Scorende scheidsrechter gaat de wereld over: ‘Nog nooit meegemaakt’

Zaterdag, 25 mei 2019 om 23:40Dominic Mostert

Beelden van scheidsrechter Maurice Paarhuis gingen zaterdagmiddag de wereld over. In de wedstrijd tussen Harkemase Boys en HSV Hoek in de Derde Divisie scoorde de arbiter onbedoeld voor de bezoekers uit Zeeuws-Vlaanderen, waarna hij niets anders kon doen dan het doelpunt goedkeuren. "Nog nooit meegemaakt dit", schreef het verbijsterde Harkemase Boys op Twitter. Paarhuis maakte zijn excuses aan de spelers en reageert na afloop op het incident.

"Sommigen wilden een scheidsrechtersbal. In alle rust heb ik de regels uitgelegd. De scheidsrechter is als een cornervlag, een dood spelelement. Ik kon er niets anders van maken", verklaart de scheidsrechter in gesprek met Omrop Fryslân. "De spelers reageerden sportief. Ze hadden door dat het niet opzettelijk was. Toen was het ook klaar."

Paarhuis benadrukt dat het niet zijn bedoeling was om de bal binnen te schoppen, al maakte hij wel een beweging met het been. "Ik kan me goed voorstellen dat het lijkt alsof ik de bal schop, maar ik wilde mijn been optrekken", legt hij uit. "Dan kun je wel door de grond zakken. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, en ik hoop het ook nooit weer mee te maken."

Een meevaller voor Paarhuis was wellicht dat zijn 'doelpunt' niet doorslaggevend was in de wedstrijd. Hoek maakte via de scheidsrechter de 3-2, maar verloor uiteindelijk met 4-2 van Harkemase Boys. Het was de laatste speelronde van het seizoen; Hoek eindigt als vierde in de competitie en Harkemase Boys als zesde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door pinko)

Ik ben wel benieuwd aan wie die goal nu uiteindelijk is toegekend. De scheidsrechter is inderdaad een dood spelelement, maar dan kan hij de goal ook niet op zijn naam krijgen lijkt me

25 mei 2019 om 23:58

Ik denk aan de nummer 10 van Hoek aangezien hij via 2 dode spelelementen (paal en scheids) in het doel gaat. Is in principe hetzelde als scoren via beide palen.

26 mei 2019 om 11:36

Als toeschouwer en Boys supporter kon ik (achteraf) wel lachen om dit tegendoelpunt. Was gewoon een ongelukkig moment waar de scheids ook weinig aan kon doen. Soms gebeurt zoiets. En de naam van de doelpuntenmaker: Impens. Prima, veel scorende middenvelder. Hoek heeft veel Belgische spelers in haar selectie....

Sowieso vreemde positie om in het 5 meter gebied te staan terwijl er volop actie daar aan de gang is. Goeie spitsenactie wel, trekt echt een sprint om bij de eerste paal te komen als die ziet dat de aanvallende partij een voorzet gaat geven.

26 mei 2019 om 00:02

Idd, wtf komt die daar doen haha. Heel erg apart.

26 mei 2019 om 08:07

Als je goed kijkt, zie je dat hij daarheen sprint om te kijken of die eerste bal wel of niet over de doellijn gaat. Ik vind dat wel logisch. Daarna staat hij even te slapen ja.

26 mei 2019 om 08:25

Daar heb je eigenlijk juist de assistent scheidsrechter voor. Het beste voor een scheids is gwn om op de rand 16 te blijven gewoonweg om dit soort taferelen te voorkomen

nieuwe spits voor hsv hoek, ik zou serieus onderzoek doen naar de omstandigheden ivm omkoopschandalen. je wil geen risico lopen en elke vorm uitsluiten, voor het geval dat. het zekere voor het onzekere

26 mei 2019 om 00:18

Haha omkoopschandalen. Ik denk niet dat je tototjes Kan zetten op Hoek en Harkemase boys maar ik snap je punt

26 mei 2019 om 00:53

Nee maar misschien in china wel?

26 mei 2019 om 01:27

Alsof mensen die omkoopschandalen organiseren geld inzetten via Toto

26 mei 2019 om 09:23

Denk dat je een hoop kan verdienen als je inzet op een goal voor hoek via de paal en scheids.

Als je goed kijkt zie je hem tegen die bal trappen. De bal is dus niet per ongeluk via de scheidsrechter in doel gekomen, de scheids schiet hem er bewust in.
Sowieso vreemd wat de scheids daar doet, hij moet afstand houden. Vreemd dit...

26 mei 2019 om 01:54

Tuurlijk, hij positioneert niet geweldig, maar iedereen kan toch zien dat hij zijn been wil intrekken?

26 mei 2019 om 08:18

Dat noem jij niet geweldig gepositioneerd? Het slaat helemaal nergens waar hij staat. Heb jij ooit een scheidsrechter in een lopende aanval in het 5 meter gebied zien staan? Alleen al om die reden heeft hij alle schijn tegen. De beste man heeft daar helemaal niks te zoeken.

26 mei 2019 om 10:47

Uhh nee? Ik zie eerlijk gezegd ook dat hij gewoon schiet. Die koekenbakker hoort daar helemaal niet te staan.

Rare positie voor een scheidsrechter, dat heb ik ook nooit eerder gezien.

26 mei 2019 om 00:57

Ik ben -op ons niveau- altijd wel blij als ze buiten de middencirkel komen. Maar dit slaat wel heel erg door Vreemde looptijd inderdaad, hij zal ook wel een leuke beoordeling krijgen van de scheidsrechtersbond..

Hij kon ook gewoon laten doorspelen ipv fluiten voor een Goel, je moet ook heel goed kijken om te kunnen zien dat de bal de lijn passeerde.

Dit was natuurlijk bewust. De scheidsrechter heeft helemaal niks te zoeken op die positie als er een aanval bezig is. Daar loop je alleen als je deelneemt aan het spel.

hoezo hebben ze de tegenstander niet gewoon een goal laten maken na dit moment

Wat een raar moment. De scheidsrechter staat op een plek waar hij helemaal niks te zoeken heeft en maakt ook nog een trappende beweging. Zat er toevallig ergens een ouderwetse bel Chinees op de tribune? Een andere verklaring zou ik ook niet kunnen verzinnen eerlijk gezegd.

Grappig ongelukje, kan gebeuren. Toeval bestaat en laten we nu niet zielig gaan doen over bewust de bal raken en matchfixing. Dan heb je echt helemaal geen vertrouwen meer in andere mensen. Maar wel erg vervelend voor de tegenstander én de scheidsrechter. Zoals de scheids aangaf, hij is een dood spelelement dus de speler die eerst schoot krijgt de goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Harkemase Boys


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
I. AchunaVerdediger
M. BloemingVerdediger
M. BruintjesVerdediger
M. de JongVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Harkemase Boys.

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren