KNVB gaat onopgemerkte natrappende beweging nader bestuderen

Dinsdag, 1 maart 2016 om 14:41Matthijs van Laar • Laatste update: 15:12

Lion Kaak moet alsnog vrezen voor een schorsing. De middenvelder van De Graafschap liet zich in de slotfase van het duel met sc Heerenveen van afgelopen weekend gaan ten opzichte van Sam Larsson, maar ontkwam aan een directe straf.

/

Kaak ging in de 93e minuut van de wedstrijd een duel aan met Larsson, die naar de grond ging en vervolgens licht tegen zijn been werd getrapt. De scheidsrechter van dienst ontging het voorval. Op basis van tv-beelden wil de KNVB de 23-jarige middenvelder van de Superboeren nu alsnog berispen.

De KNVB meldt via de officiële kanalen dat de desbetreffende clubs en de arbitrage om verklaringen zijn gevraagd. De partijen hebben tot woensdagmiddag 12.00 uur om te reageren.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door lelele)

Terecht, dit verdiend een schorsing.

1 maart 2016 om 15:47

Toch pure willekeur dat als een scheids dit in de wedstrijd niet ziet, je een schorsing krijgt. Als de scheids hoer BV geel voor had gegeven of zo kwam die schorsing er nooit.

1 maart 2016 om 23:29

3 wedstrijden ... Niet leuk, wel terecht. Kaak ging bewust door op Larson. Glashelder rood. Gun ik Dit Kaak? Nee. Snap ik de actie qua emotie? Ja. Is het 3 wedstrijden? Ja.

Er bestaat geen duidelijker voorbeeld van natrappen, het was misschien niet hard en hij heeft geluk dat Larsson niet begint te schreeuwen en rollen maar natrappen was dit zeker

Terecht natuurlijk, maar winteraanwinst?

1 maart 2016 om 15:01

slaat idd nergens op. hoe komen ze erbij

Vond het wel meevallen. Is gewoon een rode kaart en een wedstrijd schorsing hoor, begrijp me niet verkeerd. Dit is natrappen en dat mag niet. Maar we moeten niet doen alsof dit super erg was. De jongen was gefrustreerd, wil hard natrappen, houdt zich net op tijd in zodat hij hem geen doodschop geeft, geeft hem een schopje en had rood moeten krijgen. Maar met deze actie had hij natuurlijk nooit zijn tegenstander pijn kunnen doen of blesseren, dus dan vind ik het wel meevallen. Persoonlijk vind ik overtredingen zoals die op Willems veel erger want daar kan je iemand echt ernstig mee blesseren.

Vind het ook opvallend dat maar weer eens aangetoond wordt dat als een baby op de grond gaan liggen huilen kennelijk toch nodig is. De lijnrechter stond hier gewoon boven op, en heeft het zeker weten gezien en moet altijd advies geven dat dit rood is. Als Larson op de grond had gaan liggen rollen en kermen van de pijn weet ik vrij zeker dat er wel rood was getrokken. Wij ergeren ons allemaal aan dat geacteer en dat duikelen, maar dat bestaat dus nog op de velden omdat steeds maar weer aangetoond wordt dat dat kennelijk helpt bij dit soort beslissingen.

1 maart 2016 om 15:00

ik heb me kapot geergerd aan heereveen. maak er maar damesveen van verschrikkelijk. zoveel keren lagen ze op de grond. een voorbeeld is die van aken die ondanks dat hij op dw grond lag nog wel even het veld in kon rollen.

1 maart 2016 om 16:01

'Erg fysiek' is ook wel weer overdreven. Respectievelijk Joey vd Berg kleunde er ook in als een houthakker op natuurijs. Dat deze meneer op scherp stond was Blom alom bekend, gezien het meermaals negeren van vergrijpen.
Maar dat terzijde, want de Graafschap speelde de eerste helft goed. Met de mouwen opgestroopt, strijd en beleving. Dat de poppetjes van Vreman na de rust dat niet op kunnen brengen is erg jammerlijk. De wissels waren tactisch zeer ondermaats.

Gezien de 'schop' van Kaak, het bij de cornervlag de wedstrijd uitspelen is vragen om een reactie. Wedstrijdje aan de kant voor mister tikkie terug. Hoop persoonlijk dat Diemers fit genoeg is om hem te vervangen, die jongen is de missende schakel.

1 maart 2016 om 16:36

Bij het dames voetbal wordt anders minder gepiept dan bij het heren voetbal. Maar ach Willywortell een voordeel volgend jaar heb je geen last meer van damesveen.

1 maart 2016 om 22:19

laten we het niet hopen. het zal nog spannend worden

2 maart 2016 om 07:15

Ik hoop het ook niet voor de Graafschap...de geleverde strijd zal toch een keer beloont moeten worden.

Michiel Kramer 3x over vrijspreken waar hij geschorst had moeten worden, en dit gaan ze wel grondig onderzoeken. Wat een stelletje klaplopers zijn het toch ook zeg.

1 maart 2016 om 15:18

Wat dat betreft had Kaak hem beter in het gezicht kunnen slaan...

1 maart 2016 om 15:38

Jaa.. Lion wordt hier door de KNVB aan de Kaak gesteld

1 maart 2016 om 15:42

Ik kan je wel even uitleggen hoe het zit voordat alle schapen er blind achteraan lopen.
De knvb gaat het onderzoeken, evenals bij Kramer het geval was. Vervolgens kan de knvb besluiten om een voorstel te doen voor een schorsing. Als de speler of club hiermee niet akkoord gaatzal het voor komen bij de beroepscommissie. Zij horen de knvb en de speler en bepalen vervolgens de straf.

Dus terugkomend op de post, het is onzin wat je zegt.

Hoewel het natuurlijk terecht is dat Kaak alsnog geschorst wordt, is het wel frustrerend dat de penalty, die bepalend is voor het verloop van de wedstrijd, vergeten wordt. Gewoon balen voor ons.

1 maart 2016 om 17:51

Inderdaad een domme actie van Kaak die hem een waarschijnlijk 1/2 wedstrijden gaat kosten terwijl we al veel blessures hebben. Maar blom deed vrijwel niets goed, zelden zo'n slechte arbitrage gezien. Net als de beide grensrechters. Stonden echt te slapen bij ieder buitenspel moment of corner/doeltrap geval...

het verbaasde mij al, dat ik er nog niets over gelezen had, maar het was gewoon natrappen wat die gast deed, dus schorsen

Doen ze blom. Ook op basis van beelden.
Neemt niet weg wat kaak deed niet kan en gewoon 2 wedstrijden. Geven klaar

Gelukkig, hij kan er vrij weinig van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper
G. VaagsKeeper
M. HilderinkVerdediger
J. LelieveldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

Zweden
26 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren