor. De strijd om de tweede plaats ligt volledig open.

Italië was de bovenliggende partij in het Stadio Renato Dall'Ara in Bologna. Voor eigen publiek ging de ploeg van bondscoach Luigi Di Biagio op zoek naar de openingstreffer en daar kreeg het prima mogelijkheden voor, maar toch waren het de Polen die op voorsprong kwamen. Nadat een vrije trap in de Italiaanse muur was beland, kreeg Arsenal-verdediger Bielik de bal voor zijn voeten. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij uit en passeerde hij Napoli-keeper Alex Meret.

Op slag van rust leek de Italiaanse ploeg op gelijke hoogte te komen. Bologna-aanvaller Riccardo Orsolini wist zich door de Poolse muur heen te spelen en schoot via de binnenkant van de paal raak. Zijn treffer werd door scheidsrechter Aleksei Kulbakov echter afgekeurd omdat hij buitenspel stond op het moment dat hij werd aangespeeld door Nicolo Barella. Polen haalde opgelucht adem, want de ploeg van Czeslaw Michniewicz had verder weinig in te brengen en mocht van geluk spreken dat het met een voorsprong de rust haalde.

Direct na rust werd Juventus-aanvaller Moise Kean binnen de lijnen gebracht, maar ook met de talentvolle spits in de ploeg hield Polen stand. Lorenzo Pellegrini was er nog het dichtst bij, maar zijn schot raakte de paal. In de slotfase liepen de frustraties bij de Italianen hoog op en kwam invaller Nicolò Zaniolo met een gele kaart goed weg na een smerige overtreding. Met nog een wedstrijd voor de boeg heeft Polen de beste papieren om de halve finale te bereiken.