FC Groningen bindt Amerikaans jeugdinternational, Australiër en Feyenoorder

Vrijdag, 26 juni 2015 om

FC Groningen heeft drie jonge spelers aan zich gebonden. De meest in het oog springende speler is Desevio Payne, die op het WK Onder-20 nog indruk maakte met de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Payne, die vorig seizoen al debuteerde in de Eredivisie, geldt als een van de grootste talenten van Amerika.

/

Ook Ajdin Hrustic, vorig seizoen actief in de A1 van FC Groningen, en de van Feyenoord afkomstige Oussama Idrissi tekenden een contract. Dat meldt de Trots van het Noorden via de officiële kanalen. Het drietal tekende een verbintenis tot medio 2017, met een optie voor nog een jaar.

Payne, de in Nederland bekendste van de drie, stapte in 2012 over naar FC Groningen. Hij speelde twee seizoenen in de A1 van FC Groningen en afgelopen seizoen was hij actief in Jong FC Groningen. In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door peterhf)

Idrissi scoorde regelmatig voor Feyenoord. Jammer dat ze zo snel het vertrouwen hebben opgezegd.

26 juni 2015 om 15:42

Muah... Hij staat jammer genoeg al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling. Jongens zoals El Hankouri , Schuurman , Fernandes , Robertha deden het gewoon een stuk beter in andere jeugd teams.

Idrissi, wat een groot talent bij Feyenoord in de B1. Goede aankoop voor Groningen! Goed beleid daar in het Noorden.

Raar dat onder Roy Makaay bij Feyenoord geen enkele speler echte stappen heeft gemaakt in de A1. De stille topspits blijkt geen goede jeugdtrainer. Volgende keer minder op namen af gaan lijkt me.

26 juni 2015 om 15:40

Is we een heel makkelijke conclusie door te zeggen dat Makaay spelers niet beter maakt wanneer ze de stap naar het eerste niet kunnen zetten. Welke jeugdspits op Castaignos na maakt succesvol de overstap naar het basisteam? Ik zie ze sowieso nauwelijks bij de top in de Eredivisie.

26 juni 2015 om 17:14

Makaay scoorde op instinct...dat valt niet te leren

26 juni 2015 om 15:41

en dat baseer jij op dit soort dingen? Jij ziet hem elke dag trainen en elk weekend langs de lijn staan?
We moeten ook eens onthouden dat niet alle jeugdspelers kunnen doorschuiven!
dit jaar gewoon 4 man vanuit de A1 doorgestroomd naar het eerste bij Feyenoord.

Je kunt er moeilijk 11 doorschuiven als ze niet allemaal het niveau van Feyenoord hebben.
beetje makkelijk kort door de bocht reactie van je Clarkkent2

26 juni 2015 om 15:44

Onder Hertog maakte mindere talenten zoals Woudenberg en van Beek reuze stappen. Dat gebeurde ook bij van Gastel maar dat miste ik heel erg bij Makaay daarom vind ik het goed dat ze hem hebben vervangen. En spelers zoals Nieuwkoop en Verdonk hebben zich erg goed ontwikkeld

26 juni 2015 om 16:18

Woudenberg en Van Beek zijn juist grote talenten. Alleen niet typische talenten die barsten van de techniek.

Woudenberg heeft een geweldig loopvermogen (de Witte Keniaan) en van Beek is een echt beest achterin met een prachtige lange bal. Natuurlijk moeten ze hard werken en ziet het er niet zo soepel uit. Maar techniek alleen maakt je geen talent.

27 juni 2015 om 04:28

duurde heel lang voor dat het eruit kwam komt ook omdat ze in een fantastische lichting speelde.

26 juni 2015 om 15:54

DOC weet waarover hij praat. Nieuwkoop en Verdonk hebben ondanks Makaay stappen gemaakt die hadden dat bij elke andere trainer ook gedaan. Probleem van Makaay vind ik dat Idrissi, Slabbekoorn, Schuurman maar ook vorig jaar rick dekker, Rodney lopes totaal geen vooruitgang hebben geboekt. Dit zijn allen jongens die uitblonken in Feyenoord B1 onder Cor Adriaanse en schitterden in Oranje o16 en 17.
Je had het oo kunnen bedenken. Als jeugdtrainer gaat het nog minder om de naam en nog meer om het kunnen overbrengen van stof. Wie dacht dat Das Phantom dit zou kunnen begrijp ik niet....

26 juni 2015 om 16:07

Denk je niet dat dat van meer variabelen afhangt? Achahbar en Manu maakten onder Koeman nul stappen vooruit, maar onder Rutten lukte het wel. Boetius en Vilhena deden het goed onder Koeman en slecht onder Rutten.
Vind dat je jezelf belachelijk maakt door te zeggen dat Nieuwkoop en Verdonk 'ondanks' Makaay stappen hebben gezet.

26 juni 2015 om 16:13

ik zou niet weten waarom. Als zij de enige zijn die stappen maken van een grote groep talenten, zla het toch wel iet met de jeugdtrainer te maken hebben of niet? Bij jeugdspelers is de invloed van een trainer soweiso nog groter dan bij senioren. Alleen de hele groten ontwikkelen zich onafhankelijk. Voor de groep daaronder heb je een ander type nodig dan stille willie makaay. Dat is mijn mening. En mits duidelijk beargumenteerd, maak je jezelf daar nooit belachelijkm mee, badmuts.

26 juni 2015 om 16:19

Manu heeft alleen meer stappen gezet omdat hij vaker werd opgesteld. En dan bedoel ik stappen in meters. Niet in progressie. Die jongen is geweldig, maar echt geen niveau Feyenoord. Kan alleen maar rennen en reageren, maar nooit anticiperen. Moet je hem zien als ie alleen voor de keeper staat. Gaat altijd mis.

26 juni 2015 om 16:28

Maar waar baseer je op dat de jongens geen stappen hebben gemaakt? Dat onderbouw je niet. Als die stap gemeten wordt aan de hand van het instromen richting de A-selectie dan heb ik een mededeling; dat niveau is de laatste 2 jaar flink omhoog gegaan. Aansluiten op dat niveau is dus moelijker geworden. Daarnaast is het aan vgeel (en de hoofdtrainer) om te bepalen of de jongens kansen krijgen in het eerste team. Daarom verneem ik graag van je op welke manier jij meet dat de jongens niet beter zijn geworden onder Makaay wannabesuperman.

27 juni 2015 om 13:31

daarom wordt hij ook spitsentrainer en niet meer trainer van een heel team.

Robbert de Vos heeft vandaag ook een contract getekend (amateur). Ook deze speler is afkomstig van Feijenoord. Kunnen de Feijenoorders hier, wat informatie geven over deze speler. Tevens heeft Joël Amakodo een amateur contract getekend.

Desevio Payne kan het beste rouleren met Hateboer, vooral nu Europa League eraan komt. Hateboer moet de eerste rechtsback worden en Payne kan tegen kleinere clubs voetballen, dat lijkt mij het beste. Glenn Bijl zal ik verhuren aan een club in de Jupiler League. De rechtsback positie is toch mooi gevuld met drie talentjes.

Nou nog een fatsoenlijke centrale verdediger en een fatsoenlijke tweede spits. Dan heb je een beste leuke selectie voor volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Real Valladolid heeft een eerste bod van FC Groningen op Marcos André afgewezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren