FC Twente lijkt steunpilaar kwijt te raken: ‘Dat zou een topclub zijn’

Donderdag, 23 juni 2016 om 12:42Gijs Freriks • Laatste update: 12:15

Bruno Uvini gaat FC Twente naar alle waarschijnlijkheid verlaten. De 25-jarige verdediger werd het afgelopen seizoen gehuurd van Napoli en hoewel hij heeft aangegeven graag te willen blijven, is het maar de vraag of de club uit Enschede de optie tot koop = kan lichten.

/

Real Betis hoopt naar verluidt van die onzekerheid te profiteren door Uvini vast te leggen. “Ik weet nog niets van de mogelijke interesse van Betis, maar hopelijk komt die er wel, want het zou een topclub voor Bruno zijn. Hij heeft in Nederland een hoog niveau gehaald en Twente wil hem behouden, maar het wordt door de complexe financiële situatie niet makkelijk om de koopoptie te lichten”, zegt zaakwaarnemer Stefano Castagna.

“Uvini heeft nog een contract voor één seizoen bij Napoli, dus we moeten alle opties die voorbij komen, bestuderen. Want: dat verdient de speler en daarnaast heeft hij minuten nodig”, aldus de belangenbehartiger in een interview met Estadio Deportivo. Het is niet bekend hoeveel Twente moet betalen wanneer men de optie wil lichten. Uvini kwam tot dusverre tot 2 doelpunten 33 duels in De Grolsch Veste.


Poll

Denk jij dat Bruno Uvini volgend seizoen voor FC Twente speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door kingbony)

Het lijkt me niet dat ze deze periode ook maar iets kunnen betalen aan transfersommen, Weet niet exact hoe het zit, maar dat zou belachelijk zijn natuurlijk. Ook geen bijzondere speler dit, kan je beter met het oog op de toekomst een jeugdigere speler daar neer zetten.

23 juni 2016 om 23:22

Je weet niet exact hoe het zit maar vind het natuurlijk wel belachelijk.
Daarna gestopt met lezen...
Erg belachelijk inderdaad als Ziyech en Gutierrez voor grote bedragen verkocht worden dat Twente dan geen vervangers wil...
Wellicht zullen ze de transfersom als aflossing op de schulden gaan gebruiken, maar de 2x500k aan salaris kan men best besteden aan 2 a 3 transfervrije spelers...

24 juni 2016 om 01:00

Vervangers willen halen is iets anders dan kunnen halen. Zoals hierboven al gezegd zou het schandalig zijn als ze tranfersommen kunnen betalen. Eerst moord en dood schreeuwen dat je failliet gaat en dan transfersommen betalen. Staat niet helemaal in hetzelfde perspectief...

Bovendien had de Knvb Twente in de winter van het afgelopen seizoen al failliet kunnen verklaren, aldus de regels die er zijn. Ze zaten dus al diep in de shit. Dus het zou schandalig zijn als de rekeningen die nu open staan niet meteen betaalt worden. Als ik een van de bedrijven zou zijn die gedupeerd was zou ik dat persoonlijk niet accepteren.

Nogmaals: er is een verschil tussen een speler willen halen en hem daadwerkelijk kunnen halen...

Voor Betis zou dit zeker een goeie verdediger zijn.
Hoeveel moet hij eigenlijk kosten?
Aangezien ik het ook wel wat voor Granada zou vinden, alhoewel dat wel een stap achteruit zou zijn ten opzichte van Fc twente

Ben erg benieuwd met wat voor selectie Twente komend seizoen op de proppen gaat komen, ondanks dat de club nog behouden is voor de eredivisie zou het me niet verbazen als er een aantal spelers weg willen en dat er niet veel spelers happig zijn op een overgang naar Twente.

23 juni 2016 om 13:07

Eerst moet ziyech verkocht worden voor dat er iets terug komt. En er gaan geruchten dat twente morgen een nieuwe hoofdsponsor presenteert. Het gaat dan om een miljoen deal voor 5 jaar, met hart voor de club

Even een vraagje aan de Twente supporters. Hoe zit het met Ziyech? Ik hoor laatste tijd niks meer over zijn toekomst. Dacht dat er veel clubs interesse hadden.

23 juni 2016 om 13:44

Ik denk dat veel clubs lang gaan wachten en dan net voor de deadline toeslaan. Waardoor Twente hem waarschijnlijk voor een schijntje moet verkopen

23 juni 2016 om 14:38

Markerazzi, dat denk ik persoonlijk niet. De grotere clubs kunnen gerust wachten met een bod (als er überhaupt interesse uit die hoek is). Echter is voor de kleinere clubs het alleen maar meer risico om langer te wachten. Met kleinere club verwijs ik naar ploegen waar Ziyech één van de onbetwiste basisspelers zou moeten worden, deze willen hem zo snel mogelijk inlijven voordat er een grote jongen voorbij komt lopen die een exorbitant bedrag op tafel legt (hoe dichter bij de deadline, hoe hoger de concurrentie, hoe hoger vraagprijs). Tevens is het voor die kleinere clubs ook van groter belang om de selectie z.s.m. op orde te hebben. Zoek je nog een 'ster' voor op het middenveld, maar moet je 30 augustus definitief afhaken en een alternatief regelen, dan loop je een zeer grote kans alsnog elders de hoofdprijs te moeten betalen.

De druk om te verkopen bij Twente ligt natuurlijk hoog, maar als op 30 augustus alle gegadigden tegen elkaar op willen bieden geef ik ze alsnog weinig kans voor minder dan een miljoen of 8 aanspraak te kunnen maken op de transfer. Internationaal natuurlijk een aalmoes, maar voor Twente mogelijk wel de redding. Juist ook omdat Twente wel Moet, lijkt het me niet dat zij zelf willen wachten tot eind augustus.

23 juni 2016 om 19:01

Maar ik denk niet dat Twente in de positie zit waarin ze eerst een (te) laag bod van ca. 8 miljoen kunnen weigeren. Zelf vindt ik Ziyech ook wel 12 miljoen waard, maar stel dat Twente weigert en uiteindelijk niet wordt verkocht. Dan heeft Twente nog veel grotere problemen, want ik kan me niet voorstellen dat de Knvb zich nog een keer laat foppen.

23 juni 2016 om 13:46

Alle clubs wachtten netjes af of de club niet viel, nu ze in de ED blijven wordt er pas gekeken en eventuele boden voorbereidt, dus dat zal ook nog wel even duren. Uiteindelijk verwacht ik pas rond begin augustus een deal, dat Twente eerste de geïnteresseerde clubs tegen elkaar laat opbieden.

23 juni 2016 om 14:35

Moet altijd wel glimlachen als ik lees dat clubs tegen elkaar zouden opbieden, dat gaat natuurlijk alleen maar op als het de betreffende speler niets uit maakt waar hij gaat spelen. Helemaal in het geval van Ziyech gaat dit niet op, die jongen heeft voor zichzelf een route uitgestippeld, als die club a in gedachte heeft dan kan het hele alphabet bij Twente een bod neerleggen, maar dan gaat Ziyech toch echt naar club a

23 juni 2016 om 14:38

Of als Twente het bod niet voldoende vindt dan blijft hij bij Twente, maar hij gaat echt niet naar de meest biedende als die club niet in zijn straatje past, of Twente dit nu leuk vindt of niet

23 juni 2016 om 14:42

Wandering, dat ben ik wel met je eens. Echter moet er als kanttekening wel bij worden gezet dat clubs niet mogen spreken met de speler voordat Twente een bod officieel accepteert. Twente heeft het volste recht om slechts één club (hoogste bieder) te accepteren, net zoals Ziyech dan het recht heeft te weigeren. Alleen vraag ik me wezenlijk af of Ziyech liever nog een jaar in de ED blijft of laat zeggen een subtopper Spanje Duitsland, of leuke ploeg in Engeland. Hij lijkt me niet het type dat zal tekenen in de woestijn of het verre oosten overigens, dus die boden hoeft Twente weinig mee te doen

23 juni 2016 om 14:56

Ligt er denk ik helemaal aan welke subtopper het zal zijn en met wat voor een verhaal ze bij Ziyech komen, dat geeft bij Ziyech de doorslag en niet of de club het hoogste transfer bedrag of het hoogste salaris betaald, persoonlijk ben ik er van overtuigd dat hij nog liever 1 jaar bij Twente verblijft dan (bijvoorbeeld) 1 jaar bij de Spurs met af en toe een invalbeurt. Denk dat hij liever naar Spanje gaat dan naar Engeland, en de Spaanse subtoppers staan niet bekend als betalers van grote transfersommen. Maar mijn verwachting is net zo waar als de jouwe, zolang Ziyech geen uitspraak doet en er geen club zich bij Twente meld blijft het een speculatie.

23 juni 2016 om 15:00

Daar geef ik je ook absoluut gelijk in. Ziyech kiest voor zijn toekomst, Twente voor het geld. Als er uiteindelijk één water bij de wijn moet doen in deze situatie dan zal het eerder Twente zijn. Ach, we zien het ook allemaal wel. Laat ik het vanaf nu hier maar bij Uvini houden Lijkt me namelijk niet dat Twente hem kan behouden.

23 juni 2016 om 15:58

Nee dat gaat niet lukken, was voor Twente toch een zeer waardevolle verdediger, heel jammer dat hij weggaat, gaat Betis veel plezier aan beleven

Interesse genoeg, maar eerst moet de top van Europa de geldstroom weer op gang brengen.

FCT houdt gewoon rekening met de verkoop van Ziyech..alleen kunnen zij tot die tijd ook zeer weinig.

Ik hoop wel dat Uvini blijft..was in de 2e seizoenshelft de rots in de branding. Blijkt maar weer dat als je spelers die een tijdlang niet gevoetbald hebben de tijd gunt om weer in een ritme te komen ze nog van waarde kunnen zijn.

Waarom wordt mijn reactie verwijderd? Mag ik niet hopen dat Twente degradeert?

23 juni 2016 om 19:43

Jij mag hopen wat je wil, maar hou het ten minsten on topic of als reactie op iemand. Twente zal tot er iemand verkocht wordt hier niks aan kunnen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren