'NEC wacht op telefoon van FC Porto, Benfica en Bundesliga-clubs'

Zaterdag, 31 oktober 2015 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:07

NEC staat momenteel op een verdienstelijke zevende plaats in de Eredivisie. De verrichtingen van de ploeg van Ernest Faber worden de laatste weken door tal van buitenlandse scouts gadegeslagen. Volgens de Gelderlander genieten Janio Bikel en Wojciech Golla, die beiden transfervrij werden gehaald, belangstelling van diverse clubs.

/

De twintigjarige Bikel wees een nieuw contract met sc Heerenveen af en tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2018 met NEC. De controlerende middenvelder, die voor Portugal Onder-20 uitkomt, geniet volgens de regionale krant 'zeer serieuze' interesse van FC Porto. Ook Benfica zou Bikel in de gaten houden.

De drie jaar oudere Golla tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoenen met NEC. De centrale verdediger, die een A-interland voor Polen afwerkte, is een onbetwiste basiskracht voor Faber en heeft zich volgens de Gelderlander in de belangstelling van diverse Bundesliga-clubs gespeeld.

Contractverlengingen
NEC gaat in de winterstop aan tafel met Christian Santos, Navarone Foor en Rens van Eijden. De Nijmeegse club wil de aflopende verbintenissen van het drietal in januari omzetten in een nieuw contract. Foor en Van Eijden behoren tot de grootverdieners in de huidige selectie.


Poll

Denk jij dat Janio Bikel al aan zijn laatste seizoen bij NEC bezig is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door nec4life1)

Foor en van eijden grootverdieners? Dat zouden Santos en Limbombe moeten zijn imo. Daarnaast stom dat Heerenveen bikel heeft laten gaan natuurlijk

31 oktober 2015 om 07:36

Bikel wilde zelf niet bijtekenen. Alleen tegen een super hoog salaris maar dat verdienden o.a. Uth en Nordfeldt nog niet eens, en met het gebrek aan geld was het al helemaal niet mogelijk. Dit schoot in het verkeerde keelgat van de meeste Heerenveen supporters omdat hij vanaf jongs af aan al bij de club zat en er niks voor terug gaf.

31 oktober 2015 om 08:02

dat is helemaal niet waar dat hij een enorm salaris wilde hebben, hij wilde respect en een fatsoenlijk contract maar Heerenveen wilde hem een jeugd contract bieden wat hij niet heeft geaccepteerd. Toen het allemaal geen zin meer had hebben ze hem nog een gewoon contract aangeboden, maar vond hij dat het te laat was en heeft hij voor NEC getekend. Gegokt en verloren

31 oktober 2015 om 08:19

Het aanbod was laag, maar passend bij zijn rol binnen het elftal. Desalniettemin een grote fout van Vonk.

31 oktober 2015 om 11:09

Hveen heeft hem een eenjarig contract aangeboden ten waarde van 30.000 euro. Dan vraag je er ook om. Schijnt bij NEC ongeveer een ton meer te verdienen, die hadden wel door wat voor sterke speler dit is met veel potentie.

In Heerenveen zullen ze nu wel balen, die schreeuwen om een type als Bikel. Stuk/veel betere controleur dan VD Boomen.

31 oktober 2015 om 11:37

Het was wel iets meer dan 30.000, maar wel laag ja.

31 oktober 2015 om 12:02

En hoeveel jonge spelers worden er afgedankt die niet goeg genoeg voor een club blijken te zijn? Altijd die onzin dat een jonge niks terug geeft aan een club.. Voor sommige draait het om andere dingen.. Net als de club die aan sommige willen verdienen en ben je niet goeg genoeg mag je weg hoe je ook je best hebt gedaan.

31 oktober 2015 om 12:07

Daarnaast is het gepraat dat Bikel een 'superhoog' salaris moest krijgen ook onzin. Hij heeft zelf laatst in de VI verteld dat Heerenveen hem had kunnen houden voor een ton maar hem (ongeveer) 30.000 bood. Tja, dan kunnen de supporters wel boos op hem worden maar zouden ze eigenlijk boos moeten zijn op Hans Vonk die deze zaak gewoon compleet verkeerd heeft ingeschat. Veel valt Bikel niet te verwijten.

31 oktober 2015 om 12:54

Zeker niet, maar ik denk dat weinig Heerenveen fans hem het kwalijk nemen. Vonk faalt gewoon hard. Ik kende dit verhaal in mei al, en was dus wel op de hoogte van het feit dat hij zou vertrekken.

31 oktober 2015 om 10:24

Dat is niet heel gek, foor is jeugdproduct en speelt mee sinds z'n 18e geloof ik en er was interesse voor hem. Van eijden zit al een hele poos bij nec en is gewoon een hele goede verdediger. Zit al iets van 5 jaar hier.

Heeft iemand een idee; krijgt sc Heerenveen nog opleidingsvergoedingen ? Of omdat hij transfervrij was helemaal niks.

31 oktober 2015 om 08:15

Ik lees hierboven dat Heerenveen hem nog een ultiem laatste bod heeft gedaan, als dat bod inderdaad een hoger salaris was dan wat hij kreeg daarvoor, en daar lijkt het wel op, dan krijg je nog je opleidingsvergoeding. Doe je hem niet zo'n bod ( Feyenoord en De Guzman bijvoorbeeld) dan heb je geen recht op de opleidingsvergoeding.

Ben bang dat we niet lang meer mogen genieten van een speler als Bikel.
Gun deze jongen overigens ook een mooie stap zeker na de ellende die bij in zijn jeugd heeft moeten meemaken (verliezen van ouders en een zaakwaarnemer die je uitbuit).

Ps. Foor is absoluut geen grootverdiener hij komt uit eigen jeugd en heeft dus absoluut geen hoger salaris als de ander spelers

31 oktober 2015 om 08:02

Foor is zeker wel een grootverdiener, verdient na v Eijden het meeste in deze selectie. Oude contracten nog, ben benieuwd of ze willen verlengen als ze minder gaan verdienen (vast niet)

31 oktober 2015 om 11:12

Foor is absoluut wel grootverdiener, die heeft net als Van Eijden nog een contract uit de goede tijd voordat er flink in de salarissen is gesneden. Limbombe schijnt bijvoorbeeld iets meer dan een ton te verdienen, maar daar zulken Van Eijden en Foor sws boven zitten. Roman misschien ook.

Hoop toch niet dat ze vertrekken! Bikel is een zeer goede speler waar ik vrolijk van word en Golla is een verademing na al die verdedigers die de laatste jaren daar stonden. Snap dat NEC graag veel geld wilt verdienen maar dan graag zoveel geld dat ze minstens gelijkwaardige spelers terug kunnen halen. Er staan namelijk geen opvolgers klaar. Deze selectie moet zo lang mogelijk bij elkaar blijven zodat je nog mee kunt doen voor het linker rijtje. Ik denk zelfs plaatsen voor Europa als ze nog wat stapjes maken. Spelen gewoon zeer goed voetbal en de rek lijkt er nog niet uit. Wordt een mooi seizoen!

Tja dat is het lot van bijna iedere club . Als je het goed doet worden je beste spelers weg gekocht .op zich niet erg als er het juiste bedrag voor betaald worden en je er goede vervangers voor kunt krijgen. Maar ik zou nooit spelers in de winterstop laten vertrekken .

Zijn ook echt twee toppers. Bikel behoort op dit moment gewoon bij de 10 beste middenvelders van de eredivisie.

Nec moet ze op zn minst laten blijven tot volgende zomer. Ik vind het ook te vroeg voor een stap naar portugal of duitsland want daar hebben ze niet het geduld met jonge spelers dat ze hier hebben. Ik geniet van de selectie dit jaar, veel spelers die eigenlijk te goed zijn voor nec: bikel, gollah, santos, foor, limbombe. De andere spelers zijn ook allemaal zeer goed en er is geen zwakke speler in de basis. Zelfs derde doelman kirsten doet het nu gewoon goed.

Zolang NEC deze spelers behoudt tot aan de zomer is er niks aan de hand denk ik. Het zou wel ongelooflijk dom zijn om de sterke krachten in de winterstop te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda5328
6.NEC5024
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanMiddenvelder269
R. JangaAanvaller256
J. OkitaAanvaller234
N. AlblasKeeper220
J. VetMiddenvelder204
T. BeekmanAanvaller182
J. van der SluijsMiddenvelder172
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Portugal
1 fan
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren