NEC blijft winnen en bezorgt Roda JC tweede nederlaag op rij

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond opnieuw een nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie geleden. NEC won in de slotfase met 2-3 in het Parkstad Limburg Stadion. Het team van Robert Molenaar blijft daardoor, na overwinningen op Jong Ajax en Almere City FC en een nederlaag van een week geleden bij FC Twente, steken op zes punten uit vier duels. Voor de nog ongeslagen ploeg van Jack de Gier is het de derde opeenvolgende zege.

Na zeven minuten spelen kreeg NEC de openingstreffer om de oren. Gyliano van Velzen liep eenvoudig door over rechts en bezorgde de bal bij Mario Engels, die koel en doeltreffend afrondde: 1-0. De Nijmegenaren zochten naar de gelijkmaker en begaven zich steeds meer op de helft van de thuisploeg, die na 29 minuten spelen de 1-1 om de oren kreeg: een vlot lopende aanval via Anass Achahbar werd door Jonathan Okita overtuigend afgerond.

Het was Roda dat na bijna een kwartier spelen in de tweede helft opnieuw de leiding nam. Na een snelle uitbraak legde Engels de bal af op Mitchell Paulissen, die de bal simpel wist binnen te schuiven: 2-1. Zestien minuten voor tijd liet Engels een dot van een kans op de 3-1 liggen. Na een heerlijke individuele actie stifte hij de bal weliswaar over doelman Norbert Alblas heen, maar het leer ging tegen de lat. Een dure misser, zo ondervond Roda JC.

NEC kwam twee minuten later op gelijke hoogte. Alblas trapte uit en kreeg een assist achter zijn naam, daar Sven Braken profiteerde van de twijfelende Tom Muyters en ijskoud afrondde: 2-2. De bezoekers drukten door en namen tien minuten voor tijd de leiding. Bas Nijhuis wees naar de stip na een overtreding van Jannes Vansteenkiste op Okita, waarna Achahbar de strafschop verzilverde: 2-3. Het was vervolgens aan Alblas te danken dat NEC als winnaar van het veld stapte.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

1
2

Goede pot van NEC , heerlijke overwinning !

8 september 2018 om 22:58

Ik moet zeggen dat het veldspel mij (voornamelijk in de eerste helft) wel meeviel na de laatste twee wedstrijden. Maar we moeten de ogen ook niet sluiten voor de slechte dingen. Eerste helft eigenlijk de controle op een heel slecht begin na, wordt eigenlijk te weinig omgezet in kansen en goals. Tweede helft komt Roda simpelweg veel feller, volwassener en professioneler uit de kleedkamer en mag je echt heel blij zijn dat het rond de 75e minuut nog 2-1 staat, want er worden echt teveel kansen weggegeven. Daarna weer een korte maar krachtige opleving maar na de 2-3 kan Roda echt zomaar drie goals maken. Gelukkig is onze keeper echt goed, echt twee uitstekende reddingen vlak voor tijd.

2 kampioenskandidaten verliezen vandaag. NEC moet kampioen worden met deze selectie

8 september 2018 om 22:55

Roda is geen kampioenskandidaat. Daar hebben ze een veel te kleine selectie voor.

Ik heb vanaf een minuut of 70 gekeken. Toen leek Roda eerder op weg naar de 3-1 dan NEC naar de 2-2. Ik weet niet hoe het daarvoor was, maar denk dat men zichzelf (Roda) voor de kop slaat dat ze niet de 3 punten hebben gepakt vandaag.

Jammer dat je net als vorige week een prima wedstrijd weggeeft door, op zijn netst gezegd, twee slordige momenten. Zo'n tweede goal mag gewoon niet vallen in die fase. Positieve punten zijn de terugkeer van Gnjatic en Engels die zijn goede vorm doortrekt. Vond het ook opvallend dat Vayrinen al zo vroeg in het veld kwam.

Wat betreft de penalty: ik had het idee dat Okita vrijwillig naar het gras ging, maar bij Ziggo lieten ze ook maar één herhaling zien tijdens de wedstrijd. Volgens mij voelt Okita even contact op het moment dat Vansteenkiste de tackle inzet en gaat dan naar de grond. Ik kon in ieder geval niet duidelijk zijn dat Vansteenkiste hem ten val bracht, maar zou het graag nog eens willen zien.

8 september 2018 om 23:35

Het was gewoon een penalty.. dom want anders was het hoogstwaarschijnlijk gelijk gebleven.

Ik vond NEC beter totdat de 2-1 viel. Daarna was Roda een periode sterker en had NEC geluk dat de 3-1 niet viel na de actie van Engels. Daarna gelukkig uitstekend afgemaakt door Braken en een domme overtreding waar de penalty uit volgde. Heel blij met de 3 punten, had ik absoluut niet verwacht uit op kunstgras tegen Roda.

8 september 2018 om 23:00

NEC is op basis van individuele kwaliteit sterker dan Roda. Bij Roda loopt de aanval wel lekker, maar heeft de verdediging altijd wel een paar slordige momenten waardoor je de goals makkelijk weggeeft. De tegenstander kan dan achterover hangen en op zulke momenten komt Roda er heel moeilijk doorheen. Dat was vorige week tegen Twente het geval en vandaag weer.

8 september 2018 om 23:11

Ik denk dat NEC op basis van de individuele kwaliteiten de beste selectie heeft in de KKD dit jaar, maar het team is nog niet echt goed op elkaar ingespeeld en het loopt nog niet heel lekker. De resultaten zijn wel prima, het scheelt dat Braken en Achabar heel weinig kansen nodig hebben om toch iedere week wel een doelpuntje te maken.

Eerste helft had NEC de controle en tweede helft vond ik Roda een stuk beter, slordig met de kansen omgegaan die er gelukkig wel veel waren. Hier steelt NEC uiteindelijk de punten natuurlijk wel. Penalty moment kon ik niet goed zien, zo ook de mogelijke hansbal en harde tackle in de laatste minuten in de 16 van NEC. Maar oke, al hoewel ik absoluut geen fan ben van Nijhuis (ook niet in deze wedstrijd) zal ik 'm als dusdanig slecht beschouwen dat hij een ploeg geholpen / tegen heeft gezeten.

Vond Dijkhuizen en Vansteenkiste goed, met sterke voorzetten en redelijke rushes. Engels fantastisch (bal op lat had er uiteraard ingemogen). Werker is een goede CB maar mist een man met ervaring naast hem. Zowel Jensen als Verburgh (een paar hele slordigd fouten) zijn er nog niet helemaal klaar voor. Zou trouwens liever Simakala achter Vayrynen willen zien, of beiden. Er moet meer uit deze ploeg gehaald worden, op een voetballende manier zoals het de 2e helft steeds meer ging.
Afijn, hopelijk pakken we tegen RKC vrijdag weer de volle buit.

8 september 2018 om 23:23

Ik vond Nijhuis een prima wedstrijd fluiten, ik hou er wel van dat hij veel door laat gaan. Heeft ook geen grote fouten gemaakt. De penalty was vrij duidelijk naar mijn mening. Vansteenkiste komt niet eens in de buurt van de bal met zijn tackle en raakt Okita gewoon.

Keeper die staat te slapen in een periode dat Roda verreweg de betere is en dan Vansteenkiste met een domme tackle. Geen idee of het een overtreding was, er leek vrij weinig aan de hand. Daardoor verlies je uiteindelijk de wedstrijd. Onnodig maar zo voorspelbaar.

NEC wint echt onverdiend, slechte ploeg. Het liet na de 2-1 van Roda niets meer zien en mag Nijhuis bedanken voor de assist van de 3-2. Roda was een stuk beter 2e helft maar maakt het niet af. Nijhuis floot een waardeloze partij en bewijst andermaal anti-Roda te zijn. Wat een flutscheids.

Roda moet hopen op een periodetitel want kampioen worden is met zo’n smalle selectie erg lastig.

9 september 2018 om 02:02

Niet zo miepen man. Bekijk de tot standkoming van de 2-1 maar. Een overtreding op Darri die Nijhuis ook laat doorspelen (wat hij overigens de hele wedstrijd beide kanten op deed). Zo valt er aan beide kant wel wat aan te merken. Over het algemeen trekt zich dat weer gelijk.