‘We hadden mensen in dienst die nu scout zijn bij Champions League-clubs’

Donderdag, 7 januari 2016 om 12:51Erik van Dam • Laatste update: 12:52

Door de zeer accurate informatie en juiste blik op spelers in het computerspel Football Manager zijn in het verleden medewerkers van Sports Interactive via de game terechtgekomen bij grote clubs in het echte leven. FM-ontwikkelaar Miles Jacobson zegt dat er meerdere voorbeelden van zijn oud-collega’s die nu een belangrijke rol vervullen bij een betaald voetbalclub.

In een interview met de Daily Mirror zegt Jacobson dat er meerdere scouts zijn geweest die via hun werk voor Football Manager iets anders moois hebben gevonden. “De meeste scouts gebruiken hun werk voor ons om een andere baan te vinden. We hadden mensen in dienst die na een hele lange periode bij ons nu hoofdscout zijn bij Champions League-clubs”, aldus Jacobson.

“Het is gewoon een fraai voorbeeld op je cv”, vindt de directeur van Sports Interactive. “Veel scouts die voor het spel werken worden in het echte leven ook scout. Het grote verschil tussen onze scouts en de echte scouts zijn wel dat echte scouts het stadion meestal na driekwart van de wedstrijd verlaten. Je weet altijd wanneer iemand een echte scout is, als ze voortijdig vertrekken om tijdig thuis te zijn”, aldus Jacobson.

Jacobson vertelt ook dat Football Manager een erkende naam is geworden in de voetballerij. “We hebben samenwerkingen met enkele clubs en sommige trainers hebben toegegeven dat ze het spel gebruiken om spelers te vinden. De schoonheid van FM is dat je tijdens het spelen niet alleen wat leert over voetbal, maar dat je het ook kunt gebruiken voor een studie. En het wordt gebruikt door de belangenvereniging van trainers voor de volgende generatie.”

“Er zijn ook zaakwaarnemers die hun spelers aanprijzen, in de hoop dat er interesse in ze ontstaat. Als ze in onze database een goede rating krijgen, worden ze misschien gescout door een andere club. Maar het is geen goed idee om iemand te veel aan te prijzen, anders wordt je niet meer serieus genomen”, vindt Jacobson. Op de vraag of hij zelf twee toptalenten kan aanwijzen, reageert hij wel. “Doelman Simone Scuffet en veldspeler Breel Donald Embolo.”


Poll

Speel jij ook Football Manager?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door asroma8)

Aan embolo kan iedereen zien dat het een groot talent is. Scuffet geen idee, al weet ik wel dat zijn potentie in de FIFA games ook hoog is

Hoe vindt FM al die scouts eigenlijk?

7 januari 2016 om 13:17

Met scouts

Nog nooit 'fm' gespeeld, en ga het denk ik ook nooit doen. Enige voetbal game die ik speel is Fifa 16 maar dat speel ik letterlijk elke dag.

7 januari 2016 om 13:34

Voor mij andersom, FM doe ik elke dag. Fifa nooit, dat zelf voetballen vind ik maar niks.

7 januari 2016 om 13:44

Waar speel je fm op en is het duur?
En is het simulatie als osm of spelen als in Fifa?

7 januari 2016 om 13:50

ik ga liever zelf elke dag sporten en doe heel af en toe een computerspel :-)

7 januari 2016 om 13:55

Football Manager is veel leuker in mijn optiek. Fifa is elke seizoen weer hetzelfde, dat is bij FM natuurlijk ook zo, maar wel in minder mate. Het spel is veeeel veelzijdiger.

7 januari 2016 om 14:42

Fifa is saai, Fm daarentegen is altijd weer een beleving.

Ik zou als trainer/scout zijnde ook zeker naar Fm kijken. Er zitten altijd veel grote talenten tussen die eigenlijk totaal onbekend zijn. Kan geen kwaad denk ik en misschien heb je wel goud in handen.

Ik wil zo graag FM spelen maar ik snap er maar niks van. Iemand tips?

7 januari 2016 om 14:43

Wat wil je weten?

7 januari 2016 om 15:40

Het zelfde hier. Snap helemaal niks van fm vorig jaar gekocht maar 1-2 x gespeeld

7 januari 2016 om 18:07

Er staan flink wat handleidingen op internet en op foras kun je ook veel vinden. Op youtube is er ook veel te vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

2 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren