Anderlecht-spits wil weg uit Brussel: 'Vrees voor veiligheid van mijn familie'

Dinsdag, 22 maart 2016 om 17:46Matthijs van Laar • Laatste update: 17:39

/

Matías Suárez is zich rot geschrokken van de aanslagen in zijn woonplaats Brussel. De aanvaller van Anderlecht is zelfs zo bang, dat hij overweegt om de Belgische hoofdstad te verlaten. Dat verklaarde hij dinsdagmiddag in een interview op Cadena 3, een televisiezender uit zijn geboorteland.

Suárez was dinsdagochtend op weg naar de training, toen hem het nieuws over de terroristische aanslagen op vliegveld Zaventem ter ore kwam. Niet veel later werd ook een metrostation in de binnenstad getroffen. Daarbij vielen tientallen doden en raakten honderden mensen gewond. “Onmiddellijk heb ik naar mijn vrouw gebeld omdat ik wilde weten hoe het met mijn dochter ging, zij gaat namelijk in Brussel naar school”, legt hij uit.

“Dan slaat de angst enorm toe. Toen de namiddagtrainig werd afgelast ben ik direct naar huis gereden”, gaat de 27-jarige aanvaller verder. “Ik woon op twintig minuten rijden van Brussel, maar het station waar de aanslagen gepleegd zijn ligt op slechts tien minuten van mijn woning. Ik vrees echt voor de veiligheid van mijn familie, daarom wil ik hier graag weg.”


Poll

Snap jij dat Matías Suárez weg wil?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door koni078)

Vandaag werpt zich een grote zwarte schaduw over ons land, België is in diepe rouw nadat het slachtoffer is geworden van zware terreurdaden tegen haar bevolking. Wanneer anderen besluiten om zo brutaal en lafhartig de levens te nemen van onschuldigen, van vrouwen, mannen en kinderen, is het absolute dieptepunt bereikt. Het doet mij pijn, mijn volk te zien lijden, kinderen te horen wenen, mensen te zien sterven, waar is het misgegaan? Waarom doen wij elkaar dit aan? Leren wij dan nooit iets uit het verleden? Prangende vragen die enkel sterker zullen worden de komende dagen, weken, uren, maanden en jaren. Mijn gedachten gaan uit naar de families die verliezen hebben geleden, naar hen die nooit nog hun geliefden zullen kunnen spreken, naar hen waarvan na vandaag het leven nooit nog hetzelfde zal zijn.

Ik begrijp Matias Suarez maar al te goed, ook ik ken mensen die nu een tijd lang in Limburg komen logeren bij hun ouders, omdat ze zich niet langer veilig voelen in Brussel. Wat een ellende pfff

Wij zullen jullie nooit vergeten, rust zacht mede Belgen, mijn gedachten zijn bij jullie, mijn bloed stroomt met dat van jullie, en mijn hart klopt met dat van jullie.

22/03/2016.

22 maart 2016 om 18:17

Sterkte kerel!

Ik geloof dat dit erg lastig is maar je moet je niet laten leiden door angst. Als we dat gaan doen dan is er geen leuk leven meer mogelijk. Ik heb ook wel een beetje schrik als ik naar festivals als pinkpop werchter en sziget ga, maar ik blijf er niet voor thuis. Ons krijgen ze niet klein, en jullie ook niet!

22 maart 2016 om 19:10

Mooie reactie, respect en sterkte gewenst.
Wij leven met onze zuiderburen mee.

22 maart 2016 om 19:24

Mooi gesproken! Europa is in het hart geraakt, verschrikkelijk. We moeten ons niet gek laten maken, samen staan we sterk! Sterkte vriend en jullie Zuiderburen kunnen op onze steun rekenen!

22 maart 2016 om 19:27

Wat zal IS hun volgende doelwit worden. Berlijn? Pff moet er niet aan denken. Ik ga in begin mei naar berlijn... nu ga je wel met een klotegevoel daar naartoe.


Off: ik reageer op jou reactie omdat ik nog geen niveau 2 ben maar toch van me wil laten horen.

22 maart 2016 om 19:32

Ik snap je.. Ik heb Brussel eind mei op de planning staan! Vreselijk!

Er heeft vandaag op mn werk (Ik werk voor n grote telecomprovider) niks anders opgestaan!

Sterkte voor alle Belgen! Europa leeft enorm met jullie mee! En ik snap deze speler, al heb ik er nooit van gehoord!

22 maart 2016 om 21:51

Ik heb brussel voor over 2 weken op de planning staan! Ik denk dat ik dan maar ff niet ga

23 maart 2016 om 09:04

Gezien mn planning in Brussel die donderdag en vrijdag... Ik ga
Leef er al ruim 4 mnd naar toe..

Met mn instelling: Ik leef momenteel helemaal naar 26/5/2016 toe..

Anders wast echt met de dag geweest! Ik zie wel wat de dag vandaag ons brengt

Geniet van elke dag alsof het je laatste is!

22 maart 2016 om 18:59

Haha serieus zuid amerika heeft veel meer doden door aanslagen en criminaliteit alleen niet door IS

22 maart 2016 om 19:08

In elk van de steden is er inderdaad ook gevaar, eigenlijk in gans Europa. Dus naar pakweg Frankfurt verhuizen zou inderdaad niet erg logisch zijn.

Maar als je het Belgisch voetbal zou volgen, zou je weten dat hij na dit seizoen normaal gezien gaat terugkeren naar zijn thuisland Argentinië om bij zijn ex-club Belgrano te gaan voetballen.

22 maart 2016 om 22:12

Dus moet hij naar een dorpje met een betaald voetbalclub. Enige waar ik dan zo aan kan denken is Groesbeek met Achilles. Toch leuk volgend jaar die suarez in de spits in de Jup

22 maart 2016 om 20:50

Sowieso is het bewezen de kans vele male kleiner dat je dood gaat door een terreuraanslag dan door verkeersongeluk, maar respecteer Suarez wel. Je hebt de angst, of je hebt het niet. Het is niet is waar je wat aan kan doen, net als bijv hoogtevrees. Erg sneu voor hem dit. Het blijft vreselijk al die aanslagen.

Ja België, Frankrijk zijn geen veilige landen meer. Overheden hebben lopen slapen en de naïviteit druipt er al decennia vanaf.
Ze moeten eens een kijkje nemen in Israël, die hebben de boel goed voor elkaar en zijn inmiddels een stuk veiliger dan west - Europa. Voorheen ondenkbaar.

Moet je ergens ver op een eiland in de Stille Oceaan gaan wonen als je 'veilig' wilt zijn. Brussel is een target voor Isis en het was wachten op een aanslag. Dat is nu gebeurd, benieuwd of er nu volgen. Of misschien gaan ze wel door naar de volgende stad.

Beveiliging in België stelt ook niets voor. In Amerika hebben ze de Nasa en bespioneren ze maar al te graag de eigen burgers, in België is dat vast een groepje van vijf die willekeurig computers gaat bekijken maar ik vraag me af of zelfs dat wel gebeurt.

22 maart 2016 om 20:35

De NASA ja, altijd handig als je de bevolking naar een andere planeet wilt verplaatsen als het hier te onveilig wordt!

Snap hem helemaal, hij zal heus niet de enige zijn die nu angst heeft om in Brussel te blijven wonen.
Het komt steeds dichterbij, Brussel ligt 'om de hoek'
Sterkte voor de nabestaanden.

Ik begrijp Matias Suarez maar al te goed, om niet meer in Brussel te blijven wonen.
En dat de angst toe slaat kan ik volledig begrijpen.
Ook in Nederland kan zo iets gebeuren denk aan schiphol waar de treinen over vol zitten.
Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers veel sterkte toe.

Mathias Suarez wil eigenlijk al langer weg bij Anderlecht. Het geeft me een wrange smaak in de mond dat hij een dergelijke tragedie gebruikt om zijn zin te krijgen.

Alsof hij in een ander Europees land of in Zuid-Amerika wel zo veilig zal zijn. Dit kan overal gebeuren.

22 maart 2016 om 22:08

Inderdaad kon me heugen dat hij dit al eerder heeft aangegeven.

22 maart 2016 om 22:32

Maar hij heeft deze winter wel zelf de overgang naar Nantes tegengehouden die op clubniveau al geregeld was, de clubs waren akkoord maar Suarez zelf trok de stekker er uit. Dus zo extreem graag wou hij toch niet weg uit Brussel.

Het is wel al langer bekend dat hij na dit seizoen graag terugkeert naar Argentinië en het is zeker logisch dat hij liever vandaag dan morgen vertrekt met het oog op de gebeurtenissen van vandaag.

23 maart 2016 om 10:16

Ik ben het hier helemaal mee eens. In Argentinië(waar hij vandaan komt) vallen er wekelijks doden bij een voetbalwedstrijd en nu er iets vreselijks is gebeurd in het land waar hij nu werkt voelt hij zich ineens niet meer veilig. Hij had er beter aan gedaan om zijn medeleven aan de slachtoffers te betuigen en het er daarbij te laten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller93
J. ZirkzeeAanvaller74
C. KouaméAanvaller52
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

13 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren