Update: Vitesse deelt nieuwe stadionverboden uit na antisemitische leuzen

Maandag, 19 november 2018 om

Vitesse heeft donderdag zes supporters een stadionverbod opgelegd. De club is tot dat besluit gekomen naar aanleiding van antisemitische spreekkoren voor het duel met Ajax van 2 september, dat uiteindelijk met 0-4 werd gewonnen door de Amsterdammers.

Het incident vond plaats toen een groep supporters Stadion GelreDome betrad. De beelden van het scanderen van de leuzen werd vervolgens op social media gedeeld en zorgde daar voor veel ophef. Vitesse distantieerde zich meteen van de betrokken supporters en deed daarop, net als het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), aangifte.

Inmiddels zijn zes supporters geïdentificeerd en zij hebben een voorlopig stadionverbod opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie heeft daarnaast een onderzoek ingesteld en hangende dat onderzoek, zijn de zes supporters voorlopig niet welkom in het stadion van de Arnhemmers. “Racisme is ontoelaatbaar”, reageert algemeen directeur Joost de Wit tegenover de Gelderlander.

“Ik wil benadrukken dat onze supporters juist heel vaak voor een fantastische sfeer zorgen. Maar dit is een uitwas, die we niet kunnen tolereren. Dit is een strafbaar feit”, vervolgt de bestuurder. Vitesse sluit niet uit dat er in de komende tijd meer stadionverboden worden uitgedeeld.

Update 19 november 16.15 uur - Vitesse deelt nieuwe stadionverboden uit na antisemitische leuzen
Vitesse heeft na de zes eerder uitgedeelde stadionverboden nog eens drie nieuwe stadionverboden opgelegd naar aanleiding van de spreekkoren voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Ajax, zo bevestigt de club maandag aan Omroep Gelderland. De negen supporters zijn in ieder geval zolang het onderzoek loopt niet welkom in Stadion GelreDome en moeten zich binnenkort bij de politie melden voor verhoor.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door lekiam)

Mooi opgetreden van de betreffende instanties. Misschien leert men dan eens dat een voetbalstadion niet een vrijbrief is om je als een volstrekte idioot te gedragen als volwassen kerel. Wellicht dat ze nog eens psychologisch onderzocht kunnen worden als je zelf denkt dat zoiets een goed idee is.

Ondanks het feit dat antisemitische leuzen normaal gesproken niet horen in een stadion, erger ik me nogal aan het Cidi dat er altijd meteen als de kippen bij is bij elk spreekkoor in een stadion om te verkondigen dat ze zich gekwetst voelen en dan ook meteen aangifte doen.

19 november 2018 om 19:14

Gek he, dat een stichting die o.a. voor het bestrijden van antisemitisme is opgericht aangifte doet zodra er sprake is van antisemitisme?

En daarbij heeft het Cidi mijn volledige zege. Als je stoer genoeg bent om vrolijk te gaan doen over over miljoenen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen die vermoord zijn, dan moet je ook stoer genoeg zijn om op te draaien voor de gevolgen.

19 november 2018 om 19:36

Niet gek, maar wel onnodig. Wat voetbalsupporters roepen heeft natuurlijk niets te maken met echt antisemitisme waar de stichting volgens mij voor is. Voetbalsupporters refereren met de term namelijk niet naar de mensen die het joodse geloof aanhangen zoals je misschien ook wel weet.

19 november 2018 om 20:41

Natuurlijk weet ik dat, maar dat maakt het in mijn ogen niet minder misselijkmakend.

Stel je nou eens voor dat Feyenoord "de moslims" als bijnaam zou hebben. net zoals Ajax "de joden" als bijnaam heeft. En stel je dan eens voor dat supporters van andere clubs zouden gaan zingen dat alle moslims dood moeten. En stel je eens voor dat ze dan zouden zeggen "ja, maar we bedoelen natuurlijk niet echt de aanhangers van de islam". Zou je dat OK vinden? Serieuze vraag...

Ik heb het filmpje niet gezien of gehoord. Maar ik vind dat het wel van belang is wat ze geroepen hebben. Zijn het de bekende liedjes over verbranden of vergassen enz. of is het meer in de trend van wat zijn de ### stil of wie niet springt is een ###.

19 november 2018 om 17:23

Wist niet dat je het woord Jood, wat duidelijk betrekking heeft op iemand die Joods is net zoals een Katholiek bij het katholicisme hoort, een scheldwoord is? Vind het überhaupt nog steeds triest dat men dit roept maar het daagt natuurlijk ook uit om jezelf Joden te blijven noemen.

21 november 2018 om 08:14

Ik wil niks riskeren. Stel dat iemand er aanstoot aan heeft krijg ik dadelijk een ban.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper60
E. DasaVerdediger60
M. WittekVerdediger60
R. BazoerMiddenvelder61
A. BrojaAanvaller63
O. DarfalouAanvaller62
L. OpendaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren