NEC maakt comeback compleet en bekert verder tegen ‘rood’ Excelsior

Excelsior is gesneuveld in de eerste ronde van de KNVB Beker. Het team van Adrie Poldervaart keek na een klein half uur tegen een comfortabele 2-0 voorsprong aan tegen NEC, maar de bezoekers bogen die achterstand om en boekten na verlenging een 2-3 overwinning. Excelsior eindigde het duel overigens met tien man.

In een vermakelijk eerste kwartier kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Anouar Hadouir tikte naast en Ole Romeny maaide over de bal heen na een voorzet van Jonathan Okita. Na twintig minuten brak Luigi Bruins de ban: de middenvelder mocht na een overtreding op Jeffry Fortes aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Een paar minuten later werd het in het Van Donge & De Roo Stadion zelfs 2-0: Robin Buwalda werkte een voorzet van Robin van der Meer in eigen doel. NEC leek een verloren wedstrijd te spelen.

De club uit Nijmegen tankte echter gauw nieuw vertrouwen. Het team van trainer Jack de Gier kreeg immers na 33 minuten eveneens een strafschop, na een overtreding van Fortes op Romeny. Anass Achahbar schoot raak en bracht de spanning terug in de wedstrijd. NEC rook bloed, maar Excelsior nam de voorsprong mee de rust in. De gastheer kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer dan de opponent, maar dat leverde geen grote kansen op.

Rondom het uur nam NEC steeds meer het initiatief. Mogelijkheden bleven uit, maar na 78 minuten werd de bal opnieuw op de stip gelegd voor NEC. Hervé Matthys liep Romeny van de sokken en Sven Braken maakte geen fout: 2-2. In de slotfase liepen de gemoederen hoog op: Tottenham Hotspur-huurling Marcus Edwards kreeg zijn tweede gele kaart vanwege een schwalbe en hierop werd ook André Hoekstra, de assistent-coach van Excelsior, werd met rood weggestuurd.

Excelsior had de zege in de blessuretijd voor het grijpen: Mounir El Hamdaoui trof de paal. De aanvaller speelde zijn eerste wedstrijd voor de Kralingers sinds december 2004. In de eerste helft van de verlenging gebeurde er weinig voor beide doelen, maar na 107 minuten was het wél raak. Guus Joppen haalde met zijn rechter hard uit en vond de bovenhoek: 2-3. Excelsior probeerde er nog een strafschoppenserie uit te peuren, maar verder dan een aardige mogelijkheid van El Hamdaoui kwam men niet meer.

Een terechte zege voor NEC?

1
2

25 september 2018 om 23:26

Inderdaad. Hij werd geraakt dus dan gaat een schwalbe per definitie niet op. Het staat de scheids vrij om wel of geen penalty te geven, maar een gele kaart? En zie dan de penalty die N.E.C. zelf meekrijgt.

26 september 2018 om 00:02

Geef dan aan.beide kanten een penalty

Verloren van de scheidsrechter!!!
Onnodige rode kaart, onnodige penalty tegen en hands van NEC in hun eigen strafschopgebied niet bestraft in de verlenging.
Eens goed in de gaten houden of deze scheids er mee weg komt, maar het zal wel weggelachen worden!!!
VAR graag in alle bekerwedstrijden inzetten a.u.b

26 september 2018 om 12:11

Ach, je komt op voorsprong door een eigen doelpunt en een onnodige penalty. Daarna sta je alleen maar te verdedigen en maakte NEC het spel. Tuurlijk was hetgeen penalty, maar ik vond NEC over de hele wedstrijd de betere ploeg.

Wat een geluk heeft nec hier gehad zeg. Scheids hielp ze aardig zacht gezegd. De belachelijke rode kaart gaf uiteindelijk de doorslag. Hoop dat wij tegen NEC loten. Eindelijk weer een derby!

Het zat ons inderdaad niet tegen. Zou inderdaad leuk zijn om de derby weer te zien! Maar eerst jullie maar eens die amateurclub verslaan, ging vorig seizoen ook niet zo goed

25 september 2018 om 23:33

Heb niks tegen NEC, maar met deze overwinning kunnen jullie onmogelijk blij zijn. Een wedstrijd wil je winnen met voetbal en niet door arbitrage.
Desalniettemin succes in de volgende ronde.

25 september 2018 om 23:36

Dat zijn juist vaak de lekkerste overwinningen

Helaas iets wat ik graag ook zeg, maar uiteindelijk wil je winnen om het winnen, dan maakt het echt helemaal niks uit of je 3 gratis penalty's gekregen hebt, of dat je keihard gevochten heb. Sure, gevochten is mooier, maar uiteindelijk telt de ronde verder of de drie punten

26 september 2018 om 07:40

Misschien niet de manier waarop de overwinning is ontstaan. Maar hij was absoluut verdiend deze overwinning. 70 minuten absoluut de betere geweest. Eigenlijk niet in de problemen gekomen, buiten 2 momenten. Dan mag je je als Excelsior best wel schamen.

Toch wel zonde, beide clubs zijn me om het even, echter vind ik die Adrie Poldervaart een hele sympathieke coach en gun ik hem wat wind in de rug! Nu al driemaal op rij onterecht punten laten liggen!

Die Kamphuis is denk ik echt met afstand de slechtste scheidsrechter in Nederland. En das best knap met Kevin Blom als concurrentie.

Verder wel fijn dat we doorbekeren en dat toch met flink een aantal reserves (op het laatst stonden er makkelijk 7-8 reserves in). Wat dat betreft wel fijn dat je met het oog op vrijdag nu niet giga veel basisspelers hebt die 120 minuten in de benen hebben (eigenlijk alleen Labylle, Kvida en de keeper). En ondanks de gewijzigde opstelling toch een hele redelijke wedstrijd gezien van Nec, al had Excelsior hem natuurlijk ook zomaar kunnen winnen. Die El Hamdaoui legt in z'n eentje bijna onze hele verdediging plat....

25 september 2018 om 23:43

Het is doodzonde dat onze verdediging zo matig is. Alleen daarom ga je geen kampioen worden. Middenveld en aanvallend zikn we top 3 van de kkd. Als je echter elke wedstrijd min. 3x moet scoren om te winnen dan wordt t een lastige klus..

25 september 2018 om 23:50

Klopt, we krijgen echt veel te veel doelpunten tegen, al vind ik dat niet altijd de schuld van de verdediging want wanneer je zoals bij NEC van de 10 veldspelers er 7 liever aanvallen dan verdedigen kom je in de problemen wanneer iemand z'n mannetje laat lopen (wat nog wel eens wil gebeuren). Tel daarbij de persoonlijke fouten op en je krijgt per wedstrijd gemiddeld bijna 2 goals tegen. En dat kan echt niet. Iets meer concentratie en professionaliteit zou al zo'n verschil maken.

El Hamdaoui speelde echt heel goed.

26 september 2018 om 00:04

Schoot die bal erin man

Zat voor een keertje in het stadion voor de grap (woon in Rotterdam en ga normaal naar de club op Zuid), en heel jammer dat Excelsior hier nog verliest. Onterechte rode kaart doet ze de das om. 2 pingels ook nog. Ga zeker vaker, was toch een leuk avondje.

Welkom bij de club!

Welke tribune?

26 september 2018 om 02:19

1e helft op de lange zijde maar na de rust in het ‘fanatieke’ vak, was toch wel een leuke avond haha.

Jammer van die 30 minuten extra in de benen, maar prima overwinning. Zeker gezien de basis 11. Vrijdag tegen GAE wat mij betreft veel belangrijker.

Ik zou die poldervaart maar weer fysio maken want die gaat m niet worden hij verlies te veel punten al en is nu ook uit de beker is net als Buijs bij Groningen te onervaren verkeerd gegokt en verloren helaas ik zou proberen een ervaren trainer iemand als streppel of been

26 september 2018 om 13:57

Nee joh!
Poldervaart doet het best aardig (al zie je dat helaas aan de punten niet terug) spelen erg lekker voetbal en zitten leuke spelers tussen.

Plus vind ik als je heb de kans geeft wat hij zeker ook verdiend. Dat hij meer tijd verdiend.

Lekker hoor, doorbekeren tegen Excelsior met zoveel wisselspelers. Buiten de keeper is Labylle de enige speler die normaal gesproken vrijdag in de basis staat die de hele wedstrijd heeft moeten spelen.

Overigens denk ik dat Edwards bij zijn tweede gele kaart wel degelijk de intentie had om een strafschop te versieren, hij gokte er gewoon op omdat NEC al 2 strafschoppen had gehad. Niet veel scheidsrechters zullen er geel voor geven omdat er wel een duel was en er daardoor contact tussen de spelers was maar ik ben er van overtuigd gezien de situatie in de wedstrijd dat Edwards geheel vrijwillig ging liggen.