‘Ik had toen achteraf gezien niet moeten vertrekken bij Feyenoord’

Zaterdag, 27 mei 2017 om

Norichio Nieveld meldde zich op dertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Feyenoord en had sindsdien één doel: spelen in het eerste elftal. Dat lukte, want de verdediger kwam tot drie wedstrijden, maar daar bleef het bij. Nieveld komt inmiddels uit voor Go Ahead Eagles en heeft er spijt van dat hij in 2009 uit De Kuip vertrok.

De Brabander vertrok op huurbasis naar Excelsior en maakte een jaar later, in 2010, de definitieve overstap naar Kralingen. “Feyenoord wilde mijn contract wel verlengen, maar me bij Excelsior stallen. In plaats daarvan tekende ik direct bij Excelsior. Dat bleek achteraf niet slim”, aldus Nieveld in een interview met De Stentor.

Niet Nieveld, maar spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Kelvin leerdam en Miquel Nelom grepen hun kans en Nieveld denkt achter dat hij toen ook misschien wel speelminuten had kunnen krijgen. “Veel zaakwaarnemers zijn gekoppeld aan clubs. Ze weten al wie er komen en gaan. Dat gevoel had ik bij Feyenoord destijds al. Feyenoord zei dan: ‘dat is een goede zaakwaarnemer. Die moet je nemen’”, klinkt het.

“Je bent jong en onervaren. Je gelooft het en gaat met hem in zee. Mijn zaakwaarnemer had me destijds moeten adviseren. Jaren later viel de puzzel in elkaar en besefte ik dat hij er het meeste baat bij had als ik bij Excelsior zou tekenen”, aldus Nieveld, die 110 wedstrijden voor Excelsior zou spelen. Via PEC Zwolle en FC Eindhoven kwam hij in Deventer terecht.


Poll

Denk jij dat Norichio Nieveld nog eens bij een Nederlandse topclub terechtkomt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door wolkje)

Was hij een groot talent in vergelijking met bovengenoemde spelers? Door bepaalde keuzes kan een carriere natuurlijk volkomen anders uitpakken dan verwacht. Echter, als hij bijvoorbeeld een groter talent was dan De Vrij was hij inmiddels toch wel een keer moeten bovendrijven. Talent is meer dan alleen voetbaltechnische kwaliteiten. Instellingen, constantheid, dat is waar het in veel gevallen 2/3 om draait. Technisch talent maakt dan het verschil tussen subtop en top. Dus, Feyenoord insiders, wat voor speler was dit in de jeugd?

Ik denk niet dat het heel veel verschil had gemaakt voor zijn carriere. Hij haalt er het maximum uit en meer had er echt niet in gezeten.

Had niks uitgemaakt. Het ligt niet aan zaakwaarnemers of waar je een contract hebt. Het ligt gewoon aan je niveau. Is toch ook niet erg om dat toe te geven. Prima verdediger voor Jupiler League/Onderkant Eredivisie.

27 mei 2017 om 20:35

Kan wel degelijk verschil maken. Na het ongeluk bij utrecht tussen schut en nesu was er een vervanger in de verdediging nodig. Beide beoogde vervangers (vriends en heerings) waren geblesseerd. 5e optie vdHoorn kreeg en greep zn kans. Knap gedaan, maar in normale omstandigheden had hij die minuten dus niet eens gemaakt. Kans op een transfer naar ajax op jonge leeftijd was dan ook aanzienlijk kleiner geworden...

27 mei 2017 om 20:57

Ja, maar dar vind ik een beetje onvergelijkbaar. Het ging hier om vast contract bij Excelsior of een contract bij Feyenoord en spelen voor Excelsior. Hoe dan ook, hij speelde dat seizoen voor Excelsior. Als hij uitzonderlijke kwaliteiten had, of enigzins waardevolle kwaliteiten voor een hoger niveau als Excelsior, was dat echt opgevallen. Of je nu bij Feyenoord onder contract staat of Excelsior.

Ik vond het wel een verademing destijds maar moet wel zeggen dat met Hofland die wat ouder werd en zijn problemen had en Bahia, Lucius, Greene je dat al gauw heb maar toch. Hij had wel een gestoorde overtreding in die periode ik denk dat dat hem eerder de das heeft omgedaan.

28 mei 2017 om 09:52

Brrrr, die namen...Bahia, Lucius, Greene. Wat ben ik blij dat we die fase voorbij zijn.

Ik ben benieuwd wat hij dan had verwacht uit zijn carrière te halen. Speelde bij PEC ook nooit omdat hij echt niks toevoegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren