Terugkeer Formule 1 in Zandvoort betekent slecht nieuws voor NAC Breda

Dinsdag, 14 mei 2019 om

NAC Breda moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. CM.com was de afgelopen vier jaar hoofdsponsor van de Bredanaars en stopt ermee. Het besluit om niet verder te gaan als belangrijkste sponsor van NAC heeft niets te maken met de degradatie uit de Eredivisie, zo laat CEO Jeroen van Glabbeek weten aan BN DeStem. CM.com wordt namelijk een van de belangrijkste sponsors van de Formule Grand Prix in Zandvoort.

Tijdens een persconferentie werd dinsdag bekendgemaakt dat de Formule 1 in mei 2020 terugkeert naar het circuit van Zandvoort, voor een periode van drie jaar. CM.com is partner en sponsor van de Heineken Dutch Grand Prix en gaat de aan- en verkoop van tickets en consumpties regelen via de mobiele telefoon. NAC ontving volgens het regionale dagblad jaarlijks een half miljoen euro van CM.

“Het klopt dat we ons contract als hoofdsponsor van NAC waarschijnlijk niet gaan verlengen. Dat heeft niets te maken met de club of met de prestaties, maar met CM.com's internationale groeistrategie”, reageert Van Glabbeek. “CM.com heeft klanten in 140 landen en wij willen de komende maanden vooral de naamsbekendheid in het buitenland gaan vergroten. Daarbij past een sponsorcontract met een internationale partij. Vandaar dat wij een partnerschap zijn aangegaan met de Nederlandse Formule 1.”

In oktober vorig jaar zouden NAC en de hoofdsponsor gesprekken voeren over de eventuele samenwerking in de toekomst, maar door de bestuurscrisis bij de Bredanaars ging dat niet door. Luuc Eisenga, de nieuwe commercieel directeur van NAC, sprak nog niet met CM.com. Het vertrek van de hoofdsponsor is een nieuwe klap voor de degradant. “Wij dragen NAC als club nog steeds een zeer warm hart toe en hopen dat zij snel een passende nieuwe hoofdsponsor vinden”, aldus Van Glabbeek. De begroting van dertien miljoen euro zal in de Keuken Kampioen Divisie volgens de krant noodgedwongen worden teruggeschroefd naar acht tot negen miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door stravven)

Ik hoop oprecht dat er een grote investeerder komt voor NAC. Een dramatisch seizoen met een ‘slecht’ elftal, maar een prachtige club en supporters. Ik met mijn Ajax hart heb enorm veel sympathie voor NAC en Breda. Volgend seizoen weer promoveren!

Ik hoop het niet voor ze, maar ik verwacht een lange periode in de krochten van het NL’se voetbal voor NAC.. Het beleid is niet goed daar. Toch zit het daar altijd voor, wat een topfans.

Het begint ondertussen wel een echt moeilijk verhaal te worden voor Nac. Bestuurlijke crisis, een selectie van ver onder de maat, geen geld en weinig tot geen talent wat echt eens doorbreekt en je hebt een elftal vol met spelers die geen waarde vertegenwoordigen. En er komt er ook nog eens bij of een bedrijf een KKD club wil sponseren voor hetzelfde bedrag en laat staan een hoger bedrag.

Ik hoop dat NAC een sponsor weet te vinden, maar dat word lastig zeker als je kijkt in welke vijver ze moeten vissen. Misschien dat je in in zuid-west Nederland wat kan vinden. Het zal in iedergeval niet zo makkelijk worden en directe promotie helemaal.

14 mei 2019 om 12:25

In de buurt van Breda in Roosendaal zit nog een leuk bedrijf, Is-over... Stond destijds ook een seizoen lang bij rbc op het wedstrijd shirt.

14 mei 2019 om 12:33

In Zeeland zitten ook een paar leuke bedrijven bijvoorbeeld een Dow, Damen, BAX Music, Roompot om een paar voorbeelden te noemen.

14 mei 2019 om 13:32

Damen is volgens mij een bedrijf wat marineschepen bouwt, niet echt een logische sponsor lijkt mij. BAX of Roompot zie ik eerder gebeuren, maar NAC heeft niet echt een binding met Zeeland.

14 mei 2019 om 13:44

Heb ook het idee dat Zeeland meer Feyenoord is..? Wat betreft Damen die zitten ook op meerdere plaatsen als Gorinchem.

Dit is natuurlijk wel heel erg sneu voor Nac. Een half miljoen euro per jaar is op dit moment niet niks voor een club als NAC en schijnbaar is de gifbeker na dit rampseizoen dus nog niet leeg. Ik hoop voor ze dat ze deze zomer wat voltreffers aantrekken, want anders kan promoveren nog weleens lang gaan duren en dat gun je een club als NAC niet.

Als ik zo het artikel lees, was CM sowieso gestopt en overgestapt naar een internationalere manier van uitingen. Blijft natuurlijk zonde, maar genoeg grotere bedrijven in de regio om NAC te sponsoren neem ik aan!

En het gaat alleen maar meer en meer bergafwaarts voor de Brabanders. Ontzettend zuur dit! Hoop toch op het beste voor NAC, dat de supporters ze massaal blijven steunen en ze net als Twente met alle gemak in de Eredivisie terugkeren volgend seizoen. De Formule 1 ben ik overigens wel een fan van, doelend op de terugkomst naar Zandvoort. Ja, de infrastructuur is misschien ietsjes hinderlijk. Maar heb hier in Barcelona ook alleen maar in éên grote file gestaan terug vanaf het circuit terug. Enige jammerlijke is dat de baan zelf smal is, en het een soort tweede Monaco kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren