Ajax krijgt sluitpost na moeizaam halfjaar voortijdig terug uit Dordrecht

Dinsdag, 5 januari 2016 om
/

Peter Leeuwenburgh keert terug bij Ajax. De doelman stond sinds de zomer op de loonlijst bij FC Dordrecht, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe. Beide clubs hebben daardoor besloten om de huurovereenkomst vroegtijdig te beëindigen.

De 21-jarige sluitpost werd in juni gepresenteerd als nieuwe eerste keus tussen de palen, maar daar kwam weinig van terecht. Leeuwenburgh moest Robbert te Loeke voor zich dulden in de pikorde en kwam slechts die drie wedstrijden in het shirt van de Schapenkoppen. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot de zomer van 2018.

FC Dordrecht meldt daarnaast de komst van rechtsback Glenn Bijl (20) en middenvelder Jordy Vleugels (19). Eerstgenoemde is afkomstig van FC Groningen, terwijl de Belg Vleugels zijn opleiding genoot bij Willem II. Beide spelers worden tot aan het eind van dit seizoen gehuurd.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door medellin)

Verwacht dat Jordy Vleugels, Lumu en Janga een heel mooi trio zullen vormen aangezien die al jaren samen gespeeld hebben!

"Grappig" hoeveel jeugdspelers verhuurd worden, op de bank belanden en terug komen naar Ajax. Zegt al veel over hoe goed deze jongens zijn.

5 januari 2016 om 10:53

Ligt eraan wie je met "deze jongens" bedoelt. De teruggekeerde jongens of de 'talenten' in het algemeen? Ik ben het met je eens dat jongens als meleg en leeuwenburg tekort komen, maar die zijn natuurlijk niet gelijk representatief.

5 januari 2016 om 11:05

Wat een rare reactie. Er zijn inderdaad genoeg die niet goed genoeg blijken, maar dat zal ook de reden zijn dat ze verhuurd zijn. Er zijn echter ook een hele boel huurlingen die het wel goed doen zoals Andersen en Becker.

5 januari 2016 om 12:17

Hij bedoelt denk ik "echte" jeugdspeler en niet alleen gekochte spelers zoals al die Denen

5 januari 2016 om 20:01

Ik bedoel dus inderdaad jeugdspelers die uitgeleend worden. Ik lees alleen maar verhalen dat ze geen minuten krijgen en uiteindelijk vroegtijdig terugkeren naar Ajax. Dan gaat er toch iets mis?

Of ze zijn niet aan de juiste clubs verhuurd en/of ze zijn niet goed genoeg om minuten te krijgen bij die clubs. En mogelijk dus niet goed genoeg voor (jong) Ajax.

5 januari 2016 om 11:06

Je hebt gewoon talenten die misschien wel het talent hebben maar de laatste stap net niet kunnen maken. Dat heb je bij elke club. Zolang de grote talenten als Van der Beek en Cerny wel doorbreken doen ze het prima daar.

5 januari 2016 om 14:12

Becker, Menig, Andersen doen het bv. wel prima. Daarnaast geeft het aan dat Ajax ook bezig is met hun ontwikkeling, als ze niet spelen is dat niet goed voor ze, dus halen ze hem terug.

Het is wel grappig om te zien dat 9 van de 10 keer dat een speler wordt verhuurd je van te voren al weet dat hij het niet meer gaat halen bij Ajax. Er zijn maar weinig spelers die Ajax heeft verhuurd en het daarna ook werkelijk waar hebben gemaakt bij Ajax 1.

De enige goede voorbeelden die ik me voor de geest kan halen van de laatste 10 jaar zijn: Vertonghen, De Mul, Blind, Vermaelen, Vermeer, Dijks (in zekere zin).

Het aantal spelers dat terug kwam en niks meer waarmaakte bij Ajax: Donald, Goossens, Martina, Krohn-Dehli, Poepon, Slijngard, Meleg, Sarpong, Van der Heijden, Bodul, Zeegelaar, Bonevacia, Castillion, Jozefzoon, Lukoki, de Sa, Koppers, de Kamps, Sporkslede, van Kessel, Gravenberch.

Er zullen er vast nog meer zijn, maar als je dit ziet en je hoort als Ajax jeugdspeler dat je uitgehuurd gaat worden... dan weet je toch eigenlijk wel dat het gedaan is met je en dat Ajax het niet in je ziet zitten? Daarom hoop ik ook absoluut niet dat El Azzouzi verhuurd gaat worden, want dat zou nog zomaar een goede spits kunnen worden!

5 januari 2016 om 12:41

De mul? Die heeft het volgens mij niet zo goed gedaan bij Ajax daarna, persoonlijk vond ik hem niet bijzonder in ieder geval. In je rijtje mis ik wel Gregory van der Wiel, die goede periodes heeft gekend bij Ajax. Ook mogen we Mitchell Dijks wel in dat rijtje zetten vind ik. Die heeft slechts een jaar onder contract gestaan bij Willem ||, en was daarvoor een seizoen verhuurd aan Heerenveen.

5 januari 2016 om 13:21

Zeker wel. Speelde een goed seizoen in 2006/07 en verdiende een transfer naar Sevilla. Daarna echter ver teruggevallen.

5 januari 2016 om 13:41

Zoals Pimpelman al zegt, hij kende een goed seizoen in 2006/2007. Van der Wiel is overigens nooit verhuurd dus daarom staat hij niet in de lijst van succesvolle verhuurde spelers van Ajax.

5 januari 2016 om 14:13

Van der meyde is dan een grens geval. El azzouzi moet gewoon minuten maken, verhuur kan hem goed doen.

5 januari 2016 om 14:14

Wie zegt dat?

5 januari 2016 om 17:00

Het zijn steeds weer de niet ajacieden die hiermee komen. Leeuwenburgh is een jongen die best wel wat potentie heeft, maar zeer zeker geen toptalent is. Ik zie hem wel een zlefde pad bewandelen als Padt, Bizot en Hahn

5 januari 2016 om 18:14

Het zijn ook steeds weer de wel ajacieden die hun kersverse nieuwe talenten de hemel in prijzen als de nieuwe van der Sar, als de nieuwe Overmars als de nieuwe Kluivert. Dat is zo sonde. Ze krijgen namelijk meteen door de helft van het land het label super talent op hun kop. Als het dan even tegen zit worden ze direct afgemaakt want 'ze zouden zo goed zijn. Dit is mentaal brekend voor zo'n jonge speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Het is een kwestie van tijd voordat Vincent Janssen en Tottenham Hotspur van elkaar verlost zijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren