Wedstrijden niet langer in gevaar na akkoord over nieuwe politie-cao

Vrijdag, 14 september 2018 om

De verenigde politiebonden en de overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao, zo weten verschillende media, waaronder de NOS en NU, te melden. Dat betekent dat de aangekondigde acties van de baan zijn, waardoor er komend weekeinde niet gestaakt wordt. De wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zullen dit weekend ‘gewoon’ doorgaan.

Vrijdagochtend werd al bekend dat twee punten een akkoord nog in de weg stonden: het mogelijk eerder uittreden van oudere collega's en de verbetering van de capaciteit bij de opsporing. Nu zijn de vakbonden en de overheid toch tot een overeenstemming gekomen. De precieze inhoud van het akkoord is nog onduidelijk. Door het akkoord is op het nippertje een staking van de politie afgewend.

De vakbonden hadden agenten opgeroepen om van vrijdag tot en met maandag het werk neer te leggen en alleen in actie te komen bij grote nood. Het moesten de 'grootse acties ooit' worden om schot te brengen in de moeizame en langslepende onderhandelingen over de cao. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie had een kort geding aangespannen om de acties van de politie te voorkomen, omdat volgens hem de veiligheid in het geding zou komen.

Bij evenementen als festivals en voetbalwedstrijden zou tijdens de acties geen politie aanwezig zijn, waardoor het doorgaan van de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie onzeker was. De meeste wedstrijden in het betaald voetbal zouden 'gewoon' doorgaan bij een politiestaking. In de Eredivisie was alleen nog het doorgaan van het duel tussen AZ en Feyenoord onzeker. Doordat de acties nu van de baan zijn, zullen alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie 'gewoon' gespeeld worden.27 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Goed nieuws! Verdienen deze harde werkers ook.

Dat is mooi. Vanavond gewoon lekker naar het Jan Louwers Stadion dan!

14 september 2018 om 12:22

Mag ik vragen wat je zo mooi vind aan eindhoven uit? Zag laatst ook al een reactie van jou er over?

14 september 2018 om 12:24

Voor mij is het gewoon Eindhoven thuis hoor, ben geen MVV supporter!

14 september 2018 om 12:51

😊

Goed nieuws voor beide partijen

Zal de horeca van binnenstad Dordrecht opgelucht zijn. Dat onze aanhang gewoon in het stadion zit

14 september 2018 om 12:28

Ja, want als je van te voren al aankondigt dat je naar de binnenstad komt zullen er vast ook geen maatregelen worden genomen om dat te verhinderen. En met deze opmerking geef je dus ook al aan dat het uit de hand zou lopen vanavond.

14 september 2018 om 12:56

Ja, dan sturen ze er stakende agenten op af!

14 september 2018 om 13:22

Lekker makkelijk weer blackpool. Ze wilden Dordrecht in om druk op de politie te zetten de wedstrijd door te laten gaan. Minder politie nodig rondom een wedstrijd dan in de stad in dit geval. Daarnaast zijn de snipperdagen al opgenomen en moeten de gehuurde bussen gewoon betaald worden.

14 september 2018 om 13:46

Ja want de bedoeling was ook om in heel Nederland geen politie te hebben vanavond. Niet dus. In het centrum zou wel gewoon politie zijn hoor. Net als in 90% van NL.

14 september 2018 om 19:31

En de supporters reageren er op een legale manier op. Het had mij persoonlijk omgerekend meer dan 200 Euro gekost als de wedstrijd niet doorging. Van mij mogen ze staken, ik probeer om de wedstrijd door te laten gaan.

14 september 2018 om 12:57

Dan sluiten ze gewoon de kroeg klaar.

14 september 2018 om 13:18

Ja want elke kroeg kan het zich permitteren om op vrijdagavond de deuren te sluiten.

14 september 2018 om 14:20

Nolimit

Als de burgemeester een lokale verordering uitvaardigt, dan gaan die kroegen dicht, of ze dat willen of niet.

Los daarvan, als deze 'dreiging' er echt was geweest, dan was met hulp van een noodverordening gewoon het centrum verboden gebied verklaard voor Twente fans. En wie dan toch in het centrum wordt aangetroffen, kan dan gewoon zonder enig probleem of centje pijn worden opgesloten en vastgehouden tot morgen.

En zouden er dienders op dat moment staken? Dan zijn er altijd nog agenten die dat niet doen, want dat mag dan niet (er moet altijd voor de openbare orde voldoende personeel op de been zijn, logisch ook want anders zou lokale anarchie uit kunnen breken en daarvoor is de burgemeester dan verantwoordelijk). Daarnaast kan je ook de hulp inroepen van de Marechaussee of zelfs, als dat echt nodig zou zijn, van het leger.

Dus no worries, die Twente supporters, sorry Vak104, zouden echt geen gevaar hebben veroorzaakt.

14 september 2018 om 13:08

Hoezo zouden supporters überhaupt daar in de kroeg gaan zitten ipv in Enschede?

Toch vind ik het ook wel jammer want dit was de kans voor de hooligans om te te laten zien dat zij zich kunnen gedragen als er juist geen Politiebegeleiding aanwezig is.
Er worden vaak beschuldigingen geuit dat juist de Politie zorgt voor provocatie waardoor het uit de hand loopt.

14 september 2018 om 14:23

"er worden vaak beschuldigingen geuit dat juist de Politie zorgt voor provocatie waardoor het uit de hand loopt."

Je snijdt een goed punt aan. Zoals hekken en kooien ervoor zorgen dat mensen zich als beesten gaan gedragen kan een grote politieaanwezigheid als rode lap op die mensen werken.

Maar, wat jij stelt is al diverse malen geprobeerd. Wat blijkt iedere keer? Is er geen politie, dan loopt het uit de hand, klaar. Kennelijk is het in Nederland gewoon niet meer mogelijk om de zelfregulering of zelfcontrole toe te passen.

14 september 2018 om 15:05

Ja erg jammer, het kost ontzettend veel door ons samen betaalde belasting- en verzekeringsgeld en verspilde energie en ergernissen en dus die hogere werkdruk bij de politie..

8 procent loonsverhoging. Belachelijk veel. En maar roepen dat het ze niet om het loon te doen was.... Afijn. Wel beter dat de wedstrijden doorgaan

14 september 2018 om 14:23

Belachelijk veel ja? Enig idee wat een agent verdient?

14 september 2018 om 14:59

Wat verdient een gemiddelde Europese politieagent?
Zit Nederland daaronder of hoe zit dat?
Het gemiddelde inkomen in Luxemburg en Monaco is kennelijk😉 hoger dan in Nederland dus dat laten we in deze dan even zonder beschouwing, maar hoe zit dat in de rest van Europa?
Zou een politieagent in België, Portugal of Schotland bvb meer verdienen..

14 september 2018 om 15:08

Geen idee wat dit met de opmerking dat 8% loonsverhoging veel is te maken heeft, maar vooruit maar.

2000 bruto per maand, beginnend agent. Exclusief toeslagen en extra's.

Wat ze in andere landen verdienen, dat weet ik niet. Maar dat zegt op zich ook niet veel, het zegt pas iets als je dat afzet tegen het kostenindex van dat land. Als alles daar duurder is dan hier, al verdien je dan meer, dan heb je alsnog minder koopkracht.

14 september 2018 om 20:17

Een agent verdient niet zo weinig als men denkt nee. Ja als leerling misschien. En niet zo lang geleden hebben ze er behoorlijk wat bijgekregen, waarom nu weer zo'n belachelijke hoge verhoging?

15 september 2018 om 00:32

@raubaht: een agent verdient helemaal niet veel voor het werk dat hij moet doen. Vergeet niet dat zulke mensen soms achter de criminele masterminds aan moeten, met de meest uiteenlopende dreigingsniveau's en intelligentie. Ik heb het opgezocht en om eerlijk te zijn valt het salaris mij behoorlijk tegen.

Volgens de website van kombijdepolitie verdient een volwaardige rechercheur (tegenwoordig: recherchekundige): "na het behalen van de mastertitel (zelf toegevoegd: het gaat hier om een HBO Master) word je voor vast aangesteld in een functie in de opsporing. Houd er rekening mee dat dit in eerste instantie in een uitvoeringsfunctie is met een salaris van minimaal € 2516,- en maximaal € 3598,- (salarisschaal 8)".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren