Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Op het veld overleden Ekeng had ernstige hartproblemen

Laatste update:

Patrick Ekeng overleed vrijdagavond op 26-jarige leeftijd, nadat hij tijdens de competitiewedstrijd tussen Dinamo Boekarest en Viitorul in elkaar zakte. Roemeense media meldden al gauw dat er geen medische apparatuur aanwezig was in de ambulance en dat de ziekenwagen enkel diende voor het vervoeren van een geblesseerde speler of official. Het komt voor de FIFpro niet als een verrasing.

/

Na de dood van de Nigeriaan Henry Chinonso Ihelewere in 2012 spoorde de internationale spelersvakbond de voetbalbond van Roemenië aan om te zorgen voor medische apparatuur rondom wedstrijden. “Het zou een club vierhonderd euro per wedstrijd hebben gekost, maar dat plan van ons is nooit aangenomen. We blijven vechten voor de rechten van voetballers”, aldus de vakbond in een statement.

Dinamo heeft bij monde van dokter Liviu Batineanu laten weten dat de drie ambulances die voor de wedstrijd waren geregeld ‘volledig waren uitgerust voor noodinterventies’, maar uit het onderzoek zal moeten blijken of dat inderdaad het geval was. De voorzitter van Steaua Boekarest, Gheorghe Becali, uit forse kritiek aan het adres van Batineanu.

“Ik kende Ekeng niet, maar waarschijnlijk had hij een kwaaltje. Een voetballer die ziek is, kan niet tot optimale sportprestaties komen. De dokter die hem medisch heeft bijgestaan en heeft laten weten dat hij kan spelen, is hier verantwoordelijk voor. Dit is een zaak tussen leven en dood. Een zaak die op duizenden mensen impact heeft. Dat had de dokter moeten weten, dat is mijn mening”, aldus Becali bij Antena 3.

Update 11 mei 20.09 uur - Op het veld overleden Ekeng had ernstige hartproblemen
Patrick Ekeng had volgens de voorlopige resultaten van zijn autopsie ernstige hartproblemen. Lijkschouwers van het forensisch instituut in Boekarest meldden woensdag dat de vorige week overleden voetballer uit Kameroen een te groot hart had. Bovendien zijn er misvormde kransslagaderen en dikkere hartwanden gevonden. Het definitieve rapport van de autopsie wordt pas over twee weken verwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijk, deze man is van mijn geboortejaar, zulke dingen zetten je toch aan het denken, ook ik heb een hartkwaal die ontdekt werd op mijn 12, één die zogezegd geen invloed heeft op mijn gezondheid en geen direct gevaar oplevert tijdens het sporten, maar toch. Binnekort toch maar eens een extra test laten doen in het ziekenhuis, fietsen met een luchtmasker op is al wat je daarvoor tegenwoordig moet doen, en wat bloed laten afnemen, kleine moeite. Dat zo'n professional niet beter omringd word roept toch vragen op, sporters zouden altijd getest moeten worden.

8 mei 2016 om 10:41

De goede Roemeense doktoren werken allemaal in jet buitenland en in Roemenie ontstaat zo een tekort aan medische zorg. Nu treft het een voetballer maar de bevolking wordt veel zwaarder getroffen.

8 mei 2016 om 10:53

klopt, ik las ooit een artikeltje dat 80 procent van alle studenten uit landen zoals bulgarije, moldavie, macedonie, roemenie etc. die een minor volgen in een west europees land betreft een studie met een technische of medische achtergrond niet meer terug gaan naar het land van herkomst en in west of noord europa een baan vinden.

Volgens Roemeense cijfers gaan elk jaar zo'n 5000 studenten een minor volgen in een land dat in west-europa ligt. als je dan bedenkt dat 80 procent daarvan na hun studie en het behalen van hun diploma in het buitenland blijft dan spreek je over een een gemiddelde van 4000 hoog opgeleide werk-groep.

het is dus niet verassend dat de bevolking te maken heeft met slechte medische zorg, onkunde in de bouw etc. het land loopt leeg.

12 mei 2016 om 02:52

Is ook zeer zeker waar. Echter heeft deze Ekeng ook in Frankrijk, Zwitserland en Spanje gespeeld. Daar zullen we medische mogelijkheden toch wel gewoon van behoorlijk niveau zijn? Deze man heeft zelfs met Cordoba nog in de Primera Division gespeeld. Na het overlijden van Puerta is alles in Spanje zo enorm aangescherpt. Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat zoiets niet is opgemerkt?

Overigens, als ik lees dat hij zowel een vergroot hart als als verdikte hartwanden, dan heeft reanimeren vaak ook al geen zin meer. Dus al was er wel adequaat medische apparatuur aanwezig dan denk ik alsnog, hoe spijtig ook, dat hij weinig kans gehad had.

8 mei 2016 om 10:45

Er is simpelweg helaas geen 100 procent garantie dat alle hartkwalen met deze tests ontdekt worden én dat zulke tragische gebeurtenissen als rond Ekeng door medici voorkomen kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren