Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben er nog niet van overtuigd dat de voetbalpiramide helemaal gaat werken’

Laatste update:

Dinsdag maakte de KNVB bekend dat de nieuwe voetbalpiramide erdoor is. Vanaf het seizoen 2016/17 vindt het amateurvoetbal aansluiting bij het profvoetbal, waardoor er promotie en degradatie tussen beide takken mogelijk is. De KNVB spreekt van ‘een historisch besluit’, maar daar denkt sportmarketeer Frank van den Wall Bake wat anders over. Hij is er niet van overtuigd dat het gaat werken, zegt hij in gesprek met BNR.

/

Dat promotie en degradatie essentieel is voor de sport, erkent Van den Wall Bake. Op sportief gebied werkt de piramide dus prima, maar hij is van mening dat er te weinig rekening is gehouden met de markt. Hij vindt dat de Jupiler League opgesplitst moet worden in districten: noord, oost, zuid en west. Meer regionale clubs, meer regionale sponsoren en meer bezoekers, zo redeneert Van den Wall Bake.

Het doemscenario is dat er nog meer clubs, zoals BV Veendam en Haarlem, omvallen. “Dat is tragisch. Ik kan me niet onttrekken aan de gedachte dat als we zouden overstappen op regionale duels die clubs wel nog in leven zouden zijn geweest”, zegt de sportmarketeer.

Is de voetbalpiramide een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is tot zover een goed idee. Maar toch ben ik bang dat de grote (financiële) stap tussen de Jupiler League en een divisie lager nog steeds moeilijk te overbruggen is.

3 december 2014 om 15:35

De financiële stap is het probleem niet, het legaal overbrengen van de financiën is het probleem. Straks moet je contractspelers hebben (bepaald aantal).. en die kan je niet betalen met een envelopje na de wedstrijd.
Financieel gezien hebben hoop topklasse spelers het een stuk beter dan jupiler league spelers op dit moment.

3 december 2014 om 15:39

Klopt helemaal, alleen doel ik op het aanpassen van het wedstrijdveld en omgaande factoren, zoals veiligheid(beveiliging tijdens wedstrijden, staan en zit plaatsen, televisie-uitzendregels en uit-vak.

Het is mij onduidelijk waarom dit precies beter is om te doen. Als je groepjes gaat maken blijf je toch tegen hetzelfde probleem aanlopen. Of moeten er dan elk jaar 4 promoveren... of een na-competitie of ...? Die regionale sponsoren zijn leuk, maar die brengen toch ook minder geld in het la'tje dan landelijke lijkt me.

Volgens mij is het niet de bedoeling dat een competitie zo ingesteld moet worden zodat sommige clubs een grotere overlevingskans moeten hebben, maar moeten de clubs zich instellen om te overleven (kort door de bocht). Als je regionale competities gaat maken, dan hou je de sterkere ploegen misschien wel weer bij elkaar vandaan, waardoor het niveau van de competitie lager zal worden en je alweer een groot doel van het hele verhaal voorbij geschoten ben.
Tot en met de hoofdklasse werk je gewoon in regio's en daarboven wordt het gewoon echt prof.

3 december 2014 om 15:55

Als je 4 districten maakt, speel je de wedstrijden allemaal bij je eigen stad in de buurt.
Dat maakt het voor lokale ondernemers veel interessanter om sponsor te worden.

Als jij een plaatselijke makelaar bent in enschede, heb je er niks aan als jouw team met jouw naam op het shirt wedstrijden speelt in zuid holland of friesland.
Maar als ze de uitwedstrijden tegen oldenzaal of hengelo spelen kun je daar ook klanten winnen.

3 december 2014 om 15:59

Maar hoeveel sponsoren wil je op het shirt gaan zetten dan. Kan er maar eentje op staan en dat zal een grotere zijn als je landelijk speelt dan als je lokaal speelt.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap wel dat het voor de bakker een stuk interessanter is als de mensen uit de buurt weten dat hij bestaat, maar daarvoor hoef je niet bij het eerste elftal te zijn. De andere elftallen spelen tegen clubs uit de buurt en daar komen ook mensen op af. Dus die sponsoren houd je toch wel, die gaan echt niet ineens weg. Want hun reclame bord komt nu op televisie, dus naamsbekendheid buiten het dorp krijgen ze er gratis bij.

3 december 2014 om 16:14

maar die grote sponsoren die flink over de brug komen om landelijk te sponsoren zijn er dus niet zo veel op het moment.
Voor ajax of feyenoord lukt het nog wel om een grote sponsor te vinden, maar voor ploegen in de jupiler league is dit veel moeilijker.

De plaatselijke hoofdklasser hier heeft 3 hoofdsponsoren van 150.000 per bedrijf. Dat is veel interessanter en makkelijker te krijgen dan 1 grote.
En dan gaat het slechts over een hoofdklasse.

Voor een bedrijf dat landelijk wil sponsoren is het interessanter om een subsponsor van feyenoord te zijn dan de hoofdsponsor van fortuna sittartd

3 december 2014 om 16:26

De hoofdklasser (club) waar ik speel moet ook gewoon naar brabant en ook naar noord holland etc. Geen sponsor die wegliep bij promotie naar hoofdklasse, maar wel meer sponsoren die zich aanmeldde en bestaande sponsoren gingen meer betalen.

Als die 3 sponsoren bestaan uit bedrijfjes die het leuk vinden allemaal, maar het niet doen om te groeien. Ja dan zal je sneller in de problemen komen dan als je 3 sponsoren hebben die juist wel groter willen worden. Het is een kwestie van ontwikkeling. Het doel is 1 grote groep en de sterkste komt boven.. Daar zit als gevolg bij dat minder sterke zullen sneuvelen.. dat is altijd vervelend.

3 december 2014 om 15:56

Ik snap heel goed wat deze man bedoeld. Regionale wedstrijden zoals Ijselmeervogels-Almere City en Achilles-JVC Cuijk leveren mijn inziens veel meer toeschouwers op dan pak en beet Almere-Achilles. De betrokkenheid bij die duels is bijna nihil terwijl wedstrijden tegen lokale teams regionaal wel veel te weeg brengen.

3 december 2014 om 16:16

Ja, ik snap wel dat het voor de mensen daar leuk is hoor, dat is het punt niet, maar het systeem is verzonnen om een algemeen hoger niveau te ontwikkelen.

Daarnaast is het volgens mij ook niet mogelijk om regionale jupiler league's te maken. Hoeveel clubs promoveren er naar de eredivisie. Hoe ga je om als de te promoveren ploeg uit Zuid komt en de gedegradeerde ploeg uit Noord.

Edit: ik lees net dat 6 van de 60 maar tegen waren en dat de 4 brabantse clubs, waaronder JVC Cuijk, allemaal akkoord zijn gegaan.

3 december 2014 om 16:54

Of het niveau daadwerkelijk omhoog gaat valt te bezien. Maar door de degradatie mogelijkheid lijkt het wel waarschijnlijker dat de sterkste teams in de hoogst mogelijke afdeling gaan spelen. Dus meer tegenstand wat normaal leidt tot een hoger niveau.
De verandering van de regels is ook onder meer gemotiveerd door de financiële problemen. Meer regionale wedstrijden zullen absoluut leiden tot meer animo onder supporters en sponsoren. Dus meer geld. Ik denk daarom dat deze man absoluut terecht opmerkt dat de Knvb daar ook naar had moeten kijken.

Voor ploegen met ambitie is dit heel mooi. Ploegen die het financieel niet recht hebben , zouden het zo ie zo niet halen. Dus wat maakt het financieel uit of ze wel of niet kunnen degraderen

3 december 2014 om 16:03

Dan snap je het punt helemaal niet wat deze man maakt. Hij beweert dat regionale divisies meer toeschouwers en meer sponsoren zouden opleveren. En dus meer geld. En daar zit absoluut een kern van waarheid in.

2de divisie had niet gehoeven, gewoon promotie/degradatie van topklaase naar jupiler league, nummer 19 en 20 degraderen nummer 18 nacompetitie, en beide kampioenen van de topklasse promoveren en periodekampioenen voetballen met de nummer 18 van de jupiler league om een plaats in de jupiler league. Was een stuk makkelijker geweest!! En de regeling met een x aantal profs afschaffen, als een club dat niet wil/kan dan voetballen ze gewoon een niveau lager, omdat spelers dan waarschijnlijk niet voor die club kiezen,, maar breng je ze niet onnodig in financiële ptoblemen

3 december 2014 om 15:40

Maar dan hadden de belofte-ploegen er niet bij gekund en dat wilde de knvb. Dus vandaar de extra divisie volgens mij.

Op het moment dat ze het in gaan voeren zouden ze eigenlijk hetzelfde moeten doen met uitzenden zoals in duitsland.. 1e/2e en 3e league gewoon in 1 programma, dan krijgen ze ook de aandacht die ze verdienen vind ik.

Niet zoals het huidig is 's avonds laat op sbs waar elke samenvatting 45 seconde is (overdreven) en 3 blokken reclame

ik ben eens benieuwd als dadelijk een paar amateur ploegen in het betaalde voetbal komen . Nou al heeft iedereen uitvakken die afgeschermd zijn , de sanitaire voorzieningen en dergelijke . het is nou al een puinhoop in de eredivisie en jupiler qua begrotingen en dat gaat nog veel erger worden . De amateurs willen nog niet eens promoveren als je ziet wat er bijv bij achilles gebeurd . Elke week verliezen gaat je ook de kont uithangen . Het gaan een heleboel dortrechtjes worden , met een begroting van 1 a 2 miljoen zonder fatsoenlijke huisvesting . dit wordt een drama .

Volgens mij werkt het ook niet. Buiten het hele financiële verhaal, vanuit de Uefa moet je aan ontzettend veel en strenge eisen voldoen qua accommodatie. Of gelden die regels dan ineens niet meer? Zo mag je officieel niet van de ene naar de andere tribune kunnen lopen en moet elke tribune een eigen ingang hebben. Staanplaatsen verboden, of niet verboden? etc. etc.

Kan vervolgens een club hier Überhaupt aan voldoen? Kan een amateurclub die onverhoopt promoveert de veiligheid garanderen wanneer er ineens 200 supporters van de tegenpartij op de stoep staan?

Maar goed, hier zal vast wel over nagedacht zijn lijkt me.

3 december 2014 om 16:20

Dat geldt volgens mij meer voor clubs die ook Europees uitkomen. In Duitsland hebben ze in de competitie ook staanplaatsen, maar zodra ze Europees spelen worden er stoeltjes geplaatst. Maar weet het ook niet helemaal zeker.

Ik denk persoonlijk dat het belangrijk is dat er gewoon meer live verslag gedaan wordt van wedstrijden. Momenteel is het amper mogelijk om de Jupiler League wedstrijden te volgen.

3 december 2014 om 16:30

Ik denk niet dat dat de oplossing is. Over wat jij hier nou zegt is waarschijnlijk vaak genoeg nagedacht en zijn de mensen die hier verstand van hebben (bedrijfseconomen, marketeers etc.) waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat het meer uitzenden van Jupiler League wedstrijden gewoon niet rendabel is.

Ik zie zo snel niet een amateurclub in de jupiler league komen, als dat gebeurt zal dat geleidelijk gaan. En zo snel ga je niet failliet, lijkt me, want dan doe je iets niet goed als bestuur. Zolang je je niet in de schulden werkt.
Ik vind het een goed idee, dan zouden we in principe over 50 jaar (om maar wat te noemen) een nu nog vrijwel onbekende club in de eredivisie kunnen hebben. Ook al zie ik dat niet zo 1,2,3 gebeuren.

Maar zou dat dan ook gaan betekenen dat er van onder weer een klasse vanaf gaat? In mijn regio is door de topklasse al de 5e klasse opgedoekt. Zou dit systeem dan betekenen dat de 4e klasse ook gaat verdwijnen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren