Update: Willem II neemt na vertrek zestal ook beslissing over Tshimanga

Woensdag, 31 mei 2017 om 17:52Dominic Mostert • Laatste update: 17:47

Willem II neemt na dit seizoen afscheid van Dico Koppers, Erik Falkenburg, Dries Wuytens, Guus Joppen en Pelé van Anholt. Het vijftal beschikt over een aflopend contract en krijgt geen nieuwe aanbieding, maakt de club woensdag bekend via de officiële kanalen.

Koppers, Falkenburg, Wuytens, Joppen en Van Anholt kwamen dit seizoen tot respectievelijk 17, 28, 15, 11 en 22 wedstrijden voor hun club. Eind maart werd al bekend dat huurling Branco van den Boomen bezig is aan zijn laatste weken in Tilburg. Willem II had besloten om geen gebruik te maken van de optie tot koop in het huurcontract van de middenvelder.

Recent werden de contracten van Asumah Abubakar en Elmo Lieftink wel verlengd. Willem II meldt dat in een later stadium wordt beslist over de toekomst van Nigel Bertrams en Derrick Tshimanga, die eveneens een aflopende verbintenis hebben. Willem II sluit het seizoen zondagmiddag af met een thuisduel met Ajax.

Update 31 mei 17.52 uur - Willem II neemt na vertrek zestal ook beslissing over Tshimanga
Willem II heeft besloten om Derrick Tshimanga geen nieuw contractvoorstel te doen. De verdediger vertrekt zodoende transfervrij in de zomer, maakt de Eredivisionist woensdag bekend. Tshimanga kwam in september 2016 transfervrij over van RC Genk en speelde sindsdien 23 competitieduels voor Willem II. Eerder lieten de Tilburgers Branco van den Boomen, Dico Koppers, Erik Falkenburg, Dries Wuytens, Guus Joppen en Pelé van Anholt al gaan.


Poll

Doet Willem II er goed aan om niet te verlengen met de vijf spelers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door tilly5078488)

Die van Anholt heeft toch ook ergens wat fout gedaan. 2 jaar geleden werden deze jongen nog naar een Nederlandse topclub geschreven.

10 mei 2017 om 15:54

Bedoel je niet Patrick van Aanholt?

10 mei 2017 om 16:08

Nee, die bedoelt hij niet.
Deze van Anholt werd toen als mogelijke aanwinst voor Feyenoord gezien.

10 mei 2017 om 16:09

Nee, waren in 2015 berichten die hem aan Feyenoord linkten.

Het zijn toch niet de minste die weg moeten vooral Wuytens Falkenburg en van Anholt vind ik goede spelers voor willem 2 wat voor reden zit er achter ? Bezuinigen ?

10 mei 2017 om 15:36

Precies, vooral Falkenburg is wel een speler die er snel zo ongeveer 10 in kan schieten in een seizoen als aanvallende middenvelder. Hoop dat NEC wat kan met die drie jongens. Perfect voor het niveau van de middenmoot, ook niet hoger dan dat.

10 mei 2017 om 15:51

Falkenburg heeft bij de club aangegeven graag een buitenlands avontuur te willen aangaan. Daar heeft Willem II mee ingestemd vanwege zijn inzet voor de club.

Persoonlijk vind ik vooral van Anholt erg jammer. Wuytens is ook een goede speler, alleen hebben we de pech dat er nu twee prima verdedigers staan. Ook al ontlopen Lachman en Wuytens elkaar niet veel. Koppers blijft ook zonde, als aanvaller goed, maar als verdediger waardeloos. Dus met het oog op mogelijke aanvallende versterkingen vertrouw ik Joris op goed doorselecteren.

10 mei 2017 om 16:38

Dat vind ik dus ook. Falkenburg is zo ongeveer de beste speler van Willen2 vind ik althans. Maar als hij zelf zijn contract niet wil verlengen om transfervrij zijn geluk elders te zoeken is dat ook niet vreemd.

10 mei 2017 om 22:54

Denk niet dat Falkenburg en die anderen in de Jupilier league willen spelen met NEC daar zijn ze ook wel weer te goed voor

10 mei 2017 om 20:12

Zeer waarschijnlijk wel, de spelers die allemaal moeten vertrekken zijn namelijk niet de minste spelers van Willem II. Waarschijnlijk proberen ze in de zomer ergens weer wat transfervrije spelers op te pikken, die niet al te veel salaris vragen.

Toch apart dat spelers als van Anholt en Falkenburg die hele degelijke spelers waren, er absoluut niks meer wat van bakken.

Deze spelers zijn allemaal erg interessant voor clubs die meedoen voor plek 11-18 vind ik, dus ik verwacht dat ze snel weer een club zullen hebben. Een aantal zal misschien zelfs hopen op grotere clubs.

Heel apart dat ze niet met Koppers-Falkenburg-Wuytens-Van Anholt verder. 4 uitstekende spelers voor Willem Ii.

Straks ook een heel legioen middelmatige krachten uit alle windstreken van de wereld...

10 mei 2017 om 16:20

Ik denk niet dat Willemii eenzijdig de contracten laat aflopen. De spelers zullen met hun transfervrije status wellicht goede aanbiedingen hebben van andere clubs.

10 mei 2017 om 16:27

Jij hebt wel voetbal kennis zeg... jij weet ook al wie ze halen. En heb je Willem ll wel goed gevolgd?

Opvallend, nu maar hopen voor de Willem II fans dat er geen NEC of Roda beleid komt wat spelers betreft.

10 mei 2017 om 18:33

Ben ik niet zo bang voor, als je ziet dat je nu al een gelijkwaardige vervanger voor van Anholt binnenhebt . Joris zal wel meer goede spelers op het oog hebben!

We moeten jongens zoeken die iedere week hun mouwen omhoog stropen. Laat dat maar aan Joris en Berry over. Zijn goed bezig.

Falkenburg en Wuytens goed dat ze die laten gaan. Best OK spelers maar al op leeftijd en gaan je niet een niveautje hoger brengen. Koppens had ik graag gehouden mede door zijn functionaliteit. VAn aanholt heeft bijna alles gespeeld en zeer verdienstelijk. Niet opvallend maar degelijk . Verdedigend goed , aanvallend minder. Maar Willem II heeft Lewis gehaald . KEnnelijk verwachten ze daar meer van. Deze selectie houden inclusief die Oulare en een of 2 creatieve middenvelders en een vleugelaanvaller erbij en ze kunnen meedoen voor het linker rijtje. VErdediging staat goed en een duo Oulare - Sol voorin lijkt me ook wel wat.

31 mei 2017 om 22:10

Verdediging staat goed, met die Lachman zeker. Wat een waardeloze verdediger is dat. En dan denken dat Willem II voor het linker rijtje kan ........

31 mei 2017 om 22:41

Willem II heeft na de top 5 de minste tegendoelpunten gehad vorig jaar en 13 keer de 0 gehouden. Dus ja, de verdediging staat aardig goed. En Lachman doet het inderdaad zeker niet slecht. In het begin van het seizoen nog slordig maar steeds constanter. En dit jaar eindigden ze een paar punten achter het linker rijtje dus als ze met een of twee gerichte aankopen meer scorend vermogen binnenhalen is dat vrij realistisch. 2 keer van die 0-0 tjes een 0-1 maken en ke staat al in het linker rijtje.

Gae moet proberen falkenbrug terug te halen speelde goed toen hij bij ons speelde.

31 mei 2017 om 22:11

Vergeefse moeite, hij wil niet in de JL spelen en dat kan ik ook wel begrijpen. Mede omdat hij bij veel eredivisieclubs nog kan meekomen,

Tshimanga was ook de slechtste speler van de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchutKeeper
E. BergströmVerdediger
W. DammersVerdediger
F. HeerkensVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

12 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren