‘Mensen moeten niet denken dat ik hier ineens miljoenen bij elkaar ga harken’

Woensdag, 13 juni 2018 om 21:23

Mustafa Saymak heeft PEC Zwolle definitief ingeruild voor Rizespor. De voormalig smaakmaker van de Blauwvingers had de keuze tussen onder meer Vitesse en het Maccabi Haifa van Fred Rutten, maar koos uiteindelijk voor de Turkse promovendus. "Mensen moeten niet denken dat ik hier ineens miljoenen bij elkaar ga harken. Dan was ik wel naar China gegaan", zegt Saymak tegen de Stentor.

De 25-jarige middenvelder stelt dat het stadion van Rizespor iets groter is dan dat van Zwolle. "Er is een nieuwe structuur in de organisatie, een goed plan en een geweldig complex dat je bijna nergens anders in Nederland ziet. Op ons trainingscomplex staat een gigantisch hotel. Daar hebben alle spelers een eigen kamer, bijvoorbeeld om tussen de dubbele trainingen tot rust te kunnen komen. Er liggen zwembaden, andere baden om te ontspannen, een gigantische fitnessruimte."

Saymak geeft toe dat spelers in Turkije goed worden betaald en stelt dat hij mede daarom koos om Nederland links te laten liggen: "Ik wilde PEC niet inruilen voor een andere Nederlandse club, die sportief en financieel maar iets beter zit. Daar zou ik het goede en veilige gevoel dat ik in Zwolle had niet voor opgeven. Ik heb het boek PEC ook nooit gesloten."

De middenvelder ziet het als een droom die uitkomt nu hij mag gaan voetballen in Turkije. "En financieel ga ik er wel op vooruit. (...) Het is de combinatie van de goede aanbieding, maar vooral spelen in mijn vaderland, bij een ambitieuze club, in een prachtige stad en in een belangrijke rol. Dat maakt dit voor mij het prachtige avontuur waar ik op hoopte."


Poll

Een goede stap voor Mustafa Saymak?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door sirius)

Niet voor het geld? Al die dingen die hij opnoemt heeft Vitesse ook. Alleen gaat Vitesse hem niet meer dan 3 ton betalen en vind hij dat waarschijnlijk te weinig...

13 juni 2018 om 21:38

Hij zegt letterlijk dat hij mede voor Turkije kiest omdat er beter betaald wordt. Hij wilde niet naar een vergelijkbare NL club waar hij in loon maar relatief weinig vooruit gaat.

13 juni 2018 om 22:03

Klopt VakF1, Yatsemata kan helaas nooit inhoudelijk objectief reageren wat Vitesse betreft. OT: Verstandige keuze van Saymak. Als hij zich hier goed bij voelt dan moet hij dat zeker doen en lekker in Turkije ballen. Hij zal in Nederland de top vermoedelijk toch niet halen, dan kan je beter van goede faciliteiten genieten in je thuisland.

13 juni 2018 om 22:08

Wat lul jij nou voetballr? Ik zeg alleen dat Saymak het mooi probeert te verbloemen dat hij puur voor het geld kiest, en niet dat hij voor die club kiest vanwege de fantastische faciliteiten en een hoger salaris mooi meegenomen is.

13 juni 2018 om 22:12

Hij verbloemd niets.. hij zegt zelfs letterlijk dat het mede zijn keuze heeft gemaakt.. dat jij de rest niet wilt begrijpen is jouw probleem

13 juni 2018 om 22:14

Nou rizespor heeft ook fantastische faciliteiten en daarnaast een mooie land en beter geld dan is de keuze toch snel gemaakt en daarnaast maken dit soort gasten in Turkije beter kans om te ontwikkelen richting top niveau aan gezien in de Turkse competitie tegewoordig zat topspelers spelen kijk maar naar amrbat Donk garry Rodriguez etc

13 juni 2018 om 23:12

Dat noem ik geen topspelers. Daarnaast is het nog afwachten of hij zijn geld ook echt krijgt. Ik ken de situatie bij Rizesport Niet, maar bij de topclubs spelen er allerlei financiële problemen dus hoe zit het bij clubs daar onder?

13 juni 2018 om 21:47

Gun die knul ze stap naar het buitenland lekker, heeft die dik verdiend

13 juni 2018 om 22:00

Vitesse ligt niet in zijn vaderland, heeft ook geen hotel met zwembaden om tussen de dubbele training te relexen en betaalt ook een stuk minder. Drie redenen dus om Turkije boven de Nederlandse subtop te verkiezen (voor hem althans), zo als hij netjes verwoord in dit interview. Ik vind het zowaar een keer een goed verhaal juist, hij legt duidelijk in detail uit wat hem aantrekt aan spelen bij Rizespor.

13 juni 2018 om 22:03

Er zit een verschil in tussen puur voor het geld gaan, en geld gewoon als een belangrijke, meespelende factor meenemen. Rize is een mooie stad met veel groen, en hij als Turk zijnde zal zich daar makkelijker aanpassen dan bijv. in Israël. Hij heeft waarschijnlijk ook bij Türüç en Bayram gezien dat ze zich goed hebben ontwikkeld in de Turkse subtop/middenmoot en zelfs een oproep voor Turkije hebben verdiend. Als je alles op een rijtje zet is dit best een begrijpelijke keuze.

13 juni 2018 om 23:40

Je mag je alleen afvragen of hij niet te wisselvallig is voor Vitesse. Hij laat soms leuke dingen zien, maar wisselt dat af met 3 mindere wedstrijden. Z'n rendement is best aardig, maar dat verbloemt ook best veel.

Ik vond dat saymak makkelijk bij de Turkse Subtop meekan zoals Trabzon of Bursa vind Caykur rize gepromoveerd trouwens een rare keus hij is wel voor het geld gegaan denk ik want zelf in de Lig 1 in Turkije kan je goed verdienen Rydell Poepon speelt daar ook

Geboren en getogen in Deventer en Turkije z'n vaderland noemen. Tja, dat gaat er bij mij altijd wat lastig in. Verder hoop ik dat die jongen zich daar weet te ontwikkelen. Altijd het idee gehad dat er meer in zit dan hij tot nog toe laat zien. Hij oogt soms wat afwezig tijdens een wedstrijd en is bovendien wat wisselvallig. Als hij dat kan verbeteren, zie ik hem nog wel leuke stappen maken.

14 juni 2018 om 00:06

Zijn vader komt uit Turkije, dus een makkelijke woordspeling levert op: zijn vaderland (land waar zijn vader vandaan komt) is Turkije. Het boeit trouwens evht niemand of het er bij jou wel of niet ingaat. Sowieso heeft ieder individu zelf het recht om zich ergens verbonden bij te voelen, net zoiets als vrijheid van meningsuiting. Je opmerking is puur een uiting van misgunnen en jaloezie, en dat is mijn mening

14 juni 2018 om 01:58

Nou uhmm om eerlijk te zijn boeit jou reactie ook echt NIEMAND . Dus dat was beetje nutteloze toevoeging van je .

14 juni 2018 om 02:24

Mij boeit het wel

14 juni 2018 om 03:17

Mij ook

14 juni 2018 om 11:39

Mij ook. En zeker niet nutteloos. Maar jou reactie is totaal nutteloos. Mijn mening.

14 juni 2018 om 14:29

Juist ja, iedereen heeft ook recht op een vrijheid van meningsuiting. Dan is het nogal grappig dat je zegt dat niemand het boeit wat er bij mij niet ingaat. Vooral omdat je zelf wel de tijd neemt op er even een gefrustreerde reactie neer te kalken.

Bovendien is de betekenis van het woord 'vaderland': Het land van herkomst, of ook wel anders genoemd 'thuisland'. Het land waar iemand zich het meest mee verbonden voelt. Maar goed, echt goed onderbouwd discussieren gaat er bij jou dus niet in...

Je doet alsof ik Saymak volledig belachelijk sta te maken, terwijl ik het gewoon een goede speler vind (op z'n wisselvalligheid na) en verder geen enkel probleem heb met hem. Ik vind het alleen raar om een ander land een thuisland te noemen, terwijl je hier geboren en getogen bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Caykur Rizespor


5 fans
Actuele wedstrijden

19 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren