Van den Berg: ‘Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte toen wiet'

Donderdag, 18 oktober 2018 om

Joey van den Berg werd bij sc Heerenveen gezien als groot talent, maar zijn contract werd in 2006 ontbonden vanwege zijn gedrag buiten het veld. De middenvelder dronk regelmatig alcohol en werd betrapt op cannabisgebruik. In een documentaire van FOX Sports is Van den Berg, die momenteel door Reading wordt verhuurd aan NEC, openhartig over zijn drugsgebruik.

De linkspoot vertelt dat hij 's ochtends vaak om zeven uur de trein moest nemen om naar de training te gaan. 'Om kwart over zes of half zeven' rookte hij dan een joint in het park; dat werd 'een beetje' zijn vaste ritueel. "Mijn pech was: de eerste keer dat ik een joint rookte en ging voetballen, scoorde ik drie keer", aldus de inmiddels 32-jarige Van den Berg. "Toen dacht ik: dit moet ik elke keer doen."

"Zo dom was ik toentertijd om te denken dat het daadwerkelijk effect had. Ik ben een heel druk persoon van mezelf. Op het moment dat ik dat rookte was ik meer gefocust en wat afgevlakter", legt hij uit. "Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte toen wiet. Het was mijn legale middeltje om mij rustig te krijgen. Het werkte in mijn optiek wel heel goed. Dat is een beetje de pech die ik heb gehad."

Van den Berg krabbelde op na zijn ontslag bij Heerenveen. Het einde van zijn profloopbaan dreigde nadat hij enkele seizoenen doorbracht bij de amateurs, maar in 2010 verdiende hij een profcontract bij PEC Zwolle. Hij speelde drie jaar voor de club, vervolgens nog drie seizoenen voor sc Heerenveen en verkaste daarna naar Reading. Zijn contract loopt na dit seizoen af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Wiet kan je wel het gevoel geven dat je beter bent. Dus snap wel dat hij dacht dat die goals door de wiet kwamen. Leuke docu vond ik het

18 oktober 2018 om 18:51

Ik heb aardig wat wiet gerookt de nachten voor wedstrijden en mijn ervaring is dat je altijd minder goed speelde. Minder scherp vooral. Voor mijn gevoel is het des te knapper dat Joey stoned al op hoog niveau mee kon.

18 oktober 2018 om 20:35

Dat is als je de dag ervoor rookt, als keeper rookte ik vroeger ook voor de wedstrijden en trainingen en dat ging me altijd vrij goed af eigenlijk. Meestal als ik niks rookte ging het fout en kwamen de blunders😂. Wel inmiddels helemaal gestopt met roken dus toch nog goedgekomen

18 oktober 2018 om 21:11

Als keeper kan je focus echt wel helpen denk ik..alleen je reactievermogen verminderen hahahaha...maar door die focus kan je dan misschien weer beter anticiperen ; ) Een keer tijdens de warming up jointje gerookt terwijl ik aan t rekken was....en de eerste 30 minuten ging t top, maar daarna was t he-le-maal klaar!! Hahahaha!!

2010* contract bij PEC 🙂

Bizar, promoveer je bijna als basisspeler naar de premier leaque, speel je 2 jaar later gewoon in de keukenkampioendivisie. Het kan snel verkeren, maar zou dit niet iets voor het rechterrijtje eredivisie zijn? Of is het niveau van de Championship toch niet zo hoog als we denken? Of misschien zegt het natuurlijk wat over de ambities van Nec?

18 oktober 2018 om 19:41

Als hij zijn niveau haalt en als je hem goed gebruikt dan man hij zelfs mee bij een team dat voor de nacompetitie speelt. En dan die nacompetitie voor Europees voetbal 😇

Op YouTube staat een interessant filmpje van Galilieo: dronken tegen stoned voetballen.

Hij heeft echt een merkwaardige carrière. Hij begon als groot talent, toen werd hij teruggeworpen in zijn ontwikkeling door dat ontslag, toen kwam die via de amateurs weer terug in de Nederlandse subtop, daarna haalde hij nog bijna de premier league met Reading nog niet zo lang geleden en nu speelt hij in de Keuken Kampioen Divisie. Helemaal normaal is het niet zegmaar. Wel boeiend, die docu ga ik zeker kijken.

Ach, beter wat wiet dan aan de ritalin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Telstar11-4
14.NEC10-1
16.TOP Oss8-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren