Gattuso door het lint tijdens persconferentie: ‘Dit is geen Barcelona!’

Maandag, 22 september 2014 om 21:35Gijs Freriks • Laatste update: 21:48

Gennaro Gattuso stond in zijn jaren als profvoetballer altijd bekend als een heetgebakerd mannetje. Hij is inmiddels al een tijdje trainer, maar heeft nog niets van zijn temperament en passie verloren. Dat werd zaterdag nog eens duidelijk tijdens de persconferentie na de wedstrijd OFI Kreta-Atromitos. Gattuso tierde daarin richting de journalisten over de kritiek die zij hadden geuit en de leugens die zij hadden geschreven.

/

Onder Gattuso werd de seizoensouverture winnend afgesloten, maar daarna verloor OFI Kreta zowel thuis als uit in wedstrijd twee en drie. De Griekse media schreven na die tweede verliespartij dat Gattuso overwoog zijn spullen te pakken en dat het huwelijk snel beëindigd zou worden. Na de 1-0 zege van zaterdag greep Gattuso de persconferentie aan om bijna een kwartier helemaal los te gaan over wat hem allemaal irriteerde.

“Dit is OFI Kreta, dit is niet Real Madrid of Barcelona. Dit is een klein team met veel mankementen. Ik wil dat mijn spelers hun ballen tonen en dat ze met hun hart spelen. De verhalen dat ze misschien niet met hun hart spelen, omdat de club geen salaris zou betalen? Fuck off! Niets van waar. Ja, de club heeft problemen, dat weet ik. Maar je ziet mij toch ook niet huilen omdat ik niet betaald word?”
Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door maurootje)
22 september 2014 om 21:38

Gennaro*

22 september 2014 om 22:39

Baas boven baas! De media moet vaker zo aangepakt worden zodat ze misschien dan,aan hun ethiek gaan werken. Stelletje onrustzaaiers.

Maar denk dat gatusso een stuk meer geld op bank heeft dan z'n spelers.. But that's none of my business..

22 september 2014 om 22:23

Ja hoogstwaarschijnlijk maar dat wil daarom niet zeggen dat hij daarom niet betaald moet worden

22 september 2014 om 22:35

Dat is ook een van zijn uitspraken in de pers: betaald de club me niet? Geen probleem, ik heb genoeg op de bank.

22 september 2014 om 23:11

De club betaalt.....

Heerlijk van Gattuso spreekt de waarheid voetbal is een spel waar het (eigelijk) niet om geld moet gaan maar om lisfde en passie , dit tonen hij en zijn spelers maar kom op hou je wel een beetje in bedwang :D

22 september 2014 om 21:39

Liefde*

22 september 2014 om 21:51

Je vergeet wel dat Gatusso genoeg geld heeft, terwijl zijn speler echt op dat geld leven. Gattuso heeft al genoeg geld verdiend.

Nee maar hij hoeft er ook niet wakker van te liggen als hij niet betaald krijgt.

Vindt dat je als trainer dit niet kan maken, salaris is er om betaald te worden. Hoe kan je anders een team normen en waarden bijbrengen. Als de club besluit om niet meer te betalen dan kunnen de spelers ook hun eigen regels gaan maken. Gaat nergens over die Gattuso

22 september 2014 om 21:51

ik vond em bij inter best leuk voetballen

22 september 2014 om 21:56

Inter?

22 september 2014 om 22:05

oh jongen oh jongen dan die naam ook nog

22 september 2014 om 23:36

Dude Gatusso is een Rossoneri in hart en nieren! !!

''de verhalen dat ze misschien niet met hun hart spelen, omdat de club geen salaris zou betalen? Fuck off! Niets van waar. Ja, de club heeft problemen, dat weet ik. Maar je ziet mij toch ook niet huilen omdat ik niet betaald word?”

Makkelijk gezegd ja als je miljonair bent en een voormalig wereldspeler. Die spelers van Ofi, wat zullen die krijgen? Ongeveer hetzelfde salaris als een speler van Heracles Almelo? Als je een aantal maanden geen salaris krijgt, wordt het héél moeilijk voor zo een jongens.

Rino Gattuso, doet me toch wel goed om te zien dat hij geen steek veranderd is. Heb je extra inzet of motivatie binnen een team nodig, dan is hij een uitstekende vent om er bij te hebben, al vraag ik me af wat voor een trainerskwaliteiten hij verder heeft. Bij Palermo is hij namelijk snel aan de kant geschoven.

Verder lijkt het me niet prettig als je als een tweederangsprof die sowieso weinig salaris verdient een tijdje niet uitbetaald krijgt. Aan de andere kant is dat geen reden om je niet voor de volle honderd procent in te zetten, je hebt toch niets anders te doen. Als je zwaar ontevreden bent over de bedrijfsvoering, hoor je te gaan staken, niet het proces te gaan verstoren. Denk dan ook niet dat die spelers met opzet niet hun best doen.

Tja, wat moet je er van zeggen.. zelf zo hameren dat er geluisterd moet worden en gehandeld moet worden naar de regels, maar vervolgens zeggen dat men niet moet zeuren als men geen salaris krijgt.

Daarnaast natuurlijk simpel lullen voor een vent die de nodige miljoenen bij elkaar heeft geharkt gedurende zijn eigen voetbalcarrière. Hij zal überhaupt een pietluttig salarisje krijgen daar waar hij toch niks van voelt of het nu wel of niet wordt betaald.

Baas vandaar deze nickname

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OFI Heraklion


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. DurmishajAanvaller70
J. NeiraAanvaller74
M. van DuinenAanvaller70
F. GallegosAanvaller60
L. LamprouAanvaller60
L. CastaignosAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina OFI Heraklion.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren