‘Feyenoord? Waarom niet? Mooie club en ik heb er in de jeugd gespeeld’

Zaterdag, 14 december 2013 om

Nana Asare sluit niet uit dat hij in de toekomst voor Feyenoord uitkomt. De middenvelder uit Ghana stond tussen 2003 en 2007 reeds bij de Rotterdammers op de loonlijst, maar kwam nimmer tot een officieel optreden. Hij werd verhuurd aan FC Antwerp en KV Mechelen, tekende medio 2009 bij FC Utrecht en speelt sinds afgelopen zomer voor AA Gent.

"Feyenoord? Waarom niet? Het is een mooie club”, laat de 27-jarige linkspoot aan diverse Ghanese media weten. “Ik heb er in de jeugd gespeeld en Rotterdam was een fijne stad. Je kunt in de voetballerij nooit voorspellen wat er gaat gebeuren, maar ik ben altijd klaar voor een mooi avontuur.” Asare tekende afgelopen zomer hoe dan ook een contract voor vier jaar met AA Gent.

Asare speelde zich bij de Feyenoord Fetteh Academy in Ghana in de kijker van Feyenoord. De club uit Rotterdam haalde de Ghanees op zeventienjarige leeftijd naar Nederland. In de zomer van 2007 verbond hij zich definitief aan KV Mechelen, om twee seizoenen later naar FC Utrecht te gaan.


Poll

Zie jij Nana Asare ooit voor Feyenoord spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door crimsonviper)
14 december 2013 om 15:18

Ibrahimovic..

14 december 2013 om 15:20

Waar heb je t over? Spelers met genoeg zelfreflectie praten bijna altijd met respect over Ajax. Spelers zonder zelfreflectie die mislukt zijn geven bijna altijd Ajax de schuld in plaats van zichzelf dat ze niet doorbreken

14 december 2013 om 15:27

Spelers zonder zelfreflectie vind ik onzin van jouw kant. Spelers die falen bij een club zullen bijna nooit warme gevoelens er aan overhouden, net zo goed zal een club geen warme gevoelens hebben bij de spelers. Dat wil nog niet zeggen dat Ajax geen fouten en maken of dat de gang van zaken altijd okay is geweest.

Zoals El Hamdaoui en De Boer allebei durfden toe te geven dat ze fouten hadden gemaakt in hun situatie.

14 december 2013 om 15:27

Inderdaad zoals el hamdaoui en boerrigter.

14 december 2013 om 15:30

Hahaha dus als iemand positief over Ajax praat is het een verstandig persoon, doet hij dat niet, dan ligt het aan de persoon zelf. Geweldig, bedankt voor deze humoristische reactie.

14 december 2013 om 15:32

Vind ik ook een bijzondere. Dus spelers die in de spiegel durven kijken zijn positief over hun oude club? Pure onzin natuurlijk. Als een speler met ruzie weggaat maar kan wel geweldig voetballen, kan hij alsnog negatief zijn over de club

14 december 2013 om 15:45

Wanneer de spelers het goed gedaan hebben bij Ajax dan komt dat door Ajax, maar wanneer een speler het niet goed doet dan is het de schuld van de speler zelf! Yeah right!!

14 december 2013 om 15:54

Jemig wat bijdehand kunnen sommige mensen zijn zeg, ik bedoel over het algemeen natuurlijk. Er zullen altijd uitzonderingen zijn. Maar die kan ik bij elke club wel opnoemen.
Zlatan, van der Vaart, Chivu, Sneijder, Maxwell, vd Meyde en ga zo maar door zijn allemaal positief over Ajax.
Wie zijn er negatief? Soetaers, Sonck, Lamprou en nog veel meer mislukte spelers, toch zijn er ook zat mislukte spelers die aangeven dat het niet aan Ajax ligt en ik heb weinig succesvolle spelers zich negatief uit horen laten over Ajax. Daar trek ik dan de algemene conclusie uit dat 'mislukte' spelers zich vaak negatief over Ajax uitlaten in plaats van in de spiegel te kijken. Snappen jullie het nu een beetje? Ik zal mijn reactie even aanpassen om meer bijdehand gezeik te voorkomen

14 december 2013 om 16:15

Dat jij zo'n vreemde reactie plaatst kun je ons 'bijdehante' toch niet verwijten.

14 december 2013 om 15:23

Slaat nergens op
Als er al een speler negatief is over een Club is dat meestal door de slechte verstandhouding met een trainer.
In de regel heeft iedereen respect voor de clubs waar ze gespeeld hebben. DUS OOK BIJ Ajax

14 december 2013 om 15:27

Niet meteen happen. Die jongen heeft geen flauw idee waar hij het over heeft. Ik hoor genoeg ex-Ajax spelers en ex-PSV spelers dat ze graag nog terug komen. Zo ook bij Feyenoord. Klaar. Weet voor jezelf dat het niet waar is en laat die jongen in zijn eigen waan

14 december 2013 om 16:13

Je heb wel een punt, maar ik erger me niet zozeer aan zijn opmerking als wel aan het feit dat tegenwoordig bij elk Topic andere clubs worden aangevallen zonder enige aanleiding
Ik ben ras Feijenoorder, maar dat wil niet zeggen dat andere clubs geen normen en waarden hebben?

14 december 2013 om 15:25

Aaa een Feyenoorder die dat opvalt. Toevallig.

14 december 2013 om 15:48

Een Ajax supporter die het er niet mee eens is. Toevallig.

14 december 2013 om 15:35

Zullen we Leerdam eens vragen?
Of anders Mokotjo, ach en anders lopen we nog even naar Fernandez kijken wat hij te melden heeft.

14 december 2013 om 15:50

Zlatan, Van der Vaart, Pienaar, Maxwell en Chivu hebben nog kort geleden gezegd dat ze wel eens over nadenken om bij Ajax af te sluiten als prof voetballer.

Sla aub geen onzin uit man!

14 december 2013 om 16:04

Hoeveel spelers zeggen dat en komen niet terug?

Sla aub geen onzin uit man!

14 december 2013 om 16:12

Kuyt onder andere

14 december 2013 om 15:51

Pff is toch wel beter dan immers lijkt mij?

14 december 2013 om 16:17


Wie kent hier Asare nou niet, hij is een aanvallende middenvelder.

14 december 2013 om 17:12

Gaat het een beetje kerel? Nee je hebt gelijk. Geen woorden maar daden.

Toch prachtig dat bijna de gehele organisatie bestaat uit oud-Ajacieden! En dat zij dan ook nog succesvol zijn.

En dan heb ik het dus nog niet eens over de spelers die positief praten over Ajax.

14 december 2013 om 18:04

Ach Immers zit ook bij Feyenoord

14 december 2013 om 15:31

Ja want Immers is zoveel beter hahaha...

14 december 2013 om 15:39

Is niet te vergelijken, Asare is een verdedigende middenvelder...

14 december 2013 om 16:15

Euhm.... Asare is aanvallende middenvelder hoor.

14 december 2013 om 19:19

en Immers is een 'verdedigende middelvelder'. Kijk hoe hij speelt XD

De speler die ik stiekem het meeste mis in de selectie vergeleken met vorig jaar. Is gewoon een goede voetballer. Naar Feyenoord lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Iemand een idee hoe hij het doet in België, heb nog niet de tijd gevonden om naar hem te kijken?

14 december 2013 om 19:31

Speelt behoorlijk, maar springt er niet bovenuit.

Gent heeft een slechte reeks gekend, maar heeft ondertussen al een 12/12 geboekt.

Met dit soort spelers zet je de weg omhoog niet in.

Wat is uberhaupt Feyenoords visie otw hoe gaan ze europees weer iets neerzetten? Misschien kan een Feyenoorder dat vertellen. Het plan is toch niet alleen groter stadion = meer geld = betere prestaties?

14 december 2013 om 15:30

Feyenoord zijn visie is om met deze spelers zoveel mogelijk compleet te blijven. Ze krijgen steeds meer ervaring doordat een hoop bij het Nederlands elftal zitten en zodoende worden spelers ook beter. Clasie, de Vrij, Bmi, Vilhena zijn jongens die continu bij Nederland of Jong Oranje spelen. Dus zodoende is er geen enkel probleem voor Feyenoord. Ook met eventuele verkopen proberen ze inkomsten te genereren om zodoende weer betere spelers te kunnen aantrekken. Zo moet je de visie zien. Het is niet de bedoeling dat we binnen twee jaar in de knock-out fase van de Champions League staan ofzo.

14 december 2013 om 20:17

Ik geloof er wel in. Op de kern van dit team kan de club nog jaren bouwen. Wie weet waar t plafond dan zit. Ik hoop dat er volgend jaar een mooie europese campagne in zit want de spelers zijn daar wel klaar voor en ook daar groeien ze weer van.

14 december 2013 om 15:31

In principe zal door verkoop van spelers de financiele husihouding weee op orde gebeachr worden. Daarna kan er weer geinvesteerd worden in spelers die we niet uit de jeugdopleiding kunnen halen of exceptionele talenten aantrekken. Ik ga er van uit dat ze hun les geleerd hebben in het maasgebouw en niet weer verantwoord geld uit gaan geven aan matige spelers. Namen hoef ik niet tw noemen want ik neem aan dat een ieder d8e voetbal volgt wel weet op welke spelers ik doel.

14 december 2013 om 20:12

Ja daarin zijn ze op de goede weg, met de financiele huishouding zal het zonder twijfel goed komen. Ik ben benieuwd om te zien wat voor stappen de club daarna gaat zetten.

15 december 2013 om 14:25

de toekomst voor elke club zowel europese top en topklasse nl. is investeren in eigen jeugd en of eigen nationaliteiten spelers. altijd al geweest. want het geld blijft niet voor eeuwig stabiel bij een club. vooral niet als gladjanussen,bobo's etc. de macht bij een club krijgen!.

als je echt goede visie en beleid heb kan je dat combineren.
inkoop(topspelers/sterren),
verkoop(eigen top jeugd/eigen nationaliteit spelers) als ze niet te houden zijn
en eigen jeugd(goede spelers opleiden/kweken/eigen nationaliteiten spelers(goede spelers zoeken elders).

Nana Asare, betere speler dan Vilhena, betere speler dan Immers. Dat zijn al twee basisspelers die hij eruit kan spelen.

14 december 2013 om 15:31

Vind ik niet. Vilhena is in potentie een veel betere speler dan deze Asare en Immers werkt tien keer zo hard dan Asare doet. Ik vond het altijd een speler die niet opviel en ik vond hem bij Utrecht ook niet echt één van de betere ofzo.

Mocht Feyenoord nou echt een middenvelder willen halen om Immers te vervangen, dan moeten ze Toornstra van Utrecht binnen hengelen. Maar dat zal nog lastig genoeg worden.

14 december 2013 om 15:37

@ Martyn

In potentie, dus niet nu.
Als je Asare bij Utrecht niet één van de beste vond heb jij een heel ander Utrecht gezien.
Natuurlijk is Toornstra nog beter, wil alleen aangeven dat een speler als Asare totaal niet bang hoeft te worden van Vilhena of Immers. Momenteel zijn ze beide vrij matig.

14 december 2013 om 15:40

Ik blijf erbij dat ik Asare minder vind. Jij vind Immers matig, ik vind Immers zeer nuttig voor Feyenoord. Jij vind Vilhena matig, ik vind dat je teveel verwacht van hem. Zo kunnen we blijven discussiëren, maar Asare is totaal onnodig bij Feyenoord.

14 december 2013 om 17:27

Hahahaha ja toornstra ophalen bij utrecht???

Jullie kunnen toornstra en asare allebei wel vergeten want daar is geen geld voor vriend

14 december 2013 om 17:49

Waar zeg ik dat het reëel is? Waar zeg ik dat we dat gaan doen?

Ik zeg alleen 'als' er een middenvelder zou komen, dan moet het Toornstra zijn. Niet meteen zo huilen daarover. En trouwens, als BMI en Pellè verkocht worden, moet jij eens opletten of wij Toornstra kunnen halen Asare hoef ik niet eens.

14 december 2013 om 15:32

Welnee joh, Vilhena is pas 18 en speelt al een hele poos zeker niet onverdienstelijk in de basis bij een Nederlandse topclub. Is al jaren lang een van de allergrootste talenten van ons land en werd als dragende speler Europees kampioen met Oranje -17..
Hoe kun je dan zeggen dat een Asare die nog nooit iets schokkends gepresteerd heeft, de betere speler is? Echt onbegrijpelijk...

14 december 2013 om 15:40

Vilhena speelt al maanden slecht, wil je dat niet toegeven omdat je Feyenoorder bent of vind je oprecht dat hij goed speelt?

Een groot talent speelt voor mij niet mee in de afweging of iemand op dit moment beter is. Dat Vilhena een veel betere speler kan worden lijkt me logisch, maar als je Asare nooit iets speciaals hebt zien doen dan heb je denk ik niet vaak naar Utrecht gekeken. Hij zou in mijn ogen net zo belangrijk voor Feyenoord kunnen zijn als El Ahmadi was. Vilhena zou dat natuurlijk ook kunnen, maar die jongen zit duidelijk in een dip en daar heeft Feyenoord geen tijd voor.

14 december 2013 om 15:43

Ik ben geen Feyenoorder, de Feyenoorders zitten wekelijks in de Kuip, ik ben er nooit. Dus daar gaat je statement, maar goed dat geheel ter zijde.

Je gaat nu zelfs Asare met een groot technicus El Ahmadi vergelijken. Daar moest ik wel even hard om lachen.
Mocht je het niet weten, elk talent heeft dipjes nodig om daarna sterker en beter terug te komen, om stappen te maken dus! En daar is Vilhena hard mee bezig. Tegen Psv was hij ijzersterk en ook tegen Heerenveen had hij een paar hele goede fases. Asare is niet half de voetballer die Vilhena is, laat dat heel duidelijk zijn.

14 december 2013 om 15:54

Zo'n naam en plaatje kiezen en dan iemand afzeiken omdat hij je een Feyenoorder noemt: dat is erg flauw. Jouw statement dat je pas voor een club bent als je wekelijks naar het stadion gaat slaat helemaal nergens op. En mocht je dat echt geloven dan mag je je wel eens iets meer als een 'neutrale' voetballiefhebber gaan gedragen.

14 december 2013 om 16:01

Ja want gelukkig ken jij me zo goed om dat oordeel te vellen. Bedankt voor je nietszeggende bijdrage. Alstublieft zeg..
Reageer op zijn minst dan ook inhoudelijk, of hou je ongefundeerde commentaar gewoon voor je.

Bovendien, fan zijn van een club vind ik nog altijd iets anders dan een clubvoorkeur hebben, of wordt het nu te moeilijk?
Laten we het gewoon on topic houden hier. Niets meer te melden over Asare? Mooi dan kunnen we over tot de orde van de dag.

Dan kun je beter Jens Toornstra bij Fc Utrecht ophalen wat mij betreft.

Tsja als je asare wilt halen had je beter mokotjo kunnen behouden.

14 december 2013 om 15:50

Er staat nergens dat Feyenoord hem wil halen hoor.

14 december 2013 om 17:55

Mokotjo is sinds zijn geweldige begin ook weer aardig teruggezakt hoor.
Feyenoord heeft gewoon een goede keuze gemaakt al had ik het Mokotjo wel gegund.
Komt nog bij dat Asare een aanvallende kracht is en Mokotjo en verdedigende.

Als Asare heel graag bij Feyenoord wou voetballen dan had ie transfervrij bij Utrecht moeten vertrekken want dan was het een interessante speler geweest. Nu is Asare 27 jaar en heeft ook nog eens een 4-jarig contract. Normaal gesproken kan Asare het dus vergeten maar je weet het nooit in de voetballerij.

Waarom Mokotjo houden??..hij en zijn club komen langzaam maar zeker op de plek waar ze horen..rechter rijtje..ohh nee ze staan er al!..kijk de jeugd van Feyenoord heeft de toekomst zeggen ze he..kijk vanmiddag weer..3 x de aartsrivaal klop geven..de A1 A2 en B1 pakken de hoofdstedelingen..nu t eerste nog

14 december 2013 om 17:46

Het gaat sowieso weer de goede kant op met de jeugd.

De A1 en A2 doen het wat minder (beide nr.5) waarschijnlijk omdat de grotere talenten al bij het eerste zitten..

De beloften, B1, B2, C1, C2, D1 staan allemaal weer bovenaan (sommige moeten nog wel 1 of 2 inhaalwedstrijden winnen).

14 december 2013 om 17:53

Waarom Mokotjo houden? Zodat we niet met een speler als Goossens hadden gezeten. Mokotjo vond ik altijd wel een goede speler en ook al speelt hij nu met Zwolle in het rechterrijtje, haalt hij nog steeds iedere week een voldoende. Ik vind hem zeker één van de beste bij Zwolle en bij Feyenoord deed hij het ook niet onverdienstelijk.

Ik ben trouwens ook wel trots op de jeugd, hebben ze goed gedaan vandaag!

14 december 2013 om 17:56

Goossens is een aanvaller, Mokotjo een controleur. Heeft dus niets met elkaar te maken al zie ik Goossens ook graag weer vertrekken. Mokotjo zal bij Zwolle zeker 1 van de betere zijn maar wij hebben gewoon geen plaats voor hem. Met Vilhena en Clasie heb je 2 betere, met Vormer een gelijkwaardige. Komen ook weer wat jeugdspelers aan volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

17 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren