Update: NEC reageert snel en vindt nieuwe hoofdsponsor na faillissement

Donderdag, 25 oktober 2018 om

De hoofdsponsor van NEC, EnergieFlex, heeft met succes surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. Het energiebedrijf bekijkt nu de mogelijkheden om een faillissement af te wenden. In De Goffert is men geschokt door het nieuws, zo vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

“Het nieuws sloeg bij ons in als een bom. We zijn compleet verrast, want we hadden samen een uniek en ambitieus plan ontwikkeld voor de club en de stad Nijmegen”, aldus de directeur op de website van NEC. EnergieFlex is sinds de zomer van 2016 de shirtsponsor van de Nijmegenaren.

“We gaan nu in gesprek met de bewindvoerder over de toekomst en de kansen voor EnergieFlex en het hoofdsponsorschap van NEC. Daarnaast zullen we ook moeten onderzoeken hoe we de maatschappelijke projecten die voor de komende weken gepland staan alsnog uit kunnen voeren. EnergieFlex is namelijk ook hoofdfounder van onze maatschappelijke stichting.”

Update 24 oktober 11.00 uur – NEC op zoek naar nieuwe hoofdsponsor na faillissement
EnergieFlex, hoofdsponsor van NEC, is failliet verklaard nadat vorige week reeds surseance van betaling was aangevraagd, zo melden de Nijmegenaren, die nu per direct op zoek zijn naar een nieuwe hoofdsponsor. “Morgenmiddag verwachten we met goed nieuws naar buiten te kunnen treden, want zoals het er nu naar uit ziet hebben we niet voor niets met zijn allen zo hard gewerkt”, zo laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten op de clubsite.

Update 25 oktober 17.19 uur - NEC reageert snel en vindt nieuwe hoofdsponsor na faillissement
NEC heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat De Klok Logistics de nieuwe hoofdsponsor van de club is. Tot voor kort prijkte de naam van EnergieFlex op het shirt van de Nijmegenaren, maar door het faillissement van dat bedrijf moest er op korte termijn een vervanger gevonden worden. Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de deal: “De Klok Logistics is een écht Nijmeegs en prachtig bedrijf dat zowel nationaal als internationaal werkt voor de grootste firma’s”, verklaart hij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door harmr)

Veel pech voor Nec. Eerste keeper die er mee stopt, tweede keeper langdurig geblesseerd en nu dit weer. Kan ze wel eens is een lastige situatie gaan brengen.

15 oktober 2018 om 19:14

Tel daarbij op dat de nieuwe linksbuiten tot de winterstop er uit ligt (misschien zelfs langer) met een zware blessure.

Tja, zit niks anders op dan met man en macht te zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor ...
Hopelijk geen grote financieele gevolgen straks

Alles zit tegen bij NEC. Hoop dat dit niet teveel financieel gedonder geeft.

Kom er maar in mijnheer Boekhoorn. Hema is all yours nu, NEC is jouw clubbie..! Staat toch een stuk mooier op het shirt dan de Rhenense dierentuin.

24 oktober 2018 om 11:19

Ik hoop het, maar verwacht het niet. Boekhoorn helpt wel eens met investeringen van spelers en sponsort ook wat (niet bijpassen zoals meneer Derksen beweerd). Hij zou ooit instappen, zoals hij zijn vader beloofd heeft. Maar die tijd is nog niet gekomen denk ik. Hij heeft het druk zat met al zijn ondernemingen. Zeker Hema opnieuw opbouwen zou een flinke kluif worden waar veel tijd in zit. Maar ik verwacht geen Boekhoorn met 1 van zijn bedrijven op het shirt.

24 oktober 2018 om 11:24

Hij hoeft ook helemaal niet in te stappen. Het enige wat hij hoeft te doen is Hema een sponsorcontract laten tekenen. Geld geven in ruil voor een plekje op het shirt. Geen aandelen NEC kopen, geen leningen verstrekken, geen inspraak of gezeur. Ik zie geen enkele reden om het niet te doen.

24 oktober 2018 om 12:18

Klopt, maar dat gaat hij denk ik niet doen. Hij heeft vorig seizoen gesponsord, maar hij had net zo goed dan gewoon kunnen verlengen. Ik weet bijna zeker dat Hema het niet gaat worden. Maar we zullen zien.

24 oktober 2018 om 13:28

Ik vind de suggestie van Davy en Gaalmeister helemaal niet zo gek eigenlijk! Ga maar na. Boekhoorn heeft net Hema gekocht. Uiteraard wil hij dat bedrijf weer met een mooie campagne terug in de markt zetten (vind ik lastig, het heeft er toch de schijn van dat warenhuizen in het Internettijdperk hun ondergang kennen, zie V&d, Bijenkorf, M&s, Kijkshop, etc.). Nou, dat zet je toch een mooie marketingstunt op met NEC daarbij als uithangbord?

Daarbij, Boekhoorn heeft een goede onderhandelingspositie. Geen idee wat NEC toucheerde van Energieflex, maar ga daaronder zitten en ding nog wat af (het seizoen is al een poosje onderweg) en je hebt toch een mooi stuk exposure voor de Hema, voor een relatief geringe prijs? NEC van haar zijde beperkt de schade door het wegvallen van de inkomsten. Win-win. Sterker, zet ook nog een premie op het bereiken van de eredivisie, in de vorm van een hoger bedrag voor volgend seizoen, en beide partijen zouden heel blij zijn met deze deal, volgens mij!


24 oktober 2018 om 14:33

Suggestie is absoluut niet slecht. Maar zie het gewoon niet gebeuren. Ze moeten het bedrijf nog opzetten en dan gelijk shirtsponsoring voor NEC, lijkt mij sterk. Misschien is het wat voor volgend seizoen, maar zie het nu niet gebeuren. Weet het vrijwel zeker.

Zal toch verwachten dat er mogen naar buiten komt dat NEC met Hema op het shirt gaat spelen. Je vind niet zomaar in een week een nieuwe hoofdsponsor van buitenaf.

24 oktober 2018 om 11:08

De hema heeft al genoeg problemen van zichzelf om er in principe voetbal bij te gaan sponsoren. Maar wie weet is 1+1 deze keer wel 2.

24 oktober 2018 om 11:16

Niet helemaal waar. Boekhoorn heeft alle schulden kwijtgescholden. Maar verwacht geen Hema als sponsor.

24 oktober 2018 om 11:23

"kwijtgescholden", dat kan alleen als je zelf schuldeiser bent en dat was Boekhoorn niet. Hij zal wat schulden aflossen inderdaad. Ik verwacht zeker Hema wel als sponsor.

24 oktober 2018 om 12:08

Oke, schulden afbetaald inderdaad. Maa Hema wordt geen sponsor, bijna 90% daarvan.

24 oktober 2018 om 13:30

Nec

Je zou daar best eens gelijk in kunnen hebben. Overigens ken ik de deal die Boekhoorn voor de overname van Hema sloot niet maar ik neem wel voetstoots aan dat hij de door hem betaalde overname som uiteindelijk wel door Hema laat betalen, zoals bij dit soort deals gebruikelijk is.
In dat geval is het inderdaad lastiger om budget te hebben voor shirt sponsoring.

Dat gaat Hema worden.. Kan toch bijna niet anders? Daar kan Marcel Boekhoorn wel voor zorgen.

25 oktober 2018 om 18:28

Het kan kennelijk toch anders. Hema was wel een logische geweest, maar dit lijkt mij ook een mooie lokale partner..

25 oktober 2018 om 20:52

Hema had een enorme schuldenlast. Dan is het niet perse logisch dat Hema een sponsordeal met nec sluit. Wat boekhoorn met. Z'n privegeld doet moet ie natuurlijk zelf weten.

Knap hoor, dat ze zo snel een nieuwe partner hebben gevonden. Zegt toch wel wat over de aantrekkingskracht van NEC in de stad en regio.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Telstar11-4
14.NEC10-1
16.TOP Oss8-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Paul Pogba heeft in Dubai een gesprek gehad met Zinédine Zidane. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren