Uruguay werkt aan zelfvertrouwen, bizarre avond voor Santa Cruz

Uruguay heeft de voorbereiding op de Copa América goed afgesloten. De ploeg van Oscar Tabarez boekte in de nacht van zaterdag op zondag zijn derde overwinning op rij, door met 5-1 te winnen van Guatamala. Radamel Falcao was de gevierde man bij het treffen tussen Colombia en Costa Rica, terwijl Roque Santa Cruz een opvallende avond kende in het shirt van Paraguay.

/

Uruguay - Guatamala 5-1
Uruguay had geen enkele moeite met Guatamala, dat eigenlijk al direct na het eerste fluitsignaal achter de feiten aanliep. Diego Rolan opende al in de vierde minuut de score en een klein kwartier later leek hij ook te profiteren van een te korte terugspeelbal. Rolan mikte de bal nu echter op de paal, maar Edinson Cavani was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken. Een benutte strafschop van Cavani zorgde vervolgens voor de 3-0 ruststand.

In de tweede helft bleef Uruguay de bovenliggende partij en jongeling Giorgian De Arrascaeta maakte zijn eerste interlandtreffer, voordat Abel Hernandez net binnen het uur de 5-0 binnen ramde. Uruguay nam hierna wat gas terug en twaalf minuten voor het eindsignaal kon Wilson Lalin de eer voor Guatamala nog redden; hij werd niet goed gedekt bij een corner en profiteerde daarvan. Uruguay zit op de Copa América in de poule met Argentinië, Paraguay en Jamaica.

Colombia - Costa Rica 1-0
Bij Manchester United wilde het niet lukken met Falcao, maar bij de Colombiaanse ploeg gaat het beter met de aanvaller. Tegen Costa Rica maakte hij zijn vijfde doelpunt uit de laatste vijf interlands en daarmee werd hij ook direct de matchwinner. Falcao maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd, door een lage voorzet van Juan Cuadrado binnen te tikken. James Rodriguez en Carlos Bacca hadden de marge hierna nog kunnen vergroten, maar zij waren niet scherp in de afronding. Colombia treft op de Copa América Brazilië, Peru en Venezuela.

Paraguay - Honduras 2-2
Santa Cruz beleefde een avond om niet snel te vergeten. De aanvaller van Paraguay scoorde in de oefeninterland tegen Honduras drie keer, maar omdat hier een eigen goal bij zat, eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel. Santa Cruz maakte eerst een eigen doelpunt, maar maakte later in de wedstrijd twee keer de gelijkmaker. Zijn derde goal van de avond werd gemaakt in de 56e minuut en beide ploegen stonden toen al met tien man op het veld; Maynor Figueroa van Honduras en Nelson Valdez van Paraguay hadden na een opstootje allebei een rode kaart gekregen. Paraguay heeft door het gelijkspel maar een van zijn laatste negen wedstrijden gewonnen.