wk2018

‘Appie is een goede vriend van me, dit doelpunt wil ik aan hem opdragen’

Zondag, 13 augustus 2017 om 23:45

Zakaria El Azzouzi beleefde zondagmiddag een uitstekende seizoensouverture met Excelsior. De van Ajax gehuurde aanvaller was trefzeker in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Willem II en droeg zijn doelpunt op aan Abdelhak Nouri, die vorige maand ernstige en blijvende hersenschade opliep ten gevolge van hartritmestoornissen.

El Azzouzi speelde bij Ajax samen met Nouri en toonde na zijn goal een shirt met de naam van de middenvelder en diens nummer 34. "Appie is een goede vriend van me. Dit doelpunt wil ik aan hem opdragen", sprak El Azzouzi na afloop tegen FOX Sports. "Ik probeer zo vaak mogelijk bij zijn familie te komen om ze te steunen. Bij Appie zelf ben ik niet geweest. Bidden is het enige dat we op dit moment kunnen doen."

De 21-jarige El Azzouzi werd sinds vorig jaar al diverse malen verhuurd door Ajax. Dit seizoen verdedigt de geboren Rotterdammer de clubkleuren van Excelsior, dat in Tilburg dus een prima start kende. "Wat mijn doel is? Ik wil zoveel mogelijk spelen, scoren, belangrijk zijn voor Excelsior. Ik hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken", besluit hij.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door objectief2)
13 augustus 2017 om 23:56

Dat had ik ook toen ik het zag, totdat ik begreep dat ze elkaar natuurlijk van de jeugdopleiding van Ajax kenden.

Voor direct betrokkenen is dit heel impactvol (geweest) en ik 'gun' ieder de manir om het te verwerken.

14 augustus 2017 om 00:01

Kan het opzich nog wel begrijpen dat bepaalde spelers die met hem gevoetbald hebben en hun eerste goal scoren dat doen omdat het een maatje van hun was. Alleen van mij hoeft niet elke club de hele competitie bij elke wedstrijd tegen Ajax te gaan klappen in de 34e minuut. Ja het laat wel zien hoe meelevend de tegenstander is, maar het kan ook de spelers van Ajax benadelen doordat ze er dan weer aan denken terwijl ze liever op de wedstrijd willen focussen omdat ze waarschijnlijk overal waar ze komen ermee geconfronteerd worden.

Het is hartstikke erg wat er met Appie is gebeurd en laten we hem vooral niet vergeten. Maar op een gegeven moment is het wel klaar. Of wil je de komende 20 jaar iedere wedstrijd een Appie shirt tevoorschijn toveren?

13 augustus 2017 om 23:57

Die jongens doen het allemaal 1 keer, omdat zij hem allemaal willen eren. Als je je eraan stoort kan je ook gwn niet kijken. Het is niet alsof dit iemand is die appie niet kent.

14 augustus 2017 om 00:44

Dus omdat spelers Appie eren moet ik maar geen wedstrijd gaan kijken? Beetje de omgekeerde wereld vind je niet?

14 augustus 2017 om 08:46

Kan het een vriend inderdaad niet kwalijk nemen. Persoonlijk zou ik het voor mezelf houden, zeker ook gezien het feit dat hij de familie toch al veel ziet. Maar dat mag hij inderdaad zelf weten, wanneer het ook helpt in het verwerken why not. Het is de media die zorgt voor negatieve reacties. Veel te veel aandacht word er aan gegeven. Niet alleen wanneer het Appie betreft, maar zodra het makkelijk scoren is zien we de kranten en programma's er vol van staan. Dat onzinnige commentaar ook bij de wedstrijd Ajax - Nice... Zelfs op een site als deze is het wellicht op een gegeven moment voldoende.

14 augustus 2017 om 12:00

Het zijn niet de media die zorgen voor de negatieve reacties. Het zijn de zure mensen die daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

14 augustus 2017 om 12:19

Als je je irriteert moet je niet kijken. Of zoek jij in je leven bewust irritaties op?

14 augustus 2017 om 00:17

Dit is pas de eerste speeldag van de competitie dus logisch dat ze het nu nog doen.

14 augustus 2017 om 11:59

Zal hetzelfde zeggen als een dierbare van jou is overleden. Na een maandje moet je er maar overheen zijn, niet meer rouwen, en nooit meer over hebben. Trieste mensen hier.

14 augustus 2017 om 12:13

Bizar inderdaad.. Zag op Twitter ook al tientallen reacties voorbij komen van mensen die oprecht verbaasd waren dat er 'nu nog steeds' aandacht aan Appie wordt besteed door nota bene spelers waar Appie mee gespeeld heeft en ook nog eens contact met zijn familie hebben. Het is gewoon een gebeurtenis die de voetbalwereld heeft doen schudden. Hoe vaak gebeurt er nou zoiets? Als je het te veel vindt allemaal, prima, maar hou de egoïstische reacties dan alsjeblieft lekker voor je..!

Ik word er nu wel een beetje moe van. Net zoals ik moe word van de commentator die bij de wedstrijd Nice verwees naar dat Ajax onder de indruk was van de sfeer actie van Nouri. Het word toen gewoon bij een tegengoal als negatief gebracht en bij een goal mee als positief omdat het voor Appie was.

Nogmaals heel erg wat er met die jongen gebeurd is en wens hem alle sterkte met het herstel in hoeverre dat mogelijke is maar laten we er niet in doorslaan en een maand later nog shirtjes maken en handgebaren maken bij elk doelpunt.

14 augustus 2017 om 00:48

Dat je er zo een punt van kan maken. Zo zeg. Kan je niet meer normaal functioneren in je dagelijks leven erdoor? Je komt gefrustreerd over man. Just saying.

14 augustus 2017 om 00:51

@alexander gern hahaha hou is op.... het zijn goeie vrienden van elkaar dan doe je dit soort dingen tog. En het wordt moeilijk als er geen wedstrijden zijn zon gebaar te maken.

14 augustus 2017 om 00:56

Waarom zou je je uberhaupt storen aan een steunbetuiging (of je die nou nodig vind of niet)? Een schwalbe of een smerige overtreding, daar kan je je aan storen. Maar een steunbetuiging? Even serieus. Dan moet je wel een erg zwaar leven hebben.

14 augustus 2017 om 10:51

Ik heb meer het idee dat Nouri sinds hetgeen hem overkomen is 100.000 nieuwe beste vrienden heeft.

Ik verbaas me altijd over die mensen die roepen dat het nu wel genoeg is geweest en dat ze er wel klaar mee zijn. Dat is je goed recht maar scroll dan gewoon verder in plaats van de moeite te nemen om te reageren op een artikel dat je toch niet meer interesseerd. Zat mensen die daar anders over denken.

14 augustus 2017 om 07:57

Dus ik moet:
- elke 34ste minuut maar stoppen met kijken? Want het is niet zo dat de camera's de steunbetuigingen negeren. Nee, ze focussen er op.
- Elke keer het relaas na afloop aanhoren over de steunbetuigingen van de scorende speler? Gelukkig negeer ik altijd de interviews, dus dat scheelt weer. Er komt toch alleen maar troep uit.

Ik hoor graag positief (of negatief) nieuws over Abdelhak Nouri zelf, over zijn toestand, etc. Maar de zoveelste zeer goede vriend van hem...daar ben ik wel klaar mee.

Zat mensen die er net zo over denken als ik. Als de gevoeligheid je teveel wordt bij het lezen van commentaar... Tsja, dan zal de rest van je leven je ook hard bevallen.

Het valt me op dat ineens iedereen een goede vriend van Appie is... Het komt langzamerhand meer over als een gevalletje 'de aandacht naar me toe trekken' .. Natuurlijk is het heel erg voor Nouri en zijn familie en hoop ik net als de meeste anderen dat hij weer volkomen herstelt. Maar laten we dat in stilte doen. Niemand heeft baat bij zoveel roep om aandacht, ook zijn familie niet

14 augustus 2017 om 08:15

Hmm maar kan hij zich dan geen goeie vriend noemen als hij al sinds de jeugd met hem samen voetbalde? ?

Met alle respect ik ben zelf ook ajax bezeten en appie was mn favoriete speler maar het is nu toch eens klaar met dit gedoe ofniet... appie zal dit somber gedoe zelf niet eens willen vanwege zn vrolijkheid. En daarintegen laten we hopen op een wonder zodat die goed bij kennis komt en functioneren kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jurgen MattheijVerdediger10
Milan MassopVerdediger10
Wout FaesVerdediger10
Hicham FaikMiddenvelder10
Luigi BruinsMiddenvelder10
Kevin VermeulenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Excelsior 17 2 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 21 5 1 0
2015/2016 FC Twente 13 4 0 1
2015/2016 Jong Ajax 11 6 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren