Twente steelt zege in Overijsselse derby dankzij treffer van Aitor

Zondag, 24 maart 2019 om 16:21Chris Meijer • Laatste update: 16:25

De Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is ten prooi gevallen aan de Tukkers. Ondanks dat de thuisploeg in de tweede helft het betere van het spel had en een kwartier voor tijd op gelijke hoogte kwam, vertrok de koploper van de Keuken Kampioen Divisie toch nog met een zege uit Deventer. Aitor Cantalapiedra verzilverde de enige kans van Twente in de tweede helft en bezorgde zijn ploeg daarmee een 1-2 overwinning.

Twente-trainer Marino Pusic moest het in Deventer stellen zonder Matthew Smith, die haast tegelijkertijd aan de aftrap stond bij Wales in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije. In een kolkende Adelaarshorst gingen beide ploegen furieus van start. Na twee minuten spelen was de eerste kans voor Fred Friday, maar zijn poging ging naast het doel van Go Ahead-doelman Hobie Verhulst. Aan de andere kant zorgde Gino Bosz met een volley voor het eerste gevaar namens de thuisploeg. Ook Peet Bijen was in de levendige openingsfase dicht bij een treffer, nadat zijn kopbal maar net over de lat scheerde.

Jari Oosterwijk kopt achterwaarts de 0-1 tegen de touwen.

De grootste kans in het eerste kwartier was voor Thomas Verheydt. De spits werd bediend door Jaroslav Navrátil, maar plaatste de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten later was het vervolgens raak aan de andere kant. Jari Oosterwijk kopte een voorzet van Aitor achterwaarts tegen de touwen. Via Bijen en Oosterwijk kreeg Twente daarna in de eerste helft nog mogelijkheden om de score te verdubbelen. Na rust kwam Go Ahead Eagles sterker uit de kleedkamer, waardoor Twente werd teruggedrongen op de eigen helft.

Nadat kansen voor Istvan Bakx en Roland Baas nog geen treffer hadden opgeleverd, viel een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker. Verheydt promoveerde een afgemeten voorzet van de ingevallen Vince Gino Dekker met het hoofd tot doelpunt en liet Twente-doelman Joël Drommel met een steenharde kopbal via de grond kansloos. Waar Go Ahead in de slotfase op zoek leek te gaan naar de winnende treffer, kwam Twente negen minuten tijd op voorsprong. Drommel hervatte snel het spel en stuurde Aitor de diepte in. De Spanjaard promoveerde de eerste kans van Twente in de tweede helft vanuit een onmogelijke hoek tot doelpunt, nadat de bal via Verhulst over de lijn verdween.

In de absolute slotfase ging Go Ahead nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in een mogelijkheid voor Jeff Stans. Uiteindelijk was de grootste kans in de laatste minuten nog voor Twente, maar Rafik Zekhnini schoot op de voeten van Verhulst. Door de overwinning tilt de formatie van Pusic zijn puntentotaal naar 69, waarmee men elf punten meer heeft dan naaste achtervolger Sparta Rotterdam. Voor Twente staat volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.


Poll

Wordt FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door fct1981)

Oh wat is deze heerlijk! Onverdiend maar dat maakt niks uit. Heerlijke pot gezien ook. COTE!

24 maart 2019 om 16:28

Net zoals hoe GAE het bij Twente deed. Gefeliciteerd!

Verdiende overwinning!

24 maart 2019 om 16:35

Heb je de wedstrijd wel eens gezien

24 maart 2019 om 16:45

Zijn er meer dingen in het leven die jij niet begrijpt?

Het geluk van de kampioen! Wat een blunder zeg! Het was niet eens verdiend, maar daarom juist onwijs lekker!

Wat een flut keeper!

24 maart 2019 om 17:51

Dat hadden wij thuis zo’n blunder. Altijd zuur...

24 maart 2019 om 17:52

Lekkere supporter ben je. Denk dat je keeper vanmorgen is opgestaan en heeft gedacht... ik ga Twente ff matsen net voor het einde...

24 maart 2019 om 18:30

Hoeveel punten heeft Verhulst al gepakt dit seizoen? Blunder als deze kan gebeuren, jammer maar waar..

24 maart 2019 om 18:50

Het is jammer, verhulst is een prima keeper, maar laatste tijd toch te bespeuren op een blundertje.

Geluk van de kampioen,waar heeft Twente die Ricardinho weggeplukt? Haha dat lijkt niet eens op een voetballer.

24 maart 2019 om 16:33

Lekker belangrijk, 3 puntjes 🤗💪🏼

Verslikken die koekhappers zich toch even lekker in onze Aitoooooor. Heerlijk. Onverdiend heerlijk!

24 maart 2019 om 17:05

Man man wat een tokkies en wat ern schoppers op het veld. Klagen klagen klagen, 0 punten, latersssss

24 maart 2019 om 17:05

Lekker, op zijn Duits

Vond Twente alles behalve overtuigend, dat moet echt beter volgend jaar. Go Ahead had zeker recht op een punt, misschien hebben we dan toch het geluk van de kampioen. Motm is voor mij dan toch wel weer Drommel, wat is de beste man de laatste tijd zich aan het bewijzen!

24 maart 2019 om 16:32

Ik had het idee dat Drommel bij de tegengoal had uit moeten komen. Uiteraard slap verdedigd van die kabouter op links bij ons, maar die had drommel kunnen hebben denk ik.

24 maart 2019 om 16:45

Ik kan me in jouw woorden vinden maar we weten ook niet wat er gecommuniceerd is op het veld... ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin erg sceptisch was over Drommel, snapte niet waarom hij überhaupt bij ons op goal stond. Hebben de scouts toch zijn potentie gezien. Het kampioenschap is in zicht Tukkers!

24 maart 2019 om 17:01

Daardoor blijft Drommel toch een matige keeper. Deze hoge voorzet, ook nog eens lang onderweg, moet in de 5-meter 100% voor de keeper zijn.
Hij is goed op de lijn en daar houdt het mee op. Hij helpt zijn verdedigers nooit bij hoge ballen.

24 maart 2019 om 17:16

Een keeper als Nikolay Mihaylov in zn prime krijgen we echt niet weer, althans niet snel. Drommel is voor nu alsnog prima, vergeet niet dat we als club qua niveau en kwaliteit heel ver zijn afgegleden ik een korte tijd, het valt te hopen dat hij deze lijn doortrekt op een hoger niveau. We gaan het zien.

24 maart 2019 om 18:09

Ach hou op met me. Vorig jaar was niet best nee, maar wat wil je met notoire clowns als Thesker en Cuevas voor je? Dit jaar is ook zowat elke hoge bal boor Drommel, dus waar je vandaan haalt dat hij ze nooit helpt bij hoge ballen is me ook een raadsel.

Ook ik heb Drommel vorig jaar veel verguisd, maar bij sommigen kan Drommel nog steeds niks goeds doen, ondanks slechts 4 tegengoals na de winterstop. Hoop dat ie verlengd maar denk dat het ijdele hoop is.

*door eigen goal Verhulst.

24 maart 2019 om 16:36

Hahaha wat een onzin man, hilarisch 🤣🤣 Hoe vaak raakt een keeper een schot wel niet aan en verdwijnt ie in de goal? Dikke blunder en heerlijke onterecht overwinning...

Misschien niet de beste pot, hun stalen de overwinning bij ons, wij nu bij hun. Wel knap van de scheidsrechter dat hij er 90 min over doet om die Verheydt een kaart te geven, die heeft echt 90 minuten lang lopen irriteren, ellebogen, kleine overtredingen. Eerste helft alle kans gehad om uit te lopen, dat doe je niet, weet je dat hun opportunistisch voetbal gaan spelen. Dan moet je in de omschakeling meer dan dit kunnen doen. Speelden overduidelijk op een gelijkspel hier. Ik zal hem vast maken: Lekker op zijn Duits deze pot binnenharken!!

Hopelijk kan van leeuwen volgend seizoen nog paar parels zoals aitor, espinosa en zeknini binnen halen voor weinig. Alles aan die man te danken. Ricardinho en friday daarentegen mogen vandaag nog met de fiets terug naar waar ze vandaan kwamen. Die 2 kunnen er echt niks van. Verder niet heel verdiend maargoed, kreeg go ahead nog terug van de eerste wedstrijd.

Twente zakelijk dik verdiende overwinning. Eagles vooral klagen en rennen kregen geen uitgespeelde kansen. Nu nog beetje Duitsers ! roepen hebben we dat ook weer gehad

24 maart 2019 om 18:28

Ik snap oprecht niet hoe je dit op basis van deze wedstrijd dik verdiend kunt noemen. Idem voor onze winst in Enschede, die was net zo onverdiend..

24 maart 2019 om 18:42

Eagles kreeg totaal geen kansen , door dat hysterische gedrag lijkt het wat - maar het is niks

24 maart 2019 om 18:56

Grappig hoe meningen kunnen verschillen..

24 maart 2019 om 20:21

GAE had misschien veldoverwicht, maar Twente had de grootste kansen. Ik weet niet of er veel op wordt getraind, maar man wat zijn we dit jaar gevaarlijk in standaardsituaties.

Goed om te zien dat Twente weer terugkomt naar de Eredivise, dit mag niet meer misgaan.

Steelt? Zij scoren 1 x en wij 2 x.

24 maart 2019 om 17:07

Was dik verdiend, of niet dan? Hele wedstrijd überlegen!

24 maart 2019 om 17:27

Dan heb jij de hele 2de helft aan de tap gehangen ipv wedstrijd volgen met je hele wedstrijd überlegen

24 maart 2019 om 18:38

Ooit gehoord van ironie, Bebo? Tweede helft voetbalde Twente niet meer, zoals wel vaker dit seizoen, was alleen nog maar aan het afwachten en tegenhouden. Meestal gaat dat goed, omdat de tegenstanders gewoon te weinig kwaliteit hebben.

Vandaag leek er een kink in de kabel te komen, maar was de keeper van de Eagles zo vriendelijk een handje te helpen.

Gefeliciteerd Tukkers! Intense wedstrijd met een onverdiende winnaar maar aangezien wij bij jullie de punten hebben gestolen heb ik hier ergens wel vrede mee. Overigens had volgens de regels de 1-2 afgefloten moeten worden want de bal lag niet stil bij de doeltrap van Drommel maar het was wel een super pass..

24 maart 2019 om 17:51

Viel mij ook meteen op, maar scheidsrechter heeft het gezien en beoordeelt. Zie je trouwens veel vaker in een wedstrijd. Vroeger werd er veel meer opgelet.

24 maart 2019 om 18:00

Omdat ze nu scoren benoem je het...die keeper aan de andere kant die is lachwekkend...of de bal nu stil ligt of niet.

24 maart 2019 om 18:11

Uiteraard benoem ik hem omdat er nu gescoord werd, anders was het geen issue geweest.. Als Verhulst van die bal was afgebleven was het geen doelpunt geweest, klopt..

24 maart 2019 om 21:49

Tja. Klopt dat de bal niet stil lag. Aan de andere kant had Eagles mazzel dat Verheydt mocht blijven staan na de elleboog in de nek van Brama. Had rood kunnen zijn. Nu mocht hij nog blijven staan en even later de 1-1 maken.

24 maart 2019 om 17:58

Intens? Viel nog wel mee. Weet niet waarom die deventenaren altijd zo opgefokt zijn. Gelijk in paniek als er door de scheidsrechter een beslissing wordt gemaakt die in hun nadeel valt. Ze zijn daar wel altijd bezig met de tegenpartij ... of het nu Pec de graafschap of Twente is. 90 minuten lang opgefokt volk op het veld en naast het veld. Grappige is dat het zowel op als naast het veld maar vrij weinig voorstelt. Mooi competitie dit voor the Eagles....Lekker vechtvoetbal elke week.

24 maart 2019 om 18:13

Intens, juist vanwege het vechtvoetbal! Ik heb niets tegen Twente of welke tegenstander dan ook. Ik ben voor de Eagles maar Twente wordt dit jaar gewoon verdiend kampioen..

24 maart 2019 om 17:58

Scheids miste ook nog een elleboog van Verheyd dus die had wel meer niet door.

24 maart 2019 om 18:05

Die bij brama had op zich best een rode kaart kunnen zijn. Wel een toonbeeld voor the eagles die Verheydt, veel strijd weinig kwaliteit. Wat een opgefokte gast is dat joh....die gast komt misschien beter tot zijn recht in de boksring. Lekker ook hoe die die 100 procent kans in de eerste helft nog weet te missen....

Als je echt wil lachen moet je eens de Facebook van VTBL bekijken. Die denken nu dat we voor Duitsland zijn . Waarom maken die lui een voetbalprogramma terwijl ze van niks weten? Om te lachen gewoon nivo van niks .

24 maart 2019 om 18:07

Ja sommige denken nu dat we voor Duitsland zijn. Snappen de hele actie niet eens😂. Kuddegedrag op en top

24 maart 2019 om 18:14

Ik vond het een geniale actie van jullie, heb oprecht staan lachen toen ik het spandoek en de vlaggen zag.. :D

24 maart 2019 om 18:28

Waarom denk je dat ze zo weinig kijkers hebben?

Die Aitor moet toch gehaald worden door Ajax neem ik aan?

24 maart 2019 om 19:22

Lijkt mij een ideale back up voor Tagliafico als linksback inderdaad. Beter dan Sinkgraven. Aitor heeft een uitmuntende voorzet in huis.

24 maart 2019 om 20:08

Hij speelt op de rechterkant....en oja hij is rechtsbuiten.

24 maart 2019 om 22:45

Precies. Die gozer is jong, onbevangen en heeft bluf. Soms invallen voor Neres lijkt me prima. Doet me denken aan Chanturia, waarvan ik het nog steeds jammer vind dat ie niet meer uit zn carriere heeft gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren