Goossens mist rest van seizoen: ‘We hebben bewust een risico genomen’

Woensdag, 28 maart 2018 om

John Goossens tekende drie weken geleden een contract tot medio 2019 bij ADO Den Haag, maar moet zijn debuut uitstellen. De club uit de Hofstad communiceert dat de middenvelder niet voor de deadline van 12 maart is ingeschreven en daardoor niet speelgerechtigd is om dit seizoen mee te doen aan officiële wedstrijden.

Jeffrey van As noemt de situatie ‘spijtig’: “We waren bekend met de deadline, maar voor ons was de fysieke gesteldheid van John prioriteit. Dat zag er goed uit. We wilden het alleen wel met testen onderbouwen. De testen namen de nodige tijd in beslag. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat.”

“Maar we hebben het risico bewust genomen. Zeker ook omdat wij John zien als een versterking voor het komend seizoen. Het meespelen in wedstrijden dit seizoen was een bonus geweest. Maar dat maakt het niet minder spijtig, natuurlijk. Vooral voor John zelf”, aldus de technisch manager. Goossens trainde sinds 19 februari mee bij ADO, nadat hij zijn contract bij Chicago Fire in de Major League Soccer had laten ontbinden.

“Ik had uiteraard graag gespeeld, maar ik begrijp ook wel dat ADO Den Haag mij wat langer wilde testen”, reageert de linkspoot. “Ik had tenslotte een tijd niet gespeeld. Als er daarna een vertraging optreedt, ben je geklopt. Het is niet anders. Ik ga nu wat oefenwedstrijden met de beloften spelen en ervoor zorgen dat ik volgend seizoen er volledig klaar voor ben.”Gerelateerd

2 reacties (laatste reactie door feymik)

Toch wazig, vertraging met documenten vanuit de VS is toch niet meer van deze tijd, kom op. Jammer voor ADO en John, maar zo kunnen ze niet zeuren over een te korte voorbereiding richting z'n debuut

28 maart 2018 om 23:25

We kunnen ons allemaal het verhaal van De Gea eerder dit seizoen herinneren, een printer die hapert en zodoende blijft De Gea bij Manchester United keepen in plaats van dat ie de transfer naar Real Madrid maakt. Het klinkt amateuristisch echter je zult deze dingen blijven houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie

13 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Arsenal en Everton weten wat ze moeten betalen voor Malcom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren