Roda JC Kerkrade versterkt zich met ‘revelatie van de Jupiler League’

Maandag, 30 januari 2017 om 19:30Daniel Cabot Kerkdijk

Roda JC Kerkrade en FC Volendam hebben overeenkomst bereikt over de transfer van Gyliano van Velzen. De 22-jarige buitenspeler tekent een contract tot de zomer van 2019 in Kerkrade, zo meldt de Eredivisionist via de officiële kanalen.

/

"Er waren een aantal clubs die belangstelling voor hem hadden en we zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft", zo geeft technisch directeur Tom Caanen op de clubsite te kennen. "Gyliano is een gevaarlijke buitenspeler en één van de revelaties in de Jupiler League dit seizoen."

Van Velzen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en verkaste op zestienjarige leeftijd naar de jeugdopleiding van Manchester United. De Engelse topclub leende de aanvaller in het seizoen 2012/13 uit aan FC Antwerp. Na twee seizoenen in dienst van FC Utrecht maakte hij in 2015 de overstap naar FC Volendam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door hubertnellissen)

En ja hoor, het gaat maar door! Ik moet eerlijk bekennen niet heel bekend te zijn met deze speler. Iemand die me meer kan vertellen over de specifieke kwaliteiten van deze jongen? Slechter dan Rosheuvel kan het waarschijnlijk niet zijn.

30 januari 2017 om 19:46

Zoals ik al eerder onder verschillende nieuwsberichten aangaf stel ik voorop dat er wanbeleid is gevoerd bij onze club. Echter ben ik van mening dat zonder deze zwitserse rus en zonder deze aankopen we kansloos waren gedegradeerd. Het was vijf voor twaalf en nu kan het haast niet anders dat er tussen al deze aankopen wel iemand zit die beter is dan hetgeen we nu in huis hadden. Zelf denk ik dat Savic, Badibanga en El Makrini direct iets kunnen toevoegen aan de selectie. Over de rest kan ik niet oordelen want daar ken ik ze niet goed genoeg voor.

30 januari 2017 om 20:03

Als ik jou was zou ik me nog niet rijk rekenen met 'we zonder aankopen kansloos waren gedegradeerd'. Ze hebben allemaal nieuwe spelers gehaald die zich weer moeten aanpassen, misschien fysiek nog niet goed genoeg zijn en je weet het niveau van de spelers niet. Alleen Makrini weet het niveau van de eredivisie, de rest is echt afwachten. Je bent nog niet uit de problemen, dat is wat ik je wel mee wil geven. Al moet ik zeggen dat het optimisme in Limburg sowieso vrij hoog is nadat ik eerder dit seizoen dingen heb gelezen als 'het kan een mooi seizoen worden' en supporters die wel dachten dat Roda misschien wel in het linkerrijtje kon eindigen...

30 januari 2017 om 20:09

Rijk reken ik me absoluut niet. Het gaat nog een zwaar seizoen worden. Wat ik echter wil aangeven is dat we nu al een stuk meer kans maken om erin te blijven dan pak m beet een week geleden. Vorige week tegen jullie ploeg ben ik me rot geschrokken. Zo mak en lam en gewoon niet de kwaliteit hebben om het jullie ook maar enigszins moeilijk te maken. Met die selectie hadden we het sowieso niet gered. Daarnaast kan ik je verzekeren dat het optimisme absoluut geen hoogtij viert in Limburg. Sterker nog, door grote gedeeltes van de supporters wordt er juist zeer negatief gedacht. Daarbij heeft in Limburg niemand, behalve onze technisch en algemeen directeur Ton Caanen en Wim Collard het gehad over het linkerrijtje. Geloof mij maar dat we wisten dat we een selectie hadden die bestond uit pure middelmaat.

30 januari 2017 om 21:21

Ik heb deze speler een aantal keren zien spelen in de Jupiler League. Gyliano van Velzen is typisch zo'n jongen die heel goed kan voetballen, allemaal leuke trucjes doet, maar niet heel veel rendement heeft.

30 januari 2017 om 21:35

Dus uiteindelijk als Roda zijnde heb je er hoogstwaarschijnlijk nog niks aan. Ik snap niet dat Caanen nog daar is. Want langzamerhand is t wel goed geweest met die versterkingen.

30 januari 2017 om 23:46

Nou ja, hij brengt wel wat meer voetbal in de ploeg. Zou op de plek van Rosheuvel kunnen spelen, die staat volgens mij in de top 10 van aanvallers met meeste minuten zonder doelpunt.

Roda is zeer bedrijvig zeg. Uiteraard het proberen waard, die jongen laat het zien in de JL en kan Roda wat creativiteit/onvoorspelbaarheid geven. Gaan er ook nog spelers weg bij Roda, of wordt deze brede selectie aangehouden?

30 januari 2017 om 19:39

Van son mag weg! Blättler gaat waarschijnlijk naar onze vriend Aken. Noor is al weg. Het zal me niet verbazen dat van Hyfte, Adil of Gullon ook zal vertrekken!

30 januari 2017 om 19:41

Ik heb ook vernomen dat Paulissen in de belangstelling van meerdere clubs staat (onder meer Excelsior). Ook hij zou ons nog kunnen verlaten.

30 januari 2017 om 22:36

Maar Paulissen is toch juist een jongen van de club die naar behoren presteert? Waarom zou je hem laten gaan? Of heb ik het hier volledig mis?

30 januari 2017 om 19:39

Volgens verschillende bronnen heeft Roda nog interesse in Stephane Badji en Simeon Raykov. Of dit daadwerkelijk nog doorgaat na al dit transfergeweld is maar de vraag.

Hmm dit hadden we meer willen zien Caanen. Kijk eens in de JL. Daar lopen genoeg goede spelers voor eredivisie middenmoot, denk aan seuntjens, van Crooij en deze van velzen. Maarja meneer moet weer spelers uit Bulgarije etc. Halen. Ik hoop dat er een mooi team op de mat staat aanstaande zondag!

Ze zijn daar helemaal los he in Kerkrade. Nu nog kijken of Anastasiou er ook een team van kan maken wat ook wil voetballen in plaats van de gebruikelijke bus. Ben benieuwd!

31 januari 2017 om 01:22

'de gebruikelijke bus' zeg, jij hebt de laatste wedstrijden niet meer gezien? Hebben we 3/4 potten gespeeld, om vanuit daar te gaan bouwen naar een meer voetballende ploeg. Vind het nogal een ongeplaatste negatieve reactie die nergens op gebaseerd is

Wauw dat Roda is goed bezig. Fijn dat ze de selectie hebben kunnen versterken nu nog punten binnen halen. Alleen zondag even wachten.

30 januari 2017 om 20:44

Jaaaaaa ze zijn goed bezig bij Roda . Een zooitje onbekende buitenlanders die nog nooit hebben samen gespeeld . Ben benieuwd of de gemeente Kerkrade hun geld nog eens terug krijgen!!

30 januari 2017 om 21:20

Ja tuurlijk want in kerkrade moeten ze nog alleen geld krijgen!!! Bij twente moeten ze ook nog miljoenen aan de gemeente betalen. En jaaaaaa bij elk team worden spelers aangetrokken die nog nooit samen hebben gespeeld met elkaar! Beetje scheef argument. Bovendien is er dan een regel die ik heb gemist, dat Nederlandse clubs alleen maar Nederlanders mogen kopen?

30 januari 2017 om 21:52

Een veelgehoord argument waar ik me aan stoor is dat Roda met een vreemdelingenlegioen speelt. Afgelopen wedstrijd hebben we met Van Leer, Van peppen, Rosheuvel, Paulissen en Auassar gespeeld. Dit zijn vijf nederlanders. Daarnaast mogen we Duitsers en Belgen als Limburger zijnde ook een beetje meetellen als ''van ons''. Van oudsher hebben er altijd veel Duitsers en Belgen in ons elftal gespeeld. Laat dit nu net op 2 na (milec, Ajagun) ook het geval zijn. namelijk: Schahin en Ananou (duits) en Van Hyfte (belg). Hoe straks het elftal gaat uitzien weet niemand maar de term vreemdelingenlegioen is in mijn ogen tot nu toe misplaatst geweest. Alleen in de Eredivisie zijn er al genoeg ploegen die meer buitenlanders opstellen.

31 januari 2017 om 00:07

Hoort Kum nog bij, maak er dus maar 5,5 Nederlanders en 2,5 Duitsers van ;-)

31 januari 2017 om 01:27

Grappig nietwaar, een Ajax heeft meer buitenlanders op de mat met Onana, Sanchez, Schøne, Ziyech (als van Hyfte en Kum buitenlanders zijn, zijn zij het ook), Younes en Dolberg. 6 buitenlanders maar liefst. Vind de term vreemdelingenlegioen daarom zeer misplaatst, maarja, in Nederland praat met elkaar nogal gauw na, zeker als iemand bij VI / studio Voetbal met zo'n loze uitspraak komt, bah. Vind het verder wel een beetje ver gaan bij Roda. Iets teveel spelers voor iets teveel posities worden er gehaald, grote kans lijkt toch echt dat er nog 1/2 spelers zullen vertrekken. Van Velzen weet ik nagenoeg niks van, maar vrees dat er teveel geld is neergelegd voor een rendementsloos renpaard (naar mijn idee). Hopelijk zit ik mis.

Holy moly, wat een Zwitsterse Rus wel niet teweeg kan brengen. Gelukkig was hij er niet al op 1 januari, dan zou Roda nu een selectie hebben van 60 spelers

Alles goed en wel....maar zolang die Anastasiou de coach is blijft Roda onderaan bungelen...

30 januari 2017 om 20:23

Heeft niks met yannis te maken. Eerder met de pure middelmaat die op het veld staat/stond. Al zou Mourinho voor deze groep hebben gestaan, die had niet veel meer punten bijeen gesprokkeld.

30 januari 2017 om 21:27

Helemaal mee eens. Zolang n van hyfte belangrijk is weet je dat het niveau middelmaat top eerste divisie is! Met alle respect voor van hyfte..

30 januari 2017 om 20:49

Welkom in het moderne voetbal...

30 januari 2017 om 21:07

Ik heb veel te lang naar een elftal gekeken dat alleen maar verliest. Zodra ik weer een winnende ploeg kan zien mogen ze van mij in het pimpelpaars spelen. Resultaten is waar het uiteindelijk om draait.

30 januari 2017 om 22:08

Dat geld krijgen van buiten af vind ik niet zo erg.
Sterker nog om Nederlandse clubs meer mogelijkheden te bieden, juich ik het zelfs aan. Maar Roda lijkt nu gewoon bezig te zijn met geld weg gooien. Al moet ik toegeven dat ik dit wel een goede aankoop vind. In tegenstelling tot die ander 4 of 5 aankopen.

Dacht door de titel dat het om Veerman ging haha.

Nou, die zullen in speelronde 30 wel een beetje ingespeeld zijn.. Dit gaat natuurlijk nooit goed aflopen.

30 januari 2017 om 21:29

Ja weer zo'n mooie reactie! Mijn complimenten. Net of het bij ons alleen nooit vol zit. Met een gemiddelde van 13.000 in deze tijd van slecht voetbal kun je ook een compliment geven aan de fans. Ik begrijp dat er veel spelers zijn aangetrokken, maar onze selectie was zeer matig in kwaliteit en hoeveelheid spelers. Laatste wedstrijd waren er zelfs 3 lege plekken op de bank. En ik begrijp ook dat de spelers onbekend zijn, voor mij ook, en dat het beleid gewoon slecht is ben ik het helemaal mee eens. Maar zonder hulp, degraderen we direct. Ik hoop oprecht dat we met deze spelers de toekomst in kunnen. Een Savic, El Makrini en van Velzen heb je voor meerdere jaren vastgelegd, hiermee kun je de toekomst in! Deze drie namen zijn dan ook wel de beste aanwinsten denk ik nu!

30 januari 2017 om 23:26

snap het wel kerel, en zeker als fan zijnde, het is idd alleen maar humor en tiss al weer weggehaald, dus VZ kan de humor er niet van inzien anders dan jullie .. en zo moet je het zien

30 januari 2017 om 21:29

Humor. Misschien tijd om voor Groningen dan ook wat meer spelers aan te trekken..?!

Op de helft vd tegenstander heb je wel wat aan hem, echter spelen ze daar niet zo vaak...

Grote strik er omheen en die zak met geld binnen halen.

Komt er sinds dit seizoen redelijk langs, maar heeft sinds de eerste periode geen goede voorzet en geen goed schot afgeleverd. Hopen dat er een speler zonder oogkleppen op voor in de plaats komt.

Veel stukjes op deze site kloppen als een bus. Echter vorig jaar werden er in de winterstop ook een negen spelers met veel euforie naar Roda gehaald. De besten zijn inmiddels vertrokken. Ik blijf me maar afvragen hoe ze aan die spelers komen! Heeft Caanen ze zien spelen? Weten ze überhaupt wel wat ze zich in huis halen en wat die spelers kunnen? Krijgen ze alles via voetbalmakelaars aangeboden? (die alleen maar zelf aan een transfer verdienen). In mijn ogen is dat gokken met andermans geld. Haal liever een speler waarvan je weet dat ie een versterking is en die wat kan i.p.v. een aantal spelers halen die je via een paar beelden koopt. Ik denk dat de slogan " Van autoverkoper naar clubsloper " de juiste is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar329
11.Excelsior262
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
N. VossebeltMiddenvelder192
T. GoppelAanvaller191
F. SerrarensAanvaller171
E. FalkenburgAanvaller133
J. HoekstraKeeper90
Y. RoulauxKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

6 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren