Update: Jaliens gaat tijdelijk gemis van onder anderen Wielaert opvangen

Woensdag, 18 februari 2015 om
/

Het verblijf van Kew Jaliens bij Newcastle Jets in Australië zit er definitief op. Anderhalve week geleden brachten de Australische media al naar buiten dat de Nederlandse verdediger zijn spullen had gepakt en nu bevestigt de club dat zelf via de officiële kanalen. Jaliens is met onmiddellijke ingang en met wederzijds goedvinden vertrokken.

Oorzaak is een recente opstand binnen de spelersgroep. De 36-jarige Jaliens maakte deel uit van een groep binnen de selectie, die wilde dat trainer Phil Stubbins weg zou gaan. De revolte werkte echter niet: het omgekeerde gebeurde. Zowel Jaliens als teamgenoten David Carney (ex-FC Twente), Joel Griffiths, Billy Celeski en Adrian Madaschi kregen te horen dat zij per direct weg konden.

Of Carney, Griffiths, Celeski en Madaschi ook daadwerkelijk zijn weggegaan, is niet duidelijk. Newcastle Jets laat alleen weten dat Jaliens, tienvoudig international van Oranje, met onmiddellijke ingang vertrekt. Directeur Mitchell Murphy zegt dat hij een open en helder gesprek heeft gehad met de voorzitter van de spelersvakbond in Australië en dat daarin meerdere zaken besproken zijn. Er is nu een oplossing gevonden die voor iedereen acceptabel is, geeft Murphy aan.

Jaliens zegt dat hij met mooie herinneringen weggaat bij Newcastle Jets. “Ik heb hier een mooie tijd gehad en ben warm welkom geheten. En niet alleen ik, maar ook mijn gezin. Dat was erg belangrijk voor me, we hebben ons hier vanaf dag één thuis gevoeld. Het was uitdagend om met een jonge selectie te werken, maar ook interessant. Overall gezien is het vooral positief geweest hier te zijn. Ik heb mooie mensen ontmoet, met wie ik zeker bevriend blijf. Ik ga nu een ander avontuur aan, maar Newcastle blijft in mijn hart.”

Update 18 februari 7.16 uur - Van 't Schip wil ervaren landgenoot snel binnenhalen
Kew Jaliens staat sinds maandag officieel op straat, maar zal niet lang clubloos blijven. Het Algemeen Dagblad weet dat John van 't Schip zijn geroutineerde landgenoot graag binnen wil halen bij Melbourne City FC, dat zevende (van de tien clubs) staat in Australië. Jaliens kreeg onenigheid bij Newcastle Jets en werd het slachtoffer van een spelersopstand: de club verscheurde zijn contract nadat Jaliens en enkele teamgenoten probeerden de coach eruit te werken. Jaliens zei maandag al dat hem een ander avontuur wacht en vermoedelijk strijkt de 36-jarige verdediger nu neer bij Melbourne City.

Update 18 februari 11.52 uur - Jaliens gaat tijdelijk gemis van onder anderen Wielaert opvangen
Via de officiële kanalen maakt Melbourne City, de club van hoofdtrainer John van ’t Schip, bekend dat Kew Jaliens is aangetrokken. De 36-jarige Jaliens vertrok na onenigheid bij Newcastle Jets en woensdag sluit hij aan op de groepstraining van het team van Van ’t Schip. Jaliens tekent voor zes weken en hij wordt gehaald als tijdelijke vervanger van verdedigers als Robbie Wielaert en Ben Garuccio, die kampen met blessures. “Hij versterkt de breedte, omdat we nogal wat spelers missen door blessures”, legt Van ’t Schip uit.


Poll

Denk je dat Kew Jaliens terugkeert bij een Nederlandse club?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door cocoafc)

Misschien kan hij voor een minimaal contractje zich de komende maandjes in de kijker spelen in Breda?

16 februari 2015 om 15:01

Hij wordt dit jaar 37, da's een beetje oud om je nog ergens "in de kijker te gaan spelen", lijkt me. Ik gok dat dit gewoon einde carrière is.

16 februari 2015 om 15:26

Zal wel naar een topklasser gaan of Hoofdklasser, maar voor het niveau Eredivisie en misschien zelfs JL is hij niet meer goed genoeg voor.

16 februari 2015 om 15:30

Waar baseer je dat op? Ik feloof er niets van als je zegt dat je newcastle jets op de voet heb gevolgd.

16 februari 2015 om 15:40

Jaliens was in 2010 al geen basisspeler meer bij AZ, daarna was hij ook bij Wisla Krakow geen basisspeler en vorig jaar werd hij in Australië met Newcastle Jets 7e van de 10 clubs die in de A-league spelen. En inmiddels is hij 36.

Ik denk niet dat je het Australische voetbal op de voet hoeft te volgen om alleen al op basis van deze feiten te kunnen concluderen dat de eredivisieclubs bepaald niet meer in de rij zullen staan voor Kew Jaliens.

18 februari 2015 om 09:04

Hij was wel basisspeler, maar was inderdaad vertrokken voor hij op de bank zou belanden.

Niet iets voor NAC ? :'

Is dat Jaliens op de foto? Herken hem bijna niet meer met die baard en snor

16 februari 2015 om 16:10

Ik dacht eerst dat het frank rijkaard van de begin jaren 90 was.
Daar lijkt hij nu wel op.

18 februari 2015 om 08:58

Ideaal voor Ajax dus! In plaats van de kwaliteiten van Rijkaard een lookalike met dat haar. Lijkt er nu ineens veel op. Ot: Bij AZ heeft Jaliens zijn mooiste deel van zijn carrière gespeeld. Kampioen geworden etc. Met name jaliens en schaars waren verantwoordelijk dat Van Gaal niet ontslagen werd

18 februari 2015 om 09:52

Hahah precies, liet me bijna vergeten hoe hij eerst eruit zag. Die foto lijkt ie meer op Richard Pryor

Off: Hij lijkt heel erg op Michael van Lost haha.

On: Zou denk ik nog wel van waarde zijn bij een club onderin de Eredivisie!

Kan nog wel van waarde zijn voor Nac,die defensie heeft wat sturing nodig.
Of Luijkx ook naar Breda komt betwijfel ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle Jets


1 fan
Actuele wedstrijden

Nederland
3 fans
Verdediger, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren