Klopp: ‘Het is absoluut te vroeg om te zeggen dat hij het WK gaat missen’

Zaterdag, 31 maart 2018 om

Liverpool maakt zich zorgen om Adam Lallana. De aanvallende middenvelder viel zaterdag in minuut 65 in tegen Crystal Palace (1-2 zege), maar werd enkele minuten later alweer naar de kant gehaald. Lallana verliet hinkend het veld en heeft volgens trainer Jürgen Klopp waarschijnlijk een spierblessure opgelopen. De Engelse media vrezen intussen al voor zijn WK-deelname, maar dat is volgens Klopp nog voorbarig.

Lallana miste vanwege een hamstringblessure al het grootste deel van de eerste seizoenshelft en speelt ook na de winterstop zelden negentig minuten. Hij werd rustig gebracht door Klopp en werkte geleidelijk aan zijn herstel. De nieuwe blessure komt dan ook hard aan. "Het ziet er niet goed uit. Hij zat echt teneergeslagen in de kleedkamer. Het is enorm moeilijk", zegt Klopp na afloop bij de BBC.

Op de persconferentie wordt de oefenmeester eveneens gevraagd naar de blessure van de international van Engeland. "Ik heb er nog niet met hem over gesproken. Toen ik hem naar de grond zag gaan, zag het er meteen ernstig uit. We zullen zijn toestand zo snel mogelijk nader onderzoeken. Hij is al bezig aan een moeilijk seizoen", doelt Klopp op het eerdere blessureleed van zijn pupil.

"Een van onze grootste prestaties dit jaar is misschien wel dat we zo'n seizoen weten te draaien zónder Lallana", vervolgt de Duitser. "Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden. We zagen hem stap voor stap terugkeren en dan gebeurt dit. Het is een enorme klap. Maar het is absoluut te vroeg om te zeggen dat hij het WK gaat missen." Lallana speelde tot dusver 34 interlands, waarin hij 3 keer scoorde.

Na afloop van de zege op Crystal Palace gaat het echter niet alleen over Lallana. Sadio Mané is een van de meest besproken spelers: hij werd in de eerste helft op de bon geslingerd voor een vermeende schwalbe, was verantwoordelijk voor de 1-1 en mocht in de tweede helft opgelucht ademhalen toen een handsbal geen tweede kaart opleverde. Mané pikte de bal op na een duel en mocht blijven staan. "Ik dacht dat hij weggestuurd zou worden na zijn handsbal", aldus Klopp.

"Ik begrijp niet waarom dat niet gebeurde, maar ik ben er blij mee", vervolgt de Duitser. De eerste gele prent voor Mané vond hij echter onterecht. "In mijn optiek was dat een duidelijke penalty. Hij gaat misschien een tiende van een seconde te laat naar de grond, maar het was een strafschop. Als er contact is, hoe kan het dan een schwalbe zijn? Ik heb er in de pauze over gesproken met de scheidsrechter. Er waren een paar vreemde incidenten met Sadio. Hij is bovendien tachtig minuten lang uitgefloten. Het was niet zijn dag."


Poll

Verdiende Sadio Mané een strafschop in de eerste helft?


Gerelateerd

3 reacties (laatste reactie door grzegorz krych)

Zonde! Vorig seizoen vond ik Lallana steeds beter worden. Had helemaal zijn draai gevonden op het middenveld. Helaas zit het dit seizoen niet mee met hem. Als je vandaag met Lallana en Ox was gestart ipv Wijnaldum en Henderson dan had je mss meer goals kunnen maken. (Milner dan natuurlijk stukje terug op 6)

Ik denk dat dat teveel dadendrang naar voren was geweest.
Henderson en Milner zijn dan toch goeie sloten op de deur in vergelijking met Lallana en Chamberlain.
Mané is wel vaker een ongeleid projectiel,zeer druistig,soms onbehouwen (ederson) en staat wat minder in de schijnwerpers dan vorig seizoen,maar dat komt natuurlijk ook door Salah.

31 maart 2018 om 20:20

Dat was Mane zijn enige rode kaart toch, dat van Ederson? Zo onbesuisd vond ik dat niet, was ongelukkig en het is dat Ederson er ook vol inging dat het zo slecht is afgelopen. Voor de rest valt het allemaal goed mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

34 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren