Solskjaer: ‘Hij zal het geweldig vinden als het publiek zich tegen hem keert’

Donderdag, 24 januari 2019 om

Alexis Sánchez verliet Arsenal een jaar geleden voor Manchester United, maar de Chileen keerde sindsdien nog niet terug in het Emirates Stadium. Daar zal vrijdag verandering in komen, aangezien de van een blessure herstelde aanvaller weer inzetbaar is voor the Red Devils. Coach Ole Gunnar Solskjaer denkt dat zijn pupil uitkijkt naar het treffen met the Gunners.

“Hij zal er weer bij zijn. Ik denk dat hij het geweldig zal vinden als het publiek zich tegen hem keert. Als speler voel je dan een zekere trots en denk je: ‘Ik zal jullie eens even wat laten zien’. Hij doet het fantastisch op de trainingen en zijn houding daar is geweldig, dus ik hoop dat hij van de wedstrijd gaat genieten”, liet de Noor weten via de officiële kanalen van zijn club.

Tegenover de terugkeer van Sánchez staat de afwezigheid van Marouane Fellaini, Chris Smalling en Marcos Rojo. De drie kampen met blessures en zullen daarom niet van de partij zijn in Londen: “Smalling is weer begonnen met trainen en hopelijk is hij er volgende week weer bij, het ziet er goed uit voor hem. Fellaini en Rojo hebben nog wel even nodig.”

Solskjaer gunde in de vorige FA Cup-ronde tegen Reading nog een aantal spelers rust, maar lijkt tegen Arsenal een sterkere opstelling in gedachten te hebben: “Dat zijn natuurlijk twee verschillende tegenstanders, maar we hebben een erg goede en getalenteerde selectie. We hebben spelers die moeten spelen en daar ook de kwaliteiten voor hebben. Er zullen zeker een of twee wijzigingen plaatsvinden.”


Poll

Denk jij dat Manchester United gaat winnen van Arsenal?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Geweldig hoe ole iedere speler weet op te peppen en vertrouwen te geven, zelfs bij de jongens die op de bank zitten of terugkomen van blessures. Echt een verademing en goed voor de spirit in het team. Misschien heel kort dag om na 6 wedstrijden te zeggen, maar hij komt mij over als iemand die precies weet wat dit team nodig heeft. Als ik woodward was zou ik het wel weten en deze man iig nog een jaar langer vastleggen.

24 januari 2019 om 11:10

Idd valt me ook op. Geeft overal een dusdanige draai aan opdat de spelers er gemotiveerd door raken. Erg knap als mensen dat zo kunnen. Zal vragen of mijn baas er een voorbeeld aan kan nemen.

24 januari 2019 om 11:17

Dit vind ik vreemd. Als Mourinho dit doet dan is het arrogant, als Solskjaer het doet is het briljant.

24 januari 2019 om 11:26

Stravven, snap wel wat je bedoeld. Alles wat Mourinho deed was fout op het laatst, maar denk dat verschil tussen hoe Ole het brengt en Mourinho het bracht wel redelijk groot is.

24 januari 2019 om 11:50

Knap dat je mijn opinie mbt Mourinho zo weet.

24 januari 2019 om 11:24

Het is natuurlijk maar de vraag of hij het op de lange termijn goed zou doen. Hij is natuurlijk wel op het ideale moment ingestapt, want na Mourinho zou iedere andere trainer een verademing voor de spelers zijn geweest.

Maar zodra die eerste opluchting verdwenen is, moet je ook tactisch en technisch van topniveau zijn. En laten we eerlijk zijn.. Als hij in '99 die bal er niet had ingeschoten, was hij nu nooit trainer van United geweest met zijn CV als trainer. Hebben de clubs het al die tijd verkeerd gezien of is hij gewoon niet zo'n geweldige trainer?

24 januari 2019 om 12:51

Snap jou verhaal. Ik denk echter dat de eerste opluchting al voorbij is. Ben dan ook benieuwd naar de komende 5-10 wedstrijden.

24 januari 2019 om 13:20

Dat is een risico analyse die je als bestuurder echt wel kan maken door met trainers, spelers oud collega’s en andere clubs te praten. Ik gun het hem enorm hij heeft respect voor de club en voor de supporters behandeld iedereen fantastisch tot nu toe. En op tactisch gebied hoef je zelf niet een genie te zijn als je mensen als Phelan etc er bij hebt. Fergie bouwde ook jaren de beste staf om hem heen. Mensen die hem aanvulde op gebieden waar hij geen tot weinig kennis op heeft. Zelf denk ik dat je flexibel moet zijn. D juiste communicatieskills moet hebbben en de durf om naar andere mensen te luisteren en mee samen te werken. Dat lijkt hij wel allemaal te kunnen. Laten we de komende 2 maand afwachten en dan zijn keuzes en resultaten beoordelen.

24 januari 2019 om 12:55

Ole doet het idd fantastisch. 7 gespeeld, 7 gewonnen (vergeet de bekerwedstrijd niet ). Als je Ole’s persconferenties ziet, is Ole totaal het tegenoverstelde van Mourinho. Hij geeft altijd de spelers complimenten, maar weet toch als dat nodig is een kritische noot op het spel te plaatsen. Denk niet dat Ole de job na dit seizoen krijgt, hij is puur aangesteld om weer een goede sfeer binnen Man Utd te creeeren. Als hij blijft moet Phelan ook blijven, is een goed duo en Phelan weet wat het is om prijzen te winnen (was ook assistent onder SAF).

24 januari 2019 om 13:23

Dat dachten ze bij Real Madrid ook....
Ik zou nog even afwachten, slechts één topploeg getroffen tot nu toe.

Dreigt toch wel de grootste flop uit de geschiedenis van United te worden, misschien zelfs wel aller tijden. Heeft in totaal bijna 200 miljoen gekost, waar je dan 4 doelpunten en een hoop scheve gezichten i.d. kleedkamer voor terug krijgt. Ik hoop dat hij het komende half jaar enigszins gaat presteren, dan kunnen we hem wellicht slijten aan een chinese club o.i.d. Tot nu toe zijn beste prestatie voor ons: de aankondigingsvideo met ggmu op de piano 😋

24 januari 2019 om 11:16

Ik denk dat je Anderson, Bebe, Fred, Falcao, Schweinsteiger, Djemba Djemba, Hargreaves en Veron toch eerder op die positie kan zetten, met name Djemba Djemba en Bebe.

24 januari 2019 om 11:27

Forlan mag toch ook wel in dat rijtje. Door zijn goede seizoenen bij Villareal en Atleti zou je het bijna vergeten, maar ik heb zelden iemand zo hopeloos over het veld zien sjokken.

Was wel echt aandoenlijk om te zien en het was dan ook mooi om te zien hoe hij is opgeleefd bij andere clubs (en uiteraard voor zijn land).

24 januari 2019 om 11:32

@stravven, qua prestatie is hij niet de grootste flop nee, maar op basis van wat hij presteert tegenover wat hij kost vind ik van wel!

24 januari 2019 om 11:35

Falcao was een 1-jarige huurdeal, dus da's misschien wat anders maar je kan Depay, Blind en Rojo er wel bij zetten. Fred zit er pas een half jaar, dat lijkt me nog wat snel geconcludeerd.

24 januari 2019 om 11:39

Blind heeft gewoon heel verdienstelijk en vrij veel gespeeld, terwijl hij ook niet extreem veel gekost heeft. Hij past dus totaal niet in dat rijtje, maar het schijnt populair te zijn om op het af te geven.

24 januari 2019 om 11:58

En natuurlijk pogba! Toen hij de 1e keer kwam was die een flop

24 januari 2019 om 12:17

Zegt misschien ook wel wat over Ferguson dat spelers die op de ''10'' positie niet konden slagen bij United. Veron was een genot om na te kijken in de Serie A en in het Argentijnse elftal. Anderson stond bekend als een geweldig talent. Kagawa kwam als beste speler van de Bundesliga. Kleberson was basisspeler van het Brazilie van 2002. Forlan was ook zon speler die het liefst achter de spits speelde.

24 januari 2019 om 12:17

Anderson is misschien niet geslaagd maar een echte flop ook weer niet hoor. Hij heeft toch een tijd heel verdienstelijk gespeeld onder Saf.

24 januari 2019 om 12:19

Blind heeft veel gespeeld ja maar het merendeel was niet verdienstelijk...
tegenwoordig is het ook populair om af te geven op mensen die kritiek op Blind hebben. Terecht of niet

24 januari 2019 om 12:55

Verhouding tussen kosten en “speltechnische” opbrengst van Blind is naar mijn mening geweldig goed! Denk dat er weinig spelers de afgelopen 10 jaar een beter rendement bij ManU hebben.

24 januari 2019 om 11:27

Daar is het nog een beetje vroeg voor Arjen.

Zal het speciaal voor jou even toelichten:
Salaris: 25 miljoen per jaar x4.5 jaar = 112.5
Tekenbonus = 30 miljoen
Kosten zaakwaarnemer = 10 miljoen
Kosten transfer = 35 miljoen (ruildeal met mkhitryan, maar die vertegenwoordigt natuurlijk ook gewoon een waarde)

112.5 + 30 + 10 + 35 = 187.5 miljoen. Dit zijn grotendeels bedragen in ponden, reken dus zelf maar uit. Misschien zit ik er hier en daar een miljoentje naast, maar is dus niet zo gek wat ik zeg, of wel?

24 januari 2019 om 11:33

In totaal 108 miljoen pond aan salaris over zijn contractduur, 20 miljoen tekenbonus, 10 miljoen voor zijn agent en 30 miljoen voor Arsenal = 168 miljoen pond, dus: 193 miljoen euro.

@manuuu heeft dus niet helemaal gelijk, maar zit er nou ook weer niet zo ver vanaf om hem te vragen wat hij heeft gesnoven.

24 januari 2019 om 11:49

Ik zei duidelijk: 'bijna' 200 miljoen, dus eigenlijk bevestig jij dat ik volledig gelijk heb haha

24 januari 2019 om 11:50

Da's een beetje selectief rekenen, je moet natuurlijk het verschil met Mkhitaryan's salaris (circa 10m) nemen, anders had je die nl doorbetaald.

Kocht United bv een Coutinho ipv Sanchez (even los van het feit dat Liverpool m nooit aan United zou verkopen, maar ter illustratie), dan ben je hetzelfde salaris kwijt (die zit ook op 25m-plus bij Barca) en kostte 160m, minus nog tekenbonussen/zaakwaarnemer fees etc. Hazard of De Bruyne idem dito. Als je het over 4.5 jaar optelt, dan ziet het er altijd bijzonder hoog uit

Ze zijn duur, goede, ervaren buitenspelers. Je kan altijd voor jongere spelers gaan, maar daar hebben ze er al vier van rondlopen voorin.

24 januari 2019 om 11:58

@manuuu.. Ik was tegelijkertijd met mijn rekensommetje bezig, maar ik wilde het vooral wel voor je opnemen, want het is een bizarre investering geweest. Daarnaast zou hij met bonussen bovenop zijn salaris nog best weleens die 200 kunnen aantikken, dus dan zit je zelfs helemaal goed met je schatting

24 januari 2019 om 12:00

@hangover96.. Tuurlijk moet je voor andere spelers ook veel betalen, maar dat is het probleem ook niet. Het echte probleem is dat hij sportief bijzonder weinig levert voor dat enorme bedrag.

Daarnaast is het sowieso vrij bizar om zulke lange en hoge contracten uit te delen aan iemand van zijn leeftijd en al helemaal nadat hij al een vrij matige laatste periode bij Arsenal had.

24 januari 2019 om 12:38

Volgens Football Leaks was de tekenbonus 6.7 miljoen pond verspreid over 6 betaaldata. Het salaris wat je noemt klopt aardig (in euro's), maar je vergeet even dat we ook 10 miljoen per jaar besparen aan salaris voor Mkhi. Kosten zaakwaarnemer kan ik even niet terugvinden maar andere bronnen spreken over een bedrag vergelijkbaar met wat jij noemt dus laten we ervan uitgaan dat dat klopt. Kosten transfer is discutabel. De vraag is of United dat bedrag had kunnen krijgen aangezien United spelers verkopen bijzonder moeilijk vindt, maar oke. Dan kom je op 25-10*4=60 + 10 + 10 + 35 = 115 miljoen. Dat vind ik nogal een verschil, vandaar mijn (wellicht wat overdreven) reactie. Overigens betwist ik niet dat hij achteraf (veel) te duur is gebleken. Gelukkig is Mkhi ook alles behalve een succes bij Arsenal .

Alexis heeft vooralsnog niet de goede keuze gemaakt vorig jaar, zijn transfer naar United is tot nu toe geen succes. Ik vraag me af hoe hij het bij City gedaan zou hebben.

24 januari 2019 om 14:02

Lijkt me veel beter. United onder Mourinho geeft aanvallers niet echt de speelstijl die ze nodig zijn om te renderen, kijk bijvoorbeeld naar de opleving van Rashford. Inmiddels heeft Sanchez weinig ritme en is hij al een stuk ouder en zichtbaar over zijn piek heen. Ik dacht dat Arsenal een slechte deal had door Mkhitaryan over te nemen, maar United heeft ook bijzonder weinig aan de deal gehad.

Ik hoop dat Sanchez zijn vorm in z'n Arsenal tijd kan herpakken want bij United is er nog niet veel uitgekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal6625
5.Chelsea6621
7.Everton496
8.Watford490
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman340
P. PogbaMiddenvelder3113
R. LukakuAanvaller3012
M. RashfordAanvaller2910
V. LindelöfVerdediger271
L. ShawVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

11 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

Solskjaer kritisch na afgang United: ‘Sommigen hebben een reality check nodig’

Manchester United gaat momenteel door een mindere fase. De Engelse grootmacht verloor vijf zijn laatste zeven wedstrijden in alle competities, waaronder beide duels in de kwartfinales van de Champions League met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Chelsea wil Philippe Coutinho als opvolger van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren