Update: Slaande Russische internationals tot 8 december achter de tralies

Donderdag, 11 oktober 2018 om 22:08Gijs Freriks • Laatste update: 22:12

Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev worden woensdag opnieuw verhoord door de politie, meldt Mash dinsdagavond. De aanvaller van Zenit Sint-Petersburg en middenvelder van FK Krasnodar worden verdacht van het in elkaar slaan van drie personen. Krasnodar is reeds begonnen met een ontslagprocedure tegen Mamaev.

Kokorin, Mamaev en enkele vrienden verlieten onlangs een nachtclub in Moskou en begonnen op straat op stilstaande auto’s in te schoppen. Ze werden hierop aangesproken en deelden een voorbijganger, presentatrice Olga Ushakova, hierbij rake klappen uit. Een paar uur later maakten ze in een kroeg ruzie met Denis Pak, een official van het Ministerie van Industrie en Handel, en met Sergei Naysa, de algemeen directeur van kennisinstituut NAMI. Ze zouden onder sterke invloed zijn geweest van alcohol.

Een woordvoerder van de Russische voetbalbond heeft al laten weten dat de bond de ontslagprocedures zal steunen. Hiernaast schijnt de RFU de twee internationals voor het leven te willen schorsen, meldt Championat. Dat heeft men echter nog niet officieel bevestigd. “Voetballers zijn publieke personen. Ze hadden zich anders moeten gedragen”, stelt spits Roman Pavlyuchenko, die voor onder meer Tottenham Hotspur speelde.

“Dit is niet hoe je je hoort te gedragen, dit gedrag moet worden bestraft. Waarschijnlijk worden ze geschorst en misschien wel voor het leven. Ze maken zo een einde aan hun eigen carrières”, aldus Pavlyuchenko bij de televisiezender Rusland 1. De 27-jarige Kokorin heeft bij Zenit een contract tot het einde van het seizoen en de 30-jarige Mamaev ligt bij FK Krasnodar nog een half jaar langer vast, tot nieuwjaarsdag 2020.

Update 11 oktober 22.08 uur - Slaande Russische internationals tot 8 december achter de tralies
Pavel Mamaev en Aleksandr Kokorin zijn tot 8 december in voorlopige hechtenis geplaatst in afwachting van hun proces, zo melden Russische media donderdagavond. Het tweetal wordt beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russisch ministerie van handel. Mamaev en Kokorin werden woensdag wegens 'hooliganisme' aangehouden en zouden vervolgens 48 uur worden vastgehouden. Die periode is met een kleine twee maanden verlengd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door koni078)

Als er gebeurd is wat in de video is te zien, is dit toch wel heel erg opgeblazen.
Er gebeurd vrijwel niks!

9 oktober 2018 om 23:40

Kokorin slaat iemand met een stoel op z'n bek op die video. Of een levenslange schorsing op zijn plek is laat ik even in het middag maar 'er gebeurd vrijwel niks' is natuurlijk echt onzin..

9 oktober 2018 om 23:47

Als dit het ergste moet zijn, nou.....er zal wel een reden voor zijn geweest.
Maar hier heeft Zenit en de RFU totaal niks mee te maken.

10 oktober 2018 om 00:05

Er zal wel een reden voor zijn geweest? Even denken. Wat zou jij een goede reden vinden om iemand met een stoel op zijn hoofd te slaan?

10 oktober 2018 om 00:08

What the..? Meen je dit serieus?! "Als dit het ergste moet zijn". Nogmaals, een volwassen international met voorbeeldfunctie voor de Russische jeugd slaat een man op camera met een stoel op z'n bek. Hoe kun je dit in godsnaam niet erg vinden? De club of nationale bond kunnen hem wel degelijk terecht een straf opleggen. Wat denk je dat jouw werkgever zegt als je zo op het nieuws komt: "Ah joh, kan gebeuren dat je iemand met een stoel op z'n muil slaat als je je zin niet krijgt, bakje koffie?" Nee natuurlijk niet, met een beetje pech krijg je direct je ontslag, zelfs als je geen publieke functie bekleed, wat deze heren wel doen.

10 oktober 2018 om 01:44

Er zal een reden voor zijn geweest ja, dat die gast een idioot is en absoluut geen voorbeeldfunctie kan uitdragen. Wat een slap gelul van jou zeg.

10 oktober 2018 om 02:07

Er zijn redenen zat om iemand nog veel erger toe te takelen dan met een stoel op zijn/haar hoofd in te slaan. Maar daar gaat het niet om. Hier hebben deze twee gewoon dronken andermans spullen kapot zitten maken en vervolgens naar alle waarschijnlijkheid zonder reden ook nog mensen verwond.

10 oktober 2018 om 15:27

Wat die twee hebben aangericht is eerder te vergelijken met Opsporing Verzocht dan met de middelbare school. Je focust je puur op die stoel(waarbij al veelzeggend is dat Kokorin zo stoer is om met capuchon op met stoelen te smijten), maar je vergeet wel dat ze buiten het café nog meer mensen het ziekenhuis in hebben geslagen.

12 oktober 2018 om 10:49

Een beetje de onschuld spelen achter een computer is wel erg makkelijk.
Ik geef de middelbare school als voorbeeld op en meteen ga je dat vergelijken met een 30 jarige.
Je weet toch totaal niet wat er is voorgevallen bij dit incident.
Dat mensen alles overnemen wat de media zegt, zegt al genoeg in mijn ogen.
Natuurlijk kan dit niet door de beugel wat er gebeurd is maar Zenit en de Russische bond hebben hier gewoon simpelweg niets mee te maken.

12 oktober 2018 om 11:07

Als je als baas zijnde erachter komt dat 1 van je medewerkers poging tot doodslag op zijn/haar geweten heeft, hoop ik wel dat ze dan die persoon wel ontslaan ja.
Als bedrijf zijnde wil je daar namelijk niet mee geassocieerd worden en elk normaal bedrijf doet dit overigens ook hoor. Misschien niet de autogarage op de hoek, maar merendeel van de bedrijven wel.

12 oktober 2018 om 11:07

Zenit en de Russische bond hebben hier wel degelijk iets mee te maken, want het gaat hier om een werknemer en een international die zich dusdanig misdragen heeft dat hij voorlopig in hechtenis moet blijven zitten.

Wat er zich heeft afgespeeld is ook niet bepaald relevant meer als mensen het ziekenhuis in zijn geslagen.

9 oktober 2018 om 23:44

Zijn meerdere beelden vrijgekomen waarbij wel duidelijk is dat dit crimineel gedrag is.

9 oktober 2018 om 23:55

Op iemand inslaan met o.a. een stoel puur omdat die meneer een ander uiterlijk (ras) heeft verdiend minstens zo'n straf. Zeker gezien het feit dat het niet de eerste keer is dat de heren betrokken zijn bij geweldsincidenten. Daarbij zijn dit niet de enige beelden en is er nog meer voorgevallen.

12 oktober 2018 om 10:32

Ik heb nog nooit iemand zo uitgelachen als jou op dit moment om deze absurde comment, hoezo er gebeurd niks en wordt het opgeblazen?
Hij geeft iemand een knal met een stoel. Wat wil je nog meer zien? Wanneer is het niet opgeblazen? Als hij hem door zijn kop had geknald?

Even een vraag of iemand het weet maar wie schorst ze dan voor het leven? Ik kan niet begrijpen dat de fifa ze zou schorsen voor het leven. Misschien dat ze door de Russische voetbal bond worden geschorst om voor Rusland uit te komen maar ook om in Rusland zelf te voetballen maar daarbuiten lijkt het me heel vaag, mocht het dan toch gebeuren dan zie ik deze jongens wel in het buitenland voetballen vooral Kokorin die gewoon een prima spits is. Jammer dat ze zich ernstig misdragen.

10 oktober 2018 om 00:02

Ik betwijfel of buitenlandse clubs beginnen aan twee spelers die mogelijk vervolgd worden voor hun wandaden. Vooral omdat ze in Rusland al door hun slechte mentaliteit het stempel als topspelers niet waar konden maken.

10 oktober 2018 om 08:00

Ze bedoelen toch ook als internationals, niet als clubvoetballers

Kokorin en Mamaev kunnen mij niet hard genoeg bestraft worden voor hun wandaden, maar ik vrees dat welke straf je hun ook geeft, ze zullen het nooit leren.

9 oktober 2018 om 23:59

Zij misschien niet maar het gaat er ook om wat voor signaal dit afgeeft naar anderen (jeugd). Wuif je dit alles weg of praat je het zelfs goed waar de Russische overheid wel een handje van heeft dan zal het lastig worden om bepaalde fatsoensnormen te hanteren laat staan houden.

10 oktober 2018 om 00:07

In dit geval hebben ze ook iemand geslagen die voor de overheid werkt, maar zelfs al werkte hij niet voor de overheid valt dit toch onder geweld, dus ik denk dat hun straf zeker niet mals zal zijn.

Als je jezelf niet kan gedragen als een profvoetballer, dan verdien je het ook niet om het te zijn. Uitstekende en meer dan terechte straf!

Dat ze ontslagen worden snap ik op zich wel, maar verder moet dit door een rechter afgehandeld worden. Begrijp niet goed waarom de bond moet schorsen. Dat zou 3x straf zijn.

10 oktober 2018 om 06:58

Omdat je zulke idioten niet in je team wilt hebben en ze he land vertegenwoordigen. Ook al speel ik op amateur niveau, ik zou ook willen dat mijn voetbalteam afstand zou nemen van zo'n persoon. Je wilt toch niet voetballen met zo'n idioot.

10 oktober 2018 om 11:05

Ik geloof meer in 1 goede straf en verder gaan. Mensen hoeven wat mij betreft niet eindeloos en op elk vlak gestraft te worden.

Wat verschrikkelijk zeg. Deze jongens horen inderdaad gestraft te worden.

Maar serieus? Ze lopen op straat en rammen in op een presentatrice, een official van het ministerie en ook nog eens een algemeen directeur? Je pikt er wel een paar uit zeg.

10 oktober 2018 om 09:09

Het was de taxichauffeur van de presentatrice, niet de presentatrice zelf, maar dat maakt de situatie niet minder erg natuurlijk.

Niet de eerste keer dat deze twee problemen veroorzaken. In Monaco zitten ze regelmatig met champagneflessen te strooien. Gevaltje teveel geld en roem waardoor zij hun carriere verpesten.
Denk dat zij wel in het buitenland aan de slag kunnen maar naast het sportieve is juridische ook belangrijk. Vermoed dat zij met een megaboete voor de rechter vanaf komen aangezien het Rusland betreft.

Maar hoe dan?? Toevallig slaan ze allemaal bekende mensen in elkaar??? 😂😂

@VZ. Niet presentatrise Olga Ushakova was het slachtoffer, maar haar chauffeur die in de auto op haar wachtte.

“voetballers zijn publieke personen. Ze hadden zich anders moeten gedragen”
Iedereen moet zich anders gedragen dan deze heren!!!

Hebben hun clubs een transfersom voor ze betaald? Zo ja, kunnen ze die nog verhalen bij de spelers zoals Chelsea bij Mutu probeert.

11 oktober 2018 om 23:52

Krasnodar wilt de samenwerking met Mamaev beeindigen, dat hem voor vijf miljoen euro kocht van CSKA, dat zelf een gat in de lucht sprong omdat ze door hadden dat je, ondanks zijn talent (want dat heeft hij zeker) met hem een boel ellende binnen je club hebt.

Zenit daarentegen betaalde twintig miljoen euro voor Kokorin, maar heeft enkel actie genomen door te stoppen met Kokorin shirts te verkopen. Voor de rest willen ze de definitieve straf afwachten.

12 oktober 2018 om 09:51

Dat zijn flinke bedragen. Ondanks dat Zenit veel geld heeft zullen ze niet zomaar 20 miljoen plus alle andere kosten willen afschrijven.

12 oktober 2018 om 10:12

Klopt, en dat begrijp ik ook wel, maar desondanks valt het me van ze tegen dat ze niet of nauwelijks durven in te grijpen. Gebeurt dit bij een speler die minder waarde vertegenwoordigd, dan zou Zenit er ook anders in hebben gestaan, dat terwijl bij Krasnodar wel duidelijk is dat ze die ellende niet meer in huis willen hebben.

De stuitende wijze waarop Kokorin in handboeien stralend stond te poseren toont wel aan dat zij deze situatie totaal niet serieus nemen en dachten met hun vermogens uit hun straf te kunnen komen, maar dan komen ze mooi bedrogen uit. Ongelooflijk zonde hoe deze twee hun carrière hebben verpest.

Best wel knap dat ze in hun ravage zoveel opmerkelijke mensen hebben aangevallen: een presentatrice, een officier met een hoge functie in de overheid en een directeur van een kennisinstituut. Geen Jan Modaal-types. Hiermee suggeer ik helemaal niets trouwens.

Behalve dan dat ze vanwege die overheid-gast net even wat harder de lul zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Krasnodar2111
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. SimutenkovAanvaller
A. SutorminMiddenvelder123
WendelMiddenvelder122
A. DzyubaAanvaller126
S. AzmounAanvaller107
MalcomAanvaller82
D. ChistyakovVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Zenit Sint-Petersburg.

12 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren