SC Cambuur houdt dankzij Xavier Mous uitzicht op Eredivisie

Zondag, 19 mei 2019 om

Het tweeluik tussen SC Cambuur en De Graafschap in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs is nog allesbehalve beslist. In Leeuwarden hielden de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer zeventien van de Eredivisie elkaar zondagavond in evenwicht: 1-1. Cambuur speelde bijna de hele tweede helft met een man minder, maar hield zich staande door een uitblinkende doelman Xavier Mous. Woensdag volgt de return in Doetinchem.

Met name de tweede helft stond bol van de controversiële momenten in het Cambuurstadion. Kort na de onderbreking moest de thuisploeg verder met tien man, toen Emmanuel Mbende met zijn noppen op de kuiten van Fabian Serrarens kwam. Het was niet duidelijk of dat een bewuste actie was, maar arbiter Jeroen Manschot was onverbiddelijk. Na een uur maakte hij zich nog minder populair bij het thuispubliek. Een handsbal van Issa Kallon, na een voorzet vanaf de rechterflank, resulteerde in een penalty voor De Graafschap.

Vervolgens werden allerlei voorwerpen, waaronder aanstekers, op het veld gegooid en moest Manschot de wedstrijd even stilleggen. Na de korte onderbreking ontfermde Serrarens zich over de strafschop. Hij schoot de bal echter niet met overtuiging en Mous koos de goede kant, waarna het publiek in extase was. De doelman bekroonde een uitstekende wedstrijd: Mous was misschien wel de beste man op het veld en voorkwam doelpunten van Furdjel Narsingh, Nabil Bahoui en Youssef El Jebli, verspreid over de eerste en tweede helft.

In de 33ste minuut had Mous echter niet weten te voorkomen dat Narsingh de score opende. De ex-aanvaller van Cambuur rondde keurig af na voorbereidend werk van El Jebli. Vrijwel direct vanuit de aftrap volgde echter de gelijkmaker: Robin Maulun ontving de bal van Nigel Robertha en schoot fraai in de rechterhoek. Die stand bleef, door de gemiste penalty na rust, lange tijd staan. Met tien man kreeg Cambuur via Robertha een goede kans op de 2-1, maar doelman Nigel Bertrams reageerde uitstekend.


Poll

Wie bereikt de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door domineedirksen)

Matige wedstrijd met in de hoofdrol onze vriend Manschot. Wat een drama-scheids. Eerst onterecht rood voor Cambuur, dan een discutabele penalty geven aan de Graafschap. Hoe die het doet weet ik niet, maar met zijn flaters presteerd hij het elke wedstrijd uit de hand te laten lopen. Dat er dan simpel volk stampei gaat maken valt niet goed te praten, maar Manschot mag wel eens bij zichzelf te rade gaan. Geldt ook voor de KNVB overigens. Ze zouden deze man moeten verbieden nacompetitie te fluiten. Niet voor het eerst brengt hij clubs in de problemen met zijn geblunder. Daar kunnen ze bij Sparta over meepraten.

19 mei 2019 om 22:17

Ben het helemaal met je eens. Die rode kaart was dramatisch. Dat de VAR dat niet ziet is ook niet te begrijpen. Totaal GEEN opzet en die speler komt ongelukkig uit met zijn lange stelten. Verder natuurlijk mooi dat die penalty gestopt is. Vond het een cadeautje. Wat me trouwens opviel is dat Hake gewoon de hele wedstrijd geen wissel heeft gedaan. Tactisch toch wel erg dramatisch..

19 mei 2019 om 22:23

Tja, ik ben geen Cambuur-kenner, maar de bank zal waarschijnlijk nóg minder van kwaliteit zijn. Opvallend was het wel ja. De VAR kan alleen overrulen als ze absoluut zeker zijn van een arbitraire dwaling. Dat vonden ze dus schijnbaar van niet.

19 mei 2019 om 22:35

Volgens mij ging de scheids kijken op aandringen van de VAR. Dat vond vreemd. Maarja je kan hem geven als je wil..

19 mei 2019 om 22:56

Ja, de bank heeft nog minder kwaliteit. Hake doet het met een vreemdelingenlegioen prima.

20 mei 2019 om 00:04

Kippersluis gemist man.. ongelofelijk

20 mei 2019 om 00:55

Nee, geen geweldige selectie, maar ze staan hier nu wel. Ben benieuwd woensdag. Is nog niet gedaan.

19 mei 2019 om 22:27

Ik vond de matige wedstrijd wel meevallen. Als neutrale supporter een vermakelijke wedstrijd gezien vol spanning strijd en emoties..

19 mei 2019 om 22:32

O, ik heb me ook kostelijk vermaakt. Veel strijd en inzet. Met matig bedoel ik meer het kwalitatieve gedeelte. Technisch / tactisch was het matig. En dan druk ik me nog vriendelijk uit. Deze wedstrijden zijn wel veel intensiever dan die playoff-wedstrijdjes voor Europees voetbal. Voor de neutrale liefhebber veel leuker.

19 mei 2019 om 22:42

Penalty was wel terecht, rode kaart was dom maar geel was ook goed geweest.

20 mei 2019 om 00:57

Beide niet terecht. Gewoon een off-day van de scheids.

20 mei 2019 om 00:30

Ik vond dat ie het beide keren gewoon een punt had. Bij de rode kaart werd hij geattendeerd door de VAR en bij de penalty ook. De rode kaart is gewoon stom. Wie land nou toevallig met een gestrekt been precies in de kuit/knieholte van z'n tegenstander? Leek me in eerste instantie natrappen en met de herhaling daarna werd het wat duidelijker en kon je geel maar ook rood geven. Dat voor rood gekozen is is niet onterecht en zouden meerdere scheidsrechters doen. De penalty is voor mij geen discussie. Welke pannekoek gaat nou met twee handen van zich af de lucht in springen? Verder ga ik niet teveel woorden vuil maken aan het uitschot achter het doel. Hoop dat deze stoere mannetjes mooi met hun porem in beeld zijn gekomen bij hun werkgever en dat ze de volgende wedstrijd in Doetinchem met lege handen vertrekken. Volgens mij zeg ik het dan ook nog netjes

20 mei 2019 om 00:54

Die penalty is er gewoon een. Prima. Maar bij die kaart vind ik wel dat de graafschap speler een stap achteruit gaat en daardoor de noppen krijgt. Was geen rood in mijn ogen,hoewel ik ook langer nodig had dan de VAR.

Echt een typische degradatie Play-offs wedstrijd en ook de reden dat ik zo'n fan ben van deze potjes. De clubs weten dat een heel seizoen van deze wedstrijden afhangt en dat zie je terug in het spektakel met passie, commotie en veel sfeer. Beide clubs hebben fanatieke supporters en dat maakt zo'n wedstrijd mooi (behalve die idioten die spullen gooiden bij het strafschop moment, je kan het IQ van die gezichten aflezen). Die Mous was wel echt goed vandaag. Door hem wordt de return nog heel spannend. De Graafschap is de favoriet, maar ik gun het beide teams wel.

Wat een wedstrijd zeg. Heel knap gedaan door Cambuur met als uitblinker de keeper. Kan me niet voorstellen dat hij volgend jaar nog bij Cambuur speelt. Wel jammer dat de wedstrijd verpest wordt door die idioten achter het doel gelukkig was dat wel snel opgelost.

20 mei 2019 om 00:31

Zoals het er nu naar uitziet speelt hij volgend seizoen bij FC Emmen. Dat zou echt een goede zet zijn van Emmen

20 mei 2019 om 01:03

Tsja.... nu wel. Schat op termijn Cambuur toch nog steeds hoger in dan Emmen. Met alle respect overigens voor dit seizoen. Petje af.

Zat ff wedstrijdje te kijken. Sorry voor mijn reactie maar ik heb zitten kijken naar 22 ploeterende houthakkers. Pffffff wat een slecht niveau zeg. Waarom willen deze ploegen naar de eredivisie?waarom zou je 34 wedstrijden op je tenen willen lopen? Ze hebben er beide niks te zoeken. Bv die spits van de graafschap serraerens. Sorry kerel maar bij de plaatselijke club hier en dat is hoofdklasse ben je gewoon een banker.

19 mei 2019 om 22:05

waarom willen deze ploegen naar de eredivisie..ik snap dat het niveau niet al te best was maar dit is wel een erg rare vraag

19 mei 2019 om 22:17

De graafschap heeft dit seizoen anders prima wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Potjes tegen degradatie zijn altijd lastig als er spanning op komt te staan. Overigens staat Benschop na de winterstop in de spits en zit Serrarens vaak op de bank.

20 mei 2019 om 00:32

Precies en De Graafschap speelt ineens anders. Normaal gesproken zakken zij in en hebben ze niets te verliezen terwijl nu de rollen omgekeerd zijn. Moet je ook maar mee om kunnen gaan

Slecht slecht slecht. Keeper van Cambuur erg goed de rest slecht.

19 mei 2019 om 22:41

Maar goed dat je vorige week niet hebt gezien tegen Almere...

19 mei 2019 om 22:50

Slecht slecht slecht. El jebli is goed de rest is slecht

Matige wedstrijd, cambuur moet in de zomer gewoon rapper boef als trainer halen, want hij speelt aanvallend voetbal, maar toen ik vroeg of hij trainer ging worden bij cambuur zei hij: heb k ech niet gezegd

19 mei 2019 om 22:09

Stond jij ook achter de goal van die keeper van Cambuur tijdens het penaltyincident?

De kop had ook kunnen luiden: "sc Cambuur houdt ondanks Jeroen Nanschot uitzicht op Eredivisie"

Balen dat Serrarens die penalty er niet in schoot, dan was het zo goed als voorbij. Nu blijft het spannend voor woensdag, al verwacht ik wel dat De Graafschap uiteindelijk doorgaat. Zijn thuis toch altijd erg sterk en ook dit jaar gewonnen tegen concurrenten op de Vijverberg (winst tegen Nac, Emmen, Excelsior, Fortuna).

Het was vooral een spannende strijd. En na de rode kaart was het vooral matig voetbal.

De keeper van Cambuur was idd goed.

Maar De Graafschap.... Ik gun ze behoud in de Eredivisie (alleen al om het feit dat ze op echt gras spelen). Maar wat hebben spelers als de Nieuwpoortjes, Serrarens, Vet en Narsingh nu in de Eredivisie te zoeken ? Thuis direct beginnen met Benschop als spits en Burgzorg en Van Mieghem op de vleugels.

We gaan het woensdag wel zien !!

19 mei 2019 om 22:58

Met je eens, wil alleen ff een lans breken voor Furdjel. Die kan echt wel goed voetballen. Vaak geblesseerd, maar vandaag vond ik hem ook zeker niet zwak. Creeerde kansen, ging z'n man vaak voorbij en scoorde ook nog. Van Mieghem daarentegen, die kan beter naar de amateurs terug...

Wat mij verbaast, is dat De Graafschap gewoon geen goeie kans heeft gecreëerd na de rode kaart. De beste kansen waren nota bene voor Cambuur. Het was een leuke wedstrijd, maar als je de tweede helft al zo kort na de rust om zeep helpt, dan wordt het voetbal erg matig. Cambuur was aan het tegenhouden en De Graafschap was niet bij machte om kansen uit te spelen.

Terechte rode kaart, dat was bewust een poging iemand een blessure te bezorgen. Daarbij was die pingel ook meer dan terecht, met de handen in de lucht met opzet de bal te blokken. Was een prima scheids vanavond.

19 mei 2019 om 23:00

Ah nee joh. Die jongen is gewoon niet handiger dan dat. Heeft zn lange benen niet onder controle. Hij kijkt niet eens naar z'n tegenstander. Geen trappende beweging, niets.

Ziet er extreem dom uit en kan een rode kaart op zich nog wel begrijpen (wegens gevaarlijk spel, waar het niet uitmaakt of het opzettelijk is), maar opzettelijk was het zeker niet.

Scheids vond ik ook niet slecht, penal was licht, maar te begrijpen en hij liet zich meeslepen door de VAR bij het rode kaart moment.

20 mei 2019 om 00:35

Helemaal mee eens. Snap ook echt niet waarom iedereen hier zo afgeeft op de scheidsrechter. Hij deed het prima en beide voorvallen waren in mijn ogen terecht. Daarnaast hoop ik alleen al voor dat tokkie volk wat onrust veroorzaakte achter het doel dat ze eruit geknikkerd worden in Doetinchem. Dat Mous die penalty pakte zagen zij als eigen verdienste

20 mei 2019 om 07:10

Onzin, eerste overtreding was sowieso van de Graafschap speler die loopt Mbende op de hakken waardoor hij valt. Verder maakt hij geen trappende beweging maar doet de speler net een stap achteruit op het moment dat zijn benen weer na beneden gaan. Verder zijn meerdere penalty momenten weggewuifd zonder de var te gebruiken. Zwakke dag (of lichte voorkeur) van de scheid dus.

Verschrikkelijk publiek daar en de KNVB doet maar niks... iedere keer weer die gekken/kneuzen/eencelligen achter dat doel!! En uiteindelijk helpt het hun ook nog aan het onverdiende punt.. hoop echt dat graafschap ze thuis opveegt met 8-0 beter voor niveau eredivisie ook wat betreft simpele en zielige suporters van dat provincie clubje betreft!! Van mij mag Cambuur worden afgeschaft schandalig publiek en slecht... heel slecht voetbal!!

19 mei 2019 om 23:18

Idd. Tokkiegedrag mag niet beloond worden. De return wordt overigens nog wel spannend zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. LelieveldVerdediger140
T. van HuizenVerdediger142
E. LieftinkMiddenvelder145
J. OpokuMiddenvelder142
J. SchuurmanMiddenvelder140
R. de BoerKeeper130
M. HamdaouiAanvaller135
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

1 fan
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren