‘Hij speelt veel bij Real Madrid, maar niet omdat hij mijn zoon is’

Zaterdag, 10 oktober 2015 om 15:45Gijs Freriks • Laatste update: 15:57

Enzo Zidane hoeft niet te klagen over een gebrek aan speelminuten bij Real Madrid Castilla. De twintigjarige middenvelder deed dit seizoen in alle zeven competitiewedstrijden mee, maar het feit dat vader Zinédine de trainer van het tweede elftal is, heeft daar niets mee te maken.

/

Dat zegt de 43-jarige Zizou in een interview met L’Equipe: “Enzo speelt veel, maar alleen omdat hij dat ook verdient. Het is voor mij moeilijk om mijn zoon als slechts één speler van de gehele selectie in de kleedkamer te zien, maar het lukt mij wel. Op de club behandel ik iedereen gelijk, maar thuis is Enzo weer gewoon mijn zoon. Dat is ook wat hij wil.”

“Misschien ben ik kritischer op hem, omdat ik veeleisend ben en omdat ik weet dat hij soms beter kan (...) Sommigen zeggen dat mijn zoons het makkelijker vergaat omdat ze mijn zoons zijn, maar dat is niet zo. Het wordt moeilijker omdat er meer van hen verwacht wordt. Voetbal is tegenwoordig heel anders met alle sociale media en noem maar op. Ik had daar nog geen last van, werd met rust gelaten.”

“Wij hadden het geluk dat we in vrijheid konden leven, van het leven konden genieten en onze eigen dingetjes konden doen”, aldus de oud-international van Frankrijk, die nog drie zoons heeft: de zeventienjarige Luca, Theo van dertien en de negenjarige Elyaz. Zij spelen allemaal in de jeugdopleiding van De Koninklijke en Enzo is dus al het verst. Hij meldde zich in 2004 bij Real en heeft er een contract tot medio 2021.


Poll

Denk jij dat Enzo Zidane gaat doorbreken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door khalid3073wx)

Ik verwacht meer van zijn jongere broertje Luca Zidane, de keeper. Doet me echt denken aan een jonge Casillas. Ik ben wel benieuwd hoe ver hij gaat komen.

10 oktober 2015 om 16:10

Enzo doet mij anders wel erg veel denken aan zijn vader, hij heeft echt dezelfde lichaamshouding, versnellingen, balaannames en vaak ook inzicht. Ik hoor vaak zeggen dat Enzo niet het talent is dat zijn vader destijds was, maar mensen zijn blijkbaar vergeten dat vader Zidane een echte laatbloeier was. Ook word Enzo goed in de luwte gehouden moet ik zeggen en das toch wel knap, want het is niet niks om de naam Zidane te dragen als voetballer. Word afwachten, het kan zijn dat Enzo serieus gaat groeien de aankomende 2 seizoenen, of misschien pas later, of misschien zelfs nooit. Mij lijkt het in ieder geval een mooi talent.

10 oktober 2015 om 16:20

Dat hij erg op de luwte licht is ook omdat hij niet de grote achternaam draagt. Daardoor valt hij niet te erg op de voorgrond en weten zelfs veel mensen dat het niet zijn zoon is, terwijl hij zeker wel qua spel op zijn vader lijkt.

10 oktober 2015 om 18:18

Ze komen echt wel in de jeugd van Real terecht omdat ze zoons van Zidane zijn. Zo werkt het gewoon. Alleen als ze op latere leeftijd komen, zeg 16, als het er om begint te gaan dan wordt de zoon van zijn wel moeilijker denk ik, dan gaan mensen inderdaad wel meer verwachten.

Daarnaast vind ik dat social media gezever altijd zo bullshit. Al die spelers geilen erop om zoveel mogelijk volgers, likes en retweets te hebben, maar als het dan even tegenzit dan is de druk van social media zo groot. Maar ze zitten er wel allemaal zelf op.

Had de keeper niet het meeste talent van allemaal?

4 zoons die allemaal in de jeugdopleiding van Real Madrid spelen, maar het heeft niets met hun vader te maken.. yeah right.

10 oktober 2015 om 16:19

Dat kan gewoon. Bij Arsenal zijn er ook drie broers van de familie Willock, die verder geen voetbalconnecties hebben, in de jeugdopleiding geweest. Net zoals de familie Musonda bij Chelsea. En ook de familie Hazard heeft heel wat talentjes rondlopen.

10 oktober 2015 om 16:54

En de familie gudelj in nl met de trainer Gudelj, nemanja Gudelj en het jongere broertje in de jeugdopleiding. Dit soort gevallen komen wel vaak voor

10 oktober 2015 om 19:35

Komt enkel door de vader.
Weetje hoeveel jeugd meer talent hebben maar door slechte opleiding wegkwijnen

10 oktober 2015 om 19:36

En ter aanvulling. ..als hij enzo de vries heette hadden we nooit van m gehoord

10 oktober 2015 om 20:20

Misschien leuk om te weten: zusje(13/14) Gudelj speelt op hoog niveau tennis en traint met kim kleister

11 oktober 2015 om 00:20

Ik snap mensen zoals jou niet waarop je niet jarloers kan worden.
Als jij een succesvolle bedrijf had zouden jou kinderen zker hun hele leven in een supermarkt moet werken.

10 oktober 2015 om 16:20

Als je getalenteerd ben kan je gewoon mee in de jeugd de meeste zullen toch nooit aanhaken maar als je alleen maar potentieel raultjes, Figo's en Zidaantjes mag opstellen of in je jeugd hebben dan heb je in elke jeugdelftal maar 2 spelers.

10 oktober 2015 om 17:16

Als je vanaf een vanaf een leeftijd van een paar jaar oud iedere dag een voormalig ballon d'or winnaar als trainer hebt en ook nog wat genen mee hebt is er niets raars aan dat je dit niveau haalt.

Er zit best veel druk op zijn schouders. Zijn vader is Zidane, die gezien word als een van de beste ooit en hij als een normaal spelertje draagt zo een beetje zijn naam.

Als je 20 bent en nog steeds bij Castilla speelt heb je niet het talent van je vader neem ik aan. Moet wel zeggen dat ik hem nooit heb zien spelen.

10 oktober 2015 om 16:15

Deze jongen zal bij elke eredivisie team in de basis staan. Snelheid en dribbelt overal doorheen.

10 oktober 2015 om 16:41

Denk dat je de eredivisie nogal onderschat

10 oktober 2015 om 18:38

Zidane is ook pas laat echt begonnen met het tonen van zijn klasse, dus zou hem niet te vroeg afschrijven.

Wel toevallig hoor dat ze allemaal goed genoeg zijn om bij Real te spelen.

Het zullen wel de pavonnetjes van Real Madrid worden.

Je kunt iemand met een sportieve bouw en aanleg voor sporten. Die verder mentaal in orde is. Gewoon opleiden tot betaald voetballer. Het voorbeeld is toch wel de eerste divisie in Nederland en in zekere mate ook de eredivisie. Om ook echt aan te sluiten in de basiselftallen van de clubs heb je ook nog wat extra talent nodig. En om in de basis te staan bij de grote clubs, moet je onder de talentvolle spelers opvallen met een of enkele unieke talenten.

Net ven beelden van hem opgezocht en het lijkt een op tacticus. Zie het bekende weg draaien zoals zijn vader ook deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4273 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2117
T. CourtoisKeeper220
Vinícius JúniorAanvaller2112
CasemiroMiddenvelder200
F. ValverdeMiddenvelder170
Lucas VázquezMiddenvelder171
AsensioAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren