Faber heeft strijdplan: 'Als je dat doet, is het zelfs voor Ajax lastig'

Vrijdag, 21 augustus 2015 om
/

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Heracles Almelo, wacht NEC zondag een zware dobber als Ajax op bezoek komt in Nijmegen. Ernest Faber hoopt vooral dat zijn ploeg meer durf toont om te voetballen en zich beter presenteert dan een week geleden. "Zondag zullen we echt meer durf moeten tonen en secuurder aan de bal moeten zijn", zo vertelt de oefenmeester op de clubsite van NEC.

"Ajax is één van de topteams, dus het is een mooie uitdaging om ons daar mee te meten. Spelers moeten dat zondag ook willen. Gewoon durven voetballen en erin knallen." Faber gaat naar eigen zeggen niet veel veranderen ten opzichte van de laatste weken, omdat hij uit is op vastigheid binnen het team. Tegen Ajax zal er wel een extra aandachtspunt zijn. "Donderdag werd duidelijk als je de ruimtes klein houdt, het zelfs voor Ajax lastig is om er doorheen te voetballen."

NEC moet Ajax eigenlijk beletten om te voetballen, anders loopt men de kans te worden weggespeeld, zo wil Faber duidelijk maken. "Die ruimtes mogen we gewoon niet weggeven. Daarentegen moeten we zelf natuurlijk ook aan voetballen toekomen, we kunnen niet negentig minuten verdedigen." Faber beschikt tegen Ajax over een vrijwel fitte selectie. Alleen Joshua Smits is niet beschikbaar. De doelman is vanwege een slepende polsblessure voor de tweede keer onder het mes gegaan.


Poll

Wat doet NEC zondag tegen Ajax?


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door cd89)

Hij zegt precies de reden waarom ajax donderdag maar met 1-0 wint en NEC misschien met 3-0. We kunnen niet 90 minuten verdedigen. Dat is precies wat de tegenstander donderdag wel deed. Ik verwacht een sterk startend NEC en een overwinnimg voor ajax, omdat nec niet 90 minuten op verdediging kan leunen.

21 augustus 2015 om 18:23

Nee niet omdat ze het niet kunnen maar omdat je dan niet gaat scoren uiteraard. Je wilt je eigen publiek wel wat laten zien.

21 augustus 2015 om 18:36

Dat is dus de mentaliteit bij Ajax, ze willen te vaak wat laten zien, de overwinning lijkt maar een bijzaak. "als er maar goed gevoetbald wordt". Dan krijg je zo'n faal wedstrijd als die tegen Rapid.

21 augustus 2015 om 19:07

Ja dus? Als ik resultaatvoetbal wil zien dan zet ik dnjepr ofzo wel aan. Goed aanvallend voetbal is het mooiste in de sport.

21 augustus 2015 om 19:11

Bij de supporters misschien. Maar voor de Boer en de selectie is alleen het resultaat belangrijk. Zeg nou eerlijk, is het voetbal onder de boer er leuker op geworden? Ook gisteren, ballen van de middenlijn terug op de keeper tegen de hummer 3 van tsjechie waar nog nooit iemand van gehoord had.

21 augustus 2015 om 19:11

Ajax gaat erin op 1ste minuut, als Ajax spelers het door hebben dat ze continu op verdediging spelen gaan ze inzakken en dan proberen ze de tegenstander weg te lokken waardoor er ruimtes ontstaan.

22 augustus 2015 om 12:06

Ik ben gewoon voor Nec, en ik wil niet dat mijn club degradeert. Dan heb ik liever resultaat voetbal dan aanvallende bluf en keihard verliezen.

Ik verwacht dat Nec hard onderuit zal gaan tegen Ajax. Jablonec parkeerde de bus voor het doel, maar kan Nec dat ook? Vorig seizoen speelde ze aanvallend voetbal en nu in de eredivisie meer op de verdediging. Daarom is hun spits ook vertrokken.

21 augustus 2015 om 18:42

NEC wil aanvallend en met veel druk en agressie spelen dus gene bus. Verder had ik wel de bus geparkeerd als ik het voor het zeggen had. NEC heeft niks te verliezen, elk punt is een overwinning. Ik acht de kans alleen heel erg klein.

90 min lang de bus pakeren is moeilijker dan het lijkt, dat leer je niet in een paar weken. Verwacht hierdoor een saaie 1e helft en in de 2e helft komt Ajax er door.

Kleine ruimtes en zelf voetballen, Jablonec wilde niks, behalve de bus parkeren. Als je zelf gaat voetballen geef je toch ruimte weg. Spelen als Jablonec zit niet in Nederlandse clubs

Als NEC zoals tegen Heracles speelt loopt het de kans tegen een ruime nederlaag aan te lopen. Als ze het compact houden kan Ajax het nog best wel eens lastig krijgen, Ajax mist nog de goede vorm en heeft moeite om veel te creëren. Aan de andere kant geeft Ajax niet erg veel weg achterin.

Nec heeft de Jablo er niet voor om zo te spelen..

NEC moet Ajax eigenlijk beletten om te voetballen, anders loopt men de kans te worden
weggespeeld, zo wil Faber duidelijk maken. Nu Faber je kan verzinnen wat wil maar tegen,
Ajax hou je dat niet vol daar is het niveau van Ajax te groot voor.een stunt zit er echt niet in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

13 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Danny Rose heeft zich bij Barcelona aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren