Barkley is grote man bij winnend Chelsea; duur puntverlies van Arsenal

Zondag, 28 oktober 2018 om

Chelsea heeft in de tiende speelronde van de Premier League geen fout gemaakt. Het team van Maurizio Sarri was zondagmiddag met 0-4 te sterk voor Burnley en Ross Barkley scoorde twee keer. Hij werd de eerste Engelsman sinds Frank Lampard in februari 2013 die in drie opeenvolgende competitieduels heeft weten te scoren voor the Blues. Arsenal verspeelde twee punten bij Crystal Palace (2-2) en staat nu twee punten onder Chelsea, de nummer twee van de ranglijst.

Burnley - Chelsea 0-4
Burnley nam in de beginfase het initiatief op Turf Moor, maar de eerste kans was voor de bezoekers: een van richting veranderd schot van Ross Barkley viel via Álvaro Morata bijna in het doel. Na twintig minuten raakte Willian de paal en na een kwart wedstrijd was het alsnog raak voor Chelsea: Chelsea profiteerde van balverlies op het middenveld van Burnley en via N’Golo Kanté en Barkley kwam de bal terecht bij Morata, die de 0-1 aantekende. Chelsea nam het commando hierna volledig over en Burnley liep er een beetje verloren bij. Chelsea had voor de onderbreking nog verder weg kunnen lopen van the Clarets, ware het niet dat Morata naast mikte en later op doelman Joe Hart stuitte.

Chelsea voerde de score in de tweede helft op. Barkley schoot na een klein uur vanaf een meter of twintig de 0-2 laag tegen de touwen en een paar minuten later vond ook Willian de verre hoek. Burnley kon hierna al helemaal geen vuist meer maken en had geluk dat de nederlaag niet (veel) ruimer uitviel. Zo draaide invaller Olivier Giroud de bal naast en mikte Ruben Loftus-Cheek in het zijnet. Toch zou er nog één treffer vallen, want in de blessuretijd tekende Loftus-Cheek voor de 0-4 en voor zijn vierde goal van de week.

Crystal Palace - Arsenal 2-2
Arsenal ging het duel met de buurman met een winstreeks van elf wedstrijden op rij in, maar Crystal Palace toonde zich zondagmiddag niet bereid om mee te werken aan een uitbreiding van die serie. De buurman beet namelijk flink van zich af en kreeg al vroeg in het duel aardige kansen via Wilfried Zaha en Andros Townsend. Doordat Shkodran Mustafi op slag van rust in de zestien meter een overtreding beging op Cheikhou Kouyaté en Luka Milivojevic oog in oog met Bernd Leno niet faalde van elf meter gingen the Eagles zelfs met een voorsprong aan de thee. De bezoekers stelden daar in de eerste helft kansen voor Alexandre Lacazette en Héctor Bellerín tegenover, maar wisten de bal niet achter Wayne Hennessey te krijgen.

In de tweede helft werd er echter snel orde op zaken gesteld via Granit Xhaka en Pierre-Emerick Aubameyang. De Zwitser krulde ruim vijf minuten na de onderbreking een vrije trap op fantastische wijze binnen, waarna de bal even later bij een corner voor de voeten van Aubameyang viel en het voor de aanvaller een koud kunstje was om af te ronden. The Gunners leken door dat doelpunt op de overwinning af te stevenen, maar kregen acht minuten voor tijd toch het deksel op de neus. Na een overtreding van Xhaka mocht Milivojevic opnieuw aanleggen van elf meter en de Serviër faalde opnieuw niet.


Poll

Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Matig Arsenal gezien, mazzel bij de tweede goal en Palace mazzel bij de eerste penalty (fout op Holding van te voren leek me echt duidelijk gezien dat halve shirt dat eraf kwam maar goed).

Hopelijk ziet het spel er beter uit tegen Liverpool volgende week, en vooral dat Lacazette meer wordt betrokken, die was echt niet te zien vandaag.

28 oktober 2018 om 16:32

Mee eens. Ook vond ik Guendouzi heel slordig spelen met onnodige fouten. Hoop dat volgende week Xhaka daar weer speelt en AMN misschien op de LB positie? Heeft hij al een paar keer goed gespeeld.

Barkley scoorde één keer, niet twee. Maar goed hij was zeker motm, het is net alsof we een peperdure topaankoop erbij hebben gekregen sinds de zomer. Enorm sterk, rustig aan de bal, goede diepgang, inzicht, goede steekbal en een uitstekend schot. Wat een heerlijk middenveld hebben we nu zeg met Jorginho, Kante en Barkley

28 oktober 2018 om 22:44

Kovacic niet vergeten natuurlijk al gaat hij in de zomer weer weg

Barkley weer heel belangrijk met 2 assists en 1 goal. Tevens ook nog eens in drie opvolgende matches gescoord. Hij is in bloedvorm en ook volkomen logisch dat RLC eruit wordt gehouden voor hem.

28 oktober 2018 om 16:37

1 assist. Maar RLC maakt er ook 3 in 1 potje. Is het niet Mogelijk om beide op te stellen? Want ze zijn lekker doelgericht allebei.

28 oktober 2018 om 16:53

Twee assist op Morata en Willian

28 oktober 2018 om 16:54

Is helaas niet mogelijk, Kanté en Jorginho zijn onomstreden. Maar RLC moet echt behouden worden, zou echt doodzonde zijn om ‘m kwijt te raken.

29 oktober 2018 om 07:53

sorry, ik zit 2 uitslagen volledig door elkaar te halen. Ik dacht dat het 2-0 was geworden met een goal van Barkley. Mijn excuses hahaha

Mustafi en Xhaka zijn idioten. Dan begin je een beetje heel voorzichtig te geloven in iets na de voorsprong, maar uiteindelijk krijg je toch wat je eigenlijk al wekenlang verdient, het deksel op de neus.

Bedankt ook aan Lacazette voor die rampzalige pass waardoor Palace zo heerlijk kon counteren. Die periode van vorm tegen degradatieploegen is ook weer over, want vandaag was hij weer als vanouds slecht.

Aubameyang basis tegen Liverpool als spits hopelijk. Al verwacht ik dat die er 4 maken als je kijkt naar hoeveel kansen Arsenal er per wedstrijd tegen krijgt.

Helaas punten verspeeld door ten eerste een matige partij en daarnaast door een tactische fout van Emery, op het moment dat Ozil eruit ging zijn we de middenlijn zowat niet meer overgegaan. De gaten tussen die linies werden veel te groot en er was bovendien niemand die de goede pass kon geven of tussen de linies door liep. Maar goed, in ieder geval niet verloren en nu op naar de League Cup en Liverpool!

Wat is Zaha toch een vieze speler. Vorige week was hij nog aan het zagen dat hij keer op keer gezocht wordt door de verdedigers en nu maakt hij zo'n schwalbe. Enerverend.

Voor de rest waren we zeer matig. En verdienden we eigenlijk de drie punten niet. Ook veel geluk bij Auba's doelpunt. Het was namelijk hands. Het verschil met de tweede penalty is dat Lacazette dit niet expres deed om de scheids te foppen.

28 oktober 2018 om 17:20

Schwalbe, kom op man.

Als je als Zaha zijnde of met een boog om het been van Xhaka moet om het niet te raken of erover heen moet galopperen alsof je meedoet aan een hordeloop, dan ligt de fout bij Xhaka. Zo'n moment hebben wij twee keer gehad en iedereen wou toen een penalty.

28 oktober 2018 om 17:28

Het was gewoon overduidelijk een schwalbe. Zijn voetjes waren al torenhoog vooraleer er contact was. Het past misschien niet in uw propaganda omtrent Xhaka maar het was gewoon overduidelijk een schwalbe. En dit is zeker niet de eerste keer dat Zaha dit doet.

28 oktober 2018 om 19:49

"Het past misschien niet in uw propaganda omtrent Xhaka"
Ben je een kleuter? Je moet een kleuter zijn als je deze conclusie trekt omdat ik Xhaka's actie idioot vindt. Het hoeft niks uit te maken, maar ik ben eigenlijk redelijk dol op Xhaka. Vandaag gaf hij echter dom een penalty weg.

Dat de voeten van Zaha omhoog waren, logisch wanneer dat been daar hangt. Zoals ik al zei, contact was enkel te vermijden als Zaha zijn best had gedaan om Xhaka te ontwijken en als aanvallende speler hoeft hij dat helemaal niet doen. Zaha tikt de bal langs Xhaka, die stapt uit op een dusdanige wijze dat zijn linkervoet langs de rechtervoet van Zaha staat. Dan ben je als Xhaka al de lul. Zaha springt, maar gaat beslist nog niet neer, want hij kan nog bij de bal komen. Xhaka raakt Zaha met zijn linkerknie op diens linkerknie en dan pas gaat Zaha liggen, want dat is het moment van contact waarbij Zaha wordt gehinderd om bij die bal te komen. Als Xhaka zijn been niet uitsteekt op zo'n wijze, dan raakt hij Zaha niet. Als Xhaka enkel een voet uitsteekt, dan raakt hij Zaha niet. Maar hij stapt uit en tikt hem op zijn knie aan terwijl Zaha in de lucht is. Zaha springt niet richting Xhaka. Xhaka stapt richting Zaha. Het enige dat er "gewoon overduidelijk" is, is het contact en dat is aanzienlijk genoeg om er een strafschop voor te geven. Dat is een penalty. Objectief gezien. Hebben Arsenal-fans wel eens moeite mee, maar andersom had je hem gewild.

En Zaha heeft weliswaar een reputatie, maar als men dit soort momenten als schwalbes gaat benaderen, dan moet ik er misschien vanuit gaan dat die reputatie onterecht is. Vooral omdat Zaha vaak gewoon onderuit wordt getrapt en mensen zijn daarover stil. Vandaag kreeg hij ook 4 a 5 trappen van Lichtsteiner. Dan gaan spelers springen om trappen op te vangen. En dan zijn ze sneller uit balans en dan krijg je sneller een overtreding tegen. Arsenal-fans zouden zich hierin juist moeten herkennen, zoiets meegemaakt met Eduardo na zijn rentree destijds.

Maar het is een penalty.

28 oktober 2018 om 23:26

Het is overduidelijk dat Zaha al aan het duiken was vooraleer er contact was met Xhaka. Hij probeerde niet over Xhaka te springen (dat hoeft hij zeker niet te doen). Hij wachtte ook niet op contact met Xhaka (wat hij misschien best had gedaan). Neen, hij dook naar Xhaka toe om op die manier een penalty te verkrijgen. En de scheids trapte er dan ook nog eens in.

En natuurlijk zou ik ook graag zo'n penalty krijgen. Maar achteraf zou ik dan mans genoeg zijn om te zeggen dat het geen penalty was. En dat het een schwalbe is.

En waarom zouden precies Arsenal-fans zich in zulke fases moeten herkennen. Alle ploegen hebben spelers die wel eens een schwalbe doen.

Edit: Over heel het internet is er praktisch een consensus dat het een 'dive' was. Zelfs supporters van rivalen geven het gewoon toe. Ik heb de beelden meermaals herbekeken. Het kan bij mij er niet in dat u dit geen schwalbe vindt. Maar hetzij zo. Agree to disagree dan.

29 oktober 2018 om 07:56

"it's difficult. I think it's a clear penalty," Xhaka told Sky Sports. "i touched him in the knee."

Zo, ook klaar lijkt me.

29 oktober 2018 om 11:54

Niks "agree to disagree" wanneer je zegt dat Zaha naar Xhaka toe duikt. Dat is feitelijk onjuist. Xhaka stapt richting Zaha. Als jij de beelden terugkijkt en denkt dat Zaha op Xhaka duikt, dan moet je naar Specsavers.
"En waarom zouden precies Arsenal-fans zich in zulke fases moeten herkennen."
Ik heb het letterlijk uitgelegd met een voorbeeld, ik kan het niet makkelijker voor je maken, lees maar terug en bedenk maar hoe dat past in die zin.


En over dat er een consensus is over heel het internet, ten eerste: wat is het internet? Hoe kan jij garanderen dat de reacties die jij hebt gezien, de meerderheid is? Als ik 10000 volgers heb op Twitter en ze zeggen allemaal dat het een schwalbe is, dan zijn dat nog steeds slechts 10k mensen op miljoenen die dagelijks op Twitter praten over voetbal.

Maar laten we zeggen dat het inderdaad de meerderheid is die zegt dat het een schwalbe is. Dan zitten ze er allemaal nog steeds zwaar ernaast, want Xhaka heeft het letterlijk toegegeven dat hij hem heeft geraakt en dat het een strafschop is. Zoals ik al zei, Zaha heeft een reputatie, dus men is geneigd om alles bij hem een schwalbe te vinden. Ook wanneer het gewoon een overtreding is. Zoals Xhaka heeft toegegeven. Nu Arsenal-fans nog.

29 oktober 2018 om 14:02

Ik ben een Arsenal fan en het was duidelijk een overtreding.

29 oktober 2018 om 15:00

Je mag van mij gerust een boek schrijven waarom het een penalty was en ik zal het nog altijd niet met u eens zijn. Agree to disagree dus. Ik zal het niet met u eens zijn. En jij ook niet met mij. We kunnen nog uren blijven discussiã«ren maar daar heb ik dus geen zin in. Ik hoef u niet van mijn (on)gelijk te overtuigen. De regels zijn vaak interpreteerbaar. Voor mij is het 100 procent zeker een schwalbe en voor u was het een duidelijke penalty. Wat ik nu kan doen, is me bij de beslissing van de scheidsrechter neerleggen en hopen dat we tegen Liverpool wel winnen.

Wat betreft Xhaka. Hij zal nooit zeggen dat het een schwalbe was. Anders komt hij zwak over. Als hij zijn voet daar nooit zet, kon Zaha ook gewoon niet duiken. Het blijft dom van hem om zijn voet daar te plaatsen. Lacazette zou hierover ook moeten zwijgen door zijn slechte pas.

En omtrent waarom precies Arsenal fans zich hierin moet herkennen. Lees mijn bericht gewoon opnieuw. Ik zei: waarom moeten Arsenal-fans zich precies hierin herkennen. Alle ploegen hebben spelers die makkelijk gaan liggen. Dat is niet iets kenmerkend aan Arsenal. Dat is kenmerkend aan heel het voetbal. Alsof ik nooit meer iets zou kunnen zeggen over een schwalbe omdat Sanchez (ik zeg maar een naam) ooit een schwalbe deed in de kleuren van Arsenal. Dat was mijn punt.

Je weet btw zelf ook maar goed wat ik bedoel als ik zeg: consensus over praktisch heel het internet. Maar goed.

Ten slotte bied ik nog mijn excuses als ik op een bepaald moment aanvallend overkwam. Dat was/is nergens voor nodig.

30 oktober 2018 om 10:33

Mening tegenover mening is 1 ding, maar de speler in kwestie zegt zelf dat het een overtreding is en hier kom jij verkondigen dat het nog steeds geen penalty is. Als je op een dusdanige wijze vast blijft houden aan jouw mening, dan is dat gewoon voorbij koppig.

En half suggereren dat Xhaka misschien het alsnog een schwalbe vond, maar dit niet kan verkondigen aan de media. Ze hebben media-training gehad, hij kan een standaardzinnetje gebruiken zoals "we moeten de beslissingen van de scheidsrechter respecteren" of iets wat ver weg blijft van "ja, het was een penalty".

En gast, dat herken-zinnetje heeft dus te maken met wanneer een speler andere spelers probeert te ontwijken door te springen om trappen op de enkels te voorkomen. Eduardo deed dit na zijn enkelbreuk en kreeg er gezeik over. Daarmee suggereer ik dus niet dat je niet mag klagen over schwalbes als je zelf duikelaars in jouw team hebt. Het ging niet eens over duikende spelers. Het ging om spelers die een doelwit werden en zichzelf in bescherming moesten nemen. Ik was duidelijk hierin.

Het zal wel. Geen zin meer in de zoveelste discussie met een van jullie hier.

Viel Pedro geblesseerd uit of werd hij gewoon gewisseld?

28 oktober 2018 om 16:56

Geblesseerd helaas, iets met z’n buik. Hij trok na de wissel zijn shirt uit en hij had al een soort brace aan over zijn schouder en buik, dus zal wel een bekend issue zijn

28 oktober 2018 om 17:26

Ah zonde, weet je toevallig wat over Hadard’s blessure?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller62
M. MountMiddenvelder51
T. AbrahamAanvaller51
C. PulisicMiddenvelder30
Marcos AlonsoVerdediger30
AzpilicuetaVerdediger50
B. ChilwellVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

40 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren