wk2018

‘Braziliaans international staat welwillend tegenover PSV-transfer’

Zondag, 13 augustus 2017 om 14:10

PSV zit sinds het vertrek van Jetro Willems naar Eintracht Frankfurt niet bepaald ruim in de vleugelverdedigers en Douglas Santos is de belangrijkste kandidaat om het vrijgekomen gat op te komen vullen. De zesvoudig Braziliaans international staat volgens het Eindhovens Dagblad welwillend tegenover een overstap naar de Eredivisie, al moet PSV er nog wel uit zien te komen met Hamburger SV.

PSV wil de 23-jarige linksback het liefst definitief overnemen, maar is, als HSV een te hoge vraagprijs in gedachten heeft, ook bereid om akkoord te gaan met een tijdelijke overstap. Het is echter nog steeds wachten op die Rothosen: HSV wil, voordat het besluit al dan niet afscheid te nemen van Douglas Santos, eerst duidelijkheid hebben over de defensieve bezetting voor het aankomende seizoen.

Douglas Santos speelt sinds vorig jaar in de Bundesliga. HSV betaalde Atlético Mineiro 7,5 miljoen euro voor de verdediger, die in 2016 namens Brazilië van de partij was op de Olympische Spelen. De Duitsers zijn overigens niet de eerste Europese werkgever van Douglas Santos: hij verdedigde eerder ook al de kleuren van Udinese en Granada.


Poll

Denk jij dat Douglas Santos een goede optie zou zijn voor PSV?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Vorig jaar 7,5 miljoen voor betaald. Die zullen ze nu niet voor een appel en een ei laten gaan lijkt me. Denk dat ie iets te duur is voor psv.

Doe eerst maar even een jaartje huren, Brands staat niet bekend om zijn neus voor verdedigende meerwaarde. Troep zoals Manolev, Marcelis, Deerlijk, Isimat en Schwaab kunnen we missen als kiespijn. Zeker nu.

13 augustus 2017 om 14:22

Diezelfde Brands heeft ook spelers als Willems, Arias, Bruma en Moreno na Eindhoven gehaald. En of dat geen meerwaarde waren!

13 augustus 2017 om 14:27

Isimat is ook voor zijn prijs een degelijke verdediger. Daar ga je sowieso winst op maken en heeft zich bewezen als een prima backup. Opbouwend heb je er niet veel aan, maar als pure verdediger vind ik hem meer dan prima.

13 augustus 2017 om 14:31

Voor PSV begrippen vind ik Isimat tekort komen. Is een pure verdediger, dan heb je in de Nederlandse top al gauw niks te zoeken. Isimat bij een club als FC Utrecht zou het fantastisch doen.

13 augustus 2017 om 14:36

Naja dat bedoel ik dus. Bij een Burnley malen ze er niet om dat hij niet kan opbouwen. Zolang hij maar de bal kan afpakken en dan de tribune in rost, prima. En dat is nu precies wat ik hem zo zie doen.

13 augustus 2017 om 15:59

Willems heeft een jaar zijn veelgeprezen aanvallende kwaliteiten in rendement omgezet, maar is toch altijd een back geweest die verdedigend zorgwekkend zwak was en ook niet de houding had om daar iets aan te veranderen. Net als hij heeft ook Bruma een goed jaar gekend, en kunnen we voor de rest van zijn termijn niet zeggen dat hij stelselmatig een topprestatie heeft geleverd voor Nederlandse begrippen. Alias is intussen een fanatiek wekkertje, maar ondanks dat hij al jaren Colombiaans international is ontstijgt hij het Nederlands niveau nog steeds niet. Sterker nog, die staat de laatste twee jaar gewoon stil.

Beoordeel je ze heel sec op hun structurele bijdrage, dan vind ik Moreno het enige doorslaand succes.

13 augustus 2017 om 17:39

Bruma en Arias waren in het seizoen dat PSV zich plaatste voor de achte finales in de CL, en twee landstitels pakte cruciale spelers.
Willems heeft twee seizoenen bepalende bijdrage geleverd aan twee landstitels met perfecte voorzetten waar doelpunten en overwinningen uitkwamen.

Dan ben je in mijn ogen als aankoop geslaagd.
Dankzij die 3 (en andere zoals Guardado, Moreno en de Jong) heeft PSV heel wat miljoenen kunnen bijschrijven aan CL inkomsten en landstitel inkomsten.
En dat noem jij geen doorslaand succes?

13 augustus 2017 om 14:42

Bruma, Arias, Willems en Moreno daarentegen wel meer dan nuttig geweest. Rekik ook in dat ene seizoen.. Qua aan- en verkoopbeleid is Brands gebleken een van de (zowel niet de) beste te zijn in Nederland. Jarenlang heeft PSV de sterkste selectie gehad, ook in die jaren dat De Boer kampioen werd door een betere tactiek en spelopvatting te hanteren.

Als het mogelijk is en niet te duur. Zal ik hem zo snel mogelijk halen. We hebben geen linksback en dit gaat ons echt punten kosten. Heeft ook best wel wat ervaring en zal er vrij snel staan.

Erg duur om te kopen waarschijnlijk. Huren misschien alleen een optie.

Ik hoef eerlijk gezegd geen speler die al bij 3 clubs geflopt is. Dan heb ik liever dat we ergens in Brazilie ofzo een linksback weg toveren. Dan heb je tenminste nog kans dat het wat kan worden.

13 augustus 2017 om 14:38

Granada en Udinese was alweer drie jaar terug. Kun je iemand van 23 daarop beoordelen? Ja dat zou je kunnen doen. Kunt ook stellen dat het een laatbloeier is oid. Zou hem niet te snel afschrijven. Heeft na zijn terugkeer bij die club in Brazilië vrijwel alles gespeeld en bij HSV 20 wedstrijden het afgelopen seizoen. Vind ik niet super weinig.

13 augustus 2017 om 16:01

20 wedstrijden (de helft) bij een degradatie kandidaat in de Bundesliga. Niet heel overtuigend, maar slechter dan brenet vast niet.

Laat maar komen. Een nieuwe LB is dringend nodig.

Ik denk dat de beste deal is als PSV hem huurt voor 1 jaar met een optie tot koop voor een vooraf vastgesteld bedrag. Dit zou dan best 7,5 miljoen kunnen zijn. Bevalt hij goed dan is hij die transfersom wel waard en creeert PSV ook waarde in hun selectie (aangezien hij dan waarschijnlijk al het dubbele waard is). Bakt hij er niet veel van wat gezien zijn trackrecord zomaar zou kunnen dan stuur je hem na een jaar terug.

Ze moeten hem zsm mogelijk gaan halen, want voor je het weet is de transfer window alweer gesloten en zitten we een hele seizoen met Brenet opgescheept.

Gisteren is wel gebleken dat er een goede linksback bij moet komen..

Een echte linksback is zeer noodzakelijk. Brenet is een rechtsback en Paal is geen verdediger. Hopelijk komt dit rond en het liefst zo vlug mogelijk.

Zie hem graag komen! Gisteren in de wedstrijd tegen AZ werd maar weer eens duidelijk dat we echt een linksback nodig hebben. Zowel Brenet als Paal missen niveau. Hoop alleen niet dat PSV te laat is. Heeft naar het schijnt bij HSV een prima voorbereiding gespeeld en staat ook nu weer in de basis voor de wedstrijd in het bekertoernooi. Huren met optie tot koop lijkt me ideaal, al zou ik een gokje voor 5 miljoen ook wel durven te nemen.

Iemand die bij een club als HSV, ieder jaar degradatiekandidaat, geen basisplaats heeft is geen toegevoegde waarde

Altijd een fan geweest van brenet en was ook overtuigd dat hij moeiteloos de plek van Willems kon overnemen maar ik moet na gisteren mijn gelijk gaan geven aan velen die het er niet in zagen zitten. Het was waardeloos qua voetbal en instelling van brenet. Dus laat deze gozer maar snel komen. Sowiso moet er nog een goede centrum verdediger bij want isimat-swaab was gister ook weer goed voor hartkloppingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren