Cambuur stijgt dankzij nipte zege in Maastricht naar play-offplaats

SC Cambuur is erin geslaagd om de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht te winnen. De bezoekers uit Leeuwarden liepen in de beginfase van de tweede helft weg bij de thuisploeg, maar kwamen in de slotfase nog in de problemen. Uiteindelijk wist Cambuur een 1-2 overwinning over de streep te trekken, waardoor de ploeg uit Leeuwarden naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie stijgt.

De winaar van het duel in Limburg zou de aansluiting behouden met de play-offplaatsen, terwijl de verliezer de nacompetitie voorlopig even uit het oog zou verliezen. Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, wat kansen over en weer opleverde. Aan de ene zijde ging een kopbal van Dimitri Lavalée op de lat en was een voorzet van Dogan Gölpek gevaarlijk, terwijl aan de andere kant Issa Kallon en Karim Rossi voor gevaar zorgden.

Na een halfuur spelen kregen de bezoekers een gouden kans om op voorsprong te komen, maar Rossi raakte voor een nagenoeg leeg doel de lat. Vlak voor rust voorkwam Maxime Gunst dat Kallon met een lob de openingstreffer namens Cambuur verzorgde. Na rust namen de bezoekers razendsnel afstand in Maastricht. Na een overtreding van Xavier Mbuyamba op Kallon ging de bal op de stip en kon de aanvaller van MVV het veld verlaten met een rode kaart. Robin Maulun bracht Cambuur vanaf elf meter op voorsprong.

Vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde de club uit Leeuwarden de score via Tyrone Conraad. Nadat Kallon een kans had laten liggen op de 0-3, moest scheidsrechter Siemen Mulder het duel tijdelijk stilleggen wegens kwetsende spreekkoren. Na de onderbreking kreeg MVV tot twee keer toe via Koen Kostons een mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd verkleinde Joeri Schroijen de achterstand. In de absolute slotfase zette MVV aan, maar kreeg Cambuur via Conraad en Maulun de beste kansen op een doelpunt. Uiteindelijk kwam er in de 1-2 stand geen verandering meer.