De Gevallen Gigant

Zaterdag, 4 januari 2014 om 18:18 door OpticalSkills

11 december 2013: de dag dat Zenit Sint-Petersburg zich weet te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. FC Porto verliest bij Atletico Madrid en daarom doet de uitslag van Austria Wien tegen Zenit er uiteindelijk niet meer toe. Echter, het drama dat zich afspeelde in het Ernst Happel Stadion in Wenen is typerend voor het einde van de eerste seizoenshelft van de club uit Sint-Petersburg. Via Aleksander Kerzhakov komt Zenit nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna ontbreekt de passie, de vechtlust en de wil om te winnen. Uiteindelijk gaan ze met 4-1 onderuit. Nu Borussia Dortmund, een erg sterk team, de tegenstander wordt in de volgende ronde, lijkt de tijd voor mij rijp om mijn licht te laten schijnen op de situatie bij Zenit.

/

Allereerst werd de laatste tijd erg pijnlijk duidelijk dat Hulk niet in staat is om in zijn eentje het hele elftal te dragen. Sinds het wegvallen van Danny wordt de man die voor meer dan 47 miljoen euro is binnengehaald, gezien als de belangrijkste speler. Ook de tegenstanders in de competitie en de Champions League wisten dat vrijwel al het gevaar van zijn kant zou komen. Met een dubbele dekking werd hij bijna iedere wedstrijd onschadelijk gemaakt en tot overmaat van ramp werd Zenit in de Russische beker uitgeschakeld door Tyumen, een club uit de tweede divisie.

Het scorend vermogen is het grootste zorgenkindje van de ploeg. Aangezien Hulk zichzelf continu in onmogelijke posities weet te wringen, is Kerzhakov niet de spits die nu nodig is. Hij is namelijk erg afhankelijk van de toevoer die hij van de vleugels en het middenveld krijgt. Dan is er nog een Rus, die vrijwel altijd op de bank vertoeft.

Aleksandr Yevgenyevich Bukharov werd in 2010 voor een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro overgenomen van Rubin Kazan. In de Russische jeugdteams maakte hij veel indruk als sterke spits met een geweldig voetballend vermogen. In 2002 tekende hij zijn eerste profcontract bij Krasnodar-2000, uitkomend in de eerste divisie. Vervolgens kwam hij, via Chernomorets Novorossisk en het tweede team van Rubin Kazan, bij de A-selectie van Rubin terecht. In het seizoen 2006/07 was hij voornamelijk geblesseerd, maar vanaf zijn terugkeer in 2008 scoorde hij aan de lopende band. Hij was één van de belangrijke spelers van het Rubin Kazan dat in 2008/09 en 2009/10 landskampioen van Rusland werd. Ook scoorde hij in de Supercup van 2010 een goal in de 2-0 overwinning op CSKA Moskou.

Zenit had na de aankoop van deze speler goud in handen en Bukharov startte verdienstelijk. Binnen korte tijd kwam hij echter negatief in het nieuws. De verhoudingen tussen hem en Luciano Spalletti zouden op springen staan en daarbij werd hij in september 2010 compleet bezopen op een vliegveld gesignaleerd. Sindsdien heeft hij nog maar weinig minuten mogen maken. Maar als Danny weer hersteld is, Hulk zich in een meer dienende rol weet op te stellen en Bukharov zijn vorm van weleer weer terug weet te vinden, dan zit het met het scorend vermogen voorlopig wel goed.

Dan naar Borussia Dortmund. De Duitsers zullen het op 25 februari eerst in het Petrovsky Stadion moeten opnemen tegen Zenit. Ook hier zie ik mogelijkheden, aangezien de spelers van de club uit Sint-Petersburg waarschijnlijk beter opgewassen zullen zijn tegen de strenge Russische winter. Tevens loopt het bij Dortmund totaal niet en ze wisten zich pas in de 87e minuut van de wedstrijd tegen Marseille te verzekeren van een plek in de volgende ronde. Zij blijven echter wel de finalist van vorig jaar en in het Westfalenstadion zal het een zeer lastige, al dan niet onmogelijke, klus worden voor Zenit om er een goed resultaat uit te halen.

Met een enigszins nostalgisch gevoel kijk ik dan terug op de manier waarop Zenit in 2008 de toenmalige UEFA Cup veroverde. Na in de halve finale eerst met 1-1 gelijkgespeeld te hebben in München, lukte het Zenit om Bayern met 4-0 terug naar Duitsland te sturen. Toen was Pavel Pogrebnyak de grote Russische gigant die nu in de basisopstelling ontbreekt. Maar ik heb vertrouwen in Zenit en vooral in Bukharov.

Sine-Belo-Golubye!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door opticalskills)

Opzicht vind ik dit wel een goede CE, maar de titel, vind ik, een beetje raar.

'de Gevallen Gigant', dat is Pavel Pogrebnyak. Tenminste, zo maak ik dat op uit jou laatste alinea en verder is er geen alinea waarin je dat verder aangeeft.

In de andere alinea's heb je het meer over de problemen die Zenit op dit moment heeft, dan over 'de gevallen gigant'.

Omdat je vooral afwijkt van de titel, is deze CE voor mij maar drie sterren waard.

4 januari 2014 om 21:24

Als ik het met dit commentaar erbij teruglees, moet ik inderdaad toegeven dat het als los zand aan elkaar hangt...

De gevallen gigant is Aleksandr Bukharov, die zo veelbelovend was, maar bij wie het er niet meer uit lijkt te komen. De vergelijking met Pogrebnyak was omdat hij een zelfde soort spits was en hij bij Zenit voetbalde toen het erg voortvarend ging. Nu heb je dus wel zo iemand in je selectie, maar die weet het gewoon niet meer op te brengen...

Toch nog heel erg bedankt voor de 3 sterren!

Toen ik jouw naam met het Zenit-plaatje zag, was ik erg benieuwd naar je stuk, maar ik vond het helaas tegenvallen. Je wilt in één verhaal alles vertellen, maar zoiets kan eigenlijk niet, want dan weet de lezer niet meer waar het over gaat. Eerst begin je een heel alinea over Hulk en vervolgens ga je van Bukharov naar Borussia Dortmund. Probeer de volgende keer een duidelijke lijn aan je verhaal te brengen. Omdat het je eerste stuk is geef ik je drie sterren, want qua schrijfstijl is het in orde. Blijf vooral doorgaan met schrijven, want ik weet zeker dat een club als Zenit het wel verdiend om door een echte supporter uitgelicht te worden.

Vraagje: denk jij eigenlijk dat Spalletti nog de juiste man is voor Zenit? Ik vind namelijk niet dat hij het maximale uit Zenit weet te halen, maar aan de andere kant kan ik geen trainer opnoemen die beter is en ook nog haalbaar.

4 januari 2014 om 21:29

Daar heb je helemaal gelijk in... Zoals ik ook al aangaf aan Rochester ben ik absoluut niet duidelijk genoeg geweest met de Alinea-indeling. En zoals jij zegt; ik wilde gewoon te veel informatie geven in één stuk. Daarmee stoot ik mezelf nu tegen het hoofd.

Of Spalletti nog de juiste man is... tja. Hij deed het een tijdje heel goed en kreeg Zenit aardig aan het voetballen. Nu staan ze ook nog gewoon bovenaan, maar de klik lijkt weg. Ook vind ik dat hij niet bang moet zijn om Hulk of Witsel gewoon een wedstrijdje op de bank te zetten omdat ze niet presteren. Ik weet alleen niet of de volgende trainer dat wel zou doen, aangezien ik denk dat er ook wel wat druk van bovenaf is omdat die spelers zo ontzettend veel geld hebben gekost...

Ik zou zo snel ook geen trainer kunnen noemen die echt een goede vervanger is, dus geef ik Spalletti voorlopig nog wel een kans, zeker omdat het eigenlijk alleen echt slecht ging toen Danny er niet bij was.

Verder heel erg bedankt voor het compliment en de 3 sterren!

4 januari 2014 om 23:33

Hulk en Witsel op de bank zetten omdat ze niet presteren? Dat zijn zo'n beetje de enige spelers die wel thuis geven

4 januari 2014 om 23:59

Witsel die wel thuisgeeft? Daar ben ik het echt niet mee eens. Zijn handelingssnelheid is zo laag en zijn inzet miniem. Dan heb ik liever dat Zyryanov nog wat vaker speelt en dat Witsel te horen krijgt dat hjj wat meer inzet mag tonen. De situatie rondom Hulk heb ik in de CE zelf beschreven. Hij kan er in mindere mate wat aan doen...

5 januari 2014 om 00:22

Zyryanov? Die kan het echt niet meer bijbenen. Daar is het beste inmiddels wel van af. Dan kan je beter Shatov centraal op het middenveld zetten en dan Ryazantsev op de vleugels. Ik zou dan zo gaan spelen.

Lodygin
Smolnikov
Neto
Lombaerts
Crisci/Ansal
Witsel
Shirokov
Shatov
Ryazantsev
Hulk
Danny
5 januari 2014 om 01:10

Ik kan geen opstellingen zien op de app, maar ik zou dan Fayzulin meer centraal zetten en Shatov gewoon op de linkerflank.

Edit:
Ik zie nu dat je wat meer centraal bedoelde, maar nog steeds redelijk aan de zijkant. Met deze opstelling ben ik het over het algemeen wel eens, alleen zou ik graag nog zien dat Bukharov een 2e kans krijgt, zodat je Hulk gewoon weer op rechts kan zetten(waar hij het meest gevaarlijk is).

7 januari 2014 om 19:59

Shatov vind ik nou geen speler voor de flanken, al moet ik zeggen dat hij wel wat weg heeft van Jack Wilshere. Ook niet echt een vleugelspeler en ook iemand die je liever centraal ziet spelen, maar hij doet het daar wel prima. Maar dan zou Shatov en Fayzulin omwisselen.

Het stuk is heel onduidelijk over wie of wat nu de gevallen gigant is pas op het einde geef je pas de naam vrij van wie je bedoelt het is heel verwarrend.

Ik vind het heel verwarrend. Je schrijft de hele tijd over Zenit en daarna begin je over Dortmunt en aan het eind van het stuk is ineens Pavel de gevallen held. Verder vind ik het een vrij kort stuk met kleine alinea's Verder snap ik niet echt wat je probeert duidelijk te maken als ik eerlijk ben. Lees je stuk de volgende nog een keer na om te kijken of je extra informatie kan toevoegen. Voor nu drie sterren.

4 januari 2014 om 21:55

Daar zit het probleem hem in dit stuk vooral in... Ik heb het zo verwarrend geschreven, dat de boodschap niet helemaal(helemaal niet eigenlijk) is overgekomen. De gevallen gigant is namelijk Bukharov. Daarvoor verwijs ik je graag door naar mijn reactie op de eerste reactie.

Toch nog heel erg bedankt voor de 3 sterren!

Ik heb dezelfde mening als de mensen boven mij. Je springt van de hak op de tak, waardoor er geen duidelijke lijn in het verhaal te vinden is. Ach, het is je eerste CE en met deze kritieken is je volgende ongetwijfeld stukken beter. Wellicht kan je ook kijken naar andere stukken en daar lering uit trekken, misschien wel mijn eigen stuk onder jouw artikel. Ook ik ga voor drie sterren.

4 januari 2014 om 23:30

Edit: Zie net dat je op mijn CE al hebt gereageerd. Hopelijk kan je er iets van leren en als je vragen hebt: brand los! Was ook vergeten te melden dat je schrijfstijl, zoals Koni020 ook al zei, uitstekend en aansprekend is. Ga zo door!

Een leuke goeie CE , makkelijk om het te lezen en vooral ga zo door !

7 januari 2014 om 19:43

Goed geargumenteerd, je hebt mij overgehaald om 5 sterren te geven

Durf het bijna niet te zeggen, maar fantastisch op Fifa, Bukharov.
Leuk zo'n CE

15 januari 2014 om 15:48

Zo'n soort reactie vind ik dan ook echt leuk. Ik gebruik hem zelf nu ook al zo'n 3 jaar op rij met Fifa Ultimate Team.
Verder heel erg bedankt voor de beoordeling!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren