Brood kijkt raar op van harde uitspraak El Allouchi: ‘Het is nogal wat’

Woensdag, 15 mei 2019 om 10:27Yanick Vos

NAC Breda verloor afgelopen zondag met 2-1 van sc Heerenveen en kan degradatie derhalve niet meer ontlopen. Kort na de verliespartij in het Abe Lenstra Stadion lieten enkele spelers zich kritisch uit over de verhoudingen binnen de kleedkamer van de degradant. De harde woorden van onder meer Mounir El Allouchi en Mitchell te Vrede komen hard aan bij trainer Ruud Brood, die er naar eigen zeggen alles aan heeft gedaan om het tij te keren.

Volgens El Allouchi is NAC in de voorbije maanden ‘nooit een team geweest’. Te Vrede op zijn beurt voelt er weinig voor om volgend seizoen met de Bredanaars in de Keuken Kampioen Divisie te acteren. “Ik vind het lastig als Mounir zegt: we zijn geen team”, reageert Brood in een onderhoud met BN DeStem. “Ik neem aan dat dat ook intern besproken is. Het is nogal wat, zo'n uitspraak.”

Brood nam in maart het stokje over van Mitchell van der Gaag, die zichzelf niet meer de geschikte trainer vond om met NAC tegen degradatie te vechten. Zijn opvolger begon met frisse moed aan de klus in het Rat Verlegh Stadion, maar hij zag al snel in dat het een hels karwei ging worden. “In de week richting Heerenveen had ik er moeite mee hoe sommige mensen binnen de club met de wedstrijd omgingen. Hoe het beleefd wordt.” De oud-verdediger heeft zich de afgelopen tijd geërgerd aan de mentaliteit binnen verschillende geledingen van de club. “Men kijkt echter al over het graf heen. Dat moet ook wel, maar niet op deze manier. Dat stoort mij.”

Voor Brood is de toekomst ongewis. Zijn contract loopt over enkele weken af en het is nog maar de vraag of hij in de Keuken Kampioen Divisie werkzaam zal zijn. “Het duel met PEC (van woensdagavond, red.) is mijn laatste wedstrijd, mijn belang is NAC te helpen. Daarna zal er een directieoverleg komen. Ik wil weten wat de visie van directeuren is. Niet alleen budgettair, ook het plan daarachter. Daar gaat het mij om. Kijk naar het technische geheel, de staf, de selectie, de secundaire voorwaarden. We moeten echt stappen maken, willen we terugkomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door siepie)

NAC toch net als Roda en NEC een typisch voorbeeld van hoe slecht een club beleid voert.. Dat zijn echt clubs die zich zouden moeten schamen dat clubs als Excelsior en nu Emmen en Fortuna ook zich wel goed weten te redden..

Met al die trainerswisselingen, directeur wisselingen en allemaal vage buitenlandse voetballers halen...

Snap dat Brood niet blij is met dat soort uitspraken, omdat het geen positief beeld schetst van zijn invloed op de groep. Maar eerlijk is eerlijk: voor iedereen is toch duidelijk dat NAC ook niet echt een team was? En nu het doek gevallen is blijkt dat alleen maar des te meer uit de uitspraken en houding van spelers...

'te Vrede op zijn beurt voelt er weinig voor om volgend seizoen met de Bredanaars in de Keuken Kampioen Divisie te acteren.'

Mede verantworodelijk voor de wanprestatie maar er heel hard van weg lopen. Lekker thuis zitten volgend jaar en geniet van Fifa 2019, waarbij jezelf voor de laatste keer in de eredivisie ziet.

15 mei 2019 om 10:54

Inderdaad, waardeloze spits die heel erg dankbaar mag zijn als hij voor zo'n mooie club als NAC in de KKD mag gaan voetballen

15 mei 2019 om 11:29

Hij heeft wel persoonlijk meer dan 1/3 van alle goals van NAC gemaakt. Ik vind het ook geen begenadigd voetballer, maar ik denk dat er slechtere rondliepen dit seizoen.

15 mei 2019 om 12:47

Na de winterstop 1 goal, says it all. 1 wedstrijd gewonnen, uit nota bene. Wat mij betreft gooien ze iedereen eruit.

15 mei 2019 om 17:01

Dat maakt die 9 goals voor de winterstop nog indrukwekkender!! Nee, ik snap ook wel dat dit geen geweldenaar is, maar ik wilde alleen aangeven dat het merendeel zo mogelijk nóg beroerder was.

15 mei 2019 om 12:42

Denkt zeker vanwege z'n Feyenoord verleden dat hij wat is. Hij is gewoon een pannenkoek die er niks van bakt. Heeft kansen gemist waar m'n plaatselijke FC F-jes zich voor schamen, en hij vindt zich nog te goed van de kkd....

Als El Allouchi en Te Vrede dit duidelijk aangekaart hebben met de trainer en de rest van de selectie, moet Brood hier niet raar opkijken. Hebben ze dat echter niet gedaan, dan mogen deze twee heren de schuld absoluut bij zichzelf zoeken. Achteraf tijdens interviews gaan zeggen dat je een probleem had met de trainer en een deel van de selectie is natuurlijk erg gluiperig.

Haha waar wilt die Te Vrede dan spelen? Waardeloze spits..

Meneer Te Vrede ziet zijn eigen voetballoopbaan afzakken naar een bedenkelijk niveau.
6 clubs in 8 jaar van AZ en Feyenoord naar.............
Iets meer zelfkritiek is wel op zijn plaats.

Ach El Allouchi, die moet je totaal niet serieus nemen. Komt alleen maar onzin uit. De Valentijn Driessen van Nac. Allouchi verklaarde in oktober nog iedereen voor gek die riep dat NAC een degradatiekandidaat was.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=339861

15 mei 2019 om 11:37

Wat had je dan verwacht? Dat hij zeker was van degradatie na 9 potjes voetbal! Niet zo zeuren hè...

15 mei 2019 om 11:46

Misschien gewoon leren lezen. Na 9 potjes voetbal was duidelijk dat NAC een degradatiekandidaat was gezien het spel en de kwaliteit van de selectie. Of je dan ook daadwerkelijk degradeert is een tweede. Maar een kandidaat voor plek 16, 17 of 18 waren ze absoluut.

15 mei 2019 om 12:12

Okee..

15 mei 2019 om 12:42

Uhhh ja? Ze waren toen al overduidelijk de slechtste. Dus ja!

15 mei 2019 om 17:46

Kwakdoos, jij bent ook miljonair geworden zeker met de toto..

15 mei 2019 om 12:41

Ik herinner mijn reactie toen nog hoe dom het van Mounir was. En hoe mensen daarop reageerde die alleen maar keken naar 'promovendus'. Heerlijk hoe kortzichtig mensen kunnen zijn.

Ze uitte hun teleurstelling. In mijn ogen zeggen zij hier niks verkeerd. Vooral als zij het al meerdere malen hebben aangegeven. Ruud Brood moet niet zo op zijn teentjes getrapt zijn.

Brood wast zijn handen in onschuld en geeft iedereen de schuld, behalve zichzelf. Natuurlijk zat NAC al dik in de problemen voor zijn komst maar hij heeft zelf ook niet voor verbetering kunnen zorgen. Maar goed, hij is over een paar weken weg dus het is zijn probleem niet.

Iedereen heeft toch kunnen zien dat NAC geen team was dit seizoen? Als je dan ook geen enkele kwaliteit in de selectie heb wordt het natuurlijk een moeilijk verhaal. Puin ruimen en opnieuw beginnen!

Te Vrede voelt er weinig voor om volgend seizoen in de Keukenkampioen divisie te acteren. Sorry, maar dan heeft dit non-talent toch wat afslagen gemist onderweg.
Ik denk eerder dat hij zich zorgen moet maken, ik denk dat NAC niet met hem wil acteren in de Keukenkampioen Divisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Jong PSV7-4
18.NAC Breda6-5
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder81
O. VelanasMiddenvelder81
P. KestensAanvaller81
N. OlijKeeper80
A. KosiahAanvaller80
R. SeuntjensAanvaller86
M. AdilehouVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren