Go Ahead is morele winnaar en hoopt klus in eigen huis te klaren

Zaterdag, 25 mei 2019 om

Het eerste duel tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles in de finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. RKC kreeg op eigen veld de beste kansen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een doelpuntloze remise: 0-0. Go Ahead stapte zodoende als morele winnaar van het veld en hoopt promotie naar de Eredivisie dinsdagavond in eigen huis veilig te kunnen stellen.

RKC zegevierde in de vorige rondes op eigen veld al over NEC (3-0) en Excelsior (2-1) en ook tegen Go Ahead maakte de ploeg van trainer Fred Grim een prima indruk. De Waalwijkers waren de bovenliggende partij in de eerste helft en kwamen in de eerste twintig minuten tot enkele uitstekende mogelijkheden. Zo leverde een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Go Ahead ternauwernood geen doelpunt op, terwijl Darren Maatsen na individuele actie op de vuisten van Hobie Verhulst schoot.

Rond het halfuur was RKC opnieuw gevaarlijk: een afstandsknal van Paul Quasten belandde op de bovenkant van de lat. Even later kreeg Maatsen een reuzenkans na een lange bal van achteruit, maar Gino Bosz voorkwam op de doellijn een zeker doelpunt van de spits, die vrijwel onmiddellijk erna nog een treffer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Go Ahead kwam in de eerste helft niet verder dan een rollertje van Thomas Verheydt en mocht uiteindelijk van geluk spreken dat de rust werd gehaald zonder kleerscheuren. De formatie van John Stegeman claimde nog wel tevergeefs een strafschop, na een vermeende overtreding van doelman Etienne Vaessen op Richard van der Venne.

Na de onderbreking was de wedstrijd een stuk meer in balans en waren kansen schaars. Beide ploegen grossierden in balverlies en wisten het publiek in het Mandemakers Stadion nauwelijks meer te vermaken. De eerste redelijke mogelijkheid na rust viel pas halverwege het tweede bedrijf te noteren: invaller Kevin Vermeulen schoot een afvallende bal namens RKC wild over. Grote kansen bleven daarna lange tijd uit, maar in de slotfase waren beide teams zowaar nog gevaarlijk. Een poging van Jeroen Veldmate werd vlak voor de doellijn onschadelijk gemaakt door Quasten, terwijl Vermeulen over volleerde na een uitstekende voorzet van Maatsen.


Poll

Wie promoveert naar de Eredivisie, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door vukie)

Wat een ongelooflijke zaadpot van twee teams die bang waren om te verliezen. Eagles en kunstgras is geen gelukkig huwelijk dus ik ben blij dat er niet verloren is. Dinsdag zal het beheer moeten een ook beter gaan in een uitverkochte Adelaarshorst..

25 mei 2019 om 20:25

Ik vind 0-0 overigens een gevaarlijke stand. Doelpunt van RKC in Deventer kan dodelijk zijn..

25 mei 2019 om 20:29

Tuurlijk. Dinsdag thuis volle bak. Gekomen voor een gelijkspel en gekregen, ik ben tevreden!

25 mei 2019 om 20:41

Het wordt gekkenhuis dinsdag. Ik heb er nu al zin in! Maar het is zeker nog niet gespeeld..

25 mei 2019 om 20:41

Normaal zou ik als uitspelende ploeg ook tevreden zijn met een gelijkspel, behalve met 0-0. Dan hoeft ie maar 1 keer goed te vallen voor RKC in dit geval en je hebt een groot probleem. Het wordt een heel spannende pot dinsdag.

25 mei 2019 om 20:44

Zo is het! Over twee wedstrijden gezien is dit RKC gewoon niet goed genoeg. Woensdag vrij dus ga uit van een mooi feestje dinsdag 😎

25 mei 2019 om 21:08

Niet goed genoeg? Ze waren beter dan GAE.

25 mei 2019 om 21:12

Verschil tussen rubber en gras. Dinsdag zullen zeer waarschijnlijk de rollen omgedraaid zijn omdat RKC dan op gras speelt.

25 mei 2019 om 21:24

Berry, pas nou op! We zijn er onlangs nog met 1-4 af gegaan tegen RKC in de laatste thuiswedstrijd..

25 mei 2019 om 21:47

Er werd tegen mij gezegd dat de Eagles nergens meer voor speelde dus het wel goed vond. De eagles gaan er dinsdag alles aan doen om te promoveren. Denk alleen dat RKC een licht voordeel heeft vanwege de uit goal eventueel

25 mei 2019 om 21:54

Ik denk dat het publiek onderschat wordt. Het wordt echt gekkenhuis in de Adelaarshorst. Ik heb er nu al zin in..

25 mei 2019 om 23:46

Het is denk ik nognsteeds 50/50% Eagles heeft het thuisvoordeel en jullie het voordeel met de uitdoelpuntenregel, maar het wordt dinsdag zoieso wel meer spektakel als vandaag

Wat een belabberd niveau van beide ploegen..... wat mij betreft horen ze beide niet in de eredivisie

25 mei 2019 om 20:29

En dat zeg je op basis van deze wedstrijd?

RKC doet zichzelf hier veel te kort. Hopelijk vallen de goals dinsdag wel.

25 mei 2019 om 20:31

Ze misten voorin bilate en spierings. Vooral spierings werd gemist, die sow kon er niks van

Zeer slechte wedstrijd. Met beide een gunstige uitgangspositie. Eagles moet gwn winnen in de eigen horst, maar als RKC scoort krijg je het erg lastig natuurlijk, daarnaast hebben ze die Spierings ook weer terug

Gelijkspel met dank aan Maatsen. Wat een kans en wat een klungel ben je dan dat je die niet maakt. Verder was het niveau zeer bedroevend en de angst om te verliezen de grootste boosdoener.

Ze zijn er beide behoorlijk dichtbij.. voor degene die niet promoveert wordt het toch een flinke teleurstelling. Met dat kunstgras mag RKC wel wegblijven...hebben de Eagles wel echt gras..? In dat geval is mijn voorkeur duidelijk. Al zullen beide ploegen gezien hun mogelijkheden komend jaar echt degradatievoer zijn.

25 mei 2019 om 20:52

Nu rkc hun laatste thuiswedstrijd heeft gespeeld gaan ze beginnen met het aanleggen van echt gras het kunstgras gaat eruit

25 mei 2019 om 22:21

Kijk aan dat is goed nieuws! Dan is het mij om het even.. beide structureel geen eredivisie materiaal met de mogelijkheden en het potentieel van beide. Desalniettemin leuk om één van beide er een jaartje bij te hebben en wie weet nog wat langer, zoals Emmen heeft bewezen.

25 mei 2019 om 21:02

In Deventer hebben we al jaren één van de beste grasmatten liggen.. RKC krijgt echt gras..

25 mei 2019 om 21:49

Dit is voor RKC wel de kans om te promoveren lukt het nu niet dan komen ze voorlopig niet terug wegens de aankomende veranderingen in beiden divisie. Dus kom op RKC.

26 mei 2019 om 01:04

Ben je hier wel zo zeker van? Ik vind rkc in de 2e seizoenshelft toch een aardige basiself hebben staan. Met wat gerichte versterkingen zouden zij zomaar een outsider kunnen zijn voor plek 1/2.

26 mei 2019 om 09:41

RKC heeft nu een sterke selectie masr dat zou niet blijven als RKC niet promoveert spelers zullen weg gaan. Hansson gastvterug naar Feyenoord en ik denk dat Seys dan ook zou vertrekken. En misschien wil Grim dan ook wel een ander team gaan trainen. Dit RKC is na de winterstop goed maar ik denk dat het voor komend seizoen heel anders er uit gaat zien. Zullen niet snel nummer 1 en 2 worden

Hoe meer gewoon gras in de ED hoe beter. Alleen daarom al hoop ik dat de eagels promoveren. Met sparta of de graafschap zijn we al van gras gegarandeerd. Het gaat de goede kant op. Maar toch...... 1 lullige tegengoal en RKC kan zomaar in de ED verzeild raken.

25 mei 2019 om 21:36

Sparta gewoon kunstgras hoor

25 mei 2019 om 21:50

Ik dacht dat sparta per volgend seizoen weer op gras zou overgaan. Maar misschien heb ik het mis?

25 mei 2019 om 22:23

Rkc gaat juist weer over op gewoon gras, dus of t nu eagles word of rkc maakt in dit geval niet uit.

Vind Eagles helemaal niet morele winnaar, bij een 1-1 wel maar uit een 0-0 vind ik niet bijzonder veel winst. Vond ze ook veel teveel op gelijkspel spelen, slappe vertoning.

25 mei 2019 om 21:56

Eens, het was helaas niet best. Ik vond het echter wel tekenend dat degene van RKC die kort na de wedstrijd geïnterviewd werd zelf sprak over een verschikkelijk veld. Eagles heeft het nooit zo op kunstgras (wie in Godsnaam wel!?)..

Zo jammer dit. Maar door de uit doelpunten geef ik ons nog zeker kans.

Hopelijk kan rkc 2 keer scoren in Deventer ik vind het wel mooi als ze promoveren.

25 mei 2019 om 22:13

Hopelijk is Bilate er dinsdag weer bij. Kansen zullen er zeker komen

Komt go ahead goed weg zeg, rkc had er toch wel minimaal een moeten maken vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong Ajax20-2
11.Telstar195
14.Jong PSV15-5
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. CorbozMiddenvelder130
J. IdzesMiddenvelder131
S. HendriksAanvaller102
B. van HoevenAanvaller101
J. GorterKeeper130
F. RossMiddenvelder90
A. RabillardAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

1 fan
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren