Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Pover Ajax herovert plek drie na minimale zege in troosteloze Euroborg

Laatste update:

Ajax heeft drie punten overgehouden aan het restant van de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers reisden zondag voor negen minuten af naar Stadion Euroborg, toen het duel al vroeg werd gestaakt, maar klaarden het klusje dinsdagmiddag alsnog: 2-3. Dusan Tadic (strafschop), Brian Brobbey en Jurriën Timber namen de doelpuntenproductie voor hun rekening. Namens Groningen scoorden Florian Krüger en Laros Duarte. Door de zege neemt Ajax plek drie weer over van AZ. Het verschil is nu twee punten in het voordeel van de ploeg van John Heitinga.

Afgelopen zondag ging het verschillende keren mis tijdens het duel tussen Groningen en Ajax. Nadat er na zes minuten al enkele rookbommen op het veld terecht waren gekomen, werd het duel na negen minuten spelen voor de tweede keer gestaakt. Ditmaal besloot scheidsrechter Jeroen Manschot 'volgens protocol' niet meer terug te keren. Ajax zag vervolgens drie voorstellen voor een inhaalmogelijkheid worden afgewezen, waardoor de Amsterdammers dinsdag opnieuw koers zetten richting Stadion Euroborg.

Beide ploegen begonnen, zoals de richtlijnen van de KNVB voorschrijven, met dezelfde elf spelers. Bij de thuisploeg ontbrak Thijmen Blokzijl vanwege een eindexamen VWO. De verdediger zat zondag op de bank, maar was er ditmaal dus niet bij. Ajax had duidelijk getraind op de hervatting van het gestaakte duel, daar de vrije trap waarmee begonnen werd direct gevaar opleverde. De kopbal van Steven Bergwijn van dichtbij kon echter worden gepakt door Peter Leeuwenburgh. Ajax was in de beginfase de bovenliggende partij en kwam na ruim een kwartier terecht op voorsprong.

Na een combinatie aan de linkerkant tussen Dusan Tadic en Owen Wijndal werd laatstgenoemde neergehaald in de vijandelijke zestien. Tadic ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1. De ploeg van Heitinga kreeg vervolgens mogelijkheden om de score op te voeren, maar miste scherpte voor het doel. Het leidde ertoe dat Groningen vijf minuten voor rust de stand brutaal gelijk trok. Na een snelle uitbraak belandde de bal bij de voor Ricardo Pepi ingevallen Krüger, die in twee instanties Gerónimo Rulli verschalkte. De Argentijnse doelman ging niet geheel vrijuit.

Het eerste bedrijf leverde, mede door fysieke ongemakken bij Pepi, vier minuten blessuretijd op. Daarin wisten beide ploegen tot kansen te komen. Een inzet van Mohammed Kudus kon worden gepakt door Leeuwenburgh, terwijl Oliver Antman Rulli op zijn weg vond. In het tweede bedrijf nam de amusementswaarde iets af. Ajax kreeg het nauwelijks voor elkaar om het spel te maken, terwijl Groningen niet bij machte was om in aanvallend opzicht gevaar te stichten. De tweede treffer van Ajax, twintig minuten voor tijd, veranderde dat spelbeeld.

Kudus werd aan de rechterkant van het veld de diepte in gestuurd, waarna de Ghanees een afgemeten voorzet in huis had op Brobbey. Voor de spits was het een koud kunstje om bij de tweede paal af te ronden. Ajax nam vervolgens iets gas terug en gooide het duel tien minuten voor tijd in het slot via Timber. De centrumverdediger was het meest attent op een vrije trap van Tadic: 1-3. Groningen deed twee minuten voor tijd nog wel iets terug via Duarte, maar verder dan dat kwam het niet. Het betekende alweer de negende wedstrijd op rij zonder zege voor de Trots van het Noorden.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Billenknijpen tegen een reeds gedegradeerd FC Groningen. Wat een seizoen dit van Ajax. Ik kan me oprecht niet herinneren dat ik me ooit zo gestoord heb aan een team, ze lopen allemaal rond alsof het ze geen reet meer interesseert. Iemand zei in het live meepraten draadje: als Ajax zo doorgaat degraderen ze volgend seizoen: zonder grappen, ik geloof het echt. Heel snel door gaan selecteren en een nieuwe trainer voor een nieuwe groep. Dit kan zo niet langer.

16 mei 2023 om 16:55

Je haalt me de woorden uit de mond. Met deze spelers, dit presteren is echt ver beneden alle peil. Als je Bergwijn ziet aanklooien, Tadic geen schim meer van wat hij kon, Brobbey die alleen maar naar de verkeerde kleur kaatst. Ze lijken het wel expres te doen, zo verschrikkelijk slecht is het.
Ik vergat nog ff Wijndal; wat dacht die gast bij de 1-1?? "het komt wel goed" ofzo?

16 mei 2023 om 17:07

Tadic speelde juist nog als één van de weinigen sterk. Al het gevaar kwam direct of indirect bij hem weg.

16 mei 2023 om 17:29

Ik vond de combo Tadic Wijndal aanvallend juist nog wel een van de lichtpuntjes vandaag. Verdedigend moet het zeker nog beter maar Wijndal speelde zoveel meer vooruit dan de laatste weken. Maar dat het nog beter moet en dat het niet zo goed is als de laatste jaren spreekt voor zich.

16 mei 2023 om 19:44

Een langs de lijn dravende Wijndal die vervolgens tig ballen voor de pot pompt die vrijwel allemaal weg gekopt worden is fantasieloos voetbal en gaat tegen zo'n beetje alles in waar Ajax wmb voor staat. Ik vind Wijndal echt helemaal niets, arrogant ventje die niets kan toevoegen in lage opbouw of kan bijdragen aan combinatievoetbal met hoge intensiteit.

Het is geen slechte speler hoor, bij Twente, AZ of PSV is het een van de betere backs van de ED. Bij Ajax past zijn speelwijze niet. Hopelijk kunnen we hem en/of Baas kwijt voor een redelijk bedrag.

16 mei 2023 om 16:56

Waar ik me vooral aan stoor is het gebrek aan arbeid. Je ziet dat ze allemaal kunnen voetballen, en zeker beter dan wat er bij groningen in staat. Maar door gebrek aan arbeid en foute keuzes is het zoals je zegt: billenknijpen.

16 mei 2023 om 16:57

Het is precies dit idd. Een slecht seizoen terwijl ze er alles aan doen om te winnen of een slecht seizoen en ook nul drive of arbeidsethos zijn nog twee heel verschillende dingen

16 mei 2023 om 16:58

Met spelers die in hun eentje meer waard zijn dan de selecties van het hele rechterrijtje zal je niet zo snel degraderen, maar het is echt alleen op individuele kwaliteit. Het hele elftal weigert voor elkaar te lopen, verdedigend doen ze niets... kijk nou hoe die man de 3-2 mag binnenschieten, er staan 5 ajacieden om m heen en niemand die druk op de bal zet. allemaal een beetje sjokken. Heitinga weet de spelers ook niet te motiveren, ze staan gewoon te spelen alsof t een lekker potje met hun kinderen is op de woensdagavond met lekker weer.

16 mei 2023 om 17:01

Moet je het begin van de aanval richting de 2-3 nog eens terugkijken. Die gozer van Groningen krijgt de bal 25 meter voor 'm en toch kan ie de bal meenemen. De verdediging van Ajax stond op eigen helft terwijl het middenveld op de 16 van Groningen stond. Zo bizar slecht...

16 mei 2023 om 17:19

Ja ik snap er echt niets meer van. T is alsof ze de basisprincipes van voetbal, die je zo rond je 14e wel hoort te kennen, compleet zijn vergeten. Om maar eens te beginnen met de grootste dooddoener: als je tegenstander harder werkt zal je bijna alles verliezen.

16 mei 2023 om 18:12

Die viel mij ook op! En vervolgens op z’n dooie gemakje die bal binnen krullen echt te bizar!

16 mei 2023 om 17:10

Het is inderdaad dat de competitie niet al te sterk is. Dit is misschien wel het slechtst voetballende Ajax dat ik heb gezien sinds ik voetbal kijk. Het doet me in mindere mate een beetje denken aan Chelsea. Bestuurlijke onrust, veel geld uitgegeven en een selectie die totaal uit balans is..

16 mei 2023 om 17:25

Probleem is dat meeste jongens bij Ajax niet met hun hart voetballen. Alleen naar hun portemonnee. Ontzettend laag moraal in ieder geval. Ik kijk niet meer uit naar die laatste twee wedstrijden. Maar ga er toch heen. Maar het is gewoon tranentrekkend slecht, ook onder Heitinga.

16 mei 2023 om 17:29

Het is echt in en in triest wat die gasten laten zien. Ik hoop ook dat de gehele selectie op de transferlijst word gezet

Wat mij betreft ontslaan we vanmiddag nog de tweede trainer van het seizoen. Wat een ongelooflijke wanprestatie. De hele wedstrijd was slecht. Maar op een gegeven moment besluit je Wijndal eruit te halen. Prima, zal wel wedstrijdritme tekort komen. Maar breng dan Bassey centraal en schuif Hato door. Nu schuif je bijna je halve elftal door.. Taylor CVM, Alvarez CV en Hato LB. En dat allemaal voor Klaassen van alle matige spelers! Taylor is ook geen CVM, die jongen kan dat gewoon niet in vullen.

Vanaf dan wordt je ook compleet overlopen en mag je bijna nog blij zijn dat het niet 3-3 wordt. Iedereen ziet het hele seizoen al dat Taylor én Klaassen op het middenveld niet werkt. Waarom blijf je dat dan in godsnaam zo neerzetten wanneer er betere opties zijn?? Echt het tactisch vermogen van een garnaal.

Ik zou wel 10 alinea's kunnen schrijven over deze wanprestatie. Maar voor de rest wil ik er eigenlijk niet eens woorden aan vuil maken..

16 mei 2023 om 16:50

Pff sluit me echt bij je aan. Helemaal klaar met macho Heitinga. Bakt er werkelijk helemaal niks van. Wil vastigheden creëren maar wisselt nog vaker dan ik van onderbroek, en dat doe ik netjes elke dag.. erg benieuwd wat Mislintat uit de hoge hoed gaat toveren. Heitinga heeft zich in ieder geval bewezen, als ongeschikt.

16 mei 2023 om 16:53

Er is voor volgend seizoen maar 1 vastigheid nodig en dat is het complete middenveld van vandaag te verkopen. Wat word ik toch schijtziek van die Taylor. Het loopt erbij alsof het Kroos of Modric is maar in werkelijkheid komt hij nog te kort voor een ploeg uit het rechterrijtje.

16 mei 2023 om 17:03

MessiBazoer: nou ben ik wel benieuwd geworden hoe vaak jij van onderbroek verwisseld 😉

16 mei 2023 om 17:39

De spelers lopen niet meer voor de trainer, want die is volgend seizoen weg en kan ze niet meer motiveren. Je ziet aan alles dat o.a. de teleurstelling van het mislopen van CL volgend seizoen, het ontbreken van vastigheid, onderlinge ergenissen, gebrek aan leiderschap vanuit de staf etc. allemaal terug in het veld. De knop kan niet omgezet worden. Straks komt AZ nog er voorbij en dan zit je ook nog in de CL, maar dan betekent die afkorting wat anders.

Wel grappig om te zien dat mensen in het begin zo blij waren met Heitinga en dat zo enorm omgeslagen is, terwijl het spel toen echt niet altijd beter was dan nu, alleen het resultaat.

16 mei 2023 om 16:51

Alvarez achterin is sowieso een no go wat mij betreft. Hij is gewoon geen verdediger, mist snelheid en is redelijk lomp. Heitinga begrijpt er geen pepernoot van...

16 mei 2023 om 16:57

Hij had Taylor moeten wisselen. En Alvarez laten staan op het middenveld. Taylor ging als 6 spelen. En het resultaat was weer dramatisch. Business as usual. Uitgedacht door onze topper o Johnny....

16 mei 2023 om 17:03

Heitinga is gewoon gênant zeg. Hij is nog slechter dan Schreuder en ik had niet verwacht dat dat mogelijk was. Tactisch bakt die er werkelijk geen pepernoot van. Hoor meer wijze woorden uit de mond van Dave Vos dan Heitinga in zijn gehele Ajax periode als trainer. Ook bij Jong Ajax was het niet om aan te zien. En dat dit bestuur twijfelt is al helemaal schandalig.

16 mei 2023 om 17:07

Zou het dan ook niet aan het materiaal liggen? Zo een bijzonder elftal heeft Ajax niet en het is nog eens volledig uit balans

16 mei 2023 om 17:09

Ajax heeft alsnog veel beter materiaal dan Groningen kom op zeg...

16 mei 2023 om 17:13

Zeker matig wanneer je 4 enorme miskopen binnen weet te halen. Maar er moet nog wel iets meer uit te halen zijn dan billenknijpen tegen Groningen vind je niet? Schreuder en Heitinga zijn geen goede trainers, Ajax onwaardig.

16 mei 2023 om 17:14

Het spelersmateriaal is ook Ajax onwaardig. As het elftal uit balans is speel je ook mindere teams niet makkelijk weg. Dan verloopt het voetballende gedeelte vaak namelijk moeizaam

16 mei 2023 om 17:15

Er is ook niemand die verwacht dat je hiermee de halve finale CL haalt. Maar je kan toch beginnen met de spelers op de juiste posities te zetten.. Dat zou al een hele hoop schelen.

16 mei 2023 om 17:18

Het is helaas beide. Bijzonder slechte trainers i.c.m. middelmatige selectie.

16 mei 2023 om 17:23

Klopt. Er komt dan straks een hippe buitenlandse coach waarschijnlijk, maar die moet dan een counter voetballer als Bergwijn in het Ajax voetbal inpassen en van een beperkte verdediger als Bassey een goede verdediger maken. Ik heb er een hard hoofd in

16 mei 2023 om 17:32

Bergwijn kun je prima gebruiken zoals ze eerder Neres gebruikten, maar je zult dan in een veel hoger tempo moeten spelen om die ruimtes achter de verdediging te creeeren. Ook zal de nieuwe coach Bergwijn aan het verstand moeten brengen dat hij enkel sterk is in de ruimte en dat hij niet continu in de bal moet komen.

16 mei 2023 om 17:37

Neres was veel technischer en behendiger in de kleine ruimte. Bergwijn kan eigenlijk alleen rennen en heeft niet de techniek om een man uit te spelen. Verder ben ik het er wel mee eens dat je aan Bergwijn in de kleine ruimte helemaal niks hebt dus dat zijn rol anders zal moeten worden ingevuld

16 mei 2023 om 17:49

Japie kom op zeg, Jong Ajax zou met een goede coach van dit Groningen winnen. Het spelersmateriaal is meer dan prima. Maar als je Heitinga en Schreuder voor Man City zet zal het er ook niet uitzien. Een coach is echt super belangrijk, iedereen bij Ajax is een bovengemiddelde voetballer. De coach bepaalt echter de cohesie, de teamspirit, de automatismes, de tactiek enzovoort. Je kan nog zulke goede spelers hebben, als al deze dingen niet kloppen wordt het heel moeilijk om consistent te presteren. Hier en daar kun je nog een wedstrijd winnen puur op basis van kwaliteit, maar je wint geen 34 wedstrijden puur op basis van kwaliteiten.

16 mei 2023 om 17:54

Ik denk juist dat het andersom ook zo werkt en dat Guardiola ook niet heel veel meer uit dit Ajax zou halen. Ik vind dit echt een van de meest matige Ajax selecties die ik ooit heb gezien. Vooral het middenveld en de backs vind ik enorm pover. Voorin heb je nog wel drie goede spelers die je kan opstellen in Tadic, Kudus en Berghuis

16 mei 2023 om 18:37

Precies dit. Alles ligt maar aan heitinga of niet in vorm maar de selectie is gewoon slecht of niet in balans.

16 mei 2023 om 18:42

Vorig jaar speelden we met Alvarez - Gravenberch - Berghuis Dortmund ed nog 4-0 van de mat. Taylor voor Gravenberch is echt geen achteruitgang, dus dat het aan het middenveld zou liggen geloof ik niet zo.

De backs zijn inderdaad wel echt matig. Maar bovenal is het probleem vooral dat je twee trainers hebt die er werkelijk niks uit halen. Met:

Bergwijn - Tadic - Kudus
Taylor - Alvarez - Berghuis
Wijndal - Bassey - Timber - Rensch
Rulli

Heb je niet het sterkste Ajax in vijf jaar. Maar objectief gezien toch niet minder kwaliteit dan PSV, Feyenoord en AZ. Er wordt net gedaan of er een dramatisch elftal staat, en dat valt ook wel weer heel erg mee.

16 mei 2023 om 22:12

Taylor niet minder dan Gravenberch? Daar ben ik het niet mee eens. Verder zeg ik niet dat Ajax een volledig dramatisch elftal heeft, maar ze zullen zich wel zeker op vijf of zes posities directe versterkingen moeten richten

16 mei 2023 om 17:10

3 punten in de pocket en door. Voor nu geld alle punten pakken en daarna schoon schip maken.

16 mei 2023 om 17:16

Doelsaldo telt waarschijnlijk ook in de strijd tegen PSV.

16 mei 2023 om 17:41

Welke strijd is dat?

16 mei 2023 om 17:43

Welke strijd tegen psv? Die hebben ze al verloren hoor 2e worden ze niet meer. Ze strijden met az, volgens mij staan op doelsaldo op hun dik voor. Maar als ze zo bij Twente voor de dag komen als vandaag krijgen een dik pak rammel denk ik

16 mei 2023 om 18:13

I know, dit was wel een uitgelezen en mogelijkheid om die wat op te krikken. Maar goed zoals ik zei, alle punten pakken en hopen op az

Ondanks het resultaat kijk ik toch met een redelijk goed gevoel naar groningen vandaag. Er werd getikt en druk gezet voor langer dan 20 minuten. Helaas geeft duarte zijn tweede penal weg in twee wedstrijden. Overigens wel raar dat rensch twee steunarmen heeft?

16 mei 2023 om 16:51

Echt bizar dat daar geen penalty voor werd gegeven. Mocht de bal gewoon met beide armen aanraken. Onkunde wordt blijkbaar beloond.

16 mei 2023 om 17:09

Bal gaat via eigen lichaam op de hand dus geen penalty 😉

16 mei 2023 om 17:49

Ajax kwam lekker opnieuw naar het hoge noorden om de 3 puntjes mee te nemen voor de laatste keer komende 30 jaar. Veel plezier in de kk divisie! 👋👋👋👋

16 mei 2023 om 18:42

Niet te arrogant he. Volgens mij lopen jullie vaak genoeg averij op in de euroborg. Groningen is net zoals Twente destijds te groot om lang in de kkd te blijven. Ze zijn toch een maatje groter dan bv Roda, NAC en Ado.

16 mei 2023 om 18:44

Ach meneer Kieftenbeld vond het wel grappig dat Ajax voor niks was gegaan afgelopen zondag. Dan krijg je hem eventjes terug via een kleine plaag opmerking, kan die vast wel tegen . Ze gaan ons nog missen denk ik volgend jaar, maar wees niet getreurd! Je hebt altijd nog Jong Ajax.

16 mei 2023 om 20:02

Ik kan er zeker tegen. Uitdelen is incasseren he. Maar zoals lord hierboven al zegt, verwacht ik ons een jaartje in de kkd te zien en niet langer. Kunnen ze tegen jong ajax vuurwerk op het geld gooien haha

Oke we zijn eruit, na deze galavoorstelling kan Johnny een definitieve benoeming niet meer ontgaan alsdus Peppi en Kokki van de Telegraaf.

Een wedstrijd die niet had misstaan in de KKD. Jammer dat Groningen een penalty door de neus werd geboord. Want een gelijkspel was de enige juiste uitkomst van deze troosteloze wedstrijd.

16 mei 2023 om 16:57

Jij hebt echt niet gekeken. Het was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer

16 mei 2023 om 18:02

De sfeer maakte het wel KKD gevoel. Voor de neutrale kijker is elke spannende pot leuk. Voor de fan zie je je “titelkandidaat” ploeteren tegen de degradant

16 mei 2023 om 17:01

En wie zegt dat als ze die penalty hadden gehad er nog een derde goal zou worden gemaakt? Aangezien het penalty moment voor de 3-2 was.

16 mei 2023 om 17:22

Niemand, maar dat scoort niet lekker.

Prima overwinning ben er super blij mee
Leuke goals gezien
Hier kunnen we mee verder op naar de 2de plaats

16 mei 2023 om 16:51

Wil je voor de 2e plaats gaan aankomend seizoen?

16 mei 2023 om 16:55

Hoogst haalbare

16 mei 2023 om 17:02

Dit seizoen?

16 mei 2023 om 17:06

Neejoh gewoon voor plek 1. Waarschijnlijk andere trainer en nieuwe spelers..

16 mei 2023 om 17:08

Oke bijzondere kijk heb je spijker 😆

16 mei 2023 om 17:19

Trainer ben ik wel benieuwd,welke duitser het gaat worden die kant gaat het m worden

16 mei 2023 om 16:52

Hoop is uitgestelde teleurstelling.

16 mei 2023 om 17:16

Haha deze ga ik ook gebruiken.

16 mei 2023 om 16:52

Hahaha, mister positivo weer aan het woord.. mooi man dat je zo in het leven kan staan..verblind door liefde 😂😂

16 mei 2023 om 17:04

Absoluut goedenmiddag
Leg eens uit waarom 2de plaats niet meer kan ?
Psv krijgt het heel lastig tegen heerenveen en Ajax wint volgende week gewoon zijn wedstrijd en die daarop ook

16 mei 2023 om 17:11

Sterker nog, ik denk dat Ajax dit seizoen gewoon de CL nog gaat winnen

16 mei 2023 om 17:21

Dat word hem niet ben ik bang
Eerst maar andere trainer

16 mei 2023 om 18:26

Ajax wint gewoon van Twente? Ik denk toch dat ze dat in Enschede niet zomaar laten gebeuren, vooral thuis zijn ze nagenoeg onverslaanbaar dit seizoen.

16 mei 2023 om 18:45

Hahaha dit is gewoon bizar. Kijk jij wel voetbal? Heb je heel dit seizoen gekeken van je cluppie? Psv zal het best lastig krijgen tegen Heerenveen maar jou club krijg het zwaarder tegen Twente. Eigenlijk hoop ik dat psv wint en van az verliest en Twente van jou cluppie wint. Door figuren zoals jij gun je dit gewoon. Wees gewoon reëel.

17 mei 2023 om 06:35

@sebastiaanspij... haha als PSV het lastig gaat krijgen tegen heerenveen dan zal ajax het zeker ook lastig gaan krijgen tegen angstgegner Utrecht en daarna nog twente of telt dat dan niet?

16 mei 2023 om 16:56

Ik heb zo het idee dat het sarcasme niet helemaal wordt opgemerkt. Wat een tenen krommende vertoning was het weer.

16 mei 2023 om 17:10

Je zou het denken maar Sebas is bloedserieus.

16 mei 2023 om 17:14

Dan is hij een held.

16 mei 2023 om 16:57

Haha daar is ie weer. Ik kan me niets anders voorstellen dan dat je een troll bent. Ik heb zelden iemand zo positief gezien als jij wanneer zijn club er zo slecht voor staat. Respect.

16 mei 2023 om 17:15

Sebastiaan weer zwaar aan het trollen, en dat al op de dinsdag middag.

Tja, troosteloos. Maar goed snel afronden dit seizoen en weer lekker door naar volgend jaar waar hopelijk weer een stuk meer te genieten valt..:

Ontsla Heitinga alsjeblieft zeg! Zet maar Dave Vos en Reiziger voor de groep de aankomende 2 wedstrijden. Waar hebben we naar zitten kijken. Waar traint die Heitinga allemaal op. Het is alleen maar werken, mentaliteit en strijden. Maar over gewoon voetballen, combinatiespel en het tactische gedeelte ontbreekt gewoon volledig. Daarnaast was het stukje over werken ook non-existent vandaag want bij die 2 tegengoals was het gewoon kijken en niks doen. Dieptriest dat je niet beter was dan dit zwakke Groningen.







16 mei 2023 om 16:53

Zou perfect zijn. Dave vos volgend seizoen assistent van een ervaren coach om na twee jaar het stokje over te nemen en Heitinga hoofd teambuilding 😂. Maar ff serieus als geluk bij een ongeluk hebben ze in dave vos een coach eerst in de jeugd en nu bij jong rondlopen die echt getalenteerd is. Echt een hele interessante trainer die je perspectief moet bieden.

16 mei 2023 om 18:17

Heitinga moet je gewoon afscheid van nemen. Te licht. Ook niet terug naar de jeugd of als assistent bij het eerste.

Is gewoon niets en wordt ook niets.

Laat hem lekker op tv komen analyseren. Voetbalcoach moet hij echt uit zijn hoofd zetten.

Los van het feit dat Heitinga een zeer matige coach is en er werkelijk niets van bakt, deze selectie mag zich ook kapot schamen. Je hebt het mooiste beroep wat er is, een miljoenensalaris en fans die je elke week komen supporten en nog krijg je het voor elkaar om al maandenlang met tegenzin op het veld te staan alsof het een straf is om profvoetballer te zijn.

Groningen verdiende minimaal een punt hier, het is dat Tadic nog enigszins z'n niveau haalt want wat Taylor, Bergwijn, Rensch, Wijndal, qua inzet en mentaliteit laten zien verdiend een contractontbinding. Middelmatige voetballers met vedette trekjes.

Het beste nieuws is dat we geen 5e worden en nog meer wedstrijden spelen.

16 mei 2023 om 16:54

Ze verdommen het gewoon om zich echt in te spannen. Komt omdat de trainer ze ook nog eens de hand boven het hoofd houdt.

Het voetbal is zowaar nog schaamtelijker dan het gedrag van de fans.

Dat je serieus mensen nog hoort toen dat Heitinga hier niets aan kan doen. Meer dan 3 maanden en nog steeds niets van lijn in het spel. Precies zoals hij jong Ajax liet voetballen. Snel, heel snel een nieuwe trainer aanstellen

16 mei 2023 om 16:55

Ach, Ruud staat een heel seizoen voor de groep en we zien geen duidelijke lijn…. We eindigen waarschijnlijk wel op plek 2….
Bij Ajax klopt de mix op het veld ook niet. Kudus die voor z’n eigen BVtje lijkt te spelen en niet door anderen wordt gecorrigeerd is daar een leuk voorbeeld van. Taylor ook al zo.

16 mei 2023 om 17:05

2de word nog lastig voor jullie jullie Heerenveen nog word spannend
Denk dat wij alles gaan winnen

16 mei 2023 om 17:49

En Utrecht & Twente gaat Ajax in deze vorm 100% oprollen... Ik zie Ajax zelfs 4e worden en dat zou terecht zijn ook

16 mei 2023 om 17:49

Denk dat je Twente uit niet gaan winnen…. Puur op basis van het spel van de laatste weken….

16 mei 2023 om 18:19

Sebastiaan

Haha in welke wereld gaan wij nog alles winnen???
Utrecht en Twente gaan 100% geven.

Te genant wat we geworden zijn.

Nou... Hier hadden we ook geen uren voor hoeven opnemen. Blij met de punten

Geweldig voetbal echt waar, ik ben zo blij dat we nog 3e kunnen worden

Man man man,.... wat een vertoning weer!
Heitinga is echt een drama!!

Publiek was de grote winnaar.

16 mei 2023 om 16:54

Haha ik ga stuk. Maar je hebt volledig gelijk.
Het was tenenkrommend slecht, en ik denk dat alle Ajax en Groningen supporters blij moeten zijn dat ze niet naar het stadion hoefde te komen voor dit restant van die 10 eerdere minuten

Spelers hebben totaal geen ontzag voor Heitinga. Lopen over hem heen en zijn niet van plan om zich bovenmatig in te spannen. Ajax heeft behoefte aan een harde hand komend seizoen. En eentje met ervaring. Want Heitinga komt echt in alles veel en veel te kort.

Nou, wanneer Ajax zo blijft spelen dan komen er twee lastige laatste wedstrijden aan…. Gelijkspelen tegen Utrecht en verliezen van Twente en je staat gewoon op plek 4 aan het einde… Kan zomaar gebeuren

16 mei 2023 om 16:55

Ik ga er eerlijk ook vanuit dat dat het eindresultaat zal zijn. Of de spelers moeten ergens energie vandaan halen. Alles wat er gebeurt is zwaar ondermaats

16 mei 2023 om 17:23

Die 2 worden gewonnen psv verliest van Heerenveen

16 mei 2023 om 19:06

Prima, dan moeten we AZ pakken. Zijn we nog steeds 2e

16 mei 2023 om 19:30

Word lastig jullie tegen az

Gewoon een handsbal .. strafschop wellicht nog 3-3 geweest …

Heitinga komt goed weg

16 mei 2023 om 17:11

Bijzonder strafschop moment was bij een 1-3 stand. Dat biedt geen garantie op nog een 3e Groningen goal. Is geen potje Fifa dit. Zo werkt voetbal niet.

Kan iemand bij de KNVB een mail sturen naar Heitinga met de tekst dat je ten alle tijden 5 spelers mag wisselen ongeacht de tegenstander. Had er 4 uitgehaald en vervangen voor jeugd die wel wil voetballen ipv het reglementair rond tikken. Kudus , Rensch,Taylor en Brobby waren zeer slecht.

Na Schreuder gaat iedereen nu fijn wijzen naar Heitinga, terwijl die overbetaalde verwende mannetjes allemaal geen meter te veel willen lopen. Geen druk op de bal, omschakelen in het tempo van een reserve 4e klasser, niet doordekken. Echt niet te geloven.

16 mei 2023 om 17:04

Willen ze niet of zijn ze niet fit genoeg om het 90 minuten vol te houden?

Ik begrijp soms echt niet wat mensen in Kudus zien.
In mijn ogen een overgewaardeerde speler, die het weinig laat zien en helemaal niet tegen de top 3 van Nederland.

16 mei 2023 om 17:01

De meeste (waaronder ik) kunnen smullen wanneer één van zijn dribbels slaagt. Maar zoals in het live-topic aangegeven, mislukken er eerst 3 tot 4 dribbels voor het een keer lukt. Onnodig veel balverlies en gewoon totaal geen overzicht. Niet weten wanneer die moet passen en niet weten wanneer die diep moet lopen (stond continu buitenspel in de spitspositie destijds en op rechtsbuiten ook regelmatig). Moet het puur van zijn fysiek hebben, maar is verder gewoon een blind renpaard. Denk ook niet dat hij dit nog echt zal ontwikkelen. Hopelijk komt er een aardig bod van boven de 20 miljoen binnen. Meteen afscheid van nemen.

Heerlijke pot van Ajax, dominant, aanvallend, goede wissels. Ik heb echt genoten van deze gala voorstelling op dinsdag middag in een leeg maar sfeervol Euroborg. Heitinga heeft het mooi op orde. Een 3e plek, top prestatie. Verlengen dat contract 👍

Rensch speelde in de eerste helft al matig en wilde hem gewisseld zien worden, hoe kan Regeer dan niet een keer een kans krijgen? Nooit dat hij het op dit moment minder zou doen en dan kan je gelijk zijn niveau zien.

16 mei 2023 om 17:27

Regeer gaat weg toch? Waarom zou je die nog een kans moeten geven dan?

16 mei 2023 om 21:39

Er gaan alleen geruchten, dat hij weggaat is allerminst zeker.

Als je een beetje karakter toont als bestuur van een club die meerdere malen de aspiratie heeft uitgesproken om aan te haken bij de top, dan ontsla je vandaag nog de tweede trainer (!) in één seizoen. Wat een ongelofelijke wanprestatie was dit zeg.

Om één wissel te bewerkstelligen moet hij welgeteld vier spelers op een andere positie zetten. Hato naar 5, Alvarez naar 4, Taylor naar 6 en Klaassen op 10. Hoe haal je het in je hoofd? Er zit helemaal geen idee achter, nul. Hoe bouwen we op? Hoe zetten we druk? Hoe proberen we onze beste spelers (als we die hebben) op de juiste plekken op het veld in stelling te brengen? Dat zijn toch letterlijk de basics van het spelletje?!

16 mei 2023 om 17:08

Hoe wil je druk zetten met zo'n verdediging dan? Druk zetten doe je namelijk met de hele ploeg en dat werkt niet als het achterin gatenkaas is. Een hoge lijn en tegenstanders counteren je eruit. Bovendien zijn Alvarez, Bassey en Timber ook niet bepaald de beste opbouwers.

Grappig dat Ajax-supporters steeds naar trainers wijzen als het niet loopt. Al zet je een random supporter voor deze groep, moet je alsnog met 0-4 winnen. Het ligt dit seizoen toch echt met name aan de spelers en niet aan de trainers.

16 mei 2023 om 17:05

Het ligt en aan de trainers, en aan de spelers. Een dubbele en dodelijke combinatie voor een flopseizoen.

Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken. Ajax mag blij zijn dat je niet nat gaat tegen dit Groningen, een pingel of bij die giga-kans voor open goal kom je extreem en echt extreem goed weg.

Het was tenenkrommend. Ik zou Davy Klaassen en Owen Wijndal op dit moment niet eens bij FC Top Oss willen zien spelen, want dat niveau halen ze gewoon niet. Taylor bakte er ook helemaal niets van, en meneer Heitinga blijft ze gewoon op de meest ongemakkelijke posities opstellen.

Snel naar volgend seizoen aub.

16 mei 2023 om 17:04

Wijndal vond ik aanvallend nog prima. Hij is gewoon het beste wat je hebt. Aan Baas en Hato (op linksback) heb je ook niks aan. Die voegen aanvallend amper tot niks toe. Wijndal heeft die kwaliteiten nog wel. Ik zou hem gewoon het vertrouwen geven. Over Klaassen heb je zeker gelijk in.

16 mei 2023 om 17:24

Zou gewoon oprecht met drie verdedigers spelen. Vijf middenvelders en twee aanvallers. We verliezen constant de strijd op het middenveld, dan maar meer mankracht.

Gelukkig durfde de arbitrage weer eens geen beslissing tegen Ajax te nemen, anders was het 3-3

16 mei 2023 om 17:06

Haha wat een onzin. Dat penalty moment was voor de 2-3. Wie zegt dat Groningen die 3e goal zou maken. Zo werkt voetbal niet.

Er is gewoon heel veel mis met deze ploeg. Te veel spelers hebben nauwelijks tot geen concurrentie op hun posities. Er is al niet echt balans in de selectie en dan loop je ook nog tegen het probleem aan dat spelers hun plek toch niet snel verliezen, hoe slecht ze ook spelen. Er is namelijk ook niet bepaald een beter alternatief.

16 mei 2023 om 17:13

Frustrerend genoeg was het gebrek aan concurrentie precies iets wat Schreuder wilde. Hij wilde met een kleinere kleedkamer werken. Nou, daar plukt Ajax de zure vruchten van.

16 mei 2023 om 18:00

Dacht juist dat t andersom was eerlijk gezegd. De breedte vd selectie is juist probleem we hebben veel teveel van hetzelfde middelmatige niveau. Moet t es uitzoeken maar dit seizoen hebben we volgens mij de breedste selectie ooit. Daar ging t volgens mij ook oa mis, teveel spelers die tevreden moesten worden gehouden en geforceerd ingepast moeten worden.

16 mei 2023 om 20:52

Nee, Schreuder wilde een kleinere selectie. Hij vond dat er een te grote groep was die niet speelde en hun teleurstelling niet goed kon verbergen, waardoor de balans in de groep verstoord werd.

Dus we zitten nu met een krappe selectie zonder goede concurrentie omdat Schreuder niet goed met mensen om kan gaan. In de winter zijn er ook een man of vier vertrokken die niet zijn vervangen.

10 miljoen euro voor Wijndal. Dat heeft Feyenoord betaald voor hun centrale verdedigingsduo. Wat is die gozer een absolute flop zeg, iets wat ook geen verrassing is.

Geen idee wat er anders is gedaan in de voorbereiding dan in de tijd onder Ten Hag, maar de spelers ogen gewoon niet fit. Het is elke wedstrijd weer iets waar Ajax tegenaan loopt. Spelers die in eerdere jaren wel kort zaten, zitten dat simpelweg niet. Dat moet komende zomer echt compleet anders.
Bergwijn is daar wel een positieve uitzondering op.

16 mei 2023 om 17:25

Haha heerlijk zo'n laatste zinnetje over Bergwijn, wat een circusartiest is dat toch ook zeg.

16 mei 2023 om 20:37

Nou ja, aanvallend is er genoeg aan te merken op Bergwijn, maar verdedigend maakt hij gewoon z'n meters. En dat vindt John Simeone enorm belangrijk. Bergwijn heeft er de lucht voor en doet het enorm vaak in de wedstrijd.

Is er geen publiek, worden er ineens 5 goals gescoord in de Euroborg...

Wat een enorme krul van die Duarte. Dat heb ik nog niet zo vaak gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren