Penalty helpt NAC in rivalenstrijd aan eerste punt sinds 18 augustus

Zondag, 21 oktober 2018 om

De derby tussen NAC Breda en Willem II heeft zondag geen winnaar opgeleverd. De rivalen hielden elkaar in evenwicht in een qua niveau matige wedstrijd: 2-2. NAC pakte een eerste punt sinds de 3-0 zege op De Graafschap op 18 augustus. De Bredanaars kwamen er amper aan te pas nadat Willem II een 1-0 achterstand had omgebogen, maar een strafschop bood uitkomst voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. De hekkensluiter komt in puntenaantal gelijk met FC Groningen, dat zondag nog in actie komt. Willem II staat in ieder geval voor even op de elfde plek.

Willem II moest het in de derby stellen zonder Aras Özbiliz, die vlak voor de interlandonderbreking een hamstringblessure opliep tegen Feyenoord. NAC miste onder meer Gervane Kastaneer, die deze week op de training een knieblessure opliep. Hoewel de verwachtingen hooggespannen waren, kabbelde de wedstrijd voort in de eerste helft. Willem II had meer balbezit, terwijl NAC loerde op de counter. Het was wachten op de eerste serieuze kans in het Rat Verlegh Stadion. Die kwam er in de 28ste minuut en leverde meteen een doelpunt op voor NAC.

De organisatie was ver te zoeken bij Willem II. Verdediger Fernando Lewis hield er geen rekening mee dat NAC-middenvelder Mounir El Allouchi plots opdook aan de linkerkant. Hij kreeg de bal van Karol Mets, nam behendig aan en had de tijd om een voorzet te geven. Daarmee stelde hij Mitchell te Vrede in staat om de 1-0 binnen te werken. De aanvaller zorgde even daarna bijna voor de margeverdubbeling, maar schoot uit kansrijke positie voorlangs. Duidelijk was dat het doelpunt NAC even goed deed: de thuisploeg speelde meer op de vijandelijke helft en zette Willem II onder druk.

Niet alleen NAC was gebaat bij de treffer, maar ook de wedstrijd als geheel: de duels werden feller en het spel werd opengebroken. Waar Willem II aanvankelijk vooral probeerde de controle over het duel te krijgen, zag men zich nu gedwongen om meer vooruit te spelen. Dat resulteerde na 34 minuten in de gelijkmaker. Na een indraaiende vrije trap van Daniel Crowley werd Thomas Meissner vrijgelaten door NAC, waardoor hij van dichtbij kon afronden: 1-1. Het hoogtepunt van de eerste helft moest echter nog volgen: Donis Avdijaj zorgde voor de 1-2 door als eindstation te fungeren van een prachtige aanval.

Een lange bal vanaf het middenveld werd op de rechterflank in één keer verlengd door Damil Dankerlui, die Avdijaj vond. De Kosovaar volleerde raak in de bovenhoek. In de tweede helft slaagde NAC er lange tijd niet in om Willem II in de problemen te brengen. Het spel was inspiratieloos en de ergernis op de tribune nam toe. Een strafschop bood echter uitkomst: na een onhandige overtreding van Pol Llonch op Mikhail Rosheuvel zorgde Rosheuvel zelf beheerst voor de 2-2. Omdat een doelpunt van Fran Sol in de slotfase werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam er geen winnaar in Breda.


Poll

Is het gelijkspel een terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door milnernac076)

Zou eigenlijk gewoon 3 punten moeten zijn voor Willem II. Niets aan de hand en een penalty weggeven een kwartier voor tijd, gewoon onhandig als je de bovenliggende partij bent.

Willem ll zal zeker niet blij zijn met dit punt. Buiten die pingel was NAC echt niet gevaarlijk. Op het eind hebben ze dan ook nog geluk met die terecht afgekeurde doelpunt van Sol. Ik denk dat dit punt voor NAC de ploeg niet veel zal geven.

PS - Hélène Hendriks is dus NAC fan

21 oktober 2018 om 14:18

Je weet ook dat ze uit breda komt en hiervoor voor NACtv heeft gewerkt?

21 oktober 2018 om 14:21

Dat wist ik dus niet

21 oktober 2018 om 14:29

Marc Rutte zit ook voor de derde keer met een NAC-sjaal om op de hoofdtribune. Vind ik een stuk opvallender.

Opvallend veel sportverslaggevers zijn overigens voor Nac: Herman van Zandt, Joep Schreuder, Helene Hendriks en vaste tafelgasten als Pierre en Sjoerd Mossou natuurlijk.

Over de wedstrijd:

Als er in de winter niet vier versterkingen bij komen, gaan we er echt gewoon direct uit. Zo weinig creativiteit, durf en voetballend vermogen heb ik zelden gezien in een Eredivisie elftal. De enige die nog wil gaan van de basiself is Rosheuvel en Te Vrede is nog "redelijk" de rest is echt armoe troef.

Iedereen die de gehele wedstrijd heeft afgekeken verdient echt een sticker... Jezus wat was dit slecht man...

NAC heeft echt een probleem, de selectie is zo matig. Eigenlijk schandalig van W2 dat ze hier niet van winnen.

21 oktober 2018 om 14:29

Willem ll presteerd voor geen meter tegen de ‘kleinere clubs’ . 3 punten de afgelopen 4 potten ( alleen Feijenoord was een grote , en die spelen ze gelijk?) Laf gevoetbald. Penalty sloeg nergens op er werd duidelijk vastgehouden bij Palacios 3 seconden voor het Penaltymoment . Afgekeurde goal was terecht. Beide ploegen speelde om niet te verliezen nou dat hebben ze voor elkaar. Laatste jaren is het niveau van de Derby wel echt bedroevend slecht.

Idd een saaie derby om te kijken. Na de prachtige 1-2 dacht ik dat Willem II de winst binnen had. Maar dan krijgen ze een goedkope penalty tegen en word het 2-2. Vind het wel mooi dat daar advidija daarbij betrokken was. Wat is dat een heet broek zeg.

21 oktober 2018 om 16:43

Zou ik ook zijn geweest als je voor de zoveelste week op een rij genaaid word door de arbitrage 🙄

21 oktober 2018 om 17:45

Sorry hoor, maar hoe was in hemelsnaam die penalty onterecht? Rosheuvel wordt gewoon onderuit getrapt in de 16, dat is een penalty.

Verder was de wedstrijd dramatisch van beide kanten en dus een terechte 2-2.

21 oktober 2018 om 18:40

Heb het niet over de laatste wedstrijden maar ook bij zijn andere clubs was hij een heet broek

21 oktober 2018 om 20:01

@milnerNAC076 ik denk dat Ramon doelt op de situatie daar net voor waar Te Vrede Palacios naar beneden drukt. Daar had de scheids moeten ingrijpen dan was het penalty moment niet meer relevant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren