Update: Heracles Almelo bevestigt: Hoogma in gesprek met KNVB

Vrijdag, 2 februari 2018 om 10:12

Gerard Nijkamp wordt geen technisch directeur bij de KNVB, maar zegt wel te weten wie de functie gaat bekleden. Nijkamp zegt in gesprek met de NOS nooit benaderd te zijn voor de rol bij de Nederlandse bond. In de wandelgangen wordt de naam van Nico-Jan Hoogma genoemd.

Wie het gaat worden is dus al bekend bij de KNVB en Nijkamp, maar de ‘td’ van PEC Zwolle houdt zijn kaken stijf op elkaar. "Ik heb natuurlijk mijn contacten. Zijn naam is bekend”, reageert hij. Naar verluidt is de keuze gevallen op Hoogma, directeur bij Heracles. "Dat is aan de KNVB om dat te communiceren", aldus Nijkamp. "Ik zou het een prima kandidaat vinden.”

Eric Gudde werd vorig jaar aangesteld bij de KNVB als directeur betaald voetbal en heeft laten weten dat hij in februari bekendmaakt wie de technisch directeur wordt. Pas daarna wordt de naam van de nieuwe bondscoach wereldkundig gemaakt. Voor die laatste functie is Ronald Koeman nadrukkelijk in beeld.

Update 1 februari 21.50 uur - Welwillende Hoogma erkent gesprekken met KNVB over functie
Nico-Jan Hoogma is in gesprek met de KNVB over de functie van technisch directeur, zo erkent de algemeen directeur van Heracles Almelo donderdagavond aan RTV Oost. Of hij de enige kandidaat is, kan Hoogma niet zeggen, wel dat hij er voor open staat. De gesprekken zijn 'kort geleden' begonnen, laat hij aan de regionale omroep weten. De KNVB, die met Ronald Koeman praat over het bondscoachschap, ziet in Hoogma de opvolger van Hans van Breukelen.

Update 2 februari 10.12 uur - Heracles Almelo bevestigt: Hoogma in gesprek met KNVB
Heracles Almelo bevestigt via de officiële kanalen dat algemeen directeur Nico-Jan Hoogma met de KNVB in gesprek is over de functie van technisch directeur. ‘Heracles wacht de verdere ontwikkelingen af en richt zich voor honderd procent op de wedstrijd van zaterdag tegen ADO Den Haag”, zo valt er in het communiqué te lezen.


Poll

Nico-Jan Hoogma is geschikt als technisch directeur van de KNVB


15 reacties (laatste reactie door galata_lions)

Hoogma heeft wel een CV waarmee je deze keuze kunt verantwoorden. Plus we kunnen allemaal zeggen dat Heracles op een keurige manier gerund is de afgelopen jaren. Hoezeer Hoogma daar zelf aan bijgedragen heeft is lastig te bepalen. Maar door de jaren heen heeft hij toch een mooie selectie met zeer beperkte middelen samen weten te stellen, dus oog voor talent heeft hij wel.

Oud prof, ervaring als TD, lang in het buitenland gespeeld, zeer gewaardeerd in Duitsland. Iig een verbetering t.o.v van Breukelen.

1 februari 2018 om 22:25

Bij een paar middelmatige clubs gespeeld en daarnaast nooit iets noemenswaardig gespresteerd. Geen idee over welk CV jij het dan hebt.

1 februari 2018 om 22:41

Middelmatige clubs? Speelde champions league met Hamburger SV. Was destijds in een geweldige wedstrijd Juventus in Turijn de baas. Eerlijkheidshalve wel twee rode kaarten aan de kant van de Oude Dame, Zidane en Davids.

1 februari 2018 om 22:44

Ho eens, in zijn tijd was HSV een zeer gerespecteerde club die structureel Champions Leage haalde. Hij heeft daar 6 jaar gespeeld waarvan een groot deel als aanvoerder dat is niet niks als je het over een buitenlands avontuur hebt.

Als technisch directeur heeft hij toch redelijk onbekende jongens binnen gehaald die echt een versterking waren voor Heracles, met dat beperkte budget van ze. Ik denk aan een Kuwas, Tannane, Armenteros, Weghorst, Dost, Bel Hassani, Overtoom, Duarte (1e keer),en ook Everton. Allemaal jongens die in de 2e divisie speelden of bij een tweede elftal en bijna allemaal hebben ze een vervolgstap kunnen zetten na hun periode bij Heracles. Dat tekent wel van enig inzicht.

Ook was hij de man die Peter Bosz (die hopeloos faalde als TD bij Feyenoord) een kans te geven als manager. Al met al ben ik van mening dat hij best kijk op de gang van zaken heeft. Heeft zeker meegeholpen om van Heracles een stabiele ploeg te maken. Dus als ik zo zijn CV bekijk ja dan zou ik zeggen een prima keuze.

1 februari 2018 om 22:53

Peter Bosz was toch al eerder kampioen in de Gouden Gids divisie met Heracles geworden? Toen was Hoogma nog speler in dat team.

Zou een zware aderlating zijn voor Heracles. Is niet voor niets jaren ingewerkt door Smit en ik vraag me af wie hem zou moeten opvolgen.

2 februari 2018 om 10:20

Als Nico-jan weggaat, waar het hoogstwaarschijnlijk op uit komt word Mark-Jan flederus zn opvolger, hij beschikt over de juiste papieren en loopt daarnaast al enige tijd mee met Hoogma. zie dit wel goed komen al was nico jan wel echt een man met oog voor talent.

2 februari 2018 om 10:32

cityheracles; markjan loopt net een half jaar mee als "stage" die kan dit echt nog niet opzicht nemen hoor....

Hier baal ik echt van. Jan Smit weg, Hoogma weg.
Waren in mijn optiek toch de 2 echte leiders bij Heracles.
Slimme doordachte gozer die zich de kop niet gek laat maken. Zowel als voetballer niet als bestuurder.
Vind het overigens wel een slimme zet van de Knvb.

De vraag is hoe je dit als club Heracles allemaal kunt opvangen. Er zijn de afgelopen 3/4 jaar zoveel mutaties geweest...

qua spelers: weghorst, bel hassani, tannane, gosens, hoogma, bruns, te wierik, armenteros,
td en bestuur: smit weg, trainer nog onduidelijk, kruzen destijds.

Het is natuurlijk een groot compliment voor het beleid van Heracles, maar ergens houdt zoiets op.

2 februari 2018 om 10:44

Je vergeet Pelupessy trouwens in dat rijtje. Maar ik vind het ook zorgwekkend, er zit toch een grens wat je kan verkopen lijkt me helemaal bij een wat kleiner cluppie als Heracles. Dit jaar is wel extreem, en je zou jezelf voor de kop slaan indien Heracles degradeert vanwege overmatig verkoop van spelers en bestuur. Ik hoop ook dat Stegeman nog een tijdje blijft, hij weet toch jaar in jaar uit op te boksen tegen dit soort overmacht. Maar ik kan me ook zo voorstellen dat het een keer vermoeiend wordt telkens weer met een afgebroken selectie te beginnen....

2 februari 2018 om 11:04

Daarom is het ook zo logisch dat ze voor een Kuwas een hoofdprijs willen hebben.. Alleen jammer dat andere clubs dat niet begrijpen

Had ik liever Nijkamp gezien, die heeft naar mijn mening zich veel beter geprofileerd de laatste jaren met relatief minder middelen. Zo iemand heb je nodig bij de Knvb, iemand met boerenverstand, iemand die pragmatisch denkt, zeker na de zwevende Hans van Breukelen.

Maar ja, beter voor Zwolle zou ik dan maar zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren