FC Twente verliest in eigen huis en voegt zich niet bij drie koplopers

Zondag, 14 oktober 2018 om

FC Twente is voor de tweede keer dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Marino Pusic kon op gelijke hoogte komen met de gedeelde koplopers Almere City, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles, maar ging zondag met 0-1 onderuit tegen MVV Maastricht. Twente, dat vierde staat met zeventien punten, had het geluk niet aan de zijde: in de slotfase trof de thuisploeg bijvoorbeeld tweemaal de paal.

In de eerste twintig minuten verstopte MVV zich niet in De Grolsch Veste. De grootste kans in die fase was desondanks voor de thuisploeg: na een kwartier had Jari Oosterwijk de bal voor het intikken, maar hij liet het leer tussen de benen door glippen. Gaandeweg de eerste helft zorgde Twente voor meer gevaar, maar de eerste helft bleef verstoken van doelpunten.

Na rust kwamen er ook mogelijkheden voor de Enschedeërs. Vanaf de linkerkant schoot Javier Espinosa in de handen van Luuk Koopmans, terwijl Tim Hölscher naast schoot uit een vrije trap. Na een klein uur was het wel raak, maar het was MVV dat de score opende. Na een voorzet van Marnick Vermijl kreeg Anthony van den Hurk het stadion stil met een knappe kopbal: 0-1. Daarna zette Twente nog nadrukkelijker aan.

Het offensief van de thuisploeg leidde onder meer tot een schot van Oosterwijk op de paal. Achttien minuten voor tijd leek invaller Tom Boere voor de gelijkmaker te zorgen, maar Koopmans hield de bal ternauwernood uit het doel. Aan de overzijde voorkwam Joël Drommel dat Asumah Abubakar het duel besliste, waarna Twente via Boere opnieuw de paal trof. Hoewel er nog meer kansen kwamen voor Twente, trok MVV de zege over de streep.


Poll

Wordt FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door nolimit)

Werkelijk een schandalig slechte wedstrijd dat het kijken nog niet waard was. Ongelooflijk dat Oosterwijk het geschopt heeft tot profvoetballer. Nog nooit zo'n langzame en matige speler gezien. Pusic is overigens niet veel beter.

Hoe kom je erop om te spelen met zowel Holscher als Van der Heyden op het middenveld waardoor Espinosa linksbuiten moest gaan spelen?! Hij had moeten beginnen met Zekhnini aan de linkerkant en Boere in de spits. Holscher of Van Der Heyden op de bank en Espinosa gewoon als nummer 10.

14 oktober 2018 om 18:50

Dat weet jij, dat weet ik, dat weet iedereen.. behalve Pusic..

14 oktober 2018 om 18:54

Helaas krijg je dat als de derde assistent uiteindelijk hoofdcoach wordt.

14 oktober 2018 om 19:51

Ondanks dat ik het met je eens ben over Oosterwijk heb je geen geweldige alternatieven...
Ik begrijp de keuze van Pusic wel om het met Jari te proberen omdat Boere er al tijden helemaal niets van bakt.

Ik zelf was overigens denk ik voor Bapoh gegaan in de spits i.p.v. zowel Oosterwijk als Boere maar goed. Jari kan inderdaad dit niveau niet aan, wel handig om erbij te hebben maar dan vooral voor de laatste 15 minuten om in de lucht nog iets te forceren.

14 oktober 2018 om 22:52

Maar het is toch van de zotte dat je in de jeugd niet eens iemand hebt lopen met een niveau hoger dan Oosterwijk? Die houd ik lopend nog bij als hij een poging doet tot sprinten en aan de bal is het ook heel slecht. Je maakt mij niet wijs dat er echt geen betere alternatieven zijn. Dan nog liever spelen met een valse spits. Overigens vind ik Boere geen geweldige spits, maar hij is toch een stuk beter dan Oosterwijk.

16 oktober 2018 om 11:31

Met een koop team kan je schommelingen verwachten het is wat het is verder blijven ze het met een boere proberen maar zeg eens eerlijk deze jongen mist een heleboel met name basis techniek als je dat niet hebt lukt het ook niet met eenvoudige afmakertjes.je kan niet blijven bouwen op dit aanvals linie wat er staat dat ga je niet halen.ploegen gaan zich op instellen dat zag je in de 2 verloren wedstrijden er moeten verrassingen zijn in je aanvals linie.gooi afentoe jonge gretige aanvallers,(jong) erin het doet vaak wonderen.het is en blijft een jeugdig competitie waar ze tot het laatste minuut voorgaan.met een eredivisie houding ga je het hier in de kelder niet redden.twente heeft een brede team maak er gebruik van waar ook de jonge jongens deel uit van moeten gaan maken zo alleen kan je hier gaan redden..

Ik heb de wedstrijd gezien. Maar wat een slechte wedstrijd. Totaal geen lijn in het voetbal. Misschien heeft het ook te maken met het niveau. Twente denk je toch aan Ruiz en Theo. Maar dit is ook het Twente.

14 oktober 2018 om 18:49

Geen wedstrijd gezien maar wel oordelen? Op de hand waar van beoordeel jij deze wedstrijd? Een gelijk spel was niet meer als terecht geweest over de 90 minuten

14 oktober 2018 om 18:51

Hij geeft aan dat hij de wedstrijd wel gezien heeft. Verder verdienden beide partijen eigenlijk geen punten, want dit had weinig weg van voetbal. Zowel FC Twente als MVV waren abominabel slecht.

14 oktober 2018 om 18:55

Excuses had het niet goed gelezen

14 oktober 2018 om 19:52

Had een gelijkspel moeten worden inderdaad want geen van beide was de betere en aan beide kanten was het gewoon dramatisch.
Als je thuis tegen MVV al geen kansen kunt creëren gaat het heel lastig worden.

14 oktober 2018 om 21:22

Eigenlijk verdiende beide ploegen geen enkel punt.

15 oktober 2018 om 10:57

Tja zo kun je het ook zien :'

Het was een wedstrijd om je kapot voor te schamen. Maar eigenlijk kon je dat al aan zien komen. Tegen eindhoven was het net zo slecht. Pusic stelt spelers op en laat ze bijna allemaal op een verkeerde positie spelen. Espinosa stond weer lekker op de flank, een middenveld met vd heijden, holscher en laukhart hoe kom je erop? En om het af te maken Oosterwijk in de spits om zogenaamd als aanspeelpunt te spelen, maar dat kan hij helemaal niet. Als Pusic vol blijft houden met Holscher zie ik Twente niet promoveren.

14 oktober 2018 om 21:05

Eigenlijk kunnen ze (wat ik gezien heb) nog weinig wedstrijden overtuigen. Al wel veel punten gepakt maar niet altijd verdiend.

Schandalig weer. MVV moest je pakken maar geen seconde gedacht dat ze gingen scoren. Pusic wacht weer te lang met wisselen. Wordt ook met de week slechter. Ben niet graag van trainer wisselen maar als het volgende week weer zo is mag Pusic er m.i. uit. Zit zoveel meer in..

Met zo'n spelersbudget al 10 verliespunten, echt schandalig. Die dachten ff kampioen te worden in de KKdivisie. Supporters hebben er ook weinig vetrouwen in, zag echt een hoop lege stoelen. Benieuwd naar het voortbestaan van de club als ze niet terug promoveren komend seizoen. Misschien is het gewoon gerechtigheid.

14 oktober 2018 om 18:53

Zaten gewoon 24.000 man hoor. Maar 2000 minder als normaal. En spelersbudget is niet alles, want als je een bagger trainer hebt.. En volgens mij ook amper supporters die dachten ff kampioen te worden..

14 oktober 2018 om 19:49

Tja deze week 2000 minder, is dat een weerspiegeling voor volgende week moet je je afvragen! Niet blijven hangen in denken dat er loyaliteit is. Het gaat even minder en hup 2000 minder, daar moet je eens bij stilstaan.

14 oktober 2018 om 20:07

Het gaat even minder... je speelt 1x last minute gelijk bij Eindhoven.. wat denk je van mensen die zondagmiddag moeten voetballen en die wel seizoenskaart hebben. En alsnog 24000 man noem ik redelijk loyaal in 1e Divisie..

14 oktober 2018 om 21:25

@Spijkenisser, dus omdat het even minder gaat komen supporters niet meer? Dus na de degradatie had je geen enkele supporter verwacht omdat het minder ging? Dit seizoen meeste seizoenskaarten ooit verkocht, en nog steeds elke wedstrijden 25000 man in het stadion. Wat je dus zegt, dat het afneemt wanneer het slechter gaat , is onzin bij deze club

15 oktober 2018 om 09:01

Zijn er 24000 te veel met dit waardeloos voetbal

14 oktober 2018 om 19:27

Wat een onzin ik ken niet één twente supporter die denkt ff kampioen te worden. Je verhaal gaat daarnaast volledig in rook op, er zaten "gewoon" 24000 supporters. Ik begrijp dat dit pijn aan de ogen doet, bij de droeftoeters als jij..

14 oktober 2018 om 20:24

Dan heb je onder een steen geleefd de afgelopen weken. Half Nederland roept dat

14 oktober 2018 om 20:34

Dat zal best dat half NL dat denkt. In mijn omgeving (en die barst van fanatieke fct supporters) ken ik er dus geen één. Mar misschien raak je wel de spijker op zn kop door te noemen dat deze verwachting vooral buiten de regio leeft!

14 oktober 2018 om 20:47

De KKD wordt nog steeds gespeeld in interlandweekenden waardoor we Smith (erg belangrijke speler) en Maria moeten missen. Daarnaast zijn natuurlijk Brama en Assaidi geblesseerd wat ook een slok op een borrel scheelt. De selectie is helaas te smal om dit alles goed op te vangen.

14 oktober 2018 om 22:55

En vergeet Vuckic niet. Vaak geblesseerd, maar als hij speelt natuurlijk stukken beter dan Holscher, Van der Heyden of Laukart (al is Laukart nog wel enigszins nuttig).

15 oktober 2018 om 00:41

Eagles moet ook al zn internationals missen.. die hebben we niet. Geen geld voor..

15 oktober 2018 om 08:25

Smith is een goedkope huurling en Maria al lang onderdeel van de club en international van Curaçao. En geloof me: daar ben je nog wel een keer international. Vuckic idd nog vergeten.

Wat een fijn nieuws dat het nietige MVV weet te winnen van het machtige Twente. Dat doet mijn Amsterdamse hart goed temeer omdat mij neefjes uit Maastricht nu een klein feestje hebben.

Waardeloze wedstrijd. Als je thuis zo begint tegen elke tegenstander sta je al met 1 punt achter. Thuis maar ook uit met lef voetballen...en dat lukt niet met een dergelijke startopstelling. Oisterwijk nooit meer opstellen vanaf t begin...Espinosa op t middenveld dan moeten de andere mindere voetballers zich maar de schompes werken.

Lekker voor ze. Tegenwoordig ben ik zo anti Twente door dat liegen en bedriegen van ze. Had in het verleden veel sympathie voor die club maar dat is totaal verdwenen. Vanwege mijn woonplaats gun ik nec een promotie, maar daar maken ze ook al wat jaren verkeerde keuzes. Almere City is leuk bezig momenteel en heeft een goed beleid en innovatieve trainer. Die gun ik wel een promotie.

15 oktober 2018 om 21:06

Sjezus hoe triest Kun je zijn...

Er zaten 24000 supporters, ja m'n kont. Dat is het truukje wat ze in de Arena ook uithalen.
Ze hebben echt niet de mensen geteld die er daadwerkelijk zaten want de tribune zat letterlijk half gevuld.

14 oktober 2018 om 21:45

Bullshit. Ik zat er en er zat meer dan 20000 man...

14 oktober 2018 om 21:53

Dan heb je dus zo helemaal niks met Twente maar heb je wel de moeite genomen om te kijken of er daadwerkelijk 24000 mensen zaten. Om vervolgens hier een reactie te plaatsen. Ga je pease druk maken om zaken die je wel interesseren. Het blijkt maar weer dat het bij veel supporters steekt dat de tribunes gwn goed bezet zijn.(lees na ajax, feyenoord en psv de meeste supporters in nl.)

15 oktober 2018 om 00:24

Ik heb niks met Twente en ik geloof je gelijk dat 24k toeschouwers aanwezig waren vandaag. Gezien de ontwikkelingen van de afgelopen jaren hoop ik dat er over twee jaar nog een FC Twente bestaat, want eerlijk is eerlijk, ondanks de malversaties hoort jullie club gewoon op het hoogste niveau thuis; maar ik vrees met grote vrezen dat FCT niet meer op professioneel niveau actief is als ze niet binnen twee seizoenen promoveren

15 oktober 2018 om 21:07

Onzin, 25.100 man zat er, daadwerkelijk

Na 50 min. afgehaakt door zeer slecht spel van beide ploegen en daarom het ene doelpunt gemist. Als dit Twente snel wil gaan promoveren dan mogen ze wel eens uit een ander vaatje gaan tappen, anders word het spelen tegen b.v. IJsselmeervogels.

Eerst vond ik het wel verdient dat Twente degradeerde maar nu doet het me gewoon pijn dat FC Twente niet kan winnen tegen een team dat zo matig speelt als MVV vandaag. Twente hoort gewoon in de eredivisie en nu spelen ze dit soort potjes. Triest om dit zo aan te zien...

Voor het eerst wilde ik eerder naar huis .als ik naar HSC of quick ga kijken is het niet veel slechter... het recept om punten te pakketbom de veste is inmiddels bekend. We zullen nog meer van deze zaadpotten krijgen... niet te bevatten... wat een drama team en spelopvatting....kan wel janken zo slecht...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren