Wat is VOLTA Football? De nieuwe spelmodus in FIFA 20

Donderdag, 1 januari 1970 om

FIFA 20 verschijnt eind september met een nieuwe spelmodus: VOLTA Football. De introductie van deze nieuwe feature is de nieuwste innovatie van EA Sports en biedt de gamer de kans om straatvoetbal te spelen. “Het is een terugkeer naar het straatvoetbal in de FIFA-game en we zijn erg enthousiast om op plaatsen te zijn waar het voetbal is ontstaan”, reageert Volta-producer Jeff Antwi.

Na de introductie van de Champions League in FIFA 19 hebben de ontwikkelaars van de game opnieuw niet stilgezeten met de introductie van Volta als gevolg. Met de release van FIFA 20 in aantocht, gaan we in op alles wat al bekend is over de nieuwe spelmodus.

Wat is FIFA 20 Volta?

"Voor miljoenen mensen ter wereld zijn de straten hun stadion”, aldus Antwi toen hem werd gevraagd naar de reden voor het introduceren van Volta, het Portugese woord voor ‘terugkeer’. "Authenticiteit, creativiteit en cultuur zijn de aspecten die we naar Volta wilden brengen."

Matt Prior, creative director van FIFA 20, geeft aan dat de toevoeging van het straatvoetbal ‘één van de meeste gevraagde features’ was. “Er zijn maar weinig mensen die voor het eerst tegen een bal trapten in een wedstrijd van elf tegen elf”, reageert Prior in gesprek met Goal.

"De wortels van het voetbal beginnen in de achtertuin, in het park. Een onderdeel van het voetbal dat we nog niet eerder in de game hebben gehad, dus we waren heel enthousiast om dat aspect nu naar FIFA te brengen”, aldus Prior.

Wat kun je doen in FIFA 20 Volta?

De nieuwe FIFA Volta wordt aangedreven door dezelfde gameplay die je op het normale voetbalveld ook gebruikt, maar wel met een aantal aanpassingen om de echte straatvoetbalervaring te creëren.

Bouw je eigen unieke speler

Gamers kunnen hun eigen unieke speler creëren met een op maat gemaakte look, inclusief kapsel, kleding, tatoeages en de manier van juichen. Zogenaamde 'vanity items' zijn beschikbaar om te unlocken.

In één simpele beweging is het mogelijk om een mannelijk of vrouwelijk personage te maken en teams kunnen uit spelers van beide geslachten bestaan.

Vijf spelsoorten
Er zijn vijf verschillende spelsoorten, namelijk:
• 3v3 Rush*
• 4v4
• 4v4 Rush*
• 5v5
• Professioneel futsal

*Zonder keeper

Speel op verschillende locaties
Om de gamer een authentieke spelervaring van het straatvoetbal te geven, zijn verschillende arena’s te kiezen. Van een kooi in een Londense buitenwijk en een pleintje in Amsterdam, tot het dak van een wolkenkrabber in Tokyo.

Speel met officiële teams
Naast het creëren van je eigen personage, is het in Volta ook mogelijk om de controle over te nemen van één van de gelicentieerde teams uit de game. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen elkaar daardoor dus tegenkomen op een Amsterdams pleintje, om voor eens en voor altijd te bepalen wie de GOAT van het straatvoetbal is.

Volta verhaalmodus
EA Sports heeft aangegeven dat er een soort verhaalmodus verbonden is aan Volta. Wat dat precies inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht moet je je eigen speler gaan begeleiden in het straatvoetbalwereldje, bijvoorbeeld van een lokale wijk tot een professioneel futsal-team.

Online
Online gamen is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit en EA Sports voegt nu dus Volta aan het aanbod toe. Net als in FIFA Ultimate Teams zijn er competities waarin spelers om promotie en degradatie moeten vechten. Het is niet ondenkbaar dat wellicht ook eSporters zich specifiek op Volta gaan richten.

Wat is het verschil tussen Volta en FIFA Street?

Het is niet de eerste keer dat EA Sports straatvoetbal laat terugkeren in een game. Degenen die FIFA al jaren spelen, zullen zich FIFA Street vast nog wel herinneren. De verwachting is echter dat Volta heel anders is dan zijn voorganger. "FIFA Street hebben we jaren geleden al ontwikkeld en het was fantasierijk, een beetje overdreven en wellicht niet helemaal authentiek", zegt Aaron McHardy, uitvoerend producer van FIFA 20, tegen Goal.

Waar FIFA Street wat betreft de weergave van de spelers en hun kwaliteiten wat cartoonachtig oogde, belooft Volta een veel betere afspiegeling van de werkelijkheid te worden. Bovendien worden vrouwelijke spelers geïntroduceerd, iets wat in FIFA Street nog ontbrak.19 reacties (laatste reactie door menzor)

Persoonlijk heb ik liever dat ze zich op de Career Mode storten. Meer stadions (waar het vorig jaar Spanje was, schijnt Duitsland dit jaar aan de beurt te zijn met de echte stadions en faces), de Serie A in licentie en meer faces, ook uit Italië, Zuid Amerika en Frankrijk. Een beter doordacht systeem, zoiets als wat Football Manager heeft. Spelers die willen vertrekken, spelers die iets willen, spelers die niet willen komen etc etc. Nu kan je iedereen kopen zolang je het geld maar hebt

18 juni 2019 om 11:46

In dat op zicht is PES met patch uiteraard veel verder en beter dan FIFA.

18 juni 2019 om 12:22

Ook mogen ze het simuleren wel eens gaan fixxen, na 38 potjes Premier Leauge heb je vaak genoeg aan 76 punten ofzo om kampioen te worden...

18 juni 2019 om 15:58

Helemaal waar. Ze moeten toewerken naar alle Europese competities in het spel en minimaal van de 10 sterkste competities het 2e niveau. The Journey was een leuke toevoeging, maar inmiddels staat FIFA al 3 jaar stil in zijn ontwikkeling imo.

18 juni 2019 om 16:49

Het is bizar om te bedenken dat in tien jaar tijd de Career Mode er alleen maar op achteruit is gegaan, ik blijf elk jaar hoop houden dat ze die eens op de schop gooien, en elk jaar weer is de grootste verandering het nieuwe kleurtje van het menu. Toegegeven, die realtime onderhandelingen van dit jaar waren welkom, maar waar is de kit creator, create a club, verbeterde transfers en persconferenties. Noem maar op. Spijtig dat FUT de enige modus is waar geld mee binnen geharkt wordt.

@voetbalzone, het is wel zo netjes als er even wordt bijgezet dat het hier om gesponsord bericht gaat. Verder kan Fifa mij niet bekoren. De concurrent ook niet, ook al is die ietsjes beter.

18 juni 2019 om 15:15

Wat is er toch misgegaan met de footie .. een game als pes5 was de shit.. kan toch niet moeilijk zijn om zon kunstje te herhalen

18 juni 2019 om 17:16

@Patrick, Mensen verwachten meer van de Ps4 en de Xbox one dan dat we deden van de ps4 en de X360. Daar gaat het mis, denk ik. En beide, PES een stuk minder vooralsnog, richting ze enkel nog op egaminh en FIFA enkel op centjes binnen harken met FUT. Ik ga dit jaar voor het eerst sinds fifa 96 over naar FUT. Naar FIFA kom ik pas terug wanneer de nieuwe Europese wetgevingen er voor hebben gezorgd dat FUT kapot bloedt. Dan focussen zich eindelijk weer eens op het voetbal in plaats van nietszeggende toevoegingen. Dit Viola is een leuke toevoeging, maar naar verluidt is het enkel offline. Nouu.. Joepie.. Een nietszeggende offline toevoeging die enkel online nog lollig zou kunnen zijn. In de tussentijd is het enkel FUT dat de klok slaat. Financieel gezien natuurlijk mooi meegenomen, maar voor de old skool fifa fans die fut vreselijk vinden, zoals ikzelf, echt de doodsteek.

Maak een nieuwe fifa street ipv deze halfslachtige onzin

18 juni 2019 om 16:52

En dan betalen voor 60 euro voor FIFA street betalen en 60 euro voor de normale FIFA. Lekker over nagedacht kerel, ze doen hier de consument juist een plezier mee.

18 juni 2019 om 16:54

Mits EA een echt FIFA Street spel maakt zoals die op de PS2 zou ik daar zeker 60 euro voor over hebben. FIFA zelf niet maar dat is een ander verhaal.

18 juni 2019 om 16:57

Lol een plezier, dit is gewoon het jaarlijkse zoethoudertje, dient om de kritiek te sussen, maar het spel zelf blijft ongetwijfeld gewoon weer stil staan. In plaats van halfslachtige toevoegingen als no rules, the journey of fifa street (wat leuk klinkt maar ongetwijfeld een zoveelste teleurstelling wordt) kunnen ze beter eens carriere en de gameplay aanpakken en drastisch verbeteren.

Daarmee doen ze de consument een plezier.

Ik zou het leuk vinden als ze ook de keuken kampioen divisie erbij zouden doen en dat je in career ook kapsels en tattoos kunt wijzigen.

Hopelijk laten ze ook in profclubs de mogelijkheid om je speler te voorzien van tattoos

Ik heb 300 uur in fifa19 zitten en mijn beste speler van een pack was Ericsson ik hoop dat de packs wel veranderen.. irritante random luck

Ik begon ooit op mijn Atari met Sensible Soccer. Later op de Sega met World Soccer, vervolgs International Super Soccer. Speelde vanaf ‘95 de Fifa series tot 2002. Ben toen overgestapt naar PES. Ging het het hele land door om toernooitjes PES te spelen. Ja online was er nog niet. De laatste 10 jaar koop ik Fifa én Pes. Ze zijn allebei goed, op een andere manier. Fifa is wat gelikter heeft vaak alle licenties, PES heeft wat meer diepgang in het spel. Ben blij dat PES bestaat, zodat Fifa altijd een concurrent heeft. Wat betreft VOLT. Volgens mij zat dat ook in de Fifa ‘97. Was toen een leuke toevoeging. Fifa Street vind ik te onrealitisch en veels te overdreven met salto’s en acrobatic. Ik ben nu geen hardcore gamer meer, maar vindt het af en toe leuk op (online) potjes te spelen.

‘Vanity items’? Dit ruikt weer naar lootboxes, EA is echt een tumor in de gaming industrie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren