FC Groningen laat back gaan: ‘Ik heb er twee nachten niet van geslapen’

Maandag, 4 augustus 2014 om 12:06Peter Nusselder

FC Groningen versterkte zich twee jaar geleden met Stefano Magnasco en het duurde niet lang voordat de van Universidad Católica overgekomen rechtsback een basisplaats veroverde in stadion Euroborg. De Chileen kwam later echter op de bank terecht en keert nu terug naar zijn vaderland.

/

De 21-jarige Magnasco gaat weer voor zijn ex-club in Santiago spelen, meldt Groningen op de officiële website. De vleugelverdediger verloor zijn plek aan de door de Groningers zelf opgeleide Hans Hateboer en omdat een transfer voor beide partijen de beste oplossing was, gaat Magnasco na twee jaar weg uit Nederland. Een eenvoudige beslissing is dat echter niet geweest, benadrukt de Chileen.

“Ik heb er twee nachten lang niet van kunnen slapen. Ik moest allerlei afwegingen maken en een belangrijke beslissing nemen over mijn toekomst. Het is een grote verandering in mijn leven.” Magnasco erkent dat een vertrek de beste optie is. “Maar ik heb zeker ‘mixed emotions’. Ik voelde dat de supporters sympathie hadden voor mijn spel. Ze hebben me ook altijd gesteund en aangemoedigd.”


Poll

Denk je dat FC Groningen nu een nieuwe rechtsback zal halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door fast food)

Jammer jammer. Was een goede back met heerlijke mentaliteit. Alleen liet hij helaas verdedigend wat steekjes vallen. Gelukkig hebben we Hateboer nog! Succes verder Magnasco!

4 augustus 2014 om 12:38

Heel blij mee dat hij weggaat. Was vaak met zijn vrienden Texeira en Jones tot heel laat in de stad te vinden een dag voordat er weer scherp getraind diende te worden. Nu kan Payne mooi doorschuiven en maakt Hiariej waarschijnlijk ook meer kans op speeltijd. Magnasco heeft zeker wel veel potentie, maar verdedigend voerde hij zijn taken niet uit, en dat is voor een rechterverdediger natuurlijk wel het belangrijkste.

4 augustus 2014 om 12:45

Dude... Jij wil dat Hiariej meer speelminuten krijgt? Wat een prutvoetballer is dat. 2 jaar geleden nog bankzitter bij Emmen...

4 augustus 2014 om 13:06

Opmerkelijk dat een aantal spelers die min of meer geflopt zijn bij de Fc, vaak tot laat in horeca gelegenheden gespot worden. Jij hebt het al over Magnasco, Texeira en Jones, maar ook Hiariej en Zeefuik horen in dit rijtje thuis. Jammer..

4 augustus 2014 om 13:16

Als Hiariej vertrouwen voelt kan hij volgens mij tot hele mooie dingen in staat zijn. Erg gevoelig voor steun die hij krijgt. Zonder is het helemaal niets, ben ik mee eens.

4 augustus 2014 om 23:02

(lucianofcg Als Hiariej vertrouwen voelt kan hij volgens mij tot hele mooie dingen in staat zijn.)

Dude nee Hiariej is gewoon een voetballer van niks, vertrouwen heeft hij door de jaren heen zat gehad maar er zit gewoon niet meer in die jongen. niveau van de Fc is te hoog voor hem en dat is er duidelijk aan af te zien.
Ik zag hem liever vertrekken dan Stefano.

4 augustus 2014 om 13:27

Speelde zaterdag nog wel een puike pot tegen Aston Villa.
Maar goed, die bakten er echt helemaal niets van..

Vond het zeker geen slechte back, maar Hateboer heeft meer potentie en heeft Magnasco terecht uit de basis gespeelt,

Het ga je goed Stefano!

Zonde, bedrijvig en driftig backje. Snel op de eerste meters bovendien

Jammer dat hij weggaat. Was een sympathieke speler die het niveau zeker aankon. Ik denk niet dat Groningen een nieuwe back gaat halen. In de jeugd hebben ze Desevio Payne lopen, groot talent op rechtsback.

Jammer. Wel gecharmeerd van hem. Vond dat ie t redelijk snel oppakte. Speelde goed tegen Villa. Zal echter wel behoorlijk salaris hebben. Dan kun je toch beter een goedkopere jongen achter de hand hebben.

4 augustus 2014 om 12:35

Zijn salaris was gewoon net zoals die van bijna alle andere spelers, omdat hij ook over een Italiaans paspoort beschikt. Daardoor kon hij gewoon een salaris voor een speler van binnen de EU krijgen.

4 augustus 2014 om 12:54

Jah...las t idd wat later. Maar zal desondanks wel een goed salaris hebben. (gehad)

Ik vond hem niet slecht maar Hateboer is gewoon beter en heeft meer potentie en hij komt ook nog eens uit de eigen jeugdopleiding

4 augustus 2014 om 12:32

Op rechtsback vind ik Hateboer nieteens veel beter. Hateboer is opgeleid als central back, ik hoopte altijd dat hij de plek van Kappelhof over zou nemen en dat Magnasco rechtsback zou staan. En Magnasco is ook nog steeds 21 jaar, hij kon nog genoeg verbeteren, zeker als hij een jaar lang echt basisspeler was en blessurevrij bleef.

4 augustus 2014 om 13:55

Dat zou idd heel mooi zijn maarja het mocht niet zo baten anders had Groningen wel een goeie verdediging

4 augustus 2014 om 14:34

De plek van Kappelhof overnemen? Ben je wel helemaal lekker? Dat is één van de sterkste bij FC Groningen. Heeft vorig seizoen een prachtige groei doorgemaakt en is onbetwist basisspeler. Gaat nog veel beter worden ook, denk ik.

Sympathieke knul die Magnasco, maar verdedigend liet hij nog wel eens steekjes vallen. Beslissende steekjes zelfs. En laat een verdediger nou net voornamelijk moeten verdedigen. Buiten dat vind ik inderdaad Hateboer, zoals meer zeggen hier, meer potentie hebben. Denkt allereerst verdedigend en daarna pas aan aanvallen. En dat kan hij prima trouwens. Al aardig wat assists, en zelfs een goal. Dat is Magnasco niet gelukt.

4 augustus 2014 om 14:42

Kappelhof een van de sterksten? Ik erger me kapot aan hem. Elke wedstrijd telkesn weer een balletje terug naar de keeper, nooit eens naar voren. Kappelhof maakt ook beslissende fouten, maakt vaak op enorm domme momenten een overtreding, tegen Aberdeen nog: Penalty tegen, 1-0 achter. Dus ik weet niet welke Kappelhof jij hebt gezien.

4 augustus 2014 om 15:55

Haha! Die is nog eens grappig! Ik weet niet welke Kappelhof JIJ hebt gezien. Die overtreding was namelijk van Eric Botteghin! Topper... Zoals wel vaker, want dat is penaltyveroorzaker nummer één bij FC Groningen.

Ik snap echt niet dat je je elke wedstrijd kapot ergert aan Kappelhof, want die speelt altijd sterk. Staat zijn mannetje, stapt in wanneer hij in moet stappen en heeft zelden balverlies. Heeft een goede balcontrole, legt geregeld een balletje stil vanuit de lucht en speelt de bal altijd naar iemand met een groen-wit shirt. Tenzij ze in het uitshirt spelen uiteraard. Ze hebben niet voor niets, zoals Groningen het zelf zegt, "verlengd met sterkhouder Kappelhof". Ik ken trouwens niemand die zich kapot ergert aan Kappelhof. Alle Groningen-fans die ik spreek zijn lovend over hem. Jij zal het dus wel verkeerd zien

Heel jammer dat Magnasco weg gaat. Inmiddels ben ik blij met Hateboer achterin, maar Magnasco was een fijne speler om naar te kijken met de juiste instelling. Hij deed me een beetje aan Bruno Silva denken die destijds publiekslieveling was. Ik denk dat hij zich niet zo lekker meer voelde in Groningen na het verlies van zijn basisplaats en vandaar waarschijnlijk ook de lage transfersom. Het ga je goed Magnasco!

Zonde, was gewoon de afgelopen 2 jaar de beste rb van Groningen en is ook beter als Hateboer, die gewoon eigenlijk geen echte back is.

Weer een voorbeeld van hoe het niet moet

4 augustus 2014 om 16:14

Vond hem ook beter dan Hateboer eerlijk gezegd, had hem heel graag bij Twente gezien, maar ja bij Twente vinden ze Breuker goed genoeg voor een plek bij de eerste 5.
Ook leuk voor de overige zuid/midden Amerikanen bij Twente, had er goed bij gepast

Nee ik vind Magnasco echt een prima back voor de eredivisie, zeker als je ziet wat er verder rondloopt, zonde dat hij weer terug naar Chili gaat

Hoe het niet moet? Magnasco is een dure jongen en terecht gepasseerd door Hateboer. Laatstgenoemde is verdedigend beter en heeft aanvallend ook zijn waarde. Maar het allerbelangrijkste, Hateboer kun je sturen en coachen in het veld, wat bij Magnasco vaak problemen opleverder. Fanatiek en ijverig ventje Magnasco, maar te duur en liever eigen jeugd als beiden even geschikt zijn.

4 augustus 2014 om 14:26

Zo duur was hij niet. Magnasco heeft ook een Italiaans paspoort, heeft dus gewoon een EU-salaris.

4 augustus 2014 om 15:01

Dat klopt, maar hij is zeker voor een bankzitter nog steeds erg duur. Hij behoort in ieder geval tot de beter betaalde spelers van de selectie.

4 augustus 2014 om 14:47

Maar je weet toch hoe Mangasco speelt als je hem haalt? In Chili speelde hij precies hetzelfde.

Als je liever een stabielere verdediger, die toch ook zijn fouten maakt, hebt maar die aanvallend eigenlijk weinig tot niks toevoegd moet je niet een speler als Magnasco halen.

Dusja typisch geval hoe het niet moet.

Ik zag liever Magnasco dan Hateboer. Zijn aanvalsdrive was echt heerlijk om te zien. Hateboer heeft dat minder maar is verdedigend dan weer wat beter. Magnasco bedankt en succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder81
M. de LeeuwAanvaller80
M. El HankouriAanvaller80
C. NgongeAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren