Open sollicitatie bij FC Twente: ‘Als ze het morgen vragen, dan kom ik direct’

Woensdag, 17 april 2019 om 18:37Chris Meijer

Steve McClaren werkte tussen 2008 en 2010 en tussen 2012 en 2013 als trainer bij FC Twente. De 57-jarige Engelse oefenmeester vierde met de Tukkers het grootste succes uit de clubhistorie: het kampioenschap van 2010. Als het aan McClaren ligt, keert hij nog eens terug voor een derde termijn bij de club uit Enschede.

“Ik denk nog steeds: als FC Twente morgen vraagt of ik wil terugkeren, dan kom ik direct. Voor mij is het een fantastische club, met geweldige mensen en fantastische supporters. Met de juiste mensen op de juiste plek, kan Twente opnieuw de top bestormen. Dan kunnen ze weer onderdeel uitmaken van de top zes of acht van Nederland”, zegt McClaren in gesprek met RTV Oost. De Engelse oefenmeester, die onlangs werd ontslagen bij Queens Park Rangers, benadrukt dat Twente voor iedere trainer op dit moment een goede stap zou zijn.

“Maar op dit moment moeten ze ervan genieten dat ze wederom kampioen worden en van het feit dat ze terugkeren in de Eredivisie. Ze moeten de boel financieel weer op de rit krijgen. Dan kan Twente weer een grote club worden. Maar dat gaat enkele jaren in beslag nemen”, vervolgt de Engelsman, die verder de afgelopen jaren voor onder meer VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, Derby County, Newcastle United en Queens Park Rangers werkte. Het einde van zijn tweede periode bij FC Twente vormt voor McClaren naar eigen zeggen een van de ‘grootste teleurstellingen in zijn carrière’.

“De club wilde dat ik vertrok. Vanaf de eerste dag heb ik gezegd: als de club en de supporters mij weg willen hebben, dan ga ik. Dat is geen rancune. Als ze me niet willen, ga ik weg. Ik weet niet waarom, maar Twente wilde een andere koers varen. Enorm teleurstellend voor mij”, aldus McClaren. Volgens de officiële lezing leverde hij zelf zijn contract in. “Zelfs in mijn tweede periode bij FC Twente had ik het gevoel dat we iets aan het opbouwen waren. We hadden een groep met veel talent, alleen mentaal moest bij hen het kwartje nog vallen. Ik had het geloof dat ik daarvoor kon zorgen. Het had enkel tijd nodig.”


Poll

Zou jij Steve McClaren graag terug zien bij FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Twente moet zich bezighouden met de financiën op orde krijgen en zorgen dat ze weer kunnen doorgroeien als middenmotor in de Eredivisie.

17 april 2019 om 20:32

Waar kan ik tekenen? Maar even zonder gekheid, ik hoop dat het er van komt. Maar het zal de nodige jaren nog wel kosten, best case scenario. Wat betreft Steve, aardige vent, prachtige geschiedenis bij de club (avontuur 1 tenminste, de 2e ging ‘t iets minder), ongetwijfeld leuk voor in de kroeg maar langs de lijn hoeft van mij persoonlijk niet zo.

Mcclaren is een people-manager en daar is hij goed in, maar tactisch is hij niet sterk en in z'n gehele carriere is de jeugdopleiding nou niet bepaald relevant geweest. Ik zal altijd een zwak voor hem hebben, maar hij is simpelweg geen goede keuze voor het huidige FC Twente.

Er moet weer een fundament komen met een nieuwe visie waarop voortgeborduurd kan worden en dat zijn nou net de capaciteiten die Mcclaren niet heeft. Ik vraag me gezien dit interview ook af of hij wel volledig op de hoogte is van de huidige situatie van FC Twente.

Ik heb het vermoeden dat Fred Rutten terugkeert als coach van Fc twente straks in de eredivisie. Past daar ook wel denk ik.

Hij heeft het fantastisch gedaan in zijn eerste periode, maar zijn tweede periode is gewoon mislukt. Sowieso heeft hij sinds zijn eerste vertrek bij FC Twente overal als trainer gefaald. Daar moet je niet aan beginnen. Je moet een team opbouwen en daar lijkt Steve mij niet het meest geschikt voor. Die kan alleen voortborduren op het werk van zijn voorganger.

Echt niet beginnen aan deze trainer. Tactisch héél zwak. Is niet voor niets bij zo veel clubs niet geslaagd, bij twente had hij in 2010 gewoon een hele goede selectie.

Zelfs de Queens Park Raisins! Ach als Twente het even niet meer weet kan het als interim of wat dan ook. Zo snel kan de weg naar top toch niet gezet worden, opnieuw?

Bedankt voor de mooie woorden Steve. Je eerste termijn was prachtig, maar het tweede niet best. Je bent hoe dan ook altijd welkom, maar dan wel het liefst op de tribune.

17 april 2019 om 20:27

Precies dit. Wil best een kaartje voor hem halen, broodje beenham voeren en wat pilsjes schenken. Maar dan wel op de tribune als het kan.

Moet je als Twente niet willen. Heeft na zijn goede periode overal gefaald. Kan er als Newcastle fan genoeg over vertellen😅😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger64
G. TroupéeVerdediger60
M. SadílekMiddenvelder60
M. VlapMiddenvelder61
R. ZerroukiMiddenvelder60
M. UgaldeAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Engeland
26 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren