‘Ik vind dat ik het wel verdien dat FC Twente die optie op mij licht’

Zaterdag, 4 februari 2017 om

Dylan Seys hoopt bij FC Twente te blijven. De twintigjarige linksbuiten wordt gehuurd van Club Brugge en de club uit Enschede kan hem door een optie tot koop definitief vastleggen. Seys hoopt dat er van die optie gebruik wordt gemaakt.

/

“Ik werk hard voor het team en we creëren soms kansen via mijn persoon. Ik vind dat ik het wel verdien dat die optie tot koop gelicht wordt, maar als dat niet gebeurt, ga ik daar succesvol mee om”, aldus de Belg in een interview voor de camera van FC Twente TV.

Seys kwam tot dusverre tot één doelpunt en twee assists in elf officiële wedstrijden en daar is hij niet tevreden over. Hij benadrukt echter dat hij ‘eigenlijk nooit direct tevreden’ is: “In het begin was het nog even zoeken, maar elke week komt het beter in orde.” Seys’ contract in Brugge loopt nog tot medio 2018 door.


Poll

Moet FC Twente de koopoptie op Dylan Seys lichten?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door twente199)

Vind het een matige speler. Weinig rendement, een beetje een druktemaker. Daarnaast ook totaal geen lichaam voor een profvoetballer.

4 februari 2017 om 14:17

Ik ben het met je eens dat hij nou niet bepaald het lichaam heeft van een topsporter, maar hij brengt vaak wel wat teweeg als hij speelt. Altijd 110% inzet, wil echt werken voor het team en is ondanks zijn lichaam toch wel aardig snel.

Tja het is niet anders, zal voorlopig aan dit niveau moeten wennen wat spelers betreft, dus zou het mij niets verbazen als de optie wordt gelicht. Een redelijke speler voor de middenmoot in de eredivisie en dat is wat Twente nog wel een paar jaar zal zijn. Gelukkig doet mijn 2e cluppie Cadiz het meer dan behoorlijk, kan ik toch nog ergens mijn voetbal Kijk plezier vandaan halen

4 februari 2017 om 13:50

Dus je geniet niet van fc Twente op dit moment? Ze spelen toch heel leuk voetbal met een jeugdig team die verfrissend, aanvallend en regelmatig goed voetbal laten zien? Geen zogenaamde vedettes, iedereen kent zijn plek en werkt er hard voor. Ik vind dat je je eerste club wel een beetje te kort doet nu.

4 februari 2017 om 14:16

Nou dat goede voetbal mis ik dan, of het wordt net gespeeld als ik ff naar de wc ben zegt natuurlijk ook veel dat Mokotjo nu de beste voetballer is bij Twente, en het is echt niet zo dat hij veel beter is geworden. Maar we mogen niet klagen, had verwacht dat we naar degradatie voetbal zouden moeten kijken terwijl we nu bovenaan de middenmoot staan.

4 februari 2017 om 14:13

Blijf dan vooral kijken naar Cadiz en praat niet meer over Twente, dit klinkt naar mijn mening allemaal wel erg successupporter-achtig 😋.

4 februari 2017 om 14:19

Begrijp niet zo goed waarom je op dit moment niet met plezier naar Twente kijkt. Ze spelen toch aardig voetbal met veel jongens uit eigen opleiding. Ik vind het veel leuker om naar te kijken dan het afbraak voetbal wat onder Schreuder werd gespeeld.

4 februari 2017 om 14:36

Ja maar zelfs onder Groener was het nog beter dan onder Schreuder, dus dat vind ik geen criterium , natuurlijk ben ik wat Twente betreft wat verwend, ik heb namelijk het Twente nog meegemaakt onder Rijvers, Kohn, Maier en Preudhomme waar er geweldig voetbal werd gespeeld. Zal er ook mee te maken hebben dat Twente nu een beetje voor spek en bonen meespeelt, ik bedoel er valt niets te winnen, maar ik zal er aan moeten wennen want dit is nu eenmaal de realiteit

Seys heeft qua stijl wel iets weg van Shaqiri. Kort en gedrongen en machtig snel. Alleen wel een aantal klassen minder natuurlijk. Daarnaast is hij eigenlijk de nieuwe Stoch. Die net als hij voor velen een publiekslieveling was. Mits hij deze lijn doorzet dan mag hij van mij zeker blijven!

Als je er morgen 3 maakt mag je blijven

Toch de minste van de huurlingen van Twente voorin, meer wellicht wel de enige die haalbaar is als definitieve aankoop. Is het ook niet vrij vroeg om daar nu al over te praten?

4 februari 2017 om 17:46

Toch vind ik hem beter dan Yeboah die vooral als een blinde voor zichzelf gaat met balverlies tot gevolg

4 februari 2017 om 19:59

ik vind yeboah minder hoor als seys, die toch echt voor twente vecht waar yeboah drukker met zichzelf bezig is. Wat betreft haalbaarheid, twente heeft een optie om seys te kopen dus die kans is groot als seys naar behoren functioneert. Wat betreft celina en unal, ja als die het goed doen dan worden ze volgend jaar verhuurt aan betere clubs, dat is ook het idee van huren. Celina is trouwens ook vrij egoistisch en blinkt ook niet echt uit, unal maakt geen doelpunten meer omdat hij zwaar gedekt word en dat is een goed teken voor unal. Yeboah hoef ik niet nog een jaar, dan heb ik liever dat seys langer blijft ook met het idee dat twente daar op termijn nog geld voor kan vangen

natuurlijk zal het heel belangrijk zijn hoe hoog het bedrag is dat FC Twente zal moeten betalen. Is hij haalbaar qua afkoopsom zou ik het zeker doen. Hij heeft een goed schot, werkt hard en is op dit moment een heel suk beter dan Yeboah. Hij heeft zeker de potentie om de komende jaren Fc Twente te helpen in de vervolgstappen om over een paar jaar de schulden weggewerkt te hebben en weer echt structueel aansluiting te vinden bij de subtop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Twente8033
3.Jong PSV6318
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman360
P. BijenVerdediger356
Aitor CantalapiedraAanvaller3513
RicardinhoVerdediger341
M. SmithMiddenvelder342
C. GonzálezVerdediger330
Javier EspinosaMiddenvelder334
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 22 mei
Matthijs de Ligt wordt de laatste maanden met veel grootmachten in verband gebracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren